Ilaçet e testosteronit të lidhura me ngjarje të rënda kardiovaskulare

Ilaçet e testosteronit të lidhura me ngjarje të rënda kardiovaskulare

 

Në dekadën e fundit, ka pasur një prirje drejt inkurajimit të burrave që përjetojnë efektet e testosteronit të ulur të lidhur me plakjen, për t’iu nënshtruar terapisë me testosterone për të ndihmuar në kompensimin e efekteve. Një pyetje e injoruar shpesh duhet të bëhet nga të gjithë: A e rrit kjo gjë rrezikun e sulmeve në zemër?

Po! Gjithnjë e më shumë padi po ngrihen pasi bëhet e qartë se këto “trajtime” të testosteronit mund të çojnë në dëmtime dhe komplikime të rënda, duke përfshirë sulmet në zemër.

“T e ulët” është një mënyrë e shkëlqyer për industrinë farmaceutike për të përfituar nga problemet e meshkujve

Miliona receta janë shkruar për testosteronin në Shtetet e Bashkuara, pasi ai shpallet si një mënyrë për të luftuar humbjen e muskujve, uljen e dëshirës seksuale dhe uljen e densitetit të kockave. Megjithatë, shumica e meshkujve nuk janë të vetëdijshëm për rreziqet që lidhen me to. Për t’i bërë gjërat edhe më keq, në shumë raste, burrat që i nënshtrohen këtyre trajtimeve nuk kanë as testosteron të ulët.

Mijëra burra që i nënshtrohen terapisë me testosterone kanë raportuar efekte negative shëndetësore menjëherë pas fillimit të trajtimeve të tyre. Në të vërtetë, shumë burra që i nënshtrohen trajtimeve të terapisë me testosterone rrisin rrezikun e goditjes në tru, sulmit në zemër dhe vdekjes së parakohshme.

Studimet shkencore zbulojnë rreziqet e terapisë me testosterone

Studimet që tregojnë këto rreziqe dhe efekte negative nxitën Administratën Amerikane të Ushqimit dhe Barnave (FDA) të ndërmarrë veprime. Dhe, që FDA të reagojë, ju e dini se duhet të jetë shumë keq. FDA lëshoi ​​një njoftim sigurie në fillim të vitit 2014 duke paralajmëruar konsumatorët për rreziqet e mundshme të terapisë me testosterone dhe se ata do të kryenin më shumë hetime për këtë çështje.

Dy studime, në veçanti, ngritën këmbanat e alarmit, njëri i botuar në Journal of the American Medical Association. Rezultatet treguan se përdoruesit e terapisë me testosterone përjetuan një shans dy deri në tre herë më të lartë për një atak në zemër brenda 90 ditëve fillestare të fillimit të trajtimit. Për më tepër, rreziqet ishin të pranishme tek meshkujt mbi 65 vjeç dhe ata nën 65 vjeç që kishin një histori të problemeve të zemrës.

Nuk është befasi: fushatat mashtruese të marketingut të farmacive minimizojnë kërcënimin për shëndetin e njeriut.

Studimet treguan gjithashtu se shumica e meshkujve që i nënshtrohen këtyre trajtimeve as që vuajnë nga testosteroni i ulët; 43 përqind treguan nivele normale të testosteronit. Për fat të keq, ata u mashtruan nga marketingu i këtyre trajtimeve, duke besuar se do të kompensonin efektet natyrore të plakjes si humbja e muskujve, ulja e dëshirës seksuale dhe densiteti i kockave. Studimet e mëparshme gjetën rezultate të ngjashme të një rreziku më të lartë të problemeve të zemrës tek përdoruesit e terapisë me testosterone nën moshën 65 vjeç.

Mijëra padi janë ngritur kundër kompanive, përfshirë kompaninë AbbVie, e cila prodhon AndroGel. Burrat në të gjithë vendin kanë pësuar sulme në zemër, goditje në tru dhe mini-goditje pas përdorimit të produkteve të testosteronit.

Ndërsa një gjendje e quajtur hipogonadizëm mund të çojë në testosterone të ulët në disa meshkuj, e vërteta është se shumica dërrmuese e meshkujve nuk e kanë këtë problem dhe marrin vetëm rreziqet – jo përfitimet – nga këto trajtime. Një numër i padive në pritje fokusohen në faktin se kompanitë që krijuan këto trajtime i tregtuan në mënyrë mashtruese te burrat me nivele normale të testosteronit, duke minimizuar rreziqet serioze për shëndetin.

Dhe, le ta pranojmë, kur përballemi me një rast të vërtetë të testosteronit të ulët, çështjet e stilit të jetesës duhet të adresohen. Për shembull, kur keni të bëni me çekuilibrat hormonalë, është mirë të shikoni ekspozimin tuaj ndaj plastikës, mungesën e aktivitetit fizik, ndotjen me EMF, zgjedhjet e dobëta dietike dhe problemet e stresit emocional.

Mos harroni, nëse vuani nga nivelet e dobëta të energjisë për shkak të testosteronit të ulët, kërkoni ndihmën e produkteve bimore të sigurta që nuk ju dëmtojnë dhe që nuk kanë asnjë lloj efekti anësor. Ne do ju rekomandonim ilaçin me bimë shkretinore Longeury që e gjeni duke klikuar mbi foton më poshtë.

  • Produktet me bimë shkretinore efektive dhe të sigurta (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook