Dietat e njohura promovojnë inflamacion

Dietat e njohura promovojnë inflamacionin në trup dhe rrisin rrezikun e kancerit të zorrës së trashë

Një studim i kohëve të fundit ka zbuluar se burrat dhe gratë që hanë ushqime që shkaktojnë infeksion kanë më shumë shanse për zhvillimin e kancerit të zorrës së trashë. Në studim, ekipi hulumtues përdori të dhëna nga 121,050 profesionistë të kujdesit shëndetësor, nga dy grupe të ndryshme – për meshkujt dhe femra.

Ata ndoqën pjesëmarrësit për 26 vite, dhe pjesëmarrësit përfunduan pyetjet e frekuencave ushqimore çdo katër vite. Për më tepër, pjesëmarrësit iu përgjigjën pyetjeve rreth mënyrës së jetesës, demografisë dhe informacionit të lidhur me shëndetin çdo dy vjet.

Rezultati u bazua në një mesatare të ponderuar prej 18 grupeve ushqimore që përfaqësojnë potencialin e ndotjes dietike të matur nga biomakatorët inflamatorë.

Studimi, i botuar në revistën JAMA të  Onkologjisë, zbuloi se njerëzit që pasuan një dietë të lartë inflamatore, kishin  44 % rritje të rrezikut të kancerit kolorektal në krahasim me ata që hanin ushqime më pak inflamatore.

Në mënyrë të ngjashme, burrat dhe gratë që pasuan një dietë inflamatore kishin rrezik  62% më të lartë për zhvillimin e kancerit kolorektal.

Për më tepër, burrat  dhe gratë mbipeshë dhe me dietë të varfër, gjithashtu janë në rrezik.

Strategjitë për të reduktuar rolin negativ të një modeli diete pro-inflamatore në zhvillimin e kancerit kolorektal mund të kenë përfitime më të larta në mesin e njerëzve mbipeshë dhe në mesin e grave të ligëta, ose midis burrave dhe grave që nuk konsumojnë alkool.

Megjithëse inflamacioni është i nevojshëm nga trupi për të mbrojtur veten nga stimuj të dëmshëm dhe për të filluar procesin e shërimit, por nëse tejkalon përmasat, atëherë ai luan rol në zhvillimin e kancerit kolorektal.

Çfarë është kanceri kolorektal?

Kanceri kolorektal, i njohur gjithashtu si kanceri i zorrëve ose  kanceri i zorrës së trashë dhe i rektumit, është çdo kancer që ndikon zorrën e trashë dhe rektumin. Sipas vlerësimeve, ky lloj kanceri është shkaku i tretë kryesor i vdekjeve të lidhura me kancerin te meshkujt dhe femrat.

Ju mund të identifikoni kancerin kolorektal me këto simptoma:

  • Ndryshimet në zakonet e zorrëve.
  • Diarre ose kapsllëk.
  • Një ndjenjë në zorrë që nuk zbrazet siç duhet edhe pas një lëvizje të zorrëve.
  • Gjak në feçe.
  • Dhimbje barku.
  • Ndjenja i ngopur edhe pse nuk keni ngrënë.
  • Lodhje ose plogështi.
  • Humbja e menjëhershme e peshës.
  • Një gungë në bark.
  • Mungesa e papritur e hekurit tek meshkujt, ose tek gratë pas menopauzës.

Ushqime që nxisin inflamacion në trup

– Mishi i kuq  dhe i përpunuar.

– Drithërat e rafinuar.

– Pijet e gazuara.

– Pijet alkoolike.

– Pijet konvecionale me sheqer.

– Sheqeri i bardhë.

Ushqime anti-inflamatore përfshijnë

– Çaj bimor.

– Lëng frutash pa sheqer.

– Perimet organike.

– Agrumet.

– Peshku i egër.

– Arrat, bajamet, farat e kungullit, lajthitë, farat e cias.

– Frutat e pyllit; të gjitha e llojet e manave, boronicat.

– Brokoli dhe lakra e kuqe.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Zorrës Trashë dhe Rektumit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancerit të Zorrës Trashë dhe Rektumit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook