Çfarë i bën të gjitha vaksinat kaq të rrezikshme?

Çfarë i bën të gjitha vaksinat kaq të rrezikshme?

 

Vaksinat shpesh shkaktojnë efekte të ndryshme anësore, duke e bërë të vështirë identifikimin e shkaqeve të zakonshme. Neurologu Andrew Moulden zbuloi se vaksinat shpesh shkaktojnë mikrostroke, të cilat mund të çojnë në një mori sëmundjesh akute dhe kronike.

Hulumtimet e harruara nga vitet 1960, tregojnë se grumbullimi i qelizave të gjakut është një shkak rrënjësor i shumë sëmundjeve – një besim që ndahet edhe nga Mjekësia Kineze.

Kimia koloidale dhe shkenca e potencialit zeta zbulojnë se ngarkesat pozitive rreth qelizave të gjakut shkaktojnë grumbullim. Agjentët me ngarkesa pozitive të përqendruara, të tilla si alumini dhe proteina e spikes COVID, janë veçanërisht problematikë.

Përmirësimi i potencialit zeta fiziologjik përfiton një gamë të gjerë sëmundjesh akute dhe kronike. Një rast i fortë mund të bëhet që shumë terapi konvencionale dhe holistike funksionojnë pjesërisht duke rritur potencialin zeta.

Shumë probleme mjekësore rrjedhin nga qasja diagnostikuese e mjekëve, veçanërisht me sëmundje komplekse, të cilat shpesh diagnostikohen gabimisht dhe çojnë në beteja të vazhdueshme të pacientëve.

Gjendjet komplekse mund të shfaqen me simptoma të ndryshme te pacientët dhe të ngjajnë me sëmundje të tjera (p.sh., fibromialgjia kundër sindromës së lodhjes kronike). Nga ana tjetër, mjekët e trajnuar dobët shpesh nuk pranojnë shpjegime psikiatrike, duke anashkaluar shkaqet e vërteta.

Lëndimet e vaksinave kanë një gamë të gjerë simptomash dhe për këtë arsye i kanë ngatërruar mjekët për më shumë se 200 vjet (me shumë mjekë në të kaluarën që i etiketonin si “encefalit”):

  1. Mosfunksionim imunitar – Vaksinat shpesh shkaktojnë çrregullime kronike autoimune dhe shkallë të ndryshme të shtypjes së imunitetit.
  2. Reagim ndaj rrezikut të qelizave — Qelizat mund të hyjnë në një gjendje primitive nën kërcënim, duke ndaluar funksionin normal mitokondrial. Kjo gjendje e përkohshme mund të bëhet kronike, në bazë të shumë kushteve të rënda. Trajtimi i kësaj përgjigje ka zgjidhur kushtet e lidhura me vaksinimin, si autizmi.
  3. Qarkullimi i dëmtuar i gjakut – Vaksinat mund të dëmtojnë qarkullimin e lëngjeve duke ndikuar në potencialin zeta të trupit. Kjo shkakton grumbullim të lëngjeve (d.m.th. mikro mpiksje gjaku dhe trashje të gjakut) dhe pengon rrjedhjen e gjakut në kapilarë.

Fokusi ynë u tërhoq nga koncepti i potencialit zeta sapo kuptuam se shumë nga misteret e COVID-19 (dhe më vonë vaksinat e COVID-19) ishin për shkak të proteinës së majës që ishte jashtëzakonisht shkatërruese për potencialin zeta të trupit. Tani besojmë se rezultatet e pacientëve do të përmirësoheshin ndjeshëm nëse sistemi mjekësor do t’i jepte përparësi potencialit zeta.

 

Andrew Moulden ishte një neuroshkencëtar dhe mjek kanadez i specializuar në neuropsikiatri. Gjatë trajnimit të tij klinik, ai vuri re fëmijët e vegjël që shfaqnin shenja delikate neurologjike të goditjeve që kolegët e tij humbën. Me kalimin e kohës, ai zbuloi se këto goditje shpesh ndodhin menjëherë pas vaksinimit dhe mund të çonin në çrregullime të rënda neurologjike si autizmi.

Moulden kuptoi se shenjat delikate të goditjes që mjekët kërkojnë te të rriturit duhet të vlerësohen edhe tek fëmijët. Për shkak se këto goditje tek foshnjat shpesh mungojnë, shumë kushte diagnostikohen gabimisht ose i atribuohen shkaqeve të panjohura. Një sfidë shkencore është t’i bëjë të dukshme çështjet “e padukshme”. Në neurologji, ndërprerjet në funksionin e trurit, shpesh për shkak të rrjedhjes së dëmtuar të gjakut, mund të zbulojnë vendndodhjet e goditjes përmes ekzaminimit të kujdesshëm fizik.

Moulden zbuloi se nervat kraniale në trungun e trurit, veçanërisht në zonat e pellgut ujëmbledhës me furnizim më pak të tepërt të gjakut, ishin të prekshëm ndaj goditjeve. Këto goditje, të shkaktuara nga rrjedhja e dëmtuar e gjakut, shpesh për shkak të rritjes së trashësisë së gjakut, u munguan tek foshnjat, duke çuar në kushte të keqdiagnostikuara ose që i atribuohen shkaqeve të panjohura. Nervat kyç të kafkës që tregojnë mikrogoditje të shkaktuara nga vaksina përfshijnë:

  • Nervi kranial VI5 — Kontrollon lëvizjen e syve; dëmtimi shkakton pushim të brendshëm të syrit ose lëvizje të vrullshme anash.

Shënim: Është zbuluar se CN VI është nervi që preket më shpesh nga dëmtimet e COVID-19.

  • Nervi kranial VII6 — Kontrollon muskujt e fytyrës; dëmtimi shkakton paralizën e Bell-it, rënien e fytyrës ose asimetrinë.
  • Nervi kranial IV9 — Nivelon sytë; dëmtimi shkakton animin e kokës për të kompensuar lartësinë e pabarabartë të syve.

Shënim: Shpesh, do të shihni probleme të shumta nervore kraniale në të njëjtën fytyrë (gjë që sugjeron se më shumë pjesë të trurit kanë humbur furnizimin e tyre me gjak dhe si rrjedhim ka edhe dëmtime më të thella neurologjike).

Pasi të dini se si t’i kërkoni këto simptoma (p.sh., një humbje e lëvizjes së qetë të syve), ato janë shumë të lehta për t’u dalluar dhe gradualisht do të bëheni të vetëdijshëm se sa larg mund të jetë dëmtimi neurologjik që rezulton nga vaksinimi (çdo pjesë e trurit mund të preket).

Viktimat e vogla të stuhisë së ëmbëlsirave

Puna e Moulden sugjeroi gjithashtu se goditjet në tru ndodhnin edhe në zona të tjera të pellgut ujëmbledhës të trupit, siç janë organet e brendshme dhe qendrat e të folurit. Provat përfshinin:

Studimet e autopsisë që tregojnë goditje në organet e brendshme të fëmijëve me rubeolë kongjenitale.

Simproceset e sëmundjes ilar tek adoleshentët dhe të rriturit pas vaksinimit ndaj HPV ose antraksit.

Një nga shembujt më të mrekullueshëm ishin fëmijët e ushtarëve që morën vaksinën kundër antraksit dhe lindën pa gjymtyrë (talidomidi ishte gjithashtu i famshëm për ta bërë këtë duke bllokuar formimin e enëve të reja të gjakut).

Proceset neurodegjenerative tek të moshuarit dhe çrregullimet psikiatrike janë të lidhura me dëmtimin e nervit kranial.

Shënim: Një çështje kryesore në mjekësinë konvencionale është mosnjohja se dëmtimi neurologjik mund të çojë në probleme psikiatrike. Për rrjedhojë, ndryshimet emocionale te pacientët me lëndime të sistemit nervor shpesh atribuohen gabimisht si shkak dhe jo si simptomë e sëmundjes së tyre.

Kështu Moulden filloi të eksploronte se çfarë reagimi universal po çonte në këto mikrogoditje dhe si mund të trajtoheshin ato. Nga kjo, ai prodhoi tre video që përshkruan problemin. Fatkeqësisht, pak para se të publikonte një seri të dytë mbi zgjidhjet e këtyre lëndimeve, ai vdiq në rrethana të dyshimta. Megjithatë, ne tani kemi shumë të dhëna se çfarë zbuloi Moulden.

Gjaku llum

Në botën mjekësore, një enigmë e gjatë rrotullohet rreth asaj se si fyerjet e vogla ndaj trupit mund të çojnë në sëmundje të përhapura apo edhe vdekje. Një faktor kyç në këtë ekuacion është llumi i gjakut, një fenomen i vërejtur me shekuj ku gjaku grumbullohet dhe trashet në kushte të caktuara sëmundjesh. Melvin Knisely, Ph.D., në mesin e shekullit të 20-të bëri zbulime kritike rreth këtij fenomeni.

Hulumtimi i Knisely-t, veçanërisht me majmunët e infektuar me malarie, zbuloi se disa sëmundje të rënda mund të shkaktojnë llumëzimin e konsiderueshëm të gjakut, duke filluar në enët e vogla dhe përfundimisht duke u përhapur në ato më të mëdha, gjë që ishte zakonisht fatale (nëse nuk parandalohej me heparinën antikoagulante). Kjo trashje e gjakut mund të krahasohet me bllokimin e trafikut, duke prishur rrjedhën natyrale të gjakut të trupit dhe përfundimisht duke çuar në bllokim (vdekje).

Përveç kësaj, ai zbuloi se ky llum mund të shihej nga jashtë përmes syve, duke ofruar një mënyrë jo-invazive për të vlerësuar këtë proces në të gjithë trupin.

Llumi më i madh i gjakut

Nga kjo, ai zbuloi se llumi më i madh i gjakut ishte parë te pacientët e spitalit me sëmundje kritike – diçka që Pierre Kory MD gjithashtu vërejti me ultratinguj të pikës së kujdesit, pasi mikro mpiksjet brenda IVC17 u bënë ekogjene (të dukshme), pacientët vdiqën menjëherë pas tyre.

Shkalla e klasifikimit të Knisely për ashpërsinë e llumit të gjakut lidhet me prognozën e sëmundjes, duke theksuar rëndësinë e saj klinike.

Pasi mësuam për këtë, ne u përpoqëm të riprodhonim mikroskopin e Knisely-t dhe kemi qenë në gjendje të shohim të njëjtin llum që ai vëzhgoi 80 vjet më parë te pacientët e tij.

Potenciali Zeta

Kur grimcat vendosen në ujë, një nga tre gjërat mund të ndodhë:

– Ato nuk përzihen (p.sh., vaj noton lart, rëra zhytet në fund).

– Ato shpërndahen (p.sh., kripa).

– Ato formojnë një suspension koloidal (p.sh. qumështi) në të cilin çdo grimcë zmbrapset nga tjetra dhe shpërndahet në mënyrë të barabartë.

Në rastin e pezullimeve koloidale, qëndrueshmëria e tyre përcaktohet nga ajo që i bën grimcat e tyre të bashkohen (graviteti që i ndan gjërat sipas peshës, tërheqja e natyrshme molekulare midis objekteve) dhe nga çfarë i largon ato.

Tri metoda për të përftuar qëndrueshmëri koloidale

– Metoda e parë (potenciali zeta) i referohet ndryshimit të ngarkesës midis joneve të ujit (që veshin jonet e ngarkuara) dhe ngarkesën e ujit përreth.

Koncepti i potencialit zeta

Për shkak se zmbrapsja elektrike për shkak të potencialit zeta është më e lehtë për t’u kontrolluar, zakonisht është faktori i fokusuar kur përpiqet të përmirësojë shpërndarjen koloidale (p.sh., për të eliminuar llumëzimin e gjakut).

Një nga agjentët më efektivë për reduktimin e potencialit zeta është alumini (që shpjegon pse përdoret shpesh për të ndarë lëndën organike nga uji në impiantet e ujërave të zeza ose për të mpiksur plagët). Kështu Moulden arriti në përfundimin se përdorimi i gjerë i aluminit në vaksina ka të ngjarë të llogaritet për shumë nga efektet anësore të tyre. Në mënyrë të ngjashme, merrni parasysh efektin që ka në gjak proteina e vaksinës COVID-19.

Vaksinat, mikrobet dhe potenciali Zeta

Metabolizmi bakterial i proteinave ul potencialin e tyre zeta duke i dekarboksiluar ato. Shumë sisteme të trajtimit të ujërave të zeza (p.sh. gropat septike) funksionojnë sipas këtij parimi, pasi me kalimin e kohës, dekarboksilimi (i cili heq ngarkesat negative) shkatërron qëndrueshmërinë koloidale të lëndës organike të pezulluar në ujërat e zeza, duke shkaktuar llum në fund.

Shumë mikrobe mbartin ngarkesa pozitive, të cilat i lejojnë ato të ngjiten në sipërfaqet e trupit të ngarkuara negativisht. Prandaj, këto i bëjnë ato të prishin potencialin zeta pasi të jenë riprodhuar mjaftueshëm në trup.

Ky është një problem i madh në sëmundjen Lyme dhe toksicitetin kronik të mykut, i cili pjesërisht shpjegon pse terapitë për ato sëmundje shpesh dështojnë nëse nuk bëhet diçka për të trajtuar stanjacionin e lëngjeve që ata krijojnë (veçanërisht brenda limfatikëve).

Palosja e gabuar e proteinave

Meqenëse proteinat e palosura janë në thelb suspensione koloidale, jonet që prishin potencialin zeta mund të shkaktojnë gjithashtu palosje të gabuar të proteinave dhe denaturi (diçka që ndodh edhe me të bardhat e vezëve kur nxehen në një tigan). Kjo është një arsye kryesore pse pllakat e gjetura në sëmundjen e Alzheimerit (të cilat janë proteina të palosura gabimisht) zbulohen se përmbajnë alumin.

Shënim: Meqenëse pastrimi i pllakave të Alzheimerit varet nga sistemi glimpfatik i trurit, është gjithashtu e mundur që përmirësimi në rënien njohëse që shihet shpesh pas përmirësimit të potencialit zeta të jetë për shkak të përmirësimit të rrjedhës së gjakut kranial ose kullimit venoz dhe limfatik të kafkës.

Po kështu, proteina e spikut COVID (e prodhuar nga vaksinat) është lidhur me sëmundjet e palosjes së gabuar të proteinave si CJD, amiloidoza dhe mpiksjet e pazakonta fibroze (amiloide) që kanë gjetur brenda të vaksinuarve, të cilat duket se vijnë nga proteinat e gjakut të palosura gabimisht.

Konkluzioni

Qarkullimi i shëndetshëm i lëngjeve është thelbësor për shëndetin dhe koncepti i potencialit zeta fillon të shpjegojë pse kaq shumë kushte të ndryshme mund të çojnë në simptomatologji të ngjashme. Në rastin e vaksinave, ky model shpjegon pse:

– Vaksinat shkaktojnë vazhdimisht dëm.

– Ka kaq shumë ndryshueshmëri në dëmtimet e vaksinave.

– Dëmtimi i vaksinës është kumulativ, pasi dëmtimi ekzistues i mikroqarkullimit (dhe qarkullimeve të tjera të lëngjeve) do të përkeqësohet në mënyrë progresive me çdo vaksinë të njëpasnjëshme.

– Shumë sëmundje infektive ndonjëherë mund të shkaktojnë lëndime të ngjashme (por jo aq të rënda) sa vaksinat.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook