You are here:--Të ndryshme

Semundje dhe shqetesime te ndryshme

Fruthi

By | 2018-01-06T21:04:22+00:00 January 6th, 2018|Categories: Të ndryshme|

Fruthi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, A vlen vaksina kundër fruthit?    Fruthi është sëmundje virale mjaft infektive. Fruthi mund të çojë në disa komplikime, duke përfshirë verbërinë dhe madje edhe vdekjen. Çdokush mund ta marrë fruthin nëse nuk e ka

Sistemi limfatik

By | 2017-12-20T16:52:00+00:00 December 20th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Mënyra natyrale për të pastruar dhe forcuar Sistemin Limfatik   Sistemi limfatik është një sistem kompleks i kullimit. Kullimi limfatik përbëhet nga nyjet limfatike, shpretka, venat e gjakut dhe tiroidet. Sistemi limfatik luan një rol të rëndësishëm në luftën kundër

Kurimi me Rukje

By | 2017-12-15T16:05:15+00:00 December 15th, 2017|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme|

Kurimi me Rukje nga Kurani dhe Tradita Profetike    Kurani eshte sherim per besimtaret. Allahu i Madheruar thote: "Thuaj: “Ai (Kurani) është udhërrëfyes dhe shërim për besimtarët”. Por ata që nuk besojnë, janë të shurdhër dhe të verbër, njësoj

Shkaqet e Edemës

By | 2017-12-14T13:39:17+00:00 December 14th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Shkaqet e Edemës dhe mënyra natyrale për trajtimin e saj   Edema është fjalë Greke ‘oídēma’ që ka kuptimin ‘ënjtje’, dhe ajo është rritja e volumit të një organi/indi, për shkak të rritjes së sasisë së lëngut jashtëqelizor në të.

Tonsiliti

By | 2017-12-13T16:43:06+00:00 December 13th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Tonsiliti / Inflamacioni i Bajameve   Tonsiliti është një infektim i zakonshëm, i shkurtër ose i zgjatur i grykëve apo bajameve, që shkakton inflamacion. Ai ndodh kryesisht në fëmijëri, mes moshës katër dhe gjashtë vjeç, dhe përsëritet në moshën e

Dieta e Autizmit

By | 2017-12-13T16:22:24+00:00 December 13th, 2017|Categories: Autoimune, Të ndryshme, Ushqimi|

Autizmi; Ushqime që duhen konsumuar dhe ushqime që duhen shmangur   Autismi i referohet një çrregullimi zhvillimor në fëmijërinë e hershme. Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon.

Toksinat që shkatërrojnë tiroidet

By | 2017-12-12T14:45:20+00:00 December 12th, 2017|Categories: Të ndryshme, Ushqimi|

Toksinat që shkatërrojnë tiroidet tuaja; Mënyra natyrale që luftojnë toksinat dhe ndihmojnë  shëndetin e tiroideve Gjëndrat tiroide janë një kontrollues master i trupit. Ato kontrollojnë  se si trupi përdor energjitë, prodhojnë proteina, dhe kontrollojnë ndjeshmërinë e trupit ndaj hormoneve të tjera.

Sistemi Imun

By | 2017-12-10T18:20:21+00:00 December 10th, 2017|Categories: Autoimune, Të ndryshme|

Sistemi Imun; Funksioni, Sëmundjet dhe Çrregullimet që lidhen me të   Roli i sistemit imunitar - një koleksion i strukturave dhe proceseve brenda trupit - është për të mbrojtur trupin kundër sëmundjeve ose organeve të tjera të huaja potencialisht të

TË FIKËT

By | 2017-12-07T18:24:43+00:00 December 7th, 2017|Categories: Të ndryshme|

TË FIKËT DHE TË FIKËT E SHPESHTË; NDIHMA E SHPEJTË DHE KURIMI AFATGJATË   Të fikët është një humbje e papritur dhe e shkurtër e vetëdijes. Shkaqet Të fikët shkaktohen zakonisht nga ulja e rrjedhjes së gjakut në tru. Mund të

Spazma

By | 2017-12-07T16:27:11+00:00 December 7th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Spazma - Konvulsioni   Spazmat janë kontraktime të pavullnetshme (të vetme ose në seri) të muskujve, të shkaktuara nga ndryshime të papritura të pakontrolluara në aktivitetin elektrik të trurit. Spazmat e ethshme (shtrëngimi, tronditja e lidhur me humbjen e ndërgjegjes

Gangrena

By | 2017-12-06T17:27:35+00:00 December 6th, 2017|Categories: Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Gangrena   Gangrena është një gjendje e rëndë, në të cilën një humbje e furnizimit me gjak shkakton që indet të vdesin. Ajo mund të prekë çdo pjesë të trupit, por zakonisht fillon në gishtat e këmbëve, këmbë, gishtat e

Marramendja

By | 2017-12-05T15:34:12+00:00 December 5th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Marramendja; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Marramendja i referohet një humbje të ekuilibrit apo paqëndrueshmëri që shpesh mund të shoqërohet nga një ndjesi e ligështisë dhe / ose e trullosjes. Simptomat Simptomat më të rënda të marramendjes janë përcaktuar shpesh

Hixhamja

By | 2017-12-05T12:58:45+00:00 December 5th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Hixhamja - Terapia e kupave; Llojet, Kushtet e praktikimit, Udhezime te rendesishme, Dobite shendetesore   Ç’është Hixhamja Hixhamja apo terapia e kupave është tërheqja e gjakut të keq nga trupi që ka shkaktuar një sëmundje të caktuar ose mund të shkaktojnë

Rigjenerimi i sistemit imunitar 

By | 2017-12-02T15:44:22+00:00 December 2nd, 2017|Categories: Autoimune, Kanceri, Të ndryshme|

Shumë premtuese! Zbuloni Si të rigjeneroni sistemin imunitar  dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga organizmi. Përgjigja imune është  përgjigjese

Helmimi nga ushqimi

By | 2017-11-30T21:14:58+00:00 November 30th, 2017|Categories: Të ndryshme, Ushqimi|

Helmimi nga ushqimi Helmimi nga ushqimi karakterizohet nga dhimbje të barkut, me ose pa diarre, të vjella, djersitje, dhe / ose dobësi. Kjo zakonisht brenda 24-96 orësh nga ngrënia e një ushqimi të kontaminuar me një virus ose bakterie. Simptomat

Gjëndrat Dhjamore

By | 2017-11-29T23:23:23+00:00 November 29th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Gjëndrat Dhjamore - Kistet; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kistet janë masa indore jo-kanceroze të mbyllura, që mund të jenë të mbushura me lëng, qelb, ose materiale të tjera. Ato mund të shfaqen kudo dhe të ndjehen si bizele të

Infeksioni i Veshit

By | 2017-11-29T20:00:11+00:00 November 29th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Infeksioni i Veshit (Otitis) Një inflamacion apo infeksion i kanalit të jashtëm të veshit (kalimi kryesor nga veshi i jashtëm në daullen e veshit), infeksioni në kanalin e veshit, ose në otitin e jashtëm, shpesh është e lidhur me ujin

Menopauza

By | 2017-11-29T19:55:22+00:00 November 29th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Menopauza; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Menopauza është e njohur edhe si “ndryshimi i jetës” dhe ajo është fundi i menstruacioneve. Kjo do të thotë se vezoret e një gruaje ndalojnë prodhimin e vezëve çdo katër javë. Ajo nuk do

Pankreatiti

By | 2017-11-29T15:57:27+00:00 November 29th, 2017|Categories: Mëlçia Hepatiti, Të ndryshme|

Pankreatiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Pankreatiti i referohet inflamacionit akut ose kronik të pankreasit. Simptomat Pankreatiti akut nuk zgjat shumë dhe zakonisht shërohet plotësisht. Pankreatiti kronik është konsideruar i pashërueshëm; ai shkakton ndryshime degjenerative celulare brenda pankreasit që vazhdojnë

Bulimia

By | 2017-11-29T12:52:40+00:00 November 29th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Bulimia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Bulimia është një çrregullim i të ngrënit që karakterizohet nga mbingrënia ekstreme e ndjekur nga vjellja e vetë-detyruar. Shpesh, por jo gjithmonë, bulimia është e lidhur me anoreksi, në të cilën mbingrënia dhe mbajtja

Pagjumësia

By | 2017-11-28T20:52:25+00:00 November 28th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Shkaqet e pagjumësisë dhe mënyra natyrale për lehtësimin e gjumit   Rreth 30% e njerëzve janë të prekur nga çrregullimet kronike të gjumit, për shkak të shumë faktorëve të botës moderne, sidomos ato artificiale. Mungesa e gjumit të shëndetshëm jo

Problemet Menstruale

By | 2017-11-28T15:05:31+00:00 November 28th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Problemet Menstruale   Problemet menstruale ndikojnë afërsisht 50 % të të gjitha grave mes moshës kur fillon puberteti dhe menopauzës. Problemet menstruale i referohen një parregullsie në ciklin normal menstrual, e cila mund të përfshijë një gamë të gjerë të

Kundërmimi i trupit

By | 2017-11-25T22:29:14+00:00 November 25th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Kundërmimi i trupit; Shkaqet dhe Trajtimi   Kundërmimi i trupit i referohet erërave të pakëndshme të emetuara nga trupi. Gjëndrat eccrine që janë të vendosura pothuajse kudo në trup, prodhojnë ftohësin e trupit, djersën që është kryesisht ujë. Gjëndrat apocrine,

Infeksionet

By | 2017-11-24T18:18:19+00:00 November 24th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Infeksionet; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral pa qenë nevoja për anti-biotikë   Infeksioni është një gjendje e shkaktuar nga rritja e patogjeneve sëmundje-shkaktues (bakteret, viruset, kërpudhat) në trup. Këta agjentë infektiv rriten në koloni pushtuese dhe të shumëzueshme, duke dëmtuar qelizat

Edema

By | 2018-01-13T16:12:41+00:00 November 24th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Edema / Akumulimi i lëngjeve në trup   Edema është një gjendje e karakterizuar nga akumulimi i sasisë anormale të lëngut të tepërt (zakonisht ujit dhe natriumit) në trup. Zakonisht, grumbullmi i lëngjeve ndodh në hapësirat ndërqelizore, në mes të

Epstein-Barr Virus

By | 2018-01-13T14:22:39+00:00 November 24th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Epstein-Barr Virus (EBV) EBV është një virus herpes që është i përhapur në të gjithë popullsinë njerëzore. Infeksioni zakonisht ndodh në fëmijëri, por nëse shtyhet deri në adoleshencë mund të rezultojë në mononucleosis infektive (ethe të gjëndrave). EBV është i

Fibromyalgia

By | 2017-11-24T14:26:04+00:00 November 24th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Fibromyalgia; Simptomat, Diagnoza, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Fibromyalgia, si edhe sindromi i lodhjes kronike, i cili është i lidhur shpesh me të, është një kusht i kuptuar shumë pak, që mund të shfaqet në mënyra të ndryshme dhe që ka

Era e keqe e gojës

By | 2017-11-24T11:53:43+00:00 November 24th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Era e keqe e gojës   Era e keqe e gojës është një erë e pakëndshme që del nga goja. Kjo zakonisht shkaktohet nga një problem shëndetësor në gojë - në dhëmbë, mishrat e dhëmbëve, fyt apo traktin gastrointestinal. Simptomat

Anoreksia Nervosa

By | 2017-11-23T22:46:51+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Të ndryshme|

Anoreksia Nervosa; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Anoreksia nervosa është një çrregullim i të ngrënit, ku humbja e peshës bëhet një obsesion dhe uria fillon të ndikojë në të menduarit dhe personalitetin e personit. Kjo ndodh me shumicë dërrmuese në

Poliomieliti

By | 2017-11-23T14:12:02+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Të ndryshme|

Poliomieliti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Poliomieliti është një infeksion viral që mund të shkaktojë një gamë të gjerë të simptomave, duke filluar nga sëmundje përgjithësisht të lehta deri në paralizë. Simptomat Simptomat e lehta, të cilat kryesisht ndodhin te

Migrena

By | 2017-11-23T13:58:27+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Të ndryshme|

MIGRENA; Simptomat dhe Trajtimi Natyral   Dhembjet e kokës janë të ndryshme dhe shkaqet e saj janë gjithashtu të ndryshme, madje shumica e atyre shkaqeve është ende e panjohur nga shkenca. Zakonisht, dhembja e kokës është e përkohshme dhe në

Duhani

By | 2017-11-22T15:15:19+00:00 November 22nd, 2017|Categories: Arti Jetës, Të ndryshme, Ushqimi|

DUHANI, NJË VES ME PASOJA PËR JETËN   Duhani (Nicotiana) është një bimë e familjes Solanaceae. Duhani, bën pjesë në  bimën e familjes Nicotiniana të llojeve dhe tipeve te ndryshme te modifikuar apo jo te modifikuar gjenetikisht, me gjithë pjesët

Prishja e dhëmbëve

By | 2017-11-20T12:34:48+00:00 November 20th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Si të parandaloni dëmtimin dhe prishjen e dhëmbëve në mënyrë natyrale   Mbi 92% e të rriturve të moshës 20 deri 64 vjeç, përjetojnë dëmtim të dhëmbëve në dhëmbët e tyre të përhershme, prandaj nuk është çudi që shumë njerëz

Dhembjet e Veshit

By | 2017-11-20T12:32:04+00:00 November 20th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Si të kuroni në mënyrë natyrale dhembjet, infeksionet dhe ënjtjet e veshit Çfarë është infeksioni i veshit? Veshi është një nga organet më delikate të njeriut. Nëse nuk kujdeseni siç duhet, ai mund të shkaktojë disa probleme, duke përfshirë infeksion,

Ilaçe që dëmtojnë trurin

By | 2017-11-19T22:04:58+00:00 November 19th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Ilaçe kimike që dëmtojnë trurin dhe shkaktojnë humbje kujtese   Medikamentet kimike të rekomanduara  shkaktojnë mbi 100,000 vdekje në vit dhe shkaktojnë 1,5 milionë njerëz që të përjetojnë efekte anësore aq të rënda, saqë duhet të shtrohen në spital. Efektet

Zmadhimi Prostatik Beninj

By | 2017-11-19T21:04:56+00:00 November 19th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Zmadhimi Prostatik Beninj; Hiperplasia/Hipertrofia Prostatike Beninje   Zmadhimi prostatik beninj, i njohur gjithashtu si hiperplasia/hipertrofia prostatike beninje (BPH), është një gjendje që prek burrat e moshuar. Kjo është veçanërisht e zakonshme te meshkujt mbi 50 vjeç, dhe zakonisht nuk është

Hipertiroidizmi

By | 2017-11-19T20:56:03+00:00 November 19th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hyperthyroidism është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë me lagështi, drithërima ose dridhje,

Infeksioni Fungal

By | 2017-11-19T14:51:39+00:00 November 19th, 2017|Categories: Lëkura, Të ndryshme|

Infeksioni Fungal; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Infeksion fungal është një sëmundje që zakonisht prek lëkurën, por mund të ndikojë edhe në organet e tjera. Ai shkaktohet nga organizmat fungale, ku përfshihen kërpudhat, myku, dhe majaja. Simptomat Simptomat e infeksionit

Hipotiroidizmi

By | 2017-11-19T12:41:08+00:00 November 19th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Tiroidet; Hipotiroidizmi – Mangësia në prodhimin Tiroid Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet. Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i rrahjeve

ALKOOLIZMI

By | 2017-11-19T12:26:00+00:00 November 19th, 2017|Categories: Të ndryshme|

ALKOOLIZMI DHE ABUZIMI ME ALKOOLIN; MËNYRAT NATYRALE MË TË SUKSESSHME TË TRAJTIMIT   Alkoolizmi (varësia e alkoolit) dhe abuzimi me alkoolin janë dy forma të ndryshme të problemit të pijes. • Alkoolizmi është kur ju keni shenja të varësisë fizike të

Mbipesha

By | 2017-11-17T16:12:58+00:00 November 17th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Mbipesha / Obeziteti dhe Shëndoshja; Rreziqet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Autoritetet Shëndetësore tani e përmendin shëndoshjen si një nga problemet shëndetësore më serioze. Të jesh mbi peshë seriozisht për çdo periudhë kohore përbën një kërcënim të drejtpërdrejtë për shëndetin. Përveç kësaj,

Analgjezikët

By | 2017-11-17T13:42:17+00:00 November 17th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Fakte rreth analgjezikëve, ilaçeve kimike që përdoren kundër dhimbjeve; Me çfarë t'i zëvendësoni   Çfarë janë analgjezikët? Ndoshta ju kurrë nuk keni menduar dy herë para se të gëlltisni një pilulë qetësuese për dhimbje.  Por tani kini Kujdes! Ta themi

Goditja në tru

By | 2017-11-15T15:05:25+00:00 November 15th, 2017|Categories: Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Goditja në tru; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes të ofruara nga gjaku për të

Antibiotikët natyral

By | 2017-11-10T19:52:24+00:00 November 10th, 2017|Categories: Të ndryshme, Ushqimi|

Antibiotikët natyral; zgjidhja më e mirë për shëndetin tuaj   Antibotikët përdoren për të kuruar dhe parandaluar infeksionet bakteriale. Ato janë bërë një nga ilacet më të përshkruara dhe më të përdorura sot. Kjo është shumë e rrezikshme për shëndetin,

Antibiotikët

By | 2017-11-10T19:53:08+00:00 November 10th, 2017|Categories: Të ndryshme|

Antibiotikët vrasin bakteret e mira të trupit tuaj, dhe çojnë në rreziqe serioze për shëndetin   Ta themi thjesht, antibiotikët janë helme që përdoren për të vrarë. Vetëm mjekët e licencuar mund t’i përshkruajnë ato. Ilaçet kimike përdoren për të

Nervi Shiatik

By | 2017-11-07T22:57:49+00:00 November 7th, 2017|Categories: Kyçet Kockat, Të ndryshme|

NERVI SHIATIK; SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Nervi shiatik është ai nerv që inervon muskujt e pasmë të kofshës dhe të kërcit. Shtypja e këtij nervi nga një hernie diskale që del nëpërmjet vertebrës së 5-të lumbare dhe të parës

Hernia diskale

By | 2017-11-07T17:40:30+00:00 November 7th, 2017|Categories: Kyçet Kockat, Të ndryshme|

Hernia diskale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral E njohur gjithashtu si një rrëshqitje disku apo rënie disku, hernia diskale ndodh kur një nga disqet e shpinës këputet dhe xheli që gjendet brenda tij rrjedh jashtë. Kjo mund të shkaktojë dhimbje shpine,

Load More Posts