Vrasësi sekret që shkakton shumicën e sëmundjeve

Vrasësi sekret që shkakton shumicën e sëmundjeve; Si ta luftoni në mënyrë natyrale

 

Shumë do të tronditen kur ta dinë se “inflamacioni kronik” është i lidhur me një gamë të gjërë sëmundjesh, përfshi: dhimbje, mbipeshë, ADD / ADHD, nevropati periferike, diabet, sëmundje të zemrës, goditje, migrenë, probleme me tiroidet, probleme dentare dhe kancere.
Mjerisht, një numër i madh i njerëzve janë duke vuajtur nga simptomat e inflamacionit kronik, por nuk e kuptojnë se nga vjen e gjithë kjo dhe si mund ta kurojnë atë. Pas shumë studimesh është vërtetuar se inflamacioni kronik në zorrë, është shkaku i shumë sëmundjeve dhe se shumica e çrregullimeve e kanë origjinën në zorrë. Zorra jonë është portë për një shëndet të mirë.

Toksinat, viruset, dhe bakteret kanë mundësi të kalojnë nëpër zorrë dhe të hyjnë në gjak; kjo është e njohur si sindromi LGS.
Pasi këto pushtues vazhdojnë të hyjnë në gjakun tonë, trupi i sulmon ato duke iu përgjigjur me inflamacion, përgjigje alergjike, dhe të tjera mënyra.
Sistemi juaj imunitar mund të bëhet i mbingarkuar, dhe të shkaktojë sëmundje inflamatore të cilat janë të lidhura me gjakun, ndikim në nerva, organe, inde lidhëse, nyje dhe muskuj. Dikush mund të argumentohet se pa inflamacion nuk do të ekzistonte as sëmundja.

Në vijim gjeni një tabelë që tregon marrëdhënien ndërmjet inflamacionit dhe sëmundjeve të ndryshme:

Alergjitë: ndjeshmëri të cilat shkaktojnë inflamacion.

Alzheimer: inflamacion kronik që shkatërron qelizat e trurit.

Anemia: inflamatore e citokineve sulmojnë prodhimin eritropoietine.

Spondylitis ankylosing: sëmundje  inflamatore që skakton reaksione autoimune.

Astma: shkakton reaksione autoimune kundër rrugëve ë frymëmarrjes.

Autizmi: inflamacion i cili nxit reagime autoimune në tru.

Arthritis: sëmundje e shkaktuar nga inflamacioni.

Sëmundja e Crohn-it: sëmundje kronike imune e shkaktuar nga  inflamacioni që dëmton cipën e brendshme të zorrëve.

Dështimi kongjestiv i zemrës: inflamacion kronik i cili kontribuon në muskujt e zemrës.

Ekzema: inflamacion kronik i zorrëve dhe i mëlçisë me detoxifikim të dobët dhe shpesh me antitrupa kundër transglutaminaza-3.

Fibromyalgia: ind lidhës i përflakur, shpesh i shkaktuar nga alergjitë ushqimore.

Fibroza: inflamacion që sulmon indet.

Sëmundjet e fshikëzës: Inflamacion i gypit biliar ose kolesterolit të tepërt të prodhuar në përgjigje të inflamacionit të zorrëve.

Guillain-Barre: sulm autoimun i sistemit nervor, shpesh i shkaktuar nga reagime autoimune.

Tiroiditi Hashimito: Reagim autoimun me origjinë në zorrë, i shkaktuar nga antitrupat.

Sulmi në zemër: inflamacion kronik që kontribuon në arteriosklerozë.

Dështimi i veshkave: citokinet  inflamatore që kufizojnë qarkullimin dhe dëmtojnë nefronet dhe tubulet në veshka.

Lupus: citokinet inflamatore shkaktojnë një sulm autoimun kundër indeve lidhëse.

Multiple skleroza: citokinet inflamatore shkaktojnë reaksione autoimune kundër myelin.

Nevropati: citokinet inflamatore shkaktojnë reaksione autoimune kundër myelin, enëve të gjakut dhe indeve lidhëse të cilat irritojë nervat.

Pankreatiti: citokinet inflamatore shkaktojnë dëmtimin e qelizave të pankreasit.

Psoriasis: inflamacion kronik i zorrëve dhe i mëlçisë me detoxifikim të dobët.

Polimialgjia reumatike: citokinet inflamatore shkaktojnë reaksione autoimune kundër muskujve dhe indeve lidhës.

Artriti Reumatoid: citokinet inflamatore shkaktojnë reaksione autoimune kundër nyjeve.

Skleroderma: citokinet inflamatore shkaktojnë një sulm autoimun kundër indeve lidhës.

Goditja në tru: inflamacion kronik i cili promovon ngjarjet tromboembolike.

Komplikimet kirurgjike: citokinet inflamatore (shpesh para kirurgjisë) që parandalojnë shërimin.

Trajtimi i Inflamacionit

Qasja tipike për trajtimin e një sëmundje auto-imune forcon sistemin imun. Kjo taktikë thjesht mbulon çështjen themelore, që ka të bëjë pothuajse gjithmonë me inflamacion kronik. Ky lloj i trajtimit kursen kohë në përmirësimin e trupit tuaj.
Inflamacioni, zakonisht i ndërmjetësuar nga zorrët, është një pikë logjike fillestare në procesin e vlerësimit të çdo pacienti.

Ka disa faktorë që shkaktojnë  mosfunksionim gastrointestinal dhe krijojnë mjedisin për inflamacion kronik, të tilla si:

– Ushqimi: Alkooli, Gluteni, kafeina, ushqimet e përpunuara, sheqeri, ushqimet e shpejta.
– Medikamentet: Kortikosteroidet, Antibiotikët, Antacids, Xenobiotics.
– Infeksionet: Të tilla si H. Pylori, kërpudhat, bakteriet, sëmudjet virale ose parazitët.
– Stresi: Rritja e kortizolit.
– Hormonet: Tiroidet, progesterone, estradiol, testosterone.
– Neurologjike: Trauma e trurit, goditja në tru, degjenerimi nervor.
– Metabolike: glukoza (produkt nxitës i metabolizmit), Inflamacioni i zorrëve, autoimuniteti.

Stresi dhe ushqimi  janë dy faktorët kryesorë që shkaktojnë inflamacion.

Këtu janë disa këshilla përfundimtare për marrjen e këtyre dy faktorëve nën kontroll:

Mënyra e jetesës: Luftoje stresin me të gjitha mënyrat dhe me çdo çmim. Faktorët e mjedisit kanë një ndikim të madh në luftimin ose shkaktimin e stresit. Përpiqu të jesh pozitiv, fli mjaftueshëm, kryej ushtrime rregullisht.

– Mbështetje dietike: Largoni ushqimet që  shkaktojnë sëmundje autoimune  për të promovuar integritetin e zorrëve.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook