Coronavirus (COVID-19); Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrore

Coronavirus (COVID-19); Simptomat dhe Zgjidhjet Natyrore

 

Koronavirusi ka pushtuar sot lajmet dhe mediat sociale. Duket sikur është një nga gjërat kryesore për të cilën njerëzit flasin dhe ndjehen të shqetësuar. Sëmundja Coronavirus 2019 (COVID-19) është një lloj i ri koronavirusësh që filloi së pari në Ëuhan të Kinës, në Dhjetor 2019. Shkakton ethe, kollë, gulçim dhe simptoma të frymëmarrjes. Megjithëse pjesa më e madhe e rasteve të prekura janë në Kinë, virusi po përhapet në të gjithë botën dhe mund të jemi së shpejti para një pandemie.

Por çfarë është koronavirusi? A është vërtet i rrezikshëm për të shkaktuar panik? Çfarë mund të bëni për të mbrojtur veten nga koronavirusi? Janë kaq shumë pyetje që do i adresojmë këtu.

Në këtë artikull do të mësoni se çfarë është koronavirusi, si përhapet, cilat janë simptomat e tij dhe kush është në rrezik nga infeksioni. Do të mësoni për disa faktorë kryesorë të stilit të jetesës që mund të dëmtojnë sistemin imunitar dhe që ju rrezikojnë më shumë nga çdo lloj virusi apo infeksion i frymëmarrjes. Do të ndajmë gjithashtu me ju disa zgjidhje natyrale që mund të ndihmojnë në parandalimin e viruseve përfshirë edhe Coronavirusin, infeksionet e frymëmarrjes dhe sëmundjet e sezonit, dhe do t’ju ndihmojnë të shëroheni shpejt nëse sëmureni.

Çfarë është Coronavirus?

Koronaviruset (CoV) janë një grup i madh i viruseve. Lloje të ndryshme mund të shkaktojnë sëmundje të ndryshme, duke filluar nga ftohja e zakonshme deri te sëmundjet më të rënda, siç është Sindroma e Rëndë Akute e frymëmarrjes (SARS-CoV, ose SARS) ose Sindroma e frymëmarrjes në Lindjen e Mesme (MERS-CoV, ose MERS). Koronaviruset kanë tendencë të jenë viruse zoonotike, që do të thotë se mund të transmetohen midis njerëzve dhe kafshëve. Ka lloje të ndryshme të koronavirusëve që qarkullojnë midis kafshëve, por nuk i kanë infektuar njerëzit deri më tani.

Nëse ndiqni lajmet dhe lexoni për koronavirusin, ata po i referohen me emrin Novel Coronavirus (nCoV) ose Sëmundja e Coronavirus 2019 (COVID-19), një lloj i ri i koronaviruseve që nuk janë parë më parë te njerëzit dhe është përhapur që nga fundi i vitit 2019.

Përhapja e koronavirusit (COVID-19) filloi së pari në Ëuhan të Kinës në Dhjetor 2019. Ndërsa ne e dimë se infeksioni përhapet nga kafshët, nuk është ende e qartë se nga cila kafshë ka ardhur. Është një lloj coronavirusi që nuk e kemi hasur më parë dhe është i ndryshëm nga llojet e tjera, përfshirë SARS ose MERS të parë më parë.

Simptomat janë të ngjashme me gripin dhe ftohjen e zakonshme, megjithatë, mund të bëhen të rënda dhe të çojnë në komplikime te njerëzit me çështje shëndetësore kronike ose te njerëzit e moshuar. Shkalla e vdekshmërisë është 2% në providencën Hubei në Kinë ku filloi shpërthimi dhe më pak diku tjetër. Kjo është shumë më mirë sesa SARS, i cili kishte një vdekshmëri mbi 10% ose MERS që vrau rreth 35% të të infektuarve.

Coronavirus nëpër botë

Ndërsa shumica e rasteve ndodhen në Kinë (rreth 80 mijë), virusi po përhapet me shpejtësi; Mbi 1100 raste janë shfaqur deri më sot në Itali (29-2-2020), mbi 3150 raste në Korenë e Jugut, rreth 600 raste në Iran, dhe më pak në shtetet e tjera ku përfshihen deri më sot 62 shtete.

Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) ka shpallur një emergjencë shëndetësore publike me shqetësim ndërkombëtar, megjithatë, ende nuk është shpallur një pandemi, e cila është një term që i referohet një epidemie të sëmundjes që është përhapur në të gjithë botën.

Megjithëse Shtetet e Bashkuara kanë zbuluar vetëm 66 raste të konfirmuara, disa qytete, përfshirë San Francisko, kanë shpallur një gjendje të jashtëzakonshme mbi koronavirusin për të lejuar që spitalet, profesionistët e kujdesit shëndetësor, shkollat ​​dhe bizneset të përgatiten. Qëllimi është të ndihmojnë parandalimin, trajtimin dhe shkencëtarët të gjejnë vaksina efektive ose ilaçe antivirale.

Sidoqoftë, përgjegjësia personale është kritike, kjo është arsyeja pse ne do të shqyrtojmë këtu disa strategji natyrore për të rritur shëndetin imunitar për të parandaluar dhe luftuar Coronavirusin.

Simptomat e infeksionit të Coronavirusit

CDC (Qendra për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve) aktualisht beson se periudha e inkubacionit të virusit mund të jetë deri në 2 javë, dhe simptomat mund të shfaqen brenda 2 javëve pas ekspozimit ndaj virusit, megjithëse disa konfirmime të reja sugjerojnë se kjo periudhë mund të arrijë deri në 27 ditë.

Simptomat e infeksionit koronavirus janë shumë të ngjashme me simptomat e virusit të gripit. Bazuar në ato që dimë, simptomat mund të përfshijnë:

 • Temperaturë
 • Kollë
 • Gulçim (frymëmarrje e shkurtër dhe e shpeshtë)
 • Rrjedhje hundësh (sekrecione të lëngshme)
 • Dhimbje fyti
 • Dhimbje koke
 • Mos ndierje mirë.

Simptomat mund të variojnë nga të buta deri në të rënda. Në disa raste, njerëzit mund të zhvillojnë një sëmundje më të rëndë, siç është bronkiti ose pneumonia, dhe në situata të rënda, mund të rezultojë në vdekje.

Kush është në rrezik të infeksionit

Sipas të kuptuarit tonë aktual, koronavirusi përhapet shumë në mënyrë të ngjashme me koronaviruset dhe infeksionet e tjera të frymëmarrjes së sipërme. Virusi kryesisht përhapet nga personi në person midis njerëzve që janë në kontakt të ngushtë, ose brenda 2 metrave nga njëri-tjetri.

Ai përhapet përmes pikëlave të frymëmarrjes që vijnë nga kollitjet ose teshtitjet e një individi të infektuar. Kur një person i shëndetshëm aty pranë i thith këto pikëla në mushkëri, mund të infektohet. Ndërsa kjo nuk është mënyra kryesore për t’u sëmurur, virusi mund të përhapet gjithashtu duke prekur gojën, hundën ose sytë pasi prekni një objekt ose sipërfaqe ku ndodhet virusi.

Bazuar në ato që dimë, koronavirusi është më ngjitësi kur dikush është më simptomatik, megjithatë mund të përhapet edhe para se dikush të shfaqë ndonjë simptomë. Sidoqoftë, në këtë pikë, ne nuk dimë sa duhet se sa ngjitës është koronavirusi.

Disa viruse, siç janë fruthi, janë shumë ngjitës dhe përhapen lehtë, ndërsa të tjerët janë shumë më pak ngjitës. Ndërsa duket se koronavirusi aktual është përhapur lehtë dhe në mënyrë të qëndrueshme në providencën Hubei ku ka ndodhur së pari dhe pjesët e tjera të Kinës, ende nuk është e qartë se sa lehtë dhe si saktësisht përhapet virusi.

Si mund të prekeni nga një infeksion Koronavirus

Ajo që dimë me siguri është se për t’u infektuar nga koronavirusi, duhet të jeni në kontakt me dikë që është i sëmurë ose mbase me një objekt që një person i sëmurë ka prekur kohët e fundit.

Meqenëse virusi po përhapet, ekspertët spekulojnë se mund të jemi së shpejti duke u përballur me një situatë pandemike, prandaj është e rëndësishme të jemi të azhurnuar dhe të edukuar.

Është e rëndësishme të theksohet se edhe nëse koronavirusi fillon të përhapet në shtete të tjera, në shumicën e rasteve simptomat janë të buta deri në mesatare dhe njerëzit mund të presin një shërim të plotë. Simptomat mund të jenë më të rënda dhe komplikimet ka më shumë të ngjarë të shfaqen te njerëzit e moshuar dhe ata me një sëmundje kronike ose një sistem imuniteti të komprometuar seriozisht, prandaj është edhe më e rëndësishme që ata të marrin masa parandaluese dhe të forcojnë sistemin e tyre imunitar. Është gjithashtu e rëndësishme të përmendim që ne jemi në mes të sezonit të ftohjes dhe gripit, që do të thotë se forcimi i sistemit imunitar dhe mbrojtja nga sëmundja është kritike, pavarësisht nga koronavirusi.

5 Aktivitete jetese që shkatërrojnë sistemin imunitar

Detyra e sistemit imunitar është t’ju mbrojë nga infeksionet dhe sëmundjet. Sistemi imunitar është ai që ju ndihmon të shëroheni nëse sëmureni. Pasja e një sistemi të fortë imunitar është absolutisht kritik për të mbrojtur trupin kundër infeksioneve virale, përfshirë koronavirusin.

Problemi është se ekzistojnë disa aktivitete jetese që mund të dëmtojnë sistemin tuaj imunitar dhe t’ju bëjnë më të prekshëm ndaj sëmundjeve. Le të hedhim një vështrim në 5 faktorët kryesorë të stilit të jetesës që mund të parandalojnë funksionimin në mënyrë optimale të sistemit tuaj imunitar.

 1. Sheqeri dhe sistemi imunitar

Nuk është hera e parë që keni dëgjuar për efektet negative të sheqerit në shëndetin tuaj. Sheqeri jo vetëm që shkakton luhatje të sheqerit në gjak dhe shtim në peshë, por gjithashtu mund të dëmtojë sistemin imunitar. Sheqeri mund të varfërojë trupin tuaj nga ushqyesit kritikë që mbështesin imunitetin, siç është zinku, vitamina C dhe glutathione. Ai gjithashtu ushqen parazitët dhe mund të çojë në inde anormale dhe rritje kanceroze.

Kur flasim për sheqerin dhe sistemin imunitar, duhet të diskutojmë lidhjen midis sheqerit, vitaminës C dhe funksionit imunitar. Në vitet 1970, Dr. John Ely zbuloi teorinë Glukoza-Askorbate-Antagonizmike (GAA), e cila zbuloi se glukoza (sheqeri) dhe askorbati (vitamina C) kanë një përbërje kimike shumë të ngjashme. Problemi është se të dy varen nga hormoni i pankreasit, sinjalizimi i insulinës për t’u futur në qelizat tona. Sheqeri dhe vitamina C në thelb përfundojnë duke garuar për të njëjtin vend në sistemin imunitar.

Nëse ka shumë sheqer, vitamina C ka të ngjarë ta humbasë këtë garë pasi sheqeri mund të kufizojë vitaminën C që të hyjë në qelizat tona. Kur kjo të ndodhë, trupi duhet të pompojë më shumë insulinë për të dërguar oksigjen të mjaftueshëm në qeliza. Vitamina C është kritike për të trajtuar stresin oksidues dhe për të luftuar patogjenët, siç janë viruset, bakteret dhe mikroorganizmat e tjerë në trupin tonë. Nëse sheqeri ndalon vitaminën C të mbështesë trupin, sistemi imunitar dobësohet dhe bëhet më i prekshëm ndaj sëmundjeve, përfshirë infeksionin koronavirus.

 1. Privimi i gjumit

Trupi ynë ka nevojë për gjumë të rregullt për të pushuar, riparuar dhe përtërirë. Privimi i rregullt i gjumit me siguri do të çojë në lodhje, rraskapitje dhe përqendrim të ulët. Privimi i gjumit çon gjithashtu në përgjigje të shtuar të stresit, ulje të koordinimit të imunitetit dhe rritje të proceseve inflamatore.

Kjo mund të çojë në funksion të imunitetit të kompromentuar dhe prekshmëri më të lartë ndaj infeksioneve dhe sëmundjeve, përfshirë koronavirusin.

 1. Dehidrimi kronik

Pirja shumë ujë dhe hidratimi i duhur është thelbësor për sistemin imunitar, qarkullimin, sistemin nervor dhe të gjithë funksionin e organeve. Dehidratimi kronik mund të rezultojë në shumë histaminë në trup.

E gjithë ajo histaminë do të synojë të sigurojë që organet të marrin lëngje të mjaftueshme edhe kur jeni të dehidratuar, megjithatë, histamina e ngritur mund të rrisë gjithashtu inflamacionin, alergjitë, dhimbjet e kokës, dhimbjet kronike, çështjet e tretjes dhe problemet e sistemit imunitar. Pasoja e dehidrimit kronik mund të rrisë gjithashtu rrezikun ndaj infeksioneve dhe sëmundjeve.

 1. Pirja e ujit të çezmës

Tashmë e dini se sa kritik është hidratimi dhe uji për sistemin imunitar. Sidoqoftë, është thelbësore që në vend që të synoni thjesht pirjen e ujit, t’i kushtoni vëmendje edhe llojit të ujit që pini.

Uji komunal mund të jetë shumë toksik, i ngarkuar me kimikate mjedisore, të tilla si klori, DBP, arseniku, fluori dhe metale të rënda. Këto toksina mund të shkatërrojnë sistemin imunitar. Pirja e ujit të pastër duke përdorur një sistem filtrimi osmozë me cilësi të lartë ose ujë mineral me cilësi të lartë ose ujë burimi është shumë më mirë për shëndetin tuaj imunitar.

 1. Qëndrimi në ambiente të mbyllura

Qëndrimi shumë kohë brenda shtëpisë mund të bëhet një problem serioz dhe i dëmshëm për shëndetin. Problemi është se shumë kohë brenda shtëpisë rrit ekspozimin ndaj ndotësve të brendshëm toksikë që mund të dëmtojnë sistemin imunitar.

Ju humbisni gjithashtu nga përfitimet e vitaminës D nga dielli, elektronet nga toka kur ecni ose qëndroni zbathur në tokë dhe ajrin e pastër. Kalimi shumë kohë në ambiente të mbyllura mund të rrisë gjithashtu rrezikun për motivim të ulët dhe një mënyrë jetese të ulur.

Rekomandime nga CDC (Qendra për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve)

CDC rekomandon zakonet dhe masat paraprake për të parandaluar përhapjen e infeksionit të koronavirusit, të cilat janë të dobishme për parandalimin e ftohjes dhe gripit gjithashtu:

 • Shmangni kontaktin e ngushtë me këdo që është i sëmurë.
 • Shmangni prekjen e gojës, hundës dhe syve.
 • Qëndroni në shtëpi nëse jeni i sëmurë.
 • Mbuloni kollën dhe teshtitni duke përdorur një facoletë (shami).
 • Hidhni facoletat e përdorura në plehra.
 • Lani duart rregullisht me sapun dhe ujë, veçanërisht para se të hani, pas kollitjes, teshtitjes ose fryrjes së hundëve, dhe pasi të keni përdorur banjën.
 • Kur sapuni dhe uji nuk janë në dispozicion, sanitizuesit e duarve me bazë alkooli janë një mundësi e shkëlqyeshme.
 • Pastroni dhe dezinfektoni çdo send dhe sipërfaqe të prekur me një copë të disefektuar ose sprej disefektues.
 • Maskat e fytyrës duhet të vishen nga njerëzit që tregojnë simptoma për të parandaluar përhapjen e sëmundjes, megjithatë, ato nuk rekomandohen për njerëzit që janë mirë.

Zgjidhjet natyrore më të mira për Coronavirus

Aktualisht nuk ka vaksinë për të parandaluar koronavirusin dhe nuk ka ilaçe anti-virale ose të tjera për të trajtuar sëmundjen. Trajtimi përfshin kujdes përkrahës për të trajtuar simptomat, si dhe për të mbështetur funksionet jetike të organeve në raste të rënda. Mund të ketë një vaksinë në të ardhmen, por marrja e vaksinës gjithësesi nuk do e parandalojë sëmundjen dhe mund të shkaktojë shumë probleme të tjera shëndetësore.

Mbështetja e sistemit imunitar është absolutisht e rëndësishme kur bëhet fjalë për parandalimin dhe trajtimin e koronavirusit dhe infeksioneve të tjera virale të frymëmarrjes. Ne rekomandojmë zgjidhjet natyrale të mëposhtme për të forcuar sistemin imunitar dhe për të mbrojtur trupin tuaj nga sëmundjet dhe infeksionet. Mos harroni, këto janë këshilla të shkëlqyera jo vetëm kur bëhet fjalë për koronavirusin, por edhe për ftohjen e zakonshme dhe gripin gjithashtu.

 1. Ushqime për të mbështetur shëndetin imunitar

Mbajtja e një diete të dendur në ushqyes është një nga mënyrat më të mira dhe të padiskutueshme për të mbështetur shëndetin imunitar. Është e rëndësishme që të eliminoni sheqerin e rafinuar, vajrat e rafinuar, përbërësit artificialë, ushqimet e përpunuara dhe ushqimet e shpejta, dhe përkundrazi, të përqendroheni në një dietë të pasur me zarzavate, perime, barishte, erëza, ushqime të fermentuara, fruta dhe yndyrna të shëndetshme.

Disa ushqime janë veçanërisht të dobishme për shëndetin e imunitetit, sepse ato kanë veti më të larta për forcimin e imunitetit sesa të tjerat.

 • Limonët dhe lime: Limonët dhe lime janë të bollshëm në vitaminë C dhe antioksidantë, dhe gjithashtu janë të dobishëm për alkalizimin dhe pastrimin e trupit.
 • Supë me kocka: Supa kockore është shumë e lartë me vitamina dhe minerale dhe veçanërisht e dobishme për kushtet e frymëmarrjes.
 • Hudhra: Hudhra është një nga ushqimet më të mira anti-inflamatore që mbështet sistemin imunitar dhe që mund të luftojë në mënyrë efektive infeksionet.
 • Qepa: Ashtu si hudhra, qepët janë ushqime fantastike që ndihmojnë në luftimin e infeksionit, forcojnë sistemin imunitar dhe zvogëlojnë inflamacionin.
 • Uthulla e mollës: Uthulla e mollës është plot me fuqi dezinfektuese kundër viruseve dhe bakterieve më rezistente dhe ofron mbështetje antioksiduese.
 • Vaj ullirit: Vaj i ullirit është i lartë në yndyrna të shëndetshme monosaturë, të cilat janë të shkëlqyeshme për sistemin imunitar.
 • Xhenxhefili: Xhenxhefili është një erëz e fuqishme që ndihmon në uljen e inflamacionit, përmirësimin e shëndetit imunitar, zvogëlimin e dhimbjes së fytit dhe lehtësimin e dhimbjeve.
 • Kërpudhat: Kërpudhat medicinale janë përdorur me shekuj për përfitimet që rritin imunitetin dhe për vetitë anti-inflamatore.
 1. Hidratimi i mirë

Rekomandohet të pini 8 deri në 10 gota ujë të pastër minimumi në ditë. Nëse jeni duke u ushtruar ose duke bërë punë fizike, duke kaluar kohë në diell të nxehtë, duke djersitur shumë në një sauna apo vaskë të nxehtë, duke u rikuperuar nga një sëmundje ose infeksion, ose përndryshe ndjeheni të dehidratuar, sigurohuni të pini më shumë.

Sigurohuni që të përdorni një shishe inox ose qelqi për të shmangur mbetjet kimike toksike nga shishet plastike. Është gjithashtu e rëndësishme që të hani shumë perime dhe fruta hidratuese dhe të pini lëngje jeshilë, supë kockash ose çajra bimor përveç konsumit të ujit. Shmangni sheqerin, pijet me sheqer, pijet energjike dhe shumë kafe që mund të dehidrojnë trupin tuaj.

 1. Gjumi i mirë, ajri i freskët dhe lëvizja e përditshme

Mbajtja e trupit të shëndetshëm është më shumë sesa ushqim dhe ujë. Marrja e gjumit të mirë, ajri i pastër dhe lëvizja e përditshme janë të gjitha thelbësore për një sistem të shëndetshëm imunitar. Rekomandohen 7 deri 9 orë gjumë cilësor në baza të rregullta. Merrni pak ajër të pastër çdo ditë.

Shkoni për një shëtitje, ecni këmbëzbathur në bar ose dhe, ose thjesht hapni dritaret dhe ajrosni dhomat. Bëni lëvizje të përditshme. Ushtrohuni për 20 deri në 30 minuta 5 ditë në javë dhe mbani një mënyrë jetese aktive nëpër shëtitjet në natyrë dhe luajtjen me fëmijët tuaj. Edhe nëse ndjeheni të sëmurë, është e rëndësishme të tendoseni ose të bëni ndonjë lëvizje të vogël aq sa mund ta përballoni.

 1. Mos ju nënshtroni frikës dhe stresit, por nënshtrojuni vetëm Krijuesit tuaj

Padyshim se frika dhe stresi dobëson sistemin imunitar. Megjithëse shkenca moderne dhe të gjitha institucionet shkencore dhe mjekësore bashkëkohore e pranojnë se ajo që dinë në të gjitha fushat e shkencës është vetëm një pikë ujë nga oqeani në krahasim me atë që nuk e dinë, dhe megjithëse të gjithë shkencëtarët apo mjekët  e dinë se ajo që bëjnë është vetëm të sqarojnë përse dhe si ndodhin gjërat, dhe që sigurisht nuk mund të kenë dorë në krijimin apo ekzistimin e gjërave, dhe megjithëse vetë ata dorëzohen para një virusi si Coronavirus, megjithë mangësinë e tyre të theksuar, ata përsëri mbajnë një qëndrim mohues të Krijuesit dhe largojnë masat e gjëra të popullit nga të folurit për Krijuesin, sikur të mos ishin vetë ata dhe të gjithë njerëzit bashkë me të gjitha krijesat e tjera që ekzistojnë në gjithësi, pronë dhe sundim i Një Krijuesi të Vetëm.

Pra, pavarësisht se çfarë servir shkenca dhe mjekësia moderne sot, çdo njeri e di mirë dhe e ka të mbjellë në natyrshmërinë e tij nënshtrimin dhe përuljen para Krijuesit dhe Zotit të vet, i Cili ka në dorë gjithçka dhe i tërheq vëmendjen njerëzve qoftë edhe me gjëra të padukshme si viruset, me qëllim që ata të mos vazhdojnë në shkatërrimin e natyrshmërisë njerëzore në Tokë, dhe që të gjithë e dinë se çfarë është njerëzore dhe çfarë është anti-njerëzore, qoftë edhe nëse ligjvënësit u vendosin njerëzve ligje anti-njerëzore.
Prandaj, thjesht kthehuni te Zoti juaj, lutjuni dhe përuluni vetëm para Atij, dhe imuniteti juaj do t’i bëjë ballë çdo lloj virusi!

 1. Vajrat esencialë difuzivë

Vajrat esencialë difuziv (që shpërndahen në ajrin e dhomës) mund të jenë të dobishëm si për parandalimin ashtu edhe për trajtimin e infeksioneve. Ato mund të ndihmojnë në hapjen e rrugëve të frymëmarrjes, të zvogëlojnë mukozën, të përmirësojnë kollën, të qetësojnë dhimbjet e fytit dhe të zvogëlojnë problemet e sinusit. Vajrat esencialë që mund të bëjnë mirë kundër koronavirusit, ftohjes dhe simptomave të gripit përfshijnë eukalipt, rozmarinë, mente, tërigon, trumzë, barbarozë, kanellë, arrëmyshk, bergamot, selvi dhe vaj tesencial i pemës së çajit. Këto vajra esencialë mund të ofrojnë antioksidantë dhe cilësi mbrojtëse të imunitetit.

Provoni vajra të ndryshëm për të parë se çfarë preferoni dhe cilat duket se ofrojnë më shumë përfitime për trupin tuaj.

 1. Balsami i hudhrës për Koronavirusin

Pavarësisht nëse keni koronavirusin, gripin, ftohjen e zakonshme ose çështje të tjera të frymëmarrjes së sipërme, nëse jeni simptomatik, ju rekomandojmë që të provoni balsamin e hudhrës. Është i thjeshtë për t’u bërë, i lehtë për t’u përdorur, por është tepër i fuqishëm. Ja se si mund ta bëni:

Do ju duhen:

 • 8 thelpi hudhra të qëruar
 • 1/3 filxhan vaj kokosi
 • 10 pika vaj livande (është jashtëzakonisht qetësues dhe qetësues)

Si ta përdorni:

 • Fërkojeni në thembrat e këmbëve. Vishni çorape për të ndihmuar në mbajtjen e balsamit në vend.
 • Fërkojeni në gjoks.
 • Përsëriteni çdo 2 deri në 3 orë derisa gjendja juaj të përmirësohet.
 1. Rritni nivelet e Vitaminës C

Ju keni dëgjuar për përfitimet e vitaminës C. Kur sëmureshit në fëmijëri, mamaja ndoshta ju jepte pak portokall ose lëng portokalli së bashku me supën e saj të famshme të pulave për shërim. Ju mund të bëni të njëjtën gjë me fëmijët tuaj. Nuk është përrallë e disa grave të vjetra. Kërkimet në të vërtetë kanë treguar se vitamina C është një nga vitaminat më kritike për sistemin imunitar dhe është shumë e dobishme për infeksionet e mushkërive dhe të frymëmarrjes.

Ushqimet e pasura me vitaminë C përfshijnë: limon, lime, portokall, mandarina, grejpfruta, guava, luleshtrydhe, papaja, ananas, kivi, spece të gjelbra të ëmbëla, brokoli dhe filizat e Brukselit.

 1. Vitamina D dhe Zinku

Kur bëhet fjalë për vitamina ose minerale për mbështetjen e sistemit imunitar, vitamina C zakonisht zë vendin e parë dhe merr gjithë vëmendjen. Sidoqoftë, vitamina D dhe zinku janë po aq të rëndësishme për sistemin imunitar dhe për shërimin nga pneumonia. Pavarësisht se janë kaq të rëndësishme, shumica e njerëzve thjesht nuk marrin sa duhet prej asnjërit prej tyre.

Drita e diellit është mënyra më e mirë për të marrë mjaftueshëm vitaminë D.

Një nga mënyrat më të mira për të marrë zink të mjaftueshëm është të hani ushqime të pasura me zink, duke përfshirë farat e kungullit, spinaqin, salmonin dhe qumështin e ushqyer me bar.

Mos prisni derisa të sëmureni. Marrja e vitaminës D dhe zinkut çdo ditë është gjithashtu e rëndësishme për parandalimin e pneumonisë, infeksioneve, sëmundjeve të frymëmarrjes dhe problemeve të mushkërive.

 1. Përdorni Formulat Specifike Bimore

Bimët janë miqtë më të mirë të sistemit imunitar. Është e rëndësishme që të jeni strategjik kur përdorni mbështetje bimore dhe përdorni një formulë specifike të mbështetjes bimore, e përgatitur për të mbështetur sistemin imunitar, mushkëritë dhe traktin e frymëmarrjes.

Produkti bimor Total Immunity Herbs është rekomandimi ynë për forcimin e sistemit imunitar dhe parandalimin e infeksionit të Coronavirusit dhe viruseve të tjera.
Kurse për ata që kanë shfaqur simptomat e prekjes nga coronavirusi apo gjendje të tjera të traktit të frymëmarrjes, i rekomandohet kura e plotë që përbëhet nga produktet bimore të mëposhtme.

Kujdesi për Mushkëritë


Produkte nga bimët e shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me sëmundje dhe probleme të ndryshme në sistemin e frymëmarrjes, duke përfshirë: Astma, Alergjitë, Sinusitis, Rhinitis, Polipet Nazale, Chronic Bronchitis, Pneumonia, Emphysema, Chronic Obstructive Pulmonary Disease, Influenza, Turbeculosis, Chest Trauma, dhe sindromën apo efektet afatgjata post-COVID-19 (Lodhja, Gulçim ose vështirësi në frymëmarrje, Kolla, Dhimbje kyçesh, Dhimbje gjoksi, Probleme me kujtesën, përqendrimin ose gjumin, Dhimbje muskulore ose dhimbje koke, Rrahje të shpejta ose të rrahura të zemrës (Coronagreen duhet te merret perkrah kesaj pakete per problemet e zemres), Humbja e nuhatjes ose shijes, Depresioni ose ankthi (Ardavana duhet te merret perkrah kesaj pakete), Ethe, Marramendje kur qëndroni në këmbë, Simptoma të përkeqësuara pas aktiviteteve fizike ose mendore), etj.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook