Alkooli dhe rreziku për goditje në tru

Hulumtimi i ri tronditës nxjerr në pah të vërtetën rreth konsumit ‘të moderuar’ të alkoolit dhe rrezikut për goditje në tru

 

Studimet e konsumit të alkoolit kanë reklamuar përfitimet e konsumit të moderuar (si vera e kuqe për shëndetin e zemrës) për një kohë të gjatë. Një nga këto ‘përfitime’ të supozuara përfshinte reduktimin e incidencës së goditjes në tru, e cila u dokumentua në revistën BMC Medicine në vitin 2016. Megjithatë, një studim i ri bashkëpunues i gjysmë milioni individësh tregon se kjo nuk është aspak e vërtetë.

Nuk është sekret që problemet kardiovaskulare dhe alkoolizmi nuk janë një kombinim i mirë për një mënyrë jetese të gjatë dhe të shëndetshme. Kjo është arsyeja pse është disi e çuditshme që çdo studim mund të tregojë se konsumimi i pijeve që nxisin hipertensionin nuk rrit rrezikun e goditjes në tru.

Në fakt, ky lloj i zbardhjes së studimeve të së vërtetës të kujton shumë nga studimet e kaluara në lidhje me pirjen e duhanit. Thënë kjo, ky studim i udhëhequr nga një numër studiuesish më të mirë akademikë zbulon më në fund të vërtetën tronditëse – se edhe pirja e moderuar e alkoolit rrit rrezikun e goditjes në tru.

Konsumimi i moderuar i alkoolit rrit rreziqet goditjes në tru me 35% – ALARM!

Shkenca ka treguar tashmë se sa toksik mund të jetë alkooli për trupin, pasi dihet se rrit rrezikun e zhvillimit të kancereve të shumta. Në fakt, kontributi i alkoolit në rritjen tronditëse të kancerit të mëlçisë është i pamohueshëm. Shqetësime të tilla i motivuan studiuesit të hulumtojnë në këtë studim masiv 10-vjeçar për të parë nëse alkooli në të vërtetë rrit gjithashtu rrezikun e goditjes në tru.

Ajo që ata zbuluan është se jo vetëm që marrja e moderuar e alkoolit NUK zvogëlon rreziqet e goditjes në tru, por në fakt rrit shanset për të pasur një goditje ishemike deri në 35% tek ata që konsumojnë më shumë se një pije në ditë përtej asaj që konsiderohet “e pranueshme”. Në thelb, rreziqet reale të alkoolit tani janë duke u zhvlerësuar, kështu që mund të merrni përgjegjësinë për shëndetin dhe mirëqenien tuaj me zgjedhje më të mira jetese.

Gjëja më e mirë që dikush mund të bëjë për shëndetin e vet është të ndërpresë konsumimin e alkoolit, veçanërisht nëse ka probleme me mëlçinë ose një histori kanceri ose goditjeje në tru në historinë e tij familjare.

Për të ndihmuar në rikthimin e dëmeve të shkaktuara nga alkooli, duhet të konsideroni përfshirjen e një diete të shëndetshme organike.

Natyrisht, nëse vuani nga probleme të shëndetit kardiovaskular, është thelbësore që të punoni me një ofrues integrues të kujdesit shëndetësor të cilit i besoni.

Shqyrtimi i çështjeve të shëndetit të dobët oral, infeksionet e mundshme (“të fshehura”), traumat emocionale plus gamën e gjerë të mangësive ushqyese që duhen adresuar janë thelbësore për cilësinë e jetës tuaj.

Mos harroni, për të ulur ndjeshëm rrezikun e një goditje në tru kërkon një qasje të shumëanshme që përfshin një dietë të shëndetshme, protokolle të sigurt detoksifikimi dhe zakone të zgjuara të jetesës.

Produkti me bimë shkretinore “Cardiagreen” konsiderohet miku më i sigurt për parandalimin e goditjes në tru dhe për shëndetin tuaj kardiovaskular në tërësi.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook