Shkaqet e Dobësimit të Muskujve të Zemrës

Shkaqet e Dobësimit të Muskujve të Zemrës

 

Kardiomiopatia është një sëmundje e zemrës në të cilën zemra ka vështirësi në pompimin e gjakut në të gjitha pjesët e trupit, gjë që gradualisht çon në dështim të zemrës.

Këto lloje janë si më poshtë:

 • Kardiomiopatia e zgjeruar
 • Kardiomiopatia hipertrofike
 • Kardiomiopatia restriktive

Të kesh muskuj të dobët të zemrës do të thotë se ka arsye pas kësaj, dhe ndër këto arsye janë këto:

 • Shkaqe gjenetike

Do të thotë që një person lind me një muskul të dobët të zemrës, për shkak të gjeneve që ka trashëguar nga prindërit e tij.

 • Shkaqet e fituara

Do të thotë se disa faktorë ndaj të cilëve pacienti është ekspozuar gjatë jetës së tij, i kanë shkaktuar një defekt në zemër, si p.sh:

 1. Dëmtimi i indit të zemrës për shkak të një ataku kardiak.
 2. Presioni i lartë afatgjatë i gjakut.
 3. Rrahje të çrregullta të zemrës.
 4. Probleme me valvulat e zemrës.
 5. Infeksione të ndryshme virale.
 6. Inflamacion i zemrës.
 7. Çrregullime metabolike që shkaktojnë obezitet, diabet e të tjera.
 8. Mungesa e vitaminave esenciale.
 9. Grumbullimi i hekurit në muskulin e zemrës.
 10. Granulomat.
 11. Çrregullim i indit lidhor.
 12. Barnat antikancerogjene si Kimioterapia.

Hapa të thjeshtë që ndihmojnë në forcimin e muskujve të zemrës

 1. Jini aktiv fizikisht.
 2. Hani një dietë të shëndetshme.
 3. Mos pini duhan.
 4. Mbani një peshë të shëndetshme.
 5. Mbajini numrat e presionit të gjakut në një gamë të shëndetshme.
 6. Pini ujë mjaftueshëm (6-8 gota ujë në ditë).
 7. Flini gjumë mjaftueshëm dhe relaksohuni.
 8. Jetoni në një ambient me ajër të pastër.

Nëse keni sëmundje të zemrës ose jeni të shqetësuar, është e rëndësishme të dini se ju mund të merni masa për të ndihmuar veten. Çdo masë shtesë shëndetësore që shtoni do të ulë ndjeshëm rrezikun dhe do të përmirësojë cilësinë e jetës suaj, dhe produkti bimor Cardiagreen është më ideali për këtë rast. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook