Astma dhe kriza e kraharorit

Published On: November 24th, 2022Categories: Mushkëritë0 Comments on Astma dhe kriza e kraharorit

Astma dhe kriza e kraharorit

 

Astma është një sëmundje kronike që prek aparatin e frymëmarrjes dhe kanalet e saj, duke çuar në bllokimin e këtyre rrugëve si rezultat i ekzistencës së gëlbazave në to dhe i tërheqjes së muskujve, dhe kështu shkaktohet vështirësi në frymëmarrje për një farë kohe në formë krizash të shoqëruara me gulçim në gjoks (zë tipik nga marrja frymë me zor) dhe ndonjëherë me kollë.

Nga shkaqet e kësaj sëmundje është ndikimi alergjik nga nuhatja e disa lëndëve që shkaktojnë alergji në mushkri , nga pjalma e pemëve dhe lulet e tyre në stinën e pranverës në përgjithësi, nga pluhuri, nga disa lloj parfumesh dhe erëra naftërash, etj.

Qelizat e sistemit imun lëshojnë në trup disa lëndë kimike që shkaktojnë simptoma të ndryshme me anë të cilat dallohen krizat e alergjisë, ndër të cilat edhe ngacmimi i tepërt i mukozës së humndëve e cila çon në mbylljen e kanaleve alergjike të mushkrive.

Disa kërkime shkencore kanë arritur në përfundimin se ekzistojnë disa lloj mikrobesh që e shkaktojnë këtë gjendje astmatike dhe kjo është e vërtetë, dhe shkaku i këtij vërtetimi nga ana jonë është se kur kemi përdorur disa lëndë bimore antibiotike në këtë rast, ka dhënë rezultate të shkëlqyera. Eksperimentin e bëmë me 23 lloj mikrobesh të llojeve positive dhe negative, dhe ilaçi pati efekt te të dyja llojet dhe shkatërroi 20 nga llojet e mikrobeve të mbjella në mënyrë eksperimentale. Pas eksperimentimit të këtyre bimëve të sigurta, u vërtetua shkencërisht dhe në mënyrë të prerë mundësia e përdorimit të tyre për të gjitha moshat në sasi përkatëse, duke ditur se këto bimë nuk kanë asnjë lloj përmbajtje helmi, madje ato mund të përdoren edhe nga gruaja shtatzanë pa asnjë lloj frike sepse ato nuk shkaktojnë asnjë dëm apo efekt anësor, as tek ajo dhe tek fëmija. Këtë e kemi vërtetuar edhe me anë të praktikës tek njerëzit e sëmurë dhe rezultatet kanë qenë të shkëlqyera.

Përqindja e përmirësimit shkon nga 60-70 % gjatë javës së parë nga marrja e kësaj kure bimore, dhe pas rreth 2-3 javesh, të gjitha simptomat e sëmundjes (astmës) zhduken totalisht dhe pacienti mund t’i flakë pa frikë të gjitha ilaçet kimike që jepen në këtë rast, duke përfshirë edhe aparatet e spërkatjes që veprojnë në zgjerimin e kanaleve të frymëmarrjes. Me marrjen e kësaj kure bimore, pacientit nuk i kthehen më krizat e kraharorit dhe as simptomat shoqëruese të tyre.

Po kështu edhe në rastet kur astma ka qenë e shoëruar nga gëlbaza, rezultatet kanë qenë gjithashtu të shkëlqyera dhe e verdha e gjoksit, gëlbaza, kolla dhe gulçmet nga të cilat vuante i sëmuri janë zhdukur përfundimisht. Padyshim që kjo vërteton edhe një herë veçorinë e këtij ilaçi bimor, i cili i jep fund një herë e përgjithmonë astmës kronike, qoftë edhe nëse pacienti ka vuajtur prej saj qysh prej 10-15 vjetësh.

Inflamacioni alergjik i hundëve

Inflamacioni alergjik i hundëve i ngjan sëmundjes së astmës, por në rastin kur i shfaqet lëndëve që shkaktojnë alergjinë, të cilat lëshojnë lëndën e quajtur Hetamin dhe kjo e fundit shkakton infeksionin e hundëve, nxjerrjen e sekrecioneve (qurreve) dhe kruajtjen e syve dhe qepallave të syve.

Ne kemi mundur të prodhojmë një përzierje bimore e cila i jep fund kësaj sëmundje në mënyrë rrënjësore. Ky ilaç bimor është natyral, i sigurtë, fuqizues i sisitemit imun të organizmit, dhe nuk shkakton asnjë lloj efekti anësor.

Kujdesi për Mushkëritë


Produkte nga bimët e shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me sëmundje dhe probleme të ndryshme në sistemin e frymëmarrjes, duke përfshirë: Astma, Alergjitë, Sinusitis, Rhinitis, Polipet Nazale, Chronic Bronchitis, Pneumonia, Emphysema, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Influenza, Turbeculosis, Chest Trauma, dhe sindromën apo efektet afatgjata post-COVID-19 (Lodhja, Gulçim ose vështirësi në frymëmarrje, Kolla, Dhimbje kyçesh, Dhimbje gjoksi, Probleme me kujtesën, përqendrimin ose gjumin, Dhimbje muskulore ose dhimbje koke, Rrahje të shpejta ose të rrahura të zemrës (Coronagreen duhet te merret perkrah kesaj pakete per problemet e zemres), Humbja e nuhatjes ose shijes, Depresioni ose ankthi (Ardavana duhet te merret perkrah kesaj pakete), Ethe, Marramendje kur qëndroni në këmbë, Simptoma të përkeqësuara pas aktiviteteve fizike ose mendore), etj.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook