Infeksionet; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral pa qenë nevoja për anti-biotikë

 

Infeksioni është një gjendje e shkaktuar nga rritja e patogjeneve sëmundje-shkaktues (bakteret, viruset, kërpudhat) në trup. Këta agjentë infektiv rriten në koloni pushtuese dhe të shumëzueshme, duke dëmtuar qelizat e trupit me mënyra të ndryshme, duke përfshirë mënyrën e drejtpërdrejtë, përmes lirimit të toksinave, ose nëpërmjet reaksionit alergjik.

Simptomat

Simptomat e infeksionit përfshijnë:

– skuqje,

– inflamacion,

– dhimbje,

– ënjtje,

– dhe formim qelbi (abscesi) në vendin e infeksionit.

Ethe, kollë, teshtitje, lodhje, dhe mosfunksionim i zorrëve (diarre) mund të lindin për shkak të infeksionit.

Shënim! Antibiotikët nuk të mbrojnë kundër infektimit viral apo kushteve inflamatore, edhe pse ato janë përshkruar shpesh për kushte të tilla. Edhe pse antibiotikët mund të jenë efektive kur përdoren në mënyrë të përshtatshme, veçanërisht për infeksione të rënda ose të rrezikshme për infeksionet bakteriale, përdorimi i tyre i pakriter nuk është i këshilluar. Përdorimi i pakontrolluar i antibiotikëve prodhon shumë tensione bakteriale  barna-rezistente, dhe çon në paefektshmërinë e tyre kundër infeksioneve bakteriale të rrezikshme për jetën.

Për më tepër, antibiotikët shkatërrojnë bakteret e dëmshme dhe bakteret e dobishme në traktin gastrointestinal, potencialisht duke shkaktuar probleme në tretjen e ushqimit dhe gastrointestinale, si dhe rritje të jashtëzakonshme të majasë Candida albicans (sistemik).

Nëse dyshoni se keni një infeksion bakterial, pyesni doktorin tuaj për të marrë një mostër të pështymës apo indeve apo lëngjeve nga zona e infektuar. Në qoftë se është një infeksion bakterial, mostrat e antibiotikëve të ndryshme mund të vendosen në bakteret në rritje për të përcaktuar se cili prej antibiotikëve do të jetë më efekti në vrasjen e baktereve që keni; kjo quhet një test ndjeshmërie.

Kujdes! Në qoftë se ju ndodhin ethe dhe dhimbje nyjesh, kjo mund të jetë një shenjë e një sëmundje infektive që është përhapur në të gjithë trupin. Për të qenë të sigurt, kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Shkaqet

Infeksioni ndodh kur patogjenet shkaktare të sëmundjeve kapërcejnë mbrojtjet tona natyrore. Këta mbrojtës dobësohen nëse lëkura pritet apo copëzohet, ose në qoftë se sistemi imunitar është dobësuar prej ilaçeve kimike, mbingarkesa e toksinave ose nga sëmundja.

Bebet kanë tendencë për të marrë më shumë infeksione sepse sistemet e tyre imunitare ende nuk janë mësuar të njohin dhe të sulmojnë disa mikrobe.

TRAJTIMI NATYRAL I INFEKSIONEVE

Ushqimi

Rritni marrjen tuaj të hudhrës dhe kosit, dhe shtoni ushqimet që luftojnë infeksionet, të tilla si lëng portokalli i holluar dhe organik (pa sheqer), mollë dhe lëng molle, rrush dhe lëng rrushi, boronicë e kuqe, boronicë, luleshtrydhe, mjedër, pjeshkë, kumbulla, fiq, lakër, qepë, leshterik, dhe mjaltë të papërpunuara në dietën tuaj.

Përdorni vaj ulliri ose kokosi në gatim për vetitë e tyre të fuqishme anti-virale, anti-bakteriale dhe anti-fungale.

Shmangni sheqerin në çdo formë, dhe pini shumë ujë të filtruar.

Është e rëndësishme që të mos shtoni toksicitetit të mëtejshëm në sistemin tuaj, kështu që përmbajuni për sa vijon:

  • Jo ëmbëltues artificial.
  • Jo produkte të larta në fruktozë.
  • Jo pije të gazuara.
  • Jo ushqime të shpejta.
  • Jo ushqim të konservuar.
  • Jo produkte konvencionale të qumështit.
  • Jo mish viçi konvencional.

Total Immunity per Infeksionet