Ilaçet toksike dhe Ushqimet e përpunuara shkaqet kryesore të presionit të lartë të gjakut

Ilaçet toksike dhe Ushqimet e përpunuara shkaqet kryesore të presionit të lartë të gjakut

 

Presioni i lartë i gjakut është një problem gjithnjë e më i zakonshëm, por a janë ilaçet e Big Farmës pjesë e problemit? Statistikat tregojnë se në SH.B.A. kushti (i njohur edhe si hipertension) prek rreth 75 milion njerëz -që do të thotë afërsisht një në çdo tre të rritur ka tension të lartë. Vlerësimet sugjerojnë një tjetër në tre të ketë “para-hipertension”, që do të thotë se presioni i gjakut është më i lartë se normalja, por jo mjaft në gamën e hipertensionit.

Ndërsa ka shumë faktorë që mund të kontribuojnë në fillimin e hipertensionit, studimi i ri ka treguar se ka disa burime të papritura të sëmundjes – insulina, për shembull. Ai rezulton se ushqimi dhe barnat që rrisin nivelet e insulinës mund të jenë po ashtu shkak për presion të lartë të gjakut.

Studimi lidh insulinën e ngritur me hipertensionin

Hulumtimet e fundit kanë treguar se ekziston një lidhje midis niveleve të insulinës dhe presionit të lartë të gjakut; siç rezulton, insulina e cila luan një rol themelor në nivelet e presionit të gjakut. Studimi, i botuar kohët e fundit nga Journal of Hypertension, ka zbuluar në mbi 200 gjene të lidhura me hipertension. Ekipi zbuloi se insulina ishte veçanërisht e rëndësishme. Në përfundim të tyre, shkencëtarët shkruan: “Analiza jonë tregon se insulina luan një rol kryesor në hipertension, duke theksuar lidhjen e ngushtë midis hipertensionit esencial dhe sëmundjeve që lidhen me sindromën metabolike.”

Kjo ka kuptim kur merret parasysh fakti që diabeti është faktor i njohur i rrezikut për tension të lartë të gjakut; të dyja shpesh shkojnë dorë për dore. Konsumi i tepërt i kripës, dieta e ulët në kalium, një dietë e ngarkuar me sheqer, prej kohësh konsiderohen si një factor rreziku. Ushqimet që ndikojnë në nivelet e insulinës mund të ngrenë gjithashtu tensionin e gjakut.

Pikëpamja se dietat e varfra të çdo lloji mund të kontribuojnë në tensionin e lartë nuk është shumë befasuese, por çfarë ka në lidhje me produktet farmaceutike?

A janë produktet e Big Farmës ato që shkaktojnë më shumë sëmundje?

Në të vërtetë, nuk është vetëm ushqimi që përbën kërcënim: Shumë prej produkteve të industrisë farmaceutike mund të kenë luajtur një rol në epideminë hypertensive. Ky potencial është më i mundur në disa lloje të ilaçeve të përdorura për të trajtuar diabetin.

Siç shpjegon Diabetes.co, diabetikët që marrin rregullisht insulinë mund të kenë “nivele të insulinës më të larta se normalja, gjë që mund të çojë në presion të lartë të gjakut”.

Për më tepër, ekzistojnë disa lloje të ilaçeve të diabetit të përdorura në mënyrë specifike për prodhimin e insulinës, përfshirë sulfonilureat dhe glinidet, ndër të tjera. Këto janë bërë për të nxitur prodhimin e insulinës, dhe në pacientët me diabet tip 2, kjo përsëri mund të çojë në nivele jashtëzakonisht të larta të insulinës – dhe si pasojë, të rrisë rrezikun e presionit të lartë të gjakut.

Një numër i barnave të tjera mund të shkaktojë probleme për diabetikët: ilaçet që rrisin glukozën në gjak, si corticosteriods ose beta-blockers, mund të rrisin nivelet e sheqerit në gjak – dhe në fund, nevojën për insulinë. Nga ana tjetër, kjo mund të shkaktojë që presioni i gjakut të rritet edhe më shumë. Dhe kështu, fillon cikli i simptomave që ju bën të merrni më shumë ilaçe. Industria farmaceutike kriminale duket se po përpiqet të marrë sa më shumë njerëz të diagnostikuar me hipertension të jetë e mundur.

Edhe një herë, ky studim nënvizon rëndësinë e modifikimit dietik si  dhe trajtimin parandalues. Menaxhimi i niveleve të glukozës në gjak përmes dietës mund të ndihmojë në reduktimin e nevojës për tu mbështetur në medikamente potencialisht të dëmshme – dhe pas një diete të shëndetshme mund të ndihmojë në reduktimin e rrezikut të zhvillimit të kushteve të tjera shëndetësore si hipertensioni.

Theksojmë se diabeti tip 2 mund të përmbyset me ndryshimet e stilit të jetesës dhe modifikimin e dietës – dhe hulumtimet e fundit e kanë konfirmuar këtë. Studimet kanë treguar se dietat e pasura me antioksidantë ofrojnë mbrojtje kundër diabetit dhe presionit të lartë të gjakut.

Ka shumë shkaqe që çojnë në presion të lartë të gjakut, lidhjet me dietën dhe medikamentet nuk duhet të injorohen.

  • Përdorni produktin bimor Cardiagreen

Cardiagreen është një nga ilaçet me bimë shkretinore më të suskesshme për të gjitha sëmundjet e gjakut, venave dhe zemrës. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook