11 Toksinat mjedisore më të zakonshme

Published On: November 24th, 2022Categories: Të ndryshme0 Comments on 11 Toksinat mjedisore më të zakonshme

11 Toksinat mjedisore më të zakonshme që duhen shmangur dhe pse

 

Nëse vuani nga gjendje kronike shëndetësore si lodhje, çrregullime autoimune, sëmundje kardiovaskulare ose kancer, kjo ndoshta është për shkak të një mbingarkese të toksinave brenda trupit tuaj. Megjithatë, shumica e mjekëve konvencional dinë shumë pak se si t’i heqin këto substanca të padëshiruara.

Pra, nëse kjo përshkruan situatën tuaj, mos prisni që mjekësia perëndimore të ndryshojë mënyrat e saj. Edukoni veten dhe bëjeni detoksifikimin një përparësi kryesore.

Mos harroni, mjegulla e trurit, problemet e tretjes dhe lodhja kronike nuk janë pjesë “normale” e procesit të plakjes. Sot, ne do të identifikojmë se si të zvogëloni siç duhet rrezikun tuaj.

Hapi i parë i veprimit: Shmangni toksinat që shkatërrojnë shëndetin tuaj

Shumica e toksinave mjedisore kanë tendencë të ndërtohen në trup – duke shkaktuar një sërë çështjesh shëndetësore duke përfshirë shqetësime metabolike, shtim në peshë, alergji ndaj ushqimit dhe probleme më të mëdha si: kanceri i mushkërive dhe dështimi i organeve. Natyrisht, një nga mënyrat më të mira për të rifituar shëndetin është të shmangni këto toksina – në maksimumin e aftësisë suaj përmes teknikave të pastrimit të ajrit dhe ujit dhe duke ngrënë ushqim me cilësi më të mirë në baza të rregullta.

Një listë e shkurtër e toksinave më të këqija përfshijnë:

 1. Barnat me recetë
 2. Glyphosate
 3. Përbërjet organike të paqëndrueshme (VOC)
 4. Perklorate – që gjendet në shumë gjëra, nga ilaçet tiroide deri në karburantet e raketave
 5. Azbesti
 6. Myku
 7. Phthalates (lloj kripe apo ester i acidit phthalic
 8. Pesticidet
 9. PCBs
 10. Përbërjet radioaktive
 11. Metalet e rënda.

Rreziqet shëndetësore të lidhura me këto substanca janë të dokumentuara mirë në literaturën shkencore, të konfirmuara nga shumica e agjencive shëndetësore të financuara nga taksapaguesit dhe, për fat të keq, injorohen nga shumë njerëz që vuajnë nga sëmundjet.

Çdo ditë, ne (si shoqëri) në mënyrë rutinore lejojmë legalizimin e kaq shumë substancave të rrezikshme – diçka pothuajse e paimagjinueshme. Për shembull, sipas Prof. Boyd Haley: “Nuk ka dyshim që merkuri dhe komponimet e merkurit përfaqësojnë formën më të rrezikshme të toksicitetit metalik, pasi hulumtimet tregojnë se ato shkaktojnë efekte të dëmshme te kafshët dhe njerëzit në nivele shumë të ulëta dhe se një “toksicitet mbajtës” ku nivelet në dukje jo toksike, kur vazhdimisht janë të pranishme si në avujt e amalgamës dentare, ngadalë mund të ndërtohen në inde dhe të shkaktojnë sëmundje të rënda.”

Megjithatë, çdo ditë, dentistët e stërvitur në mënyrë konvenciale vazhdojnë të helmojnë njerëzit duke vendosur mbushje të merkurit në gojën e pacientëve të pa arsimuar.

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të ULUR rrezikun e sëmurjes

Kur bëhet fjalë për një program të mirë detoksifikimi – të gjithë duhet të marrin parasysh rrethanat e tyre individuale dhe, natyrisht, të punojnë me një ofrues të kualifikuar (të arsimuar) të kujdesit shëndetësor me përvojë se si të largohen në mënyrë të sigurt toksinat pa dëmtuar trupin. Kjo pikë NUK mund të mbitheksohet – nëse mobilizoni toksinat dhe nuk shpëtoni prej tyre me efikasitet – mund të bëni më shumë dëm sesa dobi.

Duke thënë që, nëse doni të shmangni dëmtimin e vetvetes, blini ushqim të kultivuar në vendin ku jetoni (pa kimikate); qëndroni të hidratuar mirë me ujë të pastër; blini produkte jo-toksike të kujdesit personal dhe, natyrisht, shmangni përdorimin e produkteve të pastrimit shtëpiak që janë të ngarkuar me kimikate të rrezikshme.

Përveç kësaj, ndaloni përdorimin e freskuesve toksik të ajrit dhe filloni të përdorni vajra esencialë.

Ulni ekspozimin ndaj VOC duke pastruar hapësirën ajrore të brendshme. Rrethojeni veten me sa më shumë bimë (në ambiente të mbyllura) dhe kur moti të lejon, dilni jashtë dhe stërvituni sa më shumë që të keni mundësi.

Ka kaq shumë gjëra të tjera për tu informuar – në këtë botë toksike.

Për shembull, shumica e grurit të kultivuar në mënyrë konvencionale është e spërkatur me glyphosate – një herbicid toksik – menjëherë para korrjes. Kjo mund të jetë arsyeja pse kaq shumë njerëz vuajnë me alergji të lidhura me grurin dhe çrregullime të tretjes.

Sigurisht, mishi dhe produktet e qumështit të prodhuara në mënyrë konvencionale janë të ngarkuar me antibiotikë toksikë, pesticide dhe hormone sintetike – gjë që rrit rrezikun e çrregullimeve metabolike dhe shtimit të peshës së padëshiruar. Pra, nëse hani ushqime shtazore, blini vetëm vezë organike të pulave të fshatit ose mish të kafshëve të ushqyera 100% me bar.

Mesazhi ynë kryesor është i thjeshtë: Në shumë raste, ju mund t’i mbrapsni problemet kronike shëndetësore thjesht duke pastruar hapësirën tuaj të jetesës dhe duke bërë përmirësime në dietën tuaj. Askush nuk do të shmangë plotësisht të gjitha toksinat – por përpjekja për të minimizuar ekspozimin ia vlen për shpërblimet që arrihen.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook