Semundjet e zemres dhe te gjakut

Këta njerëz janë gjithmonë të prirur ndaj presionit të lartë të gjakut

2022-06-19T17:38:12+04:00June 19th, 2022|Categories: Zemra Gjaku|

Këta njerëz janë gjithmonë të prirur ndaj presionit të lartë të gjakut   Tensioni i lartë i gjakut është një nga sëmundjet më të përhapura te njerëzit dhe rreziku i

Comments Off on Këta njerëz janë gjithmonë të prirur ndaj presionit të lartë të gjakut

Shenjat e sëmundjeve të zemrës tek gratë që shpesh mungojnë

2022-06-13T13:32:15+04:00June 13th, 2022|Categories: Zemra Gjaku|

Studimi zbulon shenjat e sëmundjeve të zemrës tek gratë që shpesh mungojnë   Sëmundjet kardiovaskulare, duke përfshirë sëmundjet koronare të zemrës dhe sulmet në zemër, janë shkaku kryesor i vdekjeve

Comments Off on Shenjat e sëmundjeve të zemrës tek gratë që shpesh mungojnë

Koagulimi i Gjakut

2022-03-11T22:49:02+04:00March 11th, 2022|Categories: Zemra Gjaku|

Koagulimi i Gjakut; Simptomat, Shkaqet dhe Strategjitë Mbështetëse   Koagulimi apo mpiksja e gjakut është në thelb një grumbull gjaku. Në vend të gjendjes së lëngshme normale, jo shumë të

Comments Off on Koagulimi i Gjakut

Konsumi ‘i moderuar’ i alkoolit dhe rreziku për Goditje në Tru

2022-01-14T17:12:30+04:00January 6th, 2022|Categories: Zemra Gjaku|

Hulumtimi i ri tronditës nxjerr në pah të vërtetën rreth konsumit 'të moderuar' të alkoolit dhe rrezikut për Goditje në Tru   Studimet e konsumit të alkoolit kanë reklamuar përfitimet

Comments Off on Konsumi ‘i moderuar’ i alkoolit dhe rreziku për Goditje në Tru

Fenomeni i Raynaud

2022-01-14T17:21:27+04:00December 16th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Fenomeni i Raynaud: Shkaqet, Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrale   Fenomeni i Raynaud, i quajtur ndryshe sëmundja ose sindroma Raynaud, është një gjendje relativisht e zakonshme, por shpesh e panjohur. Është

Comments Off on Fenomeni i Raynaud

ARTERIOSKLEROZA

2022-01-14T17:26:56+04:00September 30th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Arterioskleroza; Simptomat, Shkaqet, Diagnoza, Parandalimi, Trajtimi Natyral   Atheroskleroza ose Arterioskleroza është ngushtimi i arterieve për shkak të grumbullimit të pllakave në muret e arterieve. Arteriet bartin gjak nga zemra

Autofagia kardiake

2022-03-16T16:54:55+04:00April 15th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Autofagia Kardiake; Kurimi i qelizave të dëmtuara të zemrës   A e dini se çdo 36 sekonda vdes dikush nga sëmundje kardiovaskulare? Ju nuk do të donit të ishit një

Comments Off on Autofagia kardiake

Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës

2022-03-16T16:43:38+04:00March 28th, 2021|Categories: Zemra Gjaku|

Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës   Antikoagulantët, të njohur gjithashtu si hollues të gjakut, kanë ekzistuar për shumë dekada. Gjatë asaj kohe, këto

Comments Off on Holluesit e gjakut; Një shkak kryesor i vdekjes në dhomat e urgjencës

Ilaçet e Diabetit ju vënë në rrezik më të madh për atak në zemër

2022-05-29T14:31:36+04:00June 2nd, 2020|Categories: Diabeti, Zemra Gjaku|

Ilaçet e Diabetit ju vënë në rrezik më të madh për atak në zemër ose goditje në tru   Në mënyrë konvencionale, medikamentet për diabetin janë prodhuar për të ndihmuar

Comments Off on Ilaçet e Diabetit ju vënë në rrezik më të madh për atak në zemër

Lidhja midis sëmundjes së mishrave të dhëmbëve dhe sulmeve në zemër dhe tru

2020-02-13T13:27:39+04:00February 13th, 2020|Categories: Zemra Gjaku|

Lidhja midis sëmundjes së mishrave të dhëmbëve, hipertensionit dhe sulmeve në zemër dhe tru   A e dini se gati gjysma e të gjithë personave mbi moshën 30 vjeç kanë

Comments Off on Lidhja midis sëmundjes së mishrave të dhëmbëve dhe sulmeve në zemër dhe tru

Antibiotikët e zakonshëm mund të çojnë në çështje fatale të zemrës

2020-01-02T20:09:17+04:00January 2nd, 2020|Categories: Zemra Gjaku|

Antibiotikët e zakonshëm mund të çojnë në çështje fatale të zemrës   Më shumë se 1 në 3 receta antibiotike janë të panevojshme! Antibiotikët përdoren për të luftuar infeksionet, por

Comments Off on Antibiotikët e zakonshëm mund të çojnë në çështje fatale të zemrës

10 Ushqime që duhet të hani çdo ditë për të parandaluar bllokimin e arterieve

2022-03-02T11:52:30+04:00December 29th, 2019|Categories: Ushqimi, Zemra Gjaku|

10 Ushqime që duhet të hani çdo ditë për të parandaluar bllokimin e arterieve   Arteriet janë enë gjaku që mbajnë oksigjen dhe lëndë ushqyese nga zemra në të gjitha

Comments Off on 10 Ushqime që duhet të hani çdo ditë për të parandaluar bllokimin e arterieve

Reduktoni inflamacionin për të përmirësuar shëndetin e zemrës

2022-02-26T13:34:02+04:00August 25th, 2019|Categories: Zemra Gjaku|

Reduktoni inflamacionin për të përmirësuar shëndetin e Zemrës   Inflamacioni është një pjesë e rëndësishme e përgjigjes imune. Kur trupi pëson një dëmtim ose infeksion, ai përdor inflamacionin për të

Comments Off on Reduktoni inflamacionin për të përmirësuar shëndetin e zemrës

Hemoglobina

2022-02-24T23:03:40+04:00July 24th, 2019|Categories: Zemra Gjaku|

Simptomat dhe Shkaqet e rënies së niveleve të hemoglobinës në gjak; Si ta kuroni në mënyrë natyrale Hemoglobina është një proteinë e pasur me hekur, e përbërë nga hematin që

Gangrena

2022-02-15T22:26:39+04:00July 5th, 2018|Categories: Të ndryshme, Zemra Gjaku|

Gangrena; Llojet, Komplikimet, Trajtimi Natyral   Gangrena është një gjendje e rëndë, në të cilën një humbje e furnizimit me gjak shkakton që indet të vdesin. Ajo mund të prekë

Trigliceridet

2022-02-14T11:52:59+04:00March 19th, 2018|Categories: Zemra Gjaku|

Trigliceridet; Nivelet normale, faktorët e rrezikut dhe trajtimi natyral   Molekula e triglicerideve është një formë e glicerolit kimik (tri = tre molekula të acidit yndyror + glicerid = glicerol)

Trombocitet

2022-04-24T14:17:46+04:00December 13th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|

Trombocitet - Mpiksjet e gjakut; Shkaqet, Trajtimi Natyral   Mpiksjet gjakut, të njohur gjithashtu si formimi i trombeve apo trombocitet, formohen brenda enëve të mëdha të gjakut, dhe janë shkaku

Sëmundjet e zemrës

2022-01-24T14:33:23+04:00November 27th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|

Sëmundjet e zemrës; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Diagnoza, Rreziqet e trajtimit konvencional, Trajtimi Natyral   Sëmdundjet e zemrës, apo kardiovaskulare, janë përgjegjëse për gati gjysmën e të gjitha vdekjeve në Shtetet

Sindromi metabolik

2021-10-30T20:46:36+04:00November 24th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|

Shenjat e Sindromit Metabolik, Faktoret e rrezikut, Trajtimi Natyral   Sindromi metabolik është përshkruar dhe është i njohur si Sindromi Riven, ose sindromi “X”, sindromi kardio-metabolik, etj. Ai është një

Pastrimi gjakut

2021-10-26T23:02:40+04:00November 21st, 2017|Categories: Zemra Gjaku|

Mënyra natyrale për të pastruar gjakun nga helmet dhe toksinat   Gjatë ditës, një gamë e gjerë e toksinave dhe kimikateve përfundojnë në gjakun tonë. Këto janë produktet e mbeturinave

Anemia

2021-10-25T21:08:10+04:00November 20th, 2017|Categories: Zemra Gjaku|Tags: |

Anemia; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Anemia është një gjendje ku sasia e hemoglobinës në gjak është nën nivelin normal, ose ka më pak qeliza të kuqe të gjakut se