Si zhvillohet kanceri tek njerëzit

Si zhvillohet kanceri tek njerëzit

 

Shumica habiten kur mësojnë se si zhvillohet kanceri te njerëzit. Organizmat e gjallë përbëhen nga qelizat. Në mënyrë që të mbajnë jetën të shëndetshme, këto qeliza duhet të sillen në mënyra të nevojshme biologjikisht. Në çdo moment, qelizat në trup lindin, rriten, ndahen dhe shkatërrohen të gjitha për të ruajtur një ekuilibër të shëndetshëm të quajtur homeostazë.

Ndonjëherë, kur procesi normal i rregullimit të qelizave prishet, mund të ndodhë një reaksion zinxhir i mosfunksionimit qelizor që çon në sëmundje. Një sëmundje e tillë që rezulton nga një mosfunksionim në rregullimin qelizor është kanceri. Në këtë artikull, do të shpjegojmë fiziologjinë se si dikush kanceri do të zhvillohet tek dikush.

Qelizat kancerogjene janë gjithmonë të pranishme në trupin e njeriut, megjithatë ato zakonisht njihen nga sistemi imunitar dhe shkatërrohen para se të shkaktojnë ndonjë problem. Kjo ndodh kur qelizat kancerogjene nuk zbulohen dhe fillojnë të shumohen, atëherë bëhen masë. Qelizat e kancerit ndryshojnë nga qelizat e shëndetshme në mënyra kritike që i bëjnë ato të dëmshme për trupin dhe ky artikull do t’ju ndihmojë të kuptoni se si ndodh ky mosfunksionim qelizor dhe si mund të zhvillohet kanceri.

Tiparet unike të qelizave kancerogjene

Qelizat kancerogjene janë ndryshe nga çdo qelizë tjetër në trup dhe ato veprojnë plotësisht jashtë linjës me funksionet normale të qelizave. Ndërsa zhvillohen, ato fillojnë të injorojnë sinjalet e dërguara nga trupi duke u thënë atyre kur të rriten dhe kur të mos rriten, madje edhe kur të vdesin.

Kur ato lejohen të grumbullohen, fillojnë të largohen edhe më tej nga marrja e tipareve unike jonormale. Tre atributet kryesore të qelizave kancerogjene që i bëjnë ato kaq të dëmshme janë:

 1. Paaftësia për të rregulluar ciklin qelizor

Ndërsa qelizat normale rriten, ndahen dhe vdesin në një mënyrë shumë të kontrolluar, qelizat kancerogjene riprodhohen shpejt dhe pafundësisht pa vdekur. Në vend që t’i përgjigjen sinjaleve të dhëna nga indet përreth si qelizat e shëndetshme, qelizat kancerogjene zhvillojnë atë që quhet autonomi metabolike e cila u lejon atyre të vetë-stimulojnë rritjen.

 1. Biologjikisht të Shurdhëra

Qelizat kancerogjene humbin aftësinë e tyre për të komunikuar me indet përreth. Kjo karakteristikë është ajo që kontribuon në rritjen invazive të tumorit. Pa komunikim të duhur, qelizat nuk mund të rregullojnë vetveten dhe mund të depërtojnë në indet ku nuk kishin menduar të zhvillojnë kancer.

 1. Mungesa e funksionit

Kur lindin qelizat normale, ato janë të padiferencuara, me fjalë të tjera ato nuk kanë ndonjë funksion specifik. Këto nganjëherë referohen si qeliza staminale. Sapo trupi të vendosë se çfarë lloji të qelizave i duhen, atëherë qelizat e padiferencuara do të evoluojnë në një qelizë të specializuar dhe do t’i dërgohen organit ose indit ku do të ngjiten dhe do të shërbejnë funksionin e tyre (qelizat e lëkurës, qelizat e mëlçisë, etj.).

Qelizat staminale të kancerit nuk evoluojnë kurrë nga forma e tyre e papjekur dhe atyre u mungojnë vetitë ngjitëse të qelizave të shëndetshme. Në gjendjen e tyre të pazhvilluar, qelizat kancerogjene vazhdojnë të ndahen dhe të përhapen, gjë që rezulton në rritjen e tumorit dhe përfundimisht në metastazë (duke u përhapur në të gjithë trupin) në një mënyrë agresive për të zhvilluar kancerin.

Pra, si zhvillohen Qelizat e Kancerit brenda njeriut

Cikli qelizor është një proces shumë i rregulluar. Sa herë që një qelizë ndahet, duhet të bëhet një kopje e ADN-së së saj në mënyrë që qeliza e re të funksionojë si duhet. Është e mundur që gjatë kësaj ndarje qelizore, faktorët epigjenetikë (që ndikojnë në gjen) mund të dëmtojnë ADN-në dhe të rezultojnë në një qelizë të dëmtuar. Qelizat e dëmtuara janë normale në trup dhe sistemi ynë imunitar është shumë i aftë t’i gjejë dhe shkatërrojë ato para se të çojnë në ndonjë problem, ndryshe, ne fillojmë të zhvillojmë kancer.

Këta faktorë të njëjtë epigjenetikë mund të ndërhyjnë gjithashtu në aftësinë e trupit tonë për të njohur qelizat e dëmtuara dhe kur lihen të pakontrolluara, ato mund të bëhen biologjikisht të jashtëligjshëm – që nuk marrin parasysh rregullat e biologjisë. Me fjalë të tjera, rritja kanceroze fillon dhe rreziku për të zhvilluar kancer rritet.

Duke marrë parasysh dëmtimin epigjenetik të ADN-së dhe mosregullimin qelizor si forcat kryesore lëvizëse pas kancerit, më poshtë janë disa nga mekanizmat nxitës më të spikatur të zhvillimit të kancerit:

 • Aktivizimi i dobët i sistemeve të mbrojtjes antioksidante
 • Aftësia e Frenuar për të Riparuar Dëmtimin e Qelizave
 • Inflamacion kronik
 • Ekspozimi kronik ndaj kimikateve toksike
 • Nivelet e larta të hekurit
 • Aftësia e Frenuar për Detoksifikimin e Duhur të Trupit
 1. Aktivizimi i dobët i sistemeve antioksiduese

Një nga ndikimet epigjenetike më të spikatura në dëmtimin e ADN-së është stresi oksidativ. Kur trupi është i ekspozuar ndaj stresuesve fizikë ose kimikë, shpesh ka një prodhim të shtuar të radikaleve të lira. Radikalet e lira janë molekula të paqëndrueshme që mund të dëmtojnë qelizat nëse nuk kontrollohen.

Antioksidantët janë zgjidhja e trupit për radikalet e lira. Duke bashkëvepruar me njëri-tjetrin, ato stabilizohen dhe radikalet e lira nuk janë më të afta të shkaktojnë dëme. Është e zakonshme tek pacientët me kancer që të kenë nivele të larta stresi, marrje të dobët të lëndëve ushqyese dietike, dhe për këtë arsye i kanë të frenuara sistemet e mbrojtjes antioksiduese, duke kontribuar në dëmtimin e pakontrolluar të qelizave.

Strategjitë për Forcimin e Mbrojtjes

– Dieta e pasur me antioksidantë

Thjesht duke konsumuar më shumë ushqime të pasura me antioksidantë, mund të rritni ndjeshëm aftësinë e trupit për të luftuar sëmundjet inflamatore, përfshirë kancerin. Ne shpesh rekomandojmë një dietë anti-inflamatore që përfshin eliminimin e alergjenëve të zakonshëm të ushqimit, uljen drastike të marrjes së sheqerit dhe në vend të kësaj zgjedhjen e burimeve të shëndetshme të yndyrës, dhe marrjen në mënyrë drastike të perimeve të pasura me antioksidant.

– Rregullimi i Glutathione

Glutathione është dukshëm antioksiduesi më i rëndësishëm në trup. Jo vetëm që ka efekte të fuqishme antioksiduese, por gjithashtu ndihmon në rregullimin e aktivitetit të shumë antioksidantëve të tjerë.

Për të rritur në mënyrë të natyrshme nivelet e glutathione është e rëndësishme të konsumoni ushqime të pasura me aminoacide glicinë, acid glutamik dhe cisteinë, pasi ato janë pararendëse kimike (përdoren për të bërë glutathione). Burime të tjera për të përfshirë nivelet e optimizuara të glutationit janë flavonoidet nga frutat dhe perimet dhe magnezi.

– Reduktimi i stresit

Nivelet kronike të larta të stresit do ta vendosin trupin në një gjendje të vazhdueshme tensioni dhe si rezultat trupi prodhon një bollëk të radikaleve të lira. Strategjitë e zvogëlimit të stresit të tilla si vizualizimi pozitiv, e qeshura, hidratimi i duhur dhe zvogëlimi i marrjes së kafeinës, të gjitha mund të ndihmojnë në këtë.

– Ushtrimet dhe Aktivitetet e Pasurimit të Oksigjenit

Studimet kanë treguar se rritja e oksigjenimit të gjakut mund të aktivizojë rrugët gjenetike që rrisin mbrojtjen antioksiduese në trup. Një nga rrugët më kritike antioksiduese të aktivizuara nga kjo strategji është rruga NRF2 e cila luan një rol të madh në prodhimin e glutathionit.

Ilaçi bimor Desert-Power është një produkt i mrekullueshëm për aktivizimin e sistemeve antioksiduese, rregullimin e Glutathione, reduktimin e stresit, largimin e dhimbjeve, përkrah luftimit të qelizave kancerore burimore dhe metastazike.

 1. Aftësia e Frenuar për të Riparuar Dëmtimin

Dëmtimi i qelizave ndodh në trup çdo ditë dhe nëse nuk zbutet nga proceset riparuese, mund t’ju çojë në zhvillimin e kancerit. Dallimi midis shëndetit dhe sëmundjes shpesh mund të shënohet nga aftësia jonë për të shëruar atë dëm; për ta rregulluar kryesisht nga enzimat riparuese te ADN-së.

Enzimat e riparimit të ADN-së janë të ndjeshme ndaj të njëjtit dëmtim të radikalëve të lirë si ADN-ja, e cila përforcon rëndësinë e antioksidantëve. Në mënyrë tipike, disa mutacione të ADN-së nuk do të jenë arsye për shqetësim, por pasi ato grumbullohen dëmtimi bëhet më i mundshëm.

Duke rritur sasinë tonë dietetike të antioksidantëve, duke zbatuar gjithashtu strategji për të mbështetur mbrojtjen e lindur antioksidante të trupit, rreziku për të zhvilluar kancer mund të kufizohet në mënyrë drastike. Nëse kanceri është zhvilluar tashmë, të njëjtat strategji mund të zbatohen për të ngadalësuar zhvillimin e kancerit dhe për të parandaluar përparimin në një formë më agresive.

Mbështetja e proceseve të riparimit të ADN-së

Sa herë që dëmtimi i ADN-së ndodh në një qelizë, sistemi imunitar duhet të analizojë qelizën dhe të vendosë se si ta trajtojë atë. Nëse dëmtimi është i madh, atëherë qeliza shpesh do të shënohet për shkatërrim. Sidoqoftë, nëse është e mundur, sistemi imunitar do të përpiqet të riparojë ADN-në e dëmtuar duke rekrutuar enzima të riparimit të ADN-së.

Siç është vërejtur më parë, është e zakonshme që dikush që ka zhvilluar kancer, ka dëmtuar proceset e riparimit të ADN-së.

Mënyra më e mirë për të mbështetur integritetin e enzimave riparuese të ADN-së është përdorimi i ilaçit bimor Pro-Immune Herbs, i cili zvogëlon në mënyrë drastike praninë e radikaleve të lira dhe stimulon enzimat e riparimit të ADN-së.

 1. Inflamacion kronik

Për shkak të bombardimeve të stresit të vazhdueshëm dhe toksinave mjedisore në shoqërinë tonë të modernizuar, së bashku me marrjen e dobët të lëndëve ushqyese dietike dhe mbi konsumimin e ushqimeve me insulinë, shumë nga ne janë të pezmatuar kronikisht.

Pasojat e inflamacionit kronik janë të mëdha dhe shpesh çojnë në çrregullime të trurit, aparatit tretës, sistemit imunitar dhe frenimit të përgjithshëm të shëndetit të optimizuar. Është vërtetuar mirë që inflamacioni kronik është i lidhur ngushtë me zhvillimin e kancerit dhe ndikon drejtpërdrejt në disa rrugë përmes të cilave kanceri bëhet më i pjekur dhe agresiv.

Përdorimi i strategjive natyrore për të kontrolluar përgjigjen inflamatore është një nga strategjitë më të fuqishme lehtësuese të sëmundjes që mund të përdorni.

Strategjitë për të kontrolluar inflamacionin

Disa nga rekomandimet më të rëndësishme që ne i japim pacientëve me inflamacion kronik janë:

 1. Plani Ushqyes Anti-Inflamator: Përmbani një dietë pa sheqer dhe pa yndyrë, që përfshin sasi të larta perimesh, veçanërisht ato me gjethe jeshile dhe fibroze.
 2. Shmangni ushqimet më të zakonshme inflamatore: ushqimet e përpunuara, misër, kikirikë, vaj fara pambuku, vaj kanola, soja e pa thartuar, gluten, qumështi dhe mishi konvencional.
 3. Mbani një zorrë të shëndetshme: Tretja e gabuar dhe sindroma e zorrëve që rrjedhin mund të çojnë në alergji dhe reaksione autoimune që pezmatojnë ndjeshëm trupin.

Përveç një diete të pasur me antioksidant, Inflamacioni dhe jo vetëm, mund të kontrollohet në mënyrë efektive me anë të ilaçeve tona me bimë të shkretëtirës për të gjitha llojet e kancerit.

 1. Nivelet e larta të hekurit

Nivelet e larta të hekurit janë shoqëruar gjithnjë me inflamacion të rritur dhe prodhim të shtuar të oksidantëve. Për më tepër, është gjithashtu e njohur mirë që qelizat që ndahen shpejt kërkojnë nivele të larta hekuri në mënyrë që të kopjojnë ADN-në.

Ushqimet natyrale që normalizojnë hekurin janë:

 • Bishtajoret, arrat dhe farat
 • Flavonoidet (që gjenden në bimë të caktuara)

Burrat zakonisht janë më të prirur për nivele të larta hekuri nëse nuk dhurojnë gjak rregullisht. Nëse nivelet tuaja të hekurit janë të larta, merrni parasysh të dhuroni gjak dhe të përfshini disa nga ushqimet e listuara më sipër për të ndihmuar në kontrollin e akumulimit të mëtejshëm që mund t’ju çojë në zhvillimin e kancerit.

 1. Aftësia e Frenuar e Detoksifikimit

Në mjedisin e sotëm ne jemi vazhdimisht të ekspozuar ndaj toksinave në ushqimin, ujin dhe mjedisin tonë. Trupi është i pajisur për të hequr sasi të moderuara të këtyre toksinave, megjithatë nivelet e larta fillojnë të shkaktojnë probleme. Ne jemi të ekspozuar ndaj mijëra kimikateve çdo ditë, nga të cilat disa qindra mund të zbulohen në trup në të njëjtën kohë.

Udhëzimet e përgjithshme për shmangien e toksinave përfshijnë: Pini ujë të pastër, konsumoni produkte jo-OMGJ & organike, konsumoni mish dhe qumësht vetëm nga kafshë të rritura në kullota ose me bar (shmangni mishin e derrit), shmangni alergjenët e zakonshëm të ushqimit (kikirikë, sojë, grurë).

Kjo është një bazë fillestare për t’u siguruar që të mos merrni një ekspozim të tepërt të toksinave që mund t’ju shkaktojnë zhvillimin e kancerit.

Përmirësimi i aftësisë për detoksifikim

Disa sisteme në trup luajnë një rol në asgjësimin e toksinave. Megjithëse shmangia e tyre në radhë të parë është strategjia më e mirë, toksinat nuk mund të eliminohen 100% nga dieta apo ambienti ynë. Për fat të mirë, mbështetja e duhur e trupit mund të sigurojë që çdo toksinë që ne fusim të neutralizohet dhe asgjësohet përpara se të bëhet problem.

Në rastin e kancerit, largimi i toksinave nga trupi do të rrisë në mënyrë drastike potencialin shërues. Një nga mënyrat më të fuqishme të rritjes së mbrojtjes kundër toksinave është optimizimi i shëndetit të traktit të tretjes, mëlçisë dhe veshkave. Ky është çelësi për të siguruar që të mos zhvilloni rritje të kancerit.

– Trakti tretës

Trakti tretës është një nga mbrojtjet kryesore të sistemit tonë imunitar. Gjithçka që hamë duhet së pari të përpunohet nga sistemi i tretjes. Megjithëse shpesh nuk mendohet në këtë mënyrë, sistemi i tretjes mund të jetë gjithashtu një nga mbrojtjet më të fuqishme kundër toksinave që ne konsumojmë çdo ditë.

Membrana e zorrëve tona është e mbushur me më shumë baktere sesa qelizat në të gjithë trupin tonë. Për një shëndet optimal, është e rëndësishme të ruash një ekuilibër të shëndetshëm dhe diversitetin e këtyre baktereve. Një mikrobiomë e shëndetshme jo vetëm që na mbron nga toksinat, por në të vërtetë ka aftësinë e jashtëzakonshme për të marrë toksinat që ne konsumojmë dhe për t’i kthyer ato në lëndë ushqyese të shëndetshme.

Për më tepër, është e rëndësishme të siguroheni që keni lëvizje të rregullta të zorrëve të paktën 2-3 herë në ditë, pasi kjo është një mënyrë kryesore për të eleminuar toksinat.

– Mëlçia dhe Veshkat

Mëlçia dhe veshkat janë dy nga eleminuesit më të fuqishëm të toksinave në trup. Mëlçia është përgjegjëse për një seri reagimesh që shndërrojnë lëndët ushqyese në forma të përdorshme, neutralizojnë toksinat dhe mobilizojnë toksinat në urinë dhe lëngun biliar për sekretim.

Procesi i detoksifikimit të mëlçisë funksionon në disa faza dhe për detoksifikimin efektiv, këto faza duhet të mbështeten. Ilaçi bimor Desert Power përmban përbërës natyralë që sigurojnë këtë efekt.

– Ai stimulon gjithashtu rrjedhën e tëmthit, i cili konsiderohet si një hap vendimtar përfundimtar në detoksifikimin e mëlçisë pasi disa toksina eliminohen përmes bilës.

– Mbështet mëlçinë dhe veshkat duke aktivizuar sinjalizimin NRF2, i cili njihet si një faktor transkriptimi, dhe ky në veçanti është përgjegjës për rregullimin e gjeneve të fuqishme antioksiduese dhe detoksifikuese.

Aktivizimi i rrugës NRF2 luan rol në përgjigjen e shëndetshme të inflamacionit, rregullimin e sheqerit në gjak, rrugët e detoksifikimit dhe mbrojtjen antioksiduese.

Përmbledhje

Në terma të përgjithshëm, kanceri është një sëmundje kronike që është rezultat i dëmtimit të akumuluar në trup. Forcat kryesore lëvizëse prapa rritjes kanceroze janë mbi ekspozimi ndaj toksinave të kombinuara me një paaftësi për t’i hequr ato, dhe keq-ushqyerja kronike. Ky artikull ka diskutuar pse këta faktorë çojnë në dëmtim të qelizave dhe rritje kanceroze dhe si mund të zhvillojmë kancer.

Tani që është kuptuar pse këta faktorë kontribuojnë aq shumë në zhvillimin e kancerit (dhe shumë sëmundjeve të tjera kronike), adresimi i tyre mund të jetë strategjia më e fuqishme e luftimit të kancerit dhe strategjia e parandalimit që mund të përdorni.

Nëse tashmë vuani nga kanceri, atëherë ju duhet ta merrni seriozisht trajtimin me ilaçet e prodhuara nga bimët anti-kancerogjene te shkretëtirës, që kanë vërtetuar në mënyrë shkencore dhe reale fuqinë e tyre kundër kancerit dhe në përkrahje të shëndetit dhe imunitetit te pacientit.

Kurat me bimë të studiuara të shkretëtirës për trajtimin e të gjitha llojeve të kancerit

Ka ardhur koha që ta merrni në dorë vetë fatin e shërimit dhe shëndetit tuaj, dhe kjo me anë të trajtimit natyral me ilace bimore shumë efektive, të sigurta për të gjithë dhe pa asnjë lloj dëmtimi apo efekti anësor.

Kurat me bimë shkretinore për lloje të ndryshme të tumoreve dhe kancereve përbëhet nga ilaçet me bimë shkretinore që i gjeni të detajuara nën secilën prej kategorive më poshtë sipas llojit të kancerit. Këto ilaçe janë krejtësisht me bimë shkretinore të studiuara në mënyrë shkencore dhe të provuara me sukses në mijëra paciente me lloje të ndryshme të kancerit që kemi kuruar gjatë 2 dekadave të fundit. Trajtimi ndiqet disa muaj, gjë që ndryshon nga një pacient në tjetrin për shumë faktorë, por efektet e ilaçeve fillojnë që në ditët e para të trajtimit. Mundësia e shërimit të plotë me këto ilaçe është e madhe për të gjithë pacientët, dhe ilaçet janë krejtësisht të sigurta dhe pa asnjë lloj efekti anësor, por vetëm me efekte pozitive në të gjithë trupin, si dhe reduktojnë dëmet dhe efektet anësore të trajtimeve konvencionale të spitalit, si kimioterapia, radioterapia apo imunoterapia.

Kërkoni për kurën tuaj në varësi të llojit të tumorit apo kancerit, duke klikuar apo shtypur mbi foton më poshtë.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook