Gabime që pengojnë humbjen e dhjamit nga barku

Gabime që pengojnë humbjen e dhjamit nga barku

 

Disa njerëz që vuajnë nga obeziteti bëjnë përpjekje të jashtëzakonshme për të hequr dhjamin nga barku, për të pasur një trup të hollë, por hasin në “rezultate zhgënjyese” pavarësisht se i ekspozohen dietave të ashpra që i privojnë nga ushqimi.

Ekspertët e shëndetit paralajmërojnë gabime të zakonshme që bëjnë disa njerëz që duan të humbin yndyrën e barkut.

Dhjami në bark është një problem i madh me të cilin përballen shumë persona mbipeshë, madje edhe ata që kanë peshë ideale duan të kenë një bark tërheqës, por përballen me shumë probleme.

Është krejtësisht normale të kesh një shtresë të yndyrshme rreth mesit. Por ekspertët thonë se nëse mbani yndyrë shtesë në bel, mund të jeni në rrezik për probleme shëndetësore, si sëmundjet kronike.

Këtu janë dhjetë gabime të zakonshme që bëjnë disa njerëz që duan të humbin yndyrën e barkut

 – Gabimi i parë: Bërja e ushtrimeve që përfshin vetëm stomakun dhe barkun. Të bësh ushtrime për barkun është e dobishme, por nuk mund të fokusohet djegia e yndyrës vetëm në këtë zonë të trupit dhe për këtë arsye, është e nevojshme të bëhen ushtrime që përfshijnë të gjithë trupin.

– Gabimi i dytë është mosfjetja mjaftueshëm, sepse pushimi ndihmon për të rregulluar më mirë metabolizmin e ushqimit që hamë dhe duam të djegim përmes stërvitjes dhe të furnizojmë trupin me energji.

Ekspertët rekomandojnë që personi i rritur duhet të flejë shtatë deri në tetë orë, në mënyrë që të relaksohet trupi dhe të marrë rezultate më të mira gjatë ndjekjes së dietës.

– Gabimi i tretë është të mos bëni ato që njihen si “ushtrime me intensitet të lartë”, të cilat garantojnë një rritje të dukshme të ritmit të zemrës, më pas rritet djegia e yndyrës dhe procesi vazhdon për orë të gjata.

– Sa i përket gabimit të katërt, ai është neglizhimi i ushtrimeve të rezistencës si squats dhe shtytje, dhe arsyeja është se muskuli që stërvitet vazhdon procesin e djegies edhe në gjendje pushimi.

– Gabimi i pestë është kërkesa e madhe për ushqime “me pak yndyrë”, duke menduar se ato janë të dobishme, ndërkohë që mund të ëmbëlsohen me një përqindje të lartë sheqeri dhe shije të tjera, megjithëse në fakt përmbajnë një sasi të kufizuar yndyre.

– Gabimi i gjashtë; nëse jeni një nga ata që po punoni fort për të humbur peshën e tepërt, mos neglizhoni sinjalet nga trupi juaj që tregojnë se jeni të lodhur dhe keni nevojë për pak pushim, sepse hormoni kortizol çon në një rritje të sheqerit në gjak, dhe kjo nuk është e dëshirueshme për ata që duan të heqin qafe dhjamin që u rëndon barkun.

– Gabimi i shtatë është zvogëlimi i ndjeshëm i numrit të kalorive menjëherë, dhe këtu trupi përdor një truk për të ruajtur energjinë dhe për të mos e djegur atë, sepse ai parashikon se çfarë do të ndodhë nga ndërprerjet në periudhën e ardhshme, dhe për këtë arsye, ulja e kalorive me një përqindje të arsyeshme është hap i mirë nga pikëpamja shëndetësore.

– Së teti, ekspertët këshillojnë të keni kujdes për të lëvizur të gjithë trupin gjatë stërvitjes, sepse përfshirja e disa grupeve ndihmon për të marrë rezultate më të mira.

– Gabimi i nëntë është të vini shumë baste për suplementet ushqimore dhe të besoni se ato funksionojnë me magji. Ndërsa humbja e peshës kërkon: ushqim të shëndetshëm, produkte bimore të sigurta dhe stërvitje.

Ilaç specifik që mund të ulë peshën mund të jetë vetëm ai ilaç që ndihmon sistemin tretës të funksionojë si duhet, prandaj, shumë prej produkteve që promovohen në treg nuk bëjnë dobi. Rekomandimi ynë do të ishin ilaçet me bimë shkretinore ProbioHerb dhe Samegal që janë shumë efektive dhe të sigurta për humbjen e peshës së tepërt dhe rregullimin e metabolizmit në mënyrë natyrale.

Gabimi i dhjetë është mosmarrja e mjaftueshme e proteinave, ndërkohë që ndihmojnë trupin në atë që njihet si “rikuperim” pas lodhjes së shkaktuar nga ushtrimet, dhe gjithashtu zvogëlon ndjenjën e urisë, dhe punon për të ruajtur masën muskulore kur humbet yndyrën. Prandaj këshillohen të konsumohen më shumë ushqime që përmbajnë proteina.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook