ARTERIET KORONARE; FAKTORET E SEMUNDJES DHE TRAJTIMI NATYRAL MREKULLI

 

Ç’është sëmundja e arterieve koronare?

Arteriet koronare janë arteriet e zemrës të cilat furnizojnë muskulin e zemrës (miokardin) me gjak dhe nëpërmjet tij i sjellin zemrës oksigjenin e domosdoshëm për jetën. Emri i tyre vjen nga trajektorja si kurorë përreth zemrës.
Ekziston arteria koronare e majtë dhe ajo e djathtë. Arteria e majtë furnizon murin e përparmë, murin anësor dhe atë ndarës të ventrikujve (septumin). Muri i pasëm, ashtu si dhe atriumi dhe ventrikuli i djathtë, furnizohen në shumicën e rasteve nga arteria koronare e djathtë.
Sëmundja koronare ka si karakteristikë kryesore ngushtimin për shkak të arteriosklerozes (kalcifikimeve). Si pasojë mund të shkaktohen çrregullime të qarkullimit të gjakut të muskulit te zemrës, të cilat mund të japin ndijesinë e peshës dhe dhimbjes në dërrasën e kraharorit apo marrje fryme. Më pas shfaqen simptoma ne sforcime fizike e me vone dhe ne qetesi. Në raste të rënda mund të ndodhë bllokimi i menjëhershëm i arteries koronare, i cili shkakton infarktin akut të miokardit që është një situatë jetëkërcënuese.

Gjithmonë është e dobishme identifikimi i faktorëve që çojnë në riskun e sëmundjeve të arteriesklerozës koronare, për të shmangur ose minimizuar efektet e saj mund ti ndajmë në dy lloje: Parësore dhe Dytësore.

Njëzet faktorët parësorë  për sëmundjet e zemrës

 1. Lindja nën peshë.
 2. Presion i lartë i gjakut.
 3. Lëshim i lëkurës në zonën e barkut.
 4. Sëmundjet kronike si; pneumonia, herpes dhe sëmundjet e lëkurës.
 5. Ngritje e nivelit Fibrinogen në gjak.
 6. Çrregullimet e normave të trombociteve.
 7. Rritja e tepërt e numrit të qëlizave të kuqe të gjakut duke shkaktuar viskozitettit të gjakut.
 8. Ngritje në nivele të homocysteinës në gjak.
 9. Efekte negative si; depsesioni, zemërimi dhe armiqësitë.
 10. Duhanpirja.
 11. Mënyra e jetesës ku anon boshllëku.
 12. Nivelet e larta të triglicerideve në gjak.
 13. Ngritja e lartë e nivelit të kolesterolit LDL.
 14. Ulje e shkallës së kolesterolit HDL.
 15. Norma e lartë e lipo-proteinave.
 16. Angazhimi më ushqime dietike, të cilat shkaktojnë arteriosklerozë.
 17. Sëmundja e Diabetit.
 18. Mosha 45 vjeç për burrat dhe 50 për gratë.
 19. Prekja e një anëtari të familjes me sëmundjen artiere koronare nën moshën 55 vjeç.
 20. Prekje në të kaluarën me një nga sëmundjet e arterieve koronare.

Njëzet faktorët dytësorë që shkaktojnë sëmundjet e arterieve koronare

 1. Mungesa e estogjenit afatgjatë tek femrat.
 2. Sëmundjet kronike të veshkave.
 3. Emfizema kronike.
 4. Plogështi e gjëndrave teroide.
 5. Kapja nga sëmundja e luposës sidomos tek femrat.
 6. Sëmundja kronike e veshkave.
 7. Infeksioni me HIV.
 8. Pirja e alkoolit.
 9. Rrahje të shpejta të zemres. Kur tejkalon 80 rrahje në minutë, ose shtimi i rruazave të bardha të gjakut( më shumë se 9,000 qeliza/ml gjak).
 10. Pirja e ujit të gazuar, i cili përmban nivele të ulëta të magnezit dhe kalciumit.
 11. Angazhimi dhe punësimi në fusha të caktuara si: komunikacioni ajror, zjarrfikës, ministër, polic ose angazhime të tjera që i japin presion të madh nervor personit.
 12. Angazhimi në punë më shumë se 60 orë në javë, ku individi nuk ka mundësi që të ketë kohë për argëtim ose për qetësim shpirtëror.
 13. Mungesa e mospëlqimit të vetvetes ose jetën personale. Kjo përfshin mospëlqimin e punës, moskomunikimin me partnerin e jetës, shoqëri e papërshtatshme, izolim nga shoqëria etj.
 14. Varfëria dhe kequshqyerja, mospërkujdesia ndaj shëndetit, ajri i ndotur.
 15. Vdekja e njërit prej bashkëshortëve ose divorci, vakum emocional.
 16. Gjatësia e trupit, qereja ose shfaqja e thinjave të parakohëshme.
 17. Marrja e medikamenteve të caktuara për një kohë të gjatë si: kortizon, pilula që ndalojnë shtatëzaninë ose hormone të ndryshme që marrin meshkujt.
 18. 18. Llojet e gjakut; (A), (AB), (A-B).
 19. Tromboza e gjakut në mënyrë jonormale.
 20. Çrregullim gjenetik.

Trajtimi Natyral Mrekulli per Arteriet Koronare

Dobite shendetesore

– Ndihmon ne kurimin e arterieve koronare pa kirurgji.

– Shumë efektiv për të sëmurët me dridhje atriale.

– Konsiderohet si terapia më moderne për zemrën.

– Ndihmon ne trajtimin e Diabetit Tipi I dhe II.

– Fuqizon zemrën dhe lufton te gjitha semundjet kardiovaskulare.

– Parandaluesi më i mirë i atakut kardiak dhe deshtimit te zemres.

– Vepron për rregullimin e rrahjeve të zemrës.

– Largon dhimbjet e zemrës.

– Ndihmon ne kurimin e Trombozës dhe Trombozës se thellë venoze.

– Ndihmon ne kurimin e venave varicose kudo qe shfaqen ne trup, ne kembe dhe testikuj.

– Parandalon Goditjen ne Tru, kuron venat e goditura dhe ndihmon ne dergimin e oksigjenit ne tru.

– Ul nivelet e kolesterolit te demshem ne gjak.

– Ul presionin e gjakut.

– Shton oksigjenin në gjak, dhe normalizon nivelet e hekurit.

– Largon stresin dhe stimulon sistemin nervor.

– Qetësues dhe lehtësues i gjumit.

– Forcon kujtesën.

– Lehtëson frymarrrjen dhe dhimbjet e kraharorit.

– Ndihmon në reduktimin e sëmundjeve të mëlçisë.

– Ndihmon në djegien e yndyrave.

Shenim!

– Coronagreen eshte krejtesisht i sigurte per te gjithe, i marre direkt nga natyra e paprekur nga njeriu.

– Nuk ka efekte anesore te demshme.

– Nuk permban ruajtes, shtojca apo lende kimike e artificiale, por vetem ruajtes natyral qe e bejne ate te jetoje gjate pa u cenuar lendet efektive te tij.

– Produkti eshte ne forme te kapsulave dhe merret 3 here ne dite nga 1 kapsule para ngrenies.

– Klikoni mbi foton me siper per te mesuar me shume rreth produktit.