Leukemia – Kanceri i Gjakut; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Kanceri nuk është një sëmundje e vetme me një shkak të vetëm dhe që trajtohet me një lloj të vetëm trajtimi. Ka më shumë se 200 lloje të ndryshme të kancerit, secila me emrin e saj dhe që kërkon trajtim të posaçëm. Edhe pse qelizat në pjesë të ndryshme të trupit mund të duken dhe të punojnë në mënyrë të ndryshme, shumica e tyre riparohen dhe riprodhohen në të njëjtën mënyrë. Normalisht, nelizat ndahen në mënyrë të rregullt dhe të kontrolluar. Por në qoftë se për ndonjë arsye procesi del jashtë kontrollit, qelizat vazhdojnë ndarjen dhe zhvillohen në një bllok të quajtur tumor. Tumoret janë ose beninje (jo-kanceroze) ose malinje (kanceroze). Mjekët mund të thonë nëse një tumor është mirë apo i keq duke hequr një pjesë të indeve (biopsi) dhe të shqyrtojnë një mostër të vogël të qelizave nën mikroskop.

Në një tumor beninj qelizat nuk përhapen në pjesë të tjera të trupit dhe kështu nuk janë kanceroze. Megjithatë, ato mund të vazhdojnë të shtohen në vendin origjinal, dhe mund të shkaktojnë probleme duke shtypur organet përreth.
Ndërsa në një tumor malinj, qelizat e kancerit kanë aftësinë për t’u përhapur përtej zonës fillestare të trupit. Nëse tumori lihet pa u trajtuar, ai përhapet në indet përreth.
Ndonjëherë qelizat shkëputen dhe largohen nga vendi origjinal (primar) i kancerit. Ato mund të përhapen në organe të tjera të trupit përmes sistemit të qarkullimit të gjakut ose atij limfatik.

Sistemi limfatik është pjesë e sistemit imunitar – mbrojtjes natyrale të trupit kundër infeksioneve dhe sëmundjeve – është i përbërë nga organe të tilla si palca e eshtrave, thymus, shpretka, dhe nyjet limfatike. Nyjet limfatike në të gjithë trupin janë të lidhura nga një rrjet i tubave të vogla limfatike. Sistemi limfatik ka dy role kryesore: ndihmon për të mbrojtur trupin nga infeksioni dhe kullon lëngun nga indet. Kur qelizat e kancerit arrijnë një fushë të re, ato fillojnë ndarjen dhe formojnë një tumor të ri. Ky është i njohur si një kancer i mesëm ose metastazë.

Leukemia është kanceri i qelizave të bardha të gjakut.

Leukimi akute do të thotë që gjendja përparon me shpejtësi dhe në mënyrë agresive dhe kërkon trajtim të menjëhershëm.

Leukemia akute është klasifikuar në bazë të llojit të qelizave të bardha të gjakut që janë të prekur nga kanceri. Ka dy lloje kryesore:
– Limfocitet – përdoret kryesisht për të luftuar infeksionet virale.
– Qelizat mieloide – që kryejnë një numër të funksioneve të ndryshme, të tilla si luftimi i infeksioneve bakteriale, mbrojtja e trupit nga parazitët dhe parandalimi i përhapjes së dëmtimit të indeve.
Leukemia akute mieloide është kanceri i qelizave mieloide.

Lloje të tjera të leukemisë janë: 

– leukemia akute limfoblastike
– leukemia kronike mieloide
– leukemia kronike lymphocytic

Të gjitha qelizat e gjakut në trup prodhohen nga palca kockore. Palca e eshtrave është një material poroz që gjendet brenda kockave. Ajo është është shumë e rëndësishme sepse prodhon qeliza të veçanta të quajtura qelizat staminale.

Qelizat burimore janë shumë të dobishme, sepse kanë aftësinë për të krijuar qelizat e tjera të specializuara që kryejnë funksione të rëndësishme. Qelizat burimore në palcën e eshtrave prodhojnë tri lloje të rëndësishme të qelizave të gjakut:
– Qelizat e kuqe të gjakut – të cilat bartin oksigjenin nëpër trup
– Qelizat e bardha të gjakut – të cilat luftojnë infeksionet
– Trombocitet – të cilat ndihmojnë për të ndaluar gjakderdhjen.

Zakonisht palca e eshtrave prodhon qelizat që janë të lejuara për t’u pjekur dhe për t’u bërë qeliza gjaku të rritura. Por, në rastet e leukemisë akute, palca e eshtrave fillon lirimin e një numri të madh të qelizave të bardha të gjakut të papjekura, që janë të njohura si qelizat e shpërthimit.
Qelizat e bardha të gjakut të papjekura fillojnë shpejtë të prishin ekuilibrin normal të qelizave në gjak. Kjo do të thotë se trupi nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut apo qeliza trombocite. Kjo mund të shkaktojë simptoma të anemisë, si lodhja, dhe të rrisë rrezikun e gjakderdhjes së tepërt.
Përveç  kësaj, qelizat e bardha të gjakut që nuk janë formuar si duhet, bëhen më pak efektive në luftimin e baktereve dhe viruseve, duke ju bërë më të prekshëm ndaj infeksionit.

Leukemia akute, nëse nuk trajtohet shpejt mund të jetë fatale, sepse furnizimi me gjak do të funksionojë.

Leukemia akute është një lloj i pazakontë e kancerit. Në Mbretërinë e Bashkuar, rreth 7600 njerëz janë diagnostikuar çdo vit me leukemi. Nga ata, rreth 2300 njerëz kanë leukemi akute mieloide. Në SHBA gjatë vitit 2012, është vlerësuar të ketë 47150 raste të reja.
Leukemia akute mieloide është më e zakonshme në njerëzit e moshës 65 ose më shumë. Për arsye që nuk janë kuptuar plotësisht, ajo është më e zakonshme tek meshkujt se tek femrat.

Simptomat

Simptomat e leukemisë akute mieloide zakonisht fillojnë ngadalë para se të marrin shpejtësi të madhe, dhe numri i qelizave shpërthyese (qelizat e bardha të gjakut të papjekur) të rritet në gjakut.
Shumica e simptomave shkaktohen nga mungesa e qelizave të shëndetshme të gjakut që furnizojnë gjakun.
Simptomat e leukemisë akute mieloide përfshijnë:
– lëkurë të zbehtë
– lodhje
– vështirësi në frymëmarrje
– infeksione të përsëritura gjatë një hapësire ​​të shkurtër kohore
– gjakderdhje të pazakonta dhe të shpeshta, nga mishrat e dhëmbëve apo nga hundët
– temperaturë të lartë (ethe) 38°C (100.4F) ose më shumë
– djersitje e tepruar
– dhimbje kockash
– lëkurë lehtësisht e prerë
– nyjet limfatike të fryrë (gjëndrat)
– mëlçi e fryrë
– shpretkë e fryrë
– humbje peshe

Në disa raste të leukemisë akute mieloide, qelizat e prekura mund të përhapen nga gjaku në sistemin nervor qendror. Kjo mund të shkaktojë një sërë të simptomave neurologjike (të lidhura me trurin dhe sistemin nervor), duke përfshirë:
– dhimbje koke
– kriza
– të vjella
– vizion të paqartë
– marramendje

Shkaqet e Leukemisë

Leukemia akute mieloide fillon me një ndryshim në strukturën e ADN-së që gjendet në qelizat burimore  përgjegjëse për prodhimin e qelizave të bardha të gjakut. Kjo është e njohur si një mutacion gjenetik.

Shkaqet e mundshme të leukimisë së fëmijëve

Mendohet se rreth 5% e fëmijëve me leukemi mieloide akute shkaktohen nga çrregullime me lidhje gjenetike. Për shembull, normat e leukimisë kanë tendencë të jenë më të larta te fëmijët me sindromin Doën.
Ekspozimi ndaj rrezatimit para lindjes ose më pas, është një faktor i njohur rreziku. Megjithatë, kjo do të kërkojë një nivel të konsiderueshëm të rrezatimit. Për shkak të rrezikut potencial të rrezatimit te të porsalindurit, teknikat mjekësore dhe pajisjet që përdorin rrezatim, të tilla si rrezet-X duhet të shmangen nga gratë shtatzëna.

Shumica e rasteve të leukimisë te fëmijët ndodhin në fëmijë me asnjë histori të çrregullimeve gjenetike apo ekspozimit ndaj rrezatimit.
Shumica e ekspertëve e mbështesin në atë që është referuar disa herë si “goditja e dytë” teorinë e leukemisë së fëmijëve.

Teoria “goditja e dytë” argumenton se një numër i vogël i fëmijëve janë të lindur me një dobësi para-ekzistuese për zhvillimin e leukemisë akute, siç është mutacioni gjenetik.
Teoria sugjeron se këta fëmijë do të mbeten të shëndoshë, derisa të ekspozohen ndaj një shkaktari të dytë mjedisor (goditje të dytë) dhe kjo është ajo që është e nevojshme për t’u zhvilluar gjendja. Shumë studiues besojnë se shkaku i dytë është i lidhur me një infeksion gjatë fëmijërisë.

Një teori argumenton se fëmijët të cilët kanë një dobësi para-ekzistuese për zhvillimin e leukemisë akute mieloide, dhe të cilët nuk janë të ekspozuar ndaj infeksionit në një moshë të re, mund të zhvillojnë një sistem të papjekur imunitar. Kur sistemi i tyre imunitar më në fund përballet me një infeksion, ai nuk do të funksionojë si duhet dhe do të shkaktojë një mutacion në qelizat burimore.

Fëmijët të cilët përziehen me të tjerët në moshë të re janë të ekspozuar ndaj infeksioneve të zakonshme të fëmijërisë që aktivizojnë dhe forcojnë sistemet e tyre imunitare, duke i bërë ata më elastik ndaj infeksioneve të mëvonshme.

Një teori tjetër është se kjo leukemi mund të jetë rezultat i një rritje në përzierjen e popullsive të ndryshme, për shembull, kur njerëzit lëvizin nga pjesë të ndryshme të vendit dhe shkojnë për të jetuar në një zonë të re. Kjo mund t’i ekspozojnë fëmijët me dobësi para-ekzistuese për të zhvilluar leukimi akute të infeksioneve që sistemi i tyre imunitar nuk ka mësuar t’i njohë ose si të sillet me to. Kjo mund të shkaktojë keqfunksionim të ngjashëm dhe të shkaktojë një mutacion në qelizat burimore.

Faktorët e mundshëm mjedisor

Ekspertët kanë kryer edhe kërkime të gjera për të përcaktuar nëse faktorët e mëposhtëm të mjedisit mund të jenë një shkas për leukimi:
– ata që jetojnë në afërsi të një stacioni bërthamor
– ata që jetojnë pranë një linje të energjisë
– ata që jetojnë në afërsi të një ndërtesë ose objekti që lëshon rrezatim elektro-magnetik, të tilla si një valë të telefonisë celulare.
Për momentin nuk ka prova për të konfirmuar se ndonjë prej këtyre faktorëve të mjedisit rrit rrezikun e zhvillimit të leukemisë.

Shkaqe të mundshme për leukimi akute te të rriturit

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me Leukemi për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi Natyral i Avancuar – Kura Bimore Profesionale

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Që nga fillimi i vitit 2009 ne kemi ndihmuar disa mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar nga teknologjitë më të fundit dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të paraardhësve tanë, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit. Pacientët që vijnë tek ne e shprehin shpesh se do të dëshironin të na kishin gjetur më parë, sepse qasja jonë është shumë më e përparuar, më efektive dhe më e sigurtë, se sa të gjitha llojet e trajtimeve që kanë ndjekur më parë.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të në ngrohtësinë familjare mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmarrë udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë shanset maksimale të shërimit, me vullnetin e Zotit.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!