You are here:--Zemra Gjaku

Semundjet e zemres dhe te gjakut

Goditja në tru

By | 2017-11-15T15:05:25+00:00 November 15th, 2017|Categories: Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Goditja në tru; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Goditja në tru ndodh kur furnizimi me gjak në një pjesë të trurit ndërpritet. Ashtu si të gjitha organet, truri ka nevojë për oksigjen dhe ushqyes të ofruara nga gjaku për të

Kolesteroli

By | 2017-11-06T21:25:35+00:00 November 6th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|Tags: |

Kolesteroli; Testet, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kolesteroli është një substancë yndyrore e njohur si një lipid dhe është jetike për funksionimin normal të trupit. Ai prodhohet kryesisht nga mëlçia, por mund të gjendet gjithashtu në disa ushqime të hamë. Jo

ARTERIET KORONARE

By | 2017-11-06T15:00:49+00:00 November 6th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|

ARTERIET KORONARE; FAKTORET E SEMUNDJES, TRAJTIMI NATYRAL   Ç’është sëmundja e arterieve koronare? Arteriet koronare janë arteriet e zemrës të cilat furnizojnë muskulin e zemrës (miokardin) me gjak dhe nëpërmjet tij i sjellin zemrës oksigjenin e domosdoshëm për jetën. Emri

ARTERIOSKLEROZA

By | 2017-11-05T06:45:32+00:00 October 11th, 2015|Categories: Zemra Gjaku|

ARTERIOSKLEROZA / NGURTESIMI I ARTERIEVE   Arteriet janë enët e gjakut që dalin nga zemra dhe shpërndajnë gjakun e pastër në gjithë pjesët e trupit. Ato zotërojnë një elasticitet të tillë që i lejon të rezistojnë ndaj ndryshimeve të forta në