Sarkoma; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral

Sarkoma – Kanceri i indeve lidhëse; Llojet, Shkaqet, Trajtimi Natyral

 

Sarkoma është një lloj kanceri malinj që zhvillohet në indet lidhëse, dhe mund të prekë çdo pjesë të trupit. Sarkoma quhet shpesh “kancer i indeve të buta” ose “rabdomiosarkome”, por zakonisht prek ekstremitetet (duart dhe këmbët) kockat, kërcin, muskujt, tendinat, enët e gjakut, nervat, indet fijore përreth nyjeve. Ekzistojnë mbi 50 lloje të sarkomës, të cilat kryesisht ndahen në sarkoma të indeve të buta dhe sarkoma të kockave.

Sarkomave u jepet një numër emrash të ndryshme bazuar në llojin e indeve që ato prekin më së shumti. Për shembull, osteosarcoma lidhet me kockat, chondrosarcoma lidhet me kërcin, liposarkoma lidhet me gjëndrat yndyrore, dhe leiomiosarkoma lidhet me muskujt e lëmuar.

Sarcoma prek njerëzit e të gjitha moshave. Rreth 50% e sarkomave të kockave dhe 20% e sarkomave të indeve të buta diagnostikohen tek njerëzit nën moshën 35 vjeç. Disa sarkoma, të tilla si leiomyosarcoma, chondrosarcoma, dhe tumor stromal gastrointestinal (GIST), janë më të zakonshme në të rriturit se sa në fëmijët.

Diagnoza konsiderohet e komplikuar për kancerin e sarkomës sesa kanceret më të zakonshme të kancerit që i shfaqin tumoret e tyre në organet aktuale aktive. Shumë gunga të lehta të indeve të buta në lëkurë janë yndyrna të gdhendura ose grumbuj të lipideve. Përveç kësaj, sarkomat aktuale shpesh nuk janë të dhimbshme, duke e bërë më të vështirë vetëdijen. Ato bëhen të rrezikshme duke infektuar nyjet limfatike aty pranë ose thjesht duke u futur në limfë, pastaj qarkullojnë në organe të tjera funksionale në trup.

Një formë shumë më pak e dukshme e sarkomës quhet GIST – tumori stromal gastrointestinal. Termi stromal tregon një lloj indi lidhës që mban së bashku stomakun dhe zorrët e mëdha dhe të vogla. Ngjashëm me forma të tjera të sarkomës, GIST shpesh është e vështirë të zbulohet sepse indi lidhës nuk është i përfshirë drejtpërdrejt me funksionin e organeve të tretjes.

Pothuajse gjysma e sarkomave e kanë origjinën në një nga këmbët ose krahët e trupit.

Mënyra e zakonshme  e trajtimit onkologjik përfshin kirurgji. Nëse sarkoma është mjaft ekstreme në një gjymtyr, ky limit mund të amputohet. Kjo është një mënyrë e tmerrshme për të trajtuar kancerin. Plus, kjo nuk bën asgjë për të eliminuar shkaqet e kancerit apo për të parandaluar rikthimin e tij.

Fakte mbi Sarkomën

 • Ka mbi 50 lloje të sarkomës së indeve të buta.
 • Simptomat mund të mos jenë të dukshme; shpesh, shenja e vetme e sarkomës është një kokërr apo gjëndërr.
 • Dhimbja mund të ndodhë në varësi të vendit ku ndodhet tumori, ose nëse shtyn në nervat e afërta.

Simptomat kryesore janë

Njerëzit me sarkoma të indeve të buta shpesh nuk kanë simptoma. Nuk mund të ketë shenja, derisa masa të rritet në një madhësi të madhe dhe mund të dallohet; megjithatë, edhe kjo mund të shkojë pa u vënë re.

– Dhimbje – simptoma më e dukshme. Sapo tumori ndikon në indet lokale, nervat ose muskujt, mund të ndihen dhimbje në atë zonë.

– Inflamacion – tumori rritet dhe përfundimisht ndikon në zonë dhe shkakton ënjtje.

– Simptomat specifike të vendndodhjes – pamundësia për të lëvizur gjymtyrët siç duhet (nëse sarkoma është në krahë apo këmbë për shembull) dhe dëmtime të tjera në varësi të vendndodhjes.

– Simptoma të veçanta mund të pasqyrojnë llojin e veçantë të sarkomës. Për shembull, tumoret në sistemin gastrointestinal mund të kenë rrjedhje gjaku, kështu që këto sarkoma mund të prodhojnë simptoma të tilla si gjak në jashtëqitje.

Llojet e Sarkomës

Llojet e sarkomave të indeve të buta përcaktohen nga indeksi apo vendndodhja e prekur; ato përfshijnë:

 • Undifferentiated pleomorphic sarcoma – i njohur më parë si histiocytoma malinje fibroze – ky tumor është gjetur më shpesh në krahë apo këmbë, por nganjëherë në fund të barkut.
 • Tumori stromal gastrointestinal (GIST) – ndikon në qelizat e specializuara neuromuskulare të zorrës.
 • Liposarkoma – sarkoma e indeve të yndyrës.
 • Leiomyosarcoma – ndikon në muskujt e lëmuar në muret e organeve.
 • Sarkoma Synovial – këto zakonisht gjenden rreth një bashkimi në krahë apo këmbë.
 • Angiosarkome – këto zhvillohen në qelizat e gjakut ose enët limfatike.
 • Fibrosarkoma – sarkoma që zakonisht formohen në gjymtyrë nga fibroblastet, lloji më i zakonshëm i qelizave në indin lidhës.
 • Shembuj të mëtejshëm – këto përfshijnë dermatofibrosarcoma protuberans, një lezion i lëkurës; sarkoma epithelioid, e cila shpesh prek duart ose këmbët e të rriturve të rinj; myksoma, e cila prek të rriturit e moshuar, zakonisht në krahë dhe këmbë; mesenchymomas, të cilat janë të rralla dhe kombinojnë elemente të sarkomave të tjera dhe mund të gjenden në çdo pjesë të trupit; sarkoma vaskulare, që përfshin shumë enë të gjakut; dhe neurialmoma malinje (e njohur edhe si schwannoma).

– Sarkoma e Kaposit; Kjo është një sarkomë që prek lëkurën dhe shkaktohet nga një virus. Disa detaje mbi këtë lloj sarkome:

 • Forma më e zakonshme e sarkomës së Kaposit lidhet me AIDS.
 • Tumoret e Kaposit shpesh prodhojnë lezione të dallueshme të lëkurës, por gjithashtu prekin indet e tjera të buta.
 • Sarkoma e Kaposit shkaktohet nga virusi herpes.

Shkaqet e Sarkomës

– Nuk ka ndonjë shkak të njohur të sarkomës. Megjithatë, janë identifikuar disa shkaqe:

– Sarkoma e Kaposit – lloj i vetëm i sarkomës së indeve të buta që ka një shkak të përcaktuar qartë; virusi herpes.

– Doza të larta të rrezatimit – për shembull gjatë një terapie të mëparshme të kancerit, janë një faktor i qartë rreziku për sarkomat e indeve të buta.

– Kushtet gjenetike – për disa mund të ketë një lidhje me kushte të caktuara gjenetike.

– Faktorët e rrezikut përfshijnë moshën, e cila është e lidhur me kancerin në përgjithësi.

– Rreziqet e rritura të sarkomës janë vërejtur edhe në lidhje me ekspozimin ndaj kimikateve të caktuara, duke përfshirë kloridin vinil, dioksinat dhe herbicidet fenoksiacetike.

– Nëse keni çrregullim kockor, siç është sëmundja Pegetova.

– Çrregullimi gjenetik neurofibromatosis, retinoblastoma.

Mënyra natyrale për trajtimin e sarkomave

Këtu janë disa përbërës kryesorë në ushqimet e përpunuara që duhet t’i hiqni nga dieta juaj

Shumica e onkologëve nuk mendojnë se sheqeri apo prodhimet OMGJ janë të dëmshme. Ata mendojnë se dieta ka pak ose aspak të bëjë me kancerin e çdo lloji. Por kjo është krejtësisht e gabuar.

Edhe pse njerëzit shpesh ankohen për koston më të lartë të ushqimeve organike, shpenzimet e tilla janë të papërfillshme në krahasim me kostot e trajtimit të kancerit dhe sëmundjeve të tjera që mund të shkaktojë dieta toksike dhe jo e shëndetshme.

– MSG – kjo shtesë për të dhënë shije ka shumë emra të tjerë për të mashtruar konsumatorët.

– Ëmbëltuesit Artificial (sidomos aspartame).

– Sheqeri i shtuar – shumë lëngje frutash komerciale dhe ushqime që nuk janë të ëmbla përmbajnë sasi të larta sheqernash.

– HFCS – fruktoza e lartë e shurupit të misrit, një vrasës i mëlçisë që shpesh është i fshehur nën termin “shurup misri”.

– Vajra të hidrogjenuara pjesërisht – këto gjithashtu dëmtojnë mëlçinë dhe çojnë në dëmtimin e ADN-së.

– Vajrat e hidrogjenizuara – margarina është një prej tyre.

– Ngjyruesit e ushqimit – Red 40, Yellow 5 dhe Yellow 6 janë karcinogjenet më të zakonshme që gjenden në ushqimet e fëmijëve.

– Pesticidet dhe herbicidet e përdorura në bujqësinë konvencionale janë zakonisht kancerogjene, veçanërisht ato që përdoren për spërkatjen e kulturave të modifikuara gjenetikisht. Shumica e herbicideve dhe grimcave të gipsieve të glyphosateve depërtojnë në tokë dhe thithen nga bimët. Si rezultat, ju jeni subjekt i toksinave të tyre kancerogjene kur hani misër OMGJ, sojë dhe kultura të tjera.

– Burimet e mishit gjithashtu duhet të jenë të besueshme. Mishi i pulës organike është i domosdoshëm të shtohet në dietën tuaj ushqimore. Shmangni mishrat e përpunuara dhe jo-organik.

– Peshku dhe produktet e tjera të detit kërkojnë edhe më shumë vëmendje. Peshqit dhe karkalecat e kultivuara duhet të shmangen tërësisht.

Mënyra të tjera të rëndësishme për të zvogëluar rrezikun e sarkomave

– Uji është pothuajse gjithmonë i ndotur me klor, dhe shumë sisteme të ujit të qytetit shtojnë fluorid kancerogjen në ujin e tyre. Me përjashtim të rastit kur jeni të bekuar me ujë të pastër burimi. Opsion i mirë është ta filtroni ujin që përdorni. Përdorni ujë të filtruar për pije dhe gatim.

– Ka shumë sende shtëpiake, të tilla si detergjentë të pjatave, pllakave, xhamave, etj. që përmbajnë lëndë kancerogjene. Kimikatet parandaluese të zjarrit të përdorura në mobilje dhe qilima janë gjithashtu kancerogjene. Përdorni alternativa natyrale për larje.

– Kimioterapia është më e ndërlikuar dhe më e rrezikshme për sarkomat. Sa për terapinë me rrezatim të përdorur shpesh, në këtë rast del pyetja:  Po a nuk është trajtimi me rrezatim një shkak i madh i kancerit të sarkomës?

Vëzhgimi i ditur dhe i fortë i etiketës është kryesisht i domosdoshëm për ushqimet e paketuara.

Ju mund të anashkaloni këtë përpjekje,  thjesht duke blerë ushqime organike; është mirë që të blini prodhime organike të freskëta sa më shumë të jetë e mundur.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se ngrënia e një diete organike eliminon deri në 50% të pesticideve në trup. Pa dyshim, dieta organike do të eliminojë gjithashtu një sasi të madhe të toksinave të tjera. Përveç kësaj, lëngjet me perime dhe fruta organike janë një mënyrë e shkëlqyer për të eliminuar toksinat, si dhe për të ushqyer trupin tuaj me ushqyes që luftojnë kancerin dhe forcojnë imunitetin.

Si ta trajtoni sarkomën në mënyrën më efektive

Përveç dietës ushqimore, për trajtim më të fortë duhet  të trajtoheni vetëm me produkte bimore të studiuara dhe të marra nga një burim i sigurtë. Këto metoda kurimi janë më të sigurta dhe shumë më efektive në trajtimin e sarkomave dhe kancereve të të gjitha llojeve, se sa modeli farmaceutik / konvencional mjekësor që ofrohet zakonisht.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook