A ia vlen të merret ndonjë vaksinë?! Këta mjekë thonë ‘Jo’

A ia vlen të merret ndonjë vaksinë?! Këta mjekë thonë ‘Jo’

 

Industria e vaksinave qëllimisht na mashtron në lidhje me rreziqet dhe përfitimet e vaksinave për të rritur fitimet, duke mos përfillur plotësisht vuajtjet njerëzore dhe shkatërrimin e shëndetit publik me kalimin e kohës.

Një nga arsyet pse vaksina e poliomielitit nuk funksionon është sepse poliomieliti nuk shkaktohet nga një virus infektiv. Ai shkaktohet nga toksinat. Poliovirusi është një virus komensal që është plotësisht i padëmshëm në mungesë të sulmit toksik.

Ndryshimi i përkufizimeve është pjesë e librit të lojërave të industrisë së vaksinave. Përkufizimi i një “vaksine” u ndryshua rrënjësisht për të lejuar përdorimin e terapisë gjenetike të modifikuar eksperimentale të ARN-së.

Një pjesë tjetër e mashtrimit është përdorimi i një vaksine tjetër si kontroll në vend të një placebo të vërtetë. Ju thjesht nuk mund të provoni se një vaksinë është e sigurt duke e krahasuar atë me një vaksinë tjetër, me shumë mundësi të pasigurt.

Sipas doktoreshës Suzanne Humphries, nuk ka vaksina të vlefshme, madje as ajo e lisë apo e tetanozit. Tetanusi mund të trajtohet me sukses duke përdorur vitaminë C në doza të larta me lëndë ushqyese thelbësore.

Vitamina C funksionon sepse tetanozi është një sëmundje bakteriale e shkaktuar nga një anaerobe e detyrueshme që nuk mund të mbijetojë në prani të oksigjenit. Terapitë e tjera oksidative që mund të përdoren nëse infeksioni lidhet me një plagë përfshijnë peroksid hidrogjeni dhe terapi me ozon.

 

Në këtë intervistë, Dr. Suzanne Humphries diskuton përditësimin e fundit të librit të saj klasik, “Shpërbërja e iluzioneve: Sëmundja, vaksinat dhe historia e harruar”, botuar në vitin 2013.

 

Tregimi se vaksinat janë ‘të sigurta dhe efektive’ është një iluzion i fabrikuar me kujdes

 

Kjo fjalë, “iluzionet”, është e përshtatshme, sepse industria e vaksinave me të vërtetë ka të bëjë me promovimin e iluzioneve. Na mashtrojnë qëllimisht për rreziqet dhe përfitimet e vaksinave për të përfituar, me shpërfillje të plotë të vuajtjeve njerëzore.

“Ajo që kam mësuar gjatë 15 viteve duke u zhytur vërtet në këtë është se është e njëjta histori e vjetër pa pushim,” thotë Humphries. “Ndonjëherë njerëzit më pyesin: ‘Cili është drejtuesi? Pse e bëjnë këtë?’ Përgjigja ime është se nuk mund të përgjigjem plotësisht pse. Po, sigurisht, ka lakmi të përfshirë, veçanërisht sot, por mendoj se ndoshta ka disa operacione më të liga në lojë.

E vetmja gjë që mund të themi është se për 225 vjet, e njëjta histori është përsëritur pa pushim, që është se vaksinat dalin dhe ato i bëjnë më keq sëmundjet e mëparshme që nuk ishin vërtet shumë problematike. Vaksinat shkaktojnë probleme.

Përpjekjet për të ndihmuar njerëzit të jetojnë më mirë, jetë më të gjatë, për të forcuar trupat e tyre dhe qëndrueshmërinë e tyre, ky ka qenë gjithmonë Çelësi.

Megjithatë, në të njëjtën kohë, ka pasur një forcë frenuese mbi njerëzimin, duke ndotur gjakun e njerëzimit me produkte shtazore dhe sëmundje, viruse dhe spore dhe gjëra që as nuk mund t’i imagjinoni. Ata e quanin vaksinën e lisë ‘limfë e pastër’, por ishte qelb. Është një histori horror. Ka qenë gjithmonë një histori horror. Pra, për mua, COVID ishte vetëm një ditë tjetër në zyrë.”

Veprat Dashakeqe

Në intervistë, Humphries rrëfen shtysën pas librit. Ajo fillimisht u bë e vetëdijshme se vaksinat mund të ishin problematike kur punonte si nefrologe në Maine Veriore.

Pas një beteje trevjeçare me administratën e spitalit, e cila refuzoi të dëgjonte ndonjë nga shqetësimet e saj, ajo më në fund doli, pagoi kreditë e saj studentore dhe u zhvendos në një kamping pop-up në fermën e një miku në Virxhinia, ku ajo shkroi edicionin e parë të “Dissolving Illusions”, së bashku me Roman Bystrianyk, i cili kishte hulumtuar historinë e sëmundjeve dhe vaksinave që nga viti 1998.

Ajo kaloi shtatë vitet e ardhshme duke dhënë leksione në mbarë botën dhe mori pjesën e saj të drejtë të kërcënimeve me vdekje. Linja e frenave në makinën e saj u sabotua, dikush qëlloi një shigjetë me hark në tokë përpara derës së saj të përparme dhe një punë e qartë kërcënuese detajonte se si ai synonte ta torturonte dhe ta vriste atë në mënyra të tmerrshme. Të gjitha për të folur për rreziqet e vaksinave dhe gënjeshtrat që e mbajnë industrinë e vaksinave.

 

“Unë mendoj se kjo është për shkak se kur je dikush që ka kredibilitet – unë u konsiderova një mjek i lartë në Maine, si nefrologe – dhe del duke thënë atë që po thoja, është një kërcënim i madh. Nuk është domosdoshmërisht se isha një person i rëndësishëm, por ishte vendi nga erdha”, thotë ajo.

CDC ka fshehur për vite me radhë lëndimet e vaksinave

Humphries tregon gjithashtu se si Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kanë fshehur lëndimet e vaksinave duke fshirë raportet e paraqitura.

“Unë fillova t’i raportoj këto dëmtime vaksinash në CDC. Do t’i raportoja sepse kolegët e mi rreth meje nuk do ta bënin. Por më pas filluan t’i sillnin tek unë, duke thënë ‘Ja një tjetër, Suzanne. Ja një tjetër.’ Sa herë që raportoja një, merrja një telefonatë nga CDC duke thënë: ‘OK, dikush tjetër do të të telefonojë’ dhe më pas do të merrja një telefonatë tjetër.

Ishte thjesht një gjë e frikshme, e çuditshme. Më pas, pas gjashtë muajsh, marr një telefonatë nga përfaqësuesi kryesor i CDC, ky mjek, dhe ne patëm një grindje të ashpër në telefon. Ai më tha: “Çfarë të ka ndodhur që mendon se të gjitha këto vaksina po shkaktojnë kaq shumë probleme?”

Unë them: ‘Ajo që më ndodhi është se e kam parë të ndodhte dhe më pas ju po ua jepni këtë vaksinë të gjallë fëmijëve kur futja ju tregon saktësisht simptomat që do të merrni, që është gripi.” Ai thotë: “Epo, ky është specialiteti im dhe kjo absolutisht nuk ndodh.” Unë thashë, “Epo, mendoj se do të duhet të biem dakord të mos pajtohemi për këtë.” Më mbylli telefonin dhe kjo ishte hera e fundit që kam dëgjuar për të.

Dhe me mend çfarë? Ata nuk arritën kurrë në bazën e të dhënave VAERS. Ato u fshinë. Unë kisha numrat aktual të grupit të vaksinave. Gjithçka ishte e dokumentuar me përpikëri në këto raporte.”

Çfarë ka në përditësimin e “Iluzioneve të shpërbërjes”?

Një nga pikat kryesore të fushatës së injektimit masiv të COVID është se ajo ka zgjuar shumë njerëz me nocionin se vaksinat nuk janë gjithçka që duhet të jenë. Vaksinat e COVID janë kaq toksike, edhe pse lëndimet po fshihen nën qilim si kurrë më parë, ka kaq shumë prej tyre sa masakra nuk mund të fshihet. Dhe, për shkak se qeveria dhe autoritetet shëndetësore refuzojnë të pranojnë problemin, shumë tani po vënë në dyshim të gjitha vaksinat, jo vetëm vaksinën kundër COVID.

“Është një natë e errët e shpirtit kur zgjohesh në të,” thotë Humphries. “E gjithë bota juaj shkatërrohet pak, sepse ju filloni të kuptoni se i gjithë sistemi mjekësor është i korruptuar dhe i prapambetur dhe se ndoshta ka mënyra më të mira për të bërë pothuajse gjithçka.

Dhe e dini çfarë? Për 225 vjet, mjekët e thonë këtë, dhe për 225 vjet, ata mjekë janë injoruar. Kjo është një nga arsyet pse ne shkruam librin e dytë, “Libri shoqërues i iluzioneve shpërbërëse”.

Është një libër tjetër gjigant, rreth 600 faqe, me 230 e ca mjekë që japin citate të ndryshme për atë që panë, për vaksinat e lisë, vaksinat e toksoideve deri te skarlatina, tifoja dhe përkeqësimi i të gjitha sëmundjeve që ndodhën pas tyre.

Disa prej tyre në thelb dalin dhe thonë: ‘I gjithë profesioni i mjekësisë është një humbje kohe. Ata po i bëjnë dëm njerëzimit. Do të ishte më mirë sikur të gjithë mjekët të hiqeshin nga Toka dhe njerëzimi të mos bënte asgjë.

Ajo që kemi bërë gjatë 10 viteve të fundit është, në udhëtimet e mia, do të më duhej të bëja më shumë kërkime për të paraqitur sëmundje të ndryshme. Shkoja në një vend dhe ata thoshin, ‘Duam të dëgjojmë për tetanozin’, ose duan të dëgjojnë më shumë për kollën e mirë. Ka dalë edhe më shumë literaturë mjekësore. Pra, ne kemi shtuar në thelb një libër tjetër në “Shpërbërjen e iluzioneve”.

E kemi zgjeruar me 200 faqe. Kemi shtuar një kapitull mbi tuberkulozin, i cili u quajt Murtaja e Bardhë. Ka një shtesë në kapitullin e lisë. Kam shtuar rreth 20 ose 30 faqe të reja në kapitullin e pertusis. Ekziston një kapitull mbi mjekësinë vdekjeprurëse, praktikat nga fillimi i viteve 1800 deri në vitet 1940 që me siguri po shkaktonin shumë dëm.

Ka një vazhdim të kapitullit të poliomielitit. Dr. Jacob Puliyel, i cili jeton në Indi, shkroi punimet mbi vaksinat orale të poliomielitit, se si ato po shkaktonin paralizë tek fëmijët. Ne i shtuam ato dokumente vijuese, si dhe shumë të dhëna të tjera që i lamë jashtë kapitullit origjinal, në përpjekje për të kursyer hapësirë, por është kaq e rëndësishme, saqë me të vërtetë duhet të vendosen atje.”

Iluzioni i Poliomelitit

Bazuar në shkencën në dispozicion, Humphries është e bindur se një nga arsyet pse vaksina e poliomielitit nuk funksionon është sepse poliomieliti nuk shkaktohet nga një virus infektiv. Ai shkaktohet nga toksinat. Poliovirusi është një virus komensal që është plotësisht i padëmshëm në mungesë të sulmit toksik.

“Ne duhet të dallojmë poliovirusin nga poliomieliti,” shpjegon Humphries. “Poliomyelitis është kur ka dëmtim të një pjese të caktuar të palcës kurrizore ose të trungut të trurit në lëndën gri dhe shkakton paralizë në një ose më shumë grupe muskujsh. Mund të shkaktojë paralizë të nervave që furnizojnë diafragmën, kjo është arsyeja pse është futur mushkëria e hekurit.

[Poliomyelitis] i atribuohej gjithmonë një virusi, gjë që është vërtet interesante kur mendon se studiuesit e hershëm po përpiqeshin të infektonin majmunët me poliovirus por nuk mund t’i infektonin. E ngjitën në hundë. E injektuan atë në trupin e tyre. Por nuk mund të shkaktonin paralizë te këta majmunë derisa injektuan në trurin e tyre lëndë nga njerëzit ose kafshët e tjera të paralizuara.

Kjo është ajo që u desh për t’i paralizuar ata. Është një virus i zakonshëm. Polio është një virus i zakonshëm që ka ekzistuar që nga kohra të lashta. Kur studiuesit zbritën në pyllin brazilian të shiut dhe gjetën indianët Xavante dhe i bindën që t’u jepnin disa mostra gjaku dhe mostra fekale, ata zbuluan se vetëm rreth 100% e këtyre njerëzve vendas ishin të kolonizuar me poliomielit dhe nuk kishte histori të paralizës askund.

Askush nuk foli për njerëz që nuk mund të merrnin frymë. Ata ishin jashtëzakonisht të shëndetshëm. E njëjta gjë ndodhi në Filipine. Kur shikon njerëzit që jetojnë afër tokës, që jetojnë jetë të shëndetshme, dhe më pas vijnë zakonet e stilit të jetesës [perëndimore] të sheqerit, duhanit, ilaçeve që përmbajnë merkur, plumb, arsenik dhe vaksinat që përhapin sifilizin.

Sifilizi latent ju jep poliomielit. Plumbi mund t’ju shkaktojë poliomielit. Arseniku është ndoshta më interesantja, sepse jo vetëm që ju jep klinikisht skenarin e saktë të poliomielitit, por edhe në palcën kurrizore, është saktësisht e njëjta gjë. Kjo është vërtetuar. Unë nuk jam mohuese e viruseve. Ekziston një virus i vërtetë që është i zakonshëm.”

A janë viruset reale?

Deri tani, me siguri e keni dëgjuar teorinë se nuk ka viruse, pikë. Se e gjithë fusha e virologjisë është një mashtrim dhe se ajo që ne e perceptojmë si viruse janë thjesht një lloj mbeturinash qelizore që derdhen kur trupi përpiqet të detoksifikohet. Duke u thelluar në shkencën e sëmundjeve infektive, Humphries nuk pajtohet me këtë teori. Viruset ekzistojnë. Pyetja është nëse ato janë aq të rrezikshme sa mendohet se janë. Komentet e Humphries:

“Nëse sëmureni një herë nga lija e dhenve, je imun ndaj saj përgjithmonë. Ju mund të ekspozoheni ndaj saj vazhdimisht dhe nuk e kuptoni atë. Epo, nëse është një detoks, siç thonë ata, pse nuk vazhdon? Unë jam ende aq i ndotur sa ndoshta isha 10 vjet më parë. Unë nuk jam duke marrë linë e dhenve pa pushim. E mora një herë.

Pse këta fëmijë që nuk janë imunë e marrin atë? … Kur e shikon në atë mënyrë, është si, ‘Hajde, njerëz. Të gjithë këta viruse janë të ndryshëm. Ato kanë manifestime të ndryshme.’ Virusi i gripit është një entitet krejtësisht i ndryshëm.

Virusi i fruthit nuk ka ndryshuar shumë gjenetikisht gjatë viteve. Natyralja nuk ka ndryshuar. Ajo që ka ndryshuar me të vërtetë janë vaksinat. Kur filloni t’i injektoni njerëzit me virusin, duke e futur atë në trup në një mënyrë të panatyrshme, në mënyrë që të mos ketë një përgjigje të plotë imune, kjo është ajo që shkakton mutacione në viruse, sepse ata janë në gjendje të punojnë në rrugën e tyre rreth vaksinës.

Ka ndodhur shumë ngadalë me fruthin. Ndodhi shumë shpejt me bakteret e kollës së mirë, për shkak të vaksinës vërtet joefikase që u krijua për këtë.

Vaksina kundër gripit nuk funksionon fare. Edhe Anthony Fauci doli me letër në 2023 që ishte pothuajse një rrëfim; se sa keq kanë qenë ata me këto vaksina virale dhe vaksina kundër gripit, dhe se si nëse do të krahasoheshin me të gjitha vaksinat e tjera, nuk do të lejoheshin as të dilnin në treg.

Ai tha se vaksinat e COVID kanë të njëjtin problem. Kjo është për shkak se ata nuk po marrin imunitet aty ku kërkohet imuniteti, i cili është në mushkëri dhe në sipërfaqet e mukozës. Sa çmenduri është të injektosh në një muskul një vaksinë dhe të mendosh se do të fitosh imunitet të fortë në mukozën e hundës dhe të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes. Çmenduri absolute.

E njëjta gjë me vaksinën e poliomielitit … Salk vjen dhe krijon këtë vaksinë të injektueshme. Ata duhej të manipulonin aq shumë ato të dhëna. Ata duhej të ndryshonin përkufizimin e asaj që ata e konsideronin si poliomielit.

Kjo është ajo që ne i shtuam kapitullit [polio]. Ne po tregojmë grafikët dhe si do të dukeshin në formën e tyre të pastër, pa ndryshuar përkufizimet. Shkalla e poliomielitit në fakt u rrit shumë pas prezantimit të asaj vaksine. Pra, nuk ka pasur kurrë një vaksinë që ia vlen të jepet.”

Ndryshimi i përkufizimeve është pjesë e iluzionit

Ndryshimi i përkufizimeve është pjesë e librit të lojërave të industrisë së vaksinave. Ata duhej të bënin të njëjtën gjë për pandeminë COVID. Jo vetëm që u ndryshua përkufizimi i “pandemisë”, por edhe përkufizimi i një “vaksine”, për të lejuar përdorimin e terapisë gjenetike të modifikuar eksperimentale të ARN-së.

“Ata bënë të njëjtën gjë që bënë me vaksinën Salk,” thotë Humphries. “Shikoni, historia thjesht përsëritet. Pra, vaksina e parë që doli, vaksina Salk, kishte merthiolate [thimerosal], një përbërës merkuri, në të për të vrarë të padëshiruarit, por Salk nuk ishte i kënaqur me provat në terren – rezultatet e përgjigjes së antitrupave nga ata fëmijë — kështu e nxorrën merthiolatin.

Pra, ne kishim një vaksinë që u përdor për testim dhe një tjetër që iu dha publikut. E njëjta gjë ndodhi edhe me vaksinën kundër COVID. Teknologjia mRNA, nuk është se si u dhanë ato origjinale.

Unë bëra një bisedë jo shumë kohë më parë në Denver, ku e futa këtë në thellësi; se si vaksina që u dha për provat ishte krejtësisht e ndryshme nga ajo e dhënë për publikun… Ishte një vaksinë shumë, shumë e ndryshme që u përdor për popullatën. Pastaj sigurisht, ajo vaksinë ndryshoi. Pra, kompani të ndryshme kishin mënyra të ndryshme prodhimi.”

Një pjesë tjetër e mashtrimit është përdorimi i një vaksine tjetër si kontroll në vend të një placebo të vërtetë. Ju thjesht nuk mund të provoni se një vaksinë është e sigurt duke e krahasuar atë me një vaksinë tjetër, me shumë mundësi të pasigurt.

Megjithatë, kështu është bërë. Duke përdorur një “kontroll” toksik, shumë nga efektet e padëshiruara fshihen automatikisht pasi njerëzit në grupin e kontrollit përfundojnë duke pësuar ngjarje të ngjashme negative dhe me një shkallë të ngjashme. Kjo taktikë është përdorur edhe në disa nga provat e rasteve të goditjes me COVID.

Pse nuk keni nevojë për një vaksinë tetanozi

Sipas Humphries, nuk ka vaksina të vlefshme, madje as kundër lisë apo tetanozit, dhe sigurisht as vaksina kundër poliomielitit. Ajo ka trajtuar disa raste të tetanozit në pesë vitet e fundit, duke përfshirë të paktën një individ të vaksinuar plotësisht, duke përdorur vitaminë C me doza të larta intravenoze dhe lëndë ushqyese të tjera thelbësore.

Një nga arsyet pse kjo funksionon është sepse tetanusi nuk është një sëmundje virale. Është një sëmundje bakteriale e shkaktuar nga bakteri Clostridium tetani, një anaerobe e detyrueshme. Mund të banojë në tokë, por mund të banojë edhe në zorrët ku nuk ka oksigjen.

Oksigjeni është toksik për të. Nëse e ekspozoni atë organizëm ndaj oksigjenit, siç bëni me vitaminën C (sepse metaboliti i vitaminës C është peroksid hidrogjeni), ai vritet menjëherë. Terapia e ozonit ka të ngjarë të jetë edhe më efektive, për këtë arsye.

Pra, nëse merrni tetanoz nga një plagë, gjëja e fundit që ju nevojitet është një vaksinë kundër tetanozit ose antitrupat e tetanozit. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të aplikoni ozonin në plagë. Do të shkatërrojë menjëherë bakteret. Aplikimi i peroksidit të hidrogjenit do të funksiononte gjithashtu. Siç shpjegohet nga Humphries, vitamina C është gjithashtu një neutralizues i toksinave, që është një arsye tjetër që funksionon.

Tetanusi është një spore dhe në kushte anaerobe shndërrohet në një organizëm që prodhon toksina. Nëse mund të neutralizoni toksinën dhe të vrisni mikrobin, atëherë e keni fituar betejën. Njëqind për qind, ne e kemi fituar betejën.

Komentet e Humphries:

“Në studimet e lepujve, ata morën spore tetanusi dhe xhami të bluar dhe e vunë nën lëkurën e lepujve, e qepën. Nëse u jepnin lepujve vitaminë C në kohën që e bënë këtë, 100% e tyre mbijetuan. Nëse e bënë më pas, shumica e tyre mbijetuan. Nëse ata tashmë kishin nivele të larta të vitaminës C, të gjithë mbijetuan.

Pra, studimi i lepurit na tregoi se tetanusi jo vetëm që është i parandalueshëm, por edhe i trajtueshëm. Unë nuk besoj domosdoshmërisht se duke [injektuar] një toksoid, ju do të përgjigjeni …

Ka kaq shumë raporte të rasteve të njerëzve me tetanoz paralitik pas pesë vaksinave … Nuk më intereson çfarë plage kam. Nuk ka asnjë mënyrë që të hyjë tek unë një vaksinë kundër tetanozit apo një imun globulinë tetanusi, e cila është një produkt gjaku i grumbulluar i njeriut…

[Injeksioni i tetanozit] në fakt ndryshon raportin tuaj T-3 me T-4. E gjithë kjo është e dokumentuar. Nuk e kam futur në libër, por kam një video nga koha kur isha në Finlandë, që tregon se ndryshon përfundimisht mënyrën se si funksionon sistemi ynë imunitar.

Më shumë Informacion

Ajo që njerëzit duhet të kuptojnë është se skemat e përdorura për të nxitur vaksinat e COVID nuk janë asgjë e re. “Është pothuajse njësoj siç ka qenë për 225 vjet, ku marrësit nuk janë përfituesit e kësaj teknologjie dhe njerëzimi nuk po bëhet më i shëndetshëm në asnjë mënyrë si rezultat i saj,” thotë Humphries.

Në mbyllje, Humphries komenton:

“Kjo është një pikë shumë e rëndësishme: nuk ka të bëjë vetëm me mos vaksinimin. Nëse do t’i ushqesh fëmijët me mbeturina dhe nëse nuk do të kesh një mënyrë jetese të shëndetshme, të them shko vaksinohu, sepse kur sëmuresh dhe duhet të shkosh në spital, do të abuzohesh.

Por nëse njerëzit ndjekin rekomandimet e shwndetshme – ju jeni si nënvizimi i “Shpërbërjes së iluzioneve”, ju jeni zgjidhja se si të qëndroni të shëndetshëm në mënyrë që nevoja e perceptuar për këto vaksina të mos jetë aty …

 

Historikisht, [mbijetesa] nuk ka qenë te vaksinat. Nuk ka të bëjë me ilaçet, nuk ka të bëjë me antibiotikët. Gjithmonë ka të bëjë me hidraulikun, ushqimin, ajrin e pastër, vitaminën D, mënyrën e jetesës dhe mbajtjen e helmeve jashtë trupit tonë. Kjo është ajo që është bërë gjithmonë për sa i përket mbijetesës.

A do të thotë kjo se ne nuk do të sëmuremi kurrë?

Unë personalisht besoj se është mirë të sëmuresh herë pas here dhe të nxjerrësh disa nga ato derdhje nga mushkëritë dhe hunda. Mendoj se kjo na bën mirë herë pas here.”

 

Libri “The Dissolving Illusion’s Companion”, përmban citimet e qindra mjekëve, histori të tragjedive të vaksinimit, afatin kohor të vaksinave, dokumente të rralla që janë fshirë nga interneti, një listë leximi të rekomanduar dhe shumë. Për më shumë detaje dhe kapituj të mostrës falas, shihni dissolvingillusions.com.

Burimi artikullit

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook