You are here:Home-Sëmundje-Mushkëritë

Semundjet e Mushkerive dhe aparatit te frymemarrjes

Gjidhënia artificiale i bën fëmijët të pambrojtur ndaj Astmës

2020-10-08T20:52:13+04:00October 8th, 2020|Fëmijët, Mushkëritë|

Gjidhënia artificiale i bën fëmijët të pambrojtur ndaj Astmës, kurse gjidhënia natyrale forcon Mushkëritë   Hulumtimi i ri ka treguar se të sapolindurit që ushqehen me biberon kanë pothuajse dy herë më shumë gjasa të zhvillojnë astmë, pasi shkencëtarët thonë

Luftoni Gripin Natyrshëm

2020-03-14T23:02:15+04:00December 1st, 2018|Mushkëritë|

Luftoni Gripin Natyrshëm pa nevojën e barnave toksike   Luftimi i simptomave të gripit nuk është një përvojë e mirë, por ilaçet konvencionale shpesh lënë shumë për të dëshiruar. Madje edhe "standardi i artë" i ilaçeve të gripit, Tamiflu, thuhet

Kolla

2018-04-02T21:08:05+04:00December 11th, 2017|Mushkëritë|

Kolla; Simptomat dhe Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kolla është një shpërthim i papritur dhe shpërthyes i ajrit nga mushkëritë, zakonisht i shkaktuar nga nevoja për të dëbuar diçka nga pasazhet e ajrit. Kollitja prodhuese sjell mukus (pështymë ose gëlbazë), ndërsa

Riniti

2020-07-10T12:45:11+04:00December 8th, 2017|Mushkëritë|

Riniti; Llojet, Simptomat, Shkaqet; Trajtimi Natyral   Nëse keni rinit, brenda hundës tuaj do të ketë përflakje, duke shkaktuar simptoma të tilla si grumbullim mukusi në zgavrat e hundës dhe hundë të bllokuara apo të lëngshme. Ju gjithashtu mund të

Tuberkulozi

2019-12-27T23:45:26+04:00November 22nd, 2017|Mushkëritë|

Tuberkulozi; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Tuberkulozi, i quajtur shpesh TB, është një infeksion i mushkërive që mund të ndodhë edhe në zona të tjera të trupit. TB mund të jetë ose akut (afatshkurtër) ose kronik (afatgjatë) dhe mund të

Sinusiti

2017-11-22T22:54:06+04:00November 22nd, 2017|Mushkëritë|

Sinusiti; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sinusiti është një nga kushtet më të zakonshme të frymëmarrjes. Sinusiti është inflamacion (ënjtje) i veshjes së brendshme të sinuseve, i shkaktuar nga një infeksion viral ose bakterial. Sinuset janë zgavra të vogla të

Pastrimi Mushkërive

2020-06-08T10:46:29+04:00November 21st, 2017|Mushkëritë, Ushqimi|

Pastroni mushkëritë tuaja në mënyrë natyrale Problemet e frymëmarrjes si astma, bronkiti, pneumonia dhe fibroza cistike janë sëmundje që duhet ti luftoni dhe ti mbani larg. Falë ushtrimeve të rregullta, dietës së shëndetshme, dhe mospirjes së duhanit, shumë njerëz kanë

Kolla e mirë

2017-11-17T19:58:10+04:00November 17th, 2017|Mushkëritë|

Kolla e mirë; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kolla e mirë është një sëmundje bakteriale akute e karakterizuar nga një kollë spazmatike që përfundon me një zë të veçantë, të gjatë dhe të lartë, dhe një tingull që e bën

BRONKITI

2020-05-05T21:36:36+04:00November 17th, 2017|Mushkëritë|

BRONKITI; LLOJET, SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Bronkiti është një inflamacion, akut ose kronik, i bronkeve (kanalet e mëdha të frymëmarrjes që lidhin mes gabzherrit dhe mushkërive). Ky inflamacion shkakton shtim të sekrecioneve mukoze që dalin gjatë kollitjes. Kujdes: Nëse gjendja

Astma

2019-09-11T12:27:10+04:00November 12th, 2017|Mushkëritë|

Astma; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Astma është një gjendje e frymëmarrjes që karakterizohet nga spazma në muskujt e butë përreth rrugëve të frymëmarrjes në mushkëri, të njohura si bronke dhe bronchiole. Kur ndodhin spazmat, ato shkaktojnë  ngushtim në

Zhbllokimi i hundëve

2017-12-03T00:25:22+04:00November 12th, 2017|Mushkëritë|

Zhbllokimi i hundëve në mënyrë natyrale të shpejtë   Kongjestioni i hundës ndodh për shkak të ftohjes, gripit apo alergjive (të të gjitha llojeve) .. ose sinusitit, dhe prodhohet për shkak të inflamacionit të enëve të gjakut, duke shkaktuar acarim në hundë

Ftohjet dhe gripi

2019-10-31T23:50:42+04:00November 11th, 2017|Mushkëritë|

Ftohjet dhe gripi; Mëso sekretet e funksionit tënd imunitar dhe realitetin e kurimit me antibiotikë   Si ftohja edhe gripi së bashku  janë ndër ankesat shëndetësore më të përhapura në botë. Çdo vit, rreth gjysma e popullsisë perëndimore përvojnë së paku

Alergjitë

2020-05-14T21:57:40+04:00October 11th, 2017|Mushkëritë|

Alergjitë; Llojet, Shkaqet, Simptomat, Testimi, Trajtimi Natyral   Alergjia është një reagim armiqësor i sistemit imun ndaj një substance që normalisht do të konsiderohej e padëmshme. Reaksionet alergjike shkaktohen nga ekspozimi ndaj alergjeneve. Një alergjen është një proteinë që organizmi e

Fibroza cistike

2019-11-22T21:23:26+04:00October 11th, 2017|Autoimune, Mushkëritë|

Fibroza cistike; Simptomat, Shkaqet, Komplikimet, Trajtimi Natyral   Fibroza cistike është një çrregullim i trashëguar që shkakton dëme të rënda për mushkëritë dhe sistemin e tretjes. Fibroza cistike prek qelizat që prodhojnë mukozën, djersën dhe lëngjet që ndihmojnë tretjen e

Kanceri i mushkërive

2020-07-23T19:03:07+04:00August 11th, 2017|Kanceri, Mushkëritë|

Kanceri i mushkërive; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Kanceri i mushkërive është një nga llojet më të zakonshme dhe të rënda të kancerit. Mushkëritë kanë dy qëllime kryesore: • për të transferuar oksigjen në gjak kur njeriu merr frymë