8 Hapa të thjeshtë për të shmangur Sulmet në Zemër

8 Hapa të thjeshtë për të shmangur Sulmet në Zemër

 

Hulumtimet kanë treguar se njerëzit me rrezik më të lartë për sëmundjet e zemrës mund të ulin rrezikun e tyre deri në 80% duke marrë masa të thjeshta parandaluese.

Po, 80% – mahnitëse, apo jo? Dhe këto masa jo vetëm ulin rrezikun për sëmundjet e zemrës, por ata që marrin këto 8 hapa ulin rrezikun e sulmeve të tyre në gjysmë, ulin rrezikun e kancerit me 1/3 dhe kanë shansin më të mirë për të shmangur sëmundje të tjera fizike e shpirtërore. Është një proces i mrekullueshëm që ndodh qindra herë në ditë në të gjithë vendin dhe shpëton mijëra jetë në vit.

Pra, cilat janë këto 8 faktorë? Ju do të keni të drejtë të jeni skeptikë për pretendime të tilla të mahnitshme. Të gjithë kemi dëgjuar për “shërimet e mrekullisë”, por këto 8 faktorë nuk janë një mashtrim dhe nuk do t’ju kushtojnë qindra apo mijëra dollarë. Në fakt, nuk janë as të komplikuar.

8  Masa të thjeshta që mund të shpëtojnë jetën tuaj – ose jetën e dikujt që e doni:

  1. Jini aktiv fizikisht.
  2. Konsumoni një dietë të shëndetshme.
  3. Mos pini duhan.
  4. Mbani një peshë të shëndetshme.
  5. Mbajini numrat e presionit të gjakut në një gamë të shëndetshme.
  6. Ruani numrat e kolesterolit të shëndetshëm.
  7. Mbani numra të shëndetshme të sheqerit në gjak.
  8. Jetoni në një ambient me ajër të pastër.

Shumë studime në pacientë me zemër kanë treguar se këta pacientë janë duhanpirës, nuk ushtrohen dhe nuk i përmbahen një diete të shëndetëshme.

Nëse keni sëmundje të zemrës ose jeni të shqetësuar për rrezikun tuaj, është e rëndësishme të dini se mund të vendosni fatin tuaj. Ju nuk duhet të jeni të përsosur. Çdo masë shtesë shëndetësore që shtoni do të ulë ndjeshëm rrezikun dhe do të përmirësojë cilësinë e jetës suaj.

Sëmundjet e zemrës dhe sulmet në zemër mund të shmangen, dhe kjo gjë është në duart tuaja.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook