Antibiotikët mund të çojnë në çështje fatale të zemrës

Antibiotikët e zakonshëm mund të çojnë në çështje fatale të zemrës

 

Më shumë se 1 në 3 receta antibiotike janë të panevojshme!

Antibiotikët përdoren për të luftuar infeksionet, por ato mund të shkatërrojnë gjithashtu shëndetin e zorrëve dhe sistemin imunitar. Nga njëra anë mjekët duke i përshkruar në mënyrë të gabuar, dhe nga ana tjetër individët që i marrin gabimisht, po bëjnë që antibiotikët të japin krizën e rrezikshme të shëndetit publik të rezistencës ndaj antibiotikëve. Për t’i bërë gjërat më keq, të dhënat tregojnë se një lloj i caktuar i antibiotikëve që shitet si Zithromax paraqet rreziqe serioze të zemrës për konsumatorët.

Paralajmërimi i sulmit në zemër: Antibiotiku Zithromax mund të jetë një zgjedhje vdekjeprurëse

Zithromax është një antibiotik i përshkruar zakonisht për infeksione si bronkiti, infeksionet e veshit dhe pneumonia. Nganjëherë quhet Azitromicinë, Zmax ose “Z-Pack”. Shumë mjekë dhe pacientë e preferojnë atë sepse mund të merret për më pak ditë sesa antibiotikët e tjerë të zakonshëm si Amoxicillin. Në krahasim me kursin tipik 10-ditor, një kurs i plotë i Zithromax është vetëm pesë ditë.

Sidoqoftë, Zithromax është dy herë më i kushtueshëm sesa Amoxicillina gjenerike dhe mund të kushtojë disa dollarë më shumë për pilula – gjë që ka të ngjarë të shpjegojë pse kompanitë farmaceutike e duan aq shumë.

Por të dhënat nga një studim i vitit 2012 jashtë Universitetit Vanderbilt përcaktuan që njerëzit që përdorin Zithromax kanë një rrezik të rritur nga problemet e papritura vdekjeprurëse të zemrës. Studiuesit shikuan miliona receta me antibiotikë, të dhëna për mbi gjysmë milioni pacientësh Medicaid midis viteve 1992 dhe 2006.

Ata zbuluan se 29 vdekje të lidhura me zemrën ndodhën midis njerëzve që morën Zithromax gjatë kursit të shkurtër pesë-ditor.

Ndërsa ishte e rrallë, këto vdekje të lidhura me zemrën ishin të mjaftueshme për të treguar se disa individë që marrin Z-Pack mund të jenë dy herë më të predispozuar të vdesin gjatë marrjes së ilaçit në krahasim me individë të ngjashëm që marrin lloje të tjera të antibiotikëve (ose nuk marrin fare). Arsyeja e propozuar është se ilaçet Z-Pack mund të çojnë në veprimtari elektrike jofunksionale dhe në fund të çojnë në ritme fatale të zemrës.

Këto të dhëna janë vërtetuar nga hulumtime të tjera, përfshirë një studim vijues të botuar në maj 2012 në revistën prestigjioze Neë England Journal of Medicine.

Sot, Administrata e Ushqimit dhe Barnave e Sh.B.A paralajmëron ofruesit e mjekësisë që të shmangin dhënien e Zithromax për pacientët me faktorë të njohur të rrezikut kardiovaskular, duke përfshirë intervalet e zgjatura të QT, mungesat e kaliumit ose magnezit, bradycardia (ritmi i ngadaltë i zemrës) ose njerëzit që tashmë marrin ilaçet për të trajtuar ritmet anormale të zemrës.

Si të shmangni nevojën për antibiotikë dhe të zvogëloni rrezikun tuaj për infeksione

Le ta pranojmë: Antibiotikët janë një klasë e rrezikshme e barnave dhe janë të panevojshëm për të paktën 30% të përdorimeve.

Pra, për të ndihmuar veten të qëndroni të shëndetshëm gjatë gjithë vitit dhe të shmangni infeksionet bakteriale dhe antibiotikët:

  • Sigurohuni që po merrni mjaftueshëm vitaminë C dhe vitaminë D përmes ushqimeve si: zarzavatet me gjethe, agrumet, peshqit yndyror dhe vezët (gjithashtu mund të bëni rezervë të shëndetit tuaj me shtesa me cilësi të lartë).
  • Ndaloni ushqimet e përpunuara së tepërmi; Sidomos sheqernat e thjeshtë, këto ushqime janë shtytësit kryesorë të rritjes së sëmundjes kronike dhe mund t’ju bëjnë të sëmurë, mbipeshë dhe më të prirur ndaj infeksioneve.
  • Përkushtohuni për gjumë me cilësi të mirë! Mosfjetja mjaftueshëm dëmton sistemin imunitar. Gjithashtu promovon shtimin në peshë dhe nivele më të larta stresi.
  • Merrni në konsideratë produktin bimor Total Immunity Herbs.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook