You are here:--Autoimune

Semundjet autoimune dhe gjenetike

Paraliza cerebrale

By | 2017-12-16T00:30:35+00:00 December 16th, 2017|Categories: Autoimune|Tags: |

Paraliza cerebrale; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi natyral   Një term i përgjithshëm që mbulon një numër kushtesh neurologjike që ndikojnë në lëvizjen dhe koordinimin e fëmijës, paraliza cerebrale ndikon trurin dhe sistemin nervor. E shkaktuar nga dëmtimi i trurit, i cili

Dieta e Autizmit

By | 2017-12-13T16:22:24+00:00 December 13th, 2017|Categories: Autoimune, Të ndryshme, Ushqimi|

Autizmi; Ushqime që duhen konsumuar dhe ushqime që duhen shmangur   Autismi i referohet një çrregullimi zhvillimor në fëmijërinë e hershme. Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon.

Sistemi Imun

By | 2017-12-10T18:20:21+00:00 December 10th, 2017|Categories: Autoimune, Të ndryshme|

Sistemi Imun; Funksioni, Sëmundjet dhe Çrregullimet që lidhen me të   Roli i sistemit imunitar - një koleksion i strukturave dhe proceseve brenda trupit - është për të mbrojtur trupin kundër sëmundjeve ose organeve të tjera të huaja potencialisht të

Rigjenerimi i sistemit imunitar 

By | 2017-12-02T15:44:22+00:00 December 2nd, 2017|Categories: Autoimune, Kanceri, Të ndryshme|

Shumë premtuese! Zbuloni Si të rigjeneroni sistemin imunitar  dhe të luftoni radikalet e lira që shkaktojnë kancer   Me fjalen “imunitet” kuptohet qëdrueshmëria e individit ndaj infeksioneve mikrobiale, reaksioneve antigjenike dhe eliminimi i antigjeneve nga organizmi. Përgjigja imune është  përgjigjese

Albinizmi

By | 2017-11-23T14:17:27+00:00 November 23rd, 2017|Categories: Autoimune|

Albinizmi; Shkaqet, Llojet, Simptomat, Trajtimi Natyral   Albinizmi është një grup i rrallë i çrregullimeve gjenetike që i shkaktojnë lëkurës, flokëve, apo syve të kenë pak ose aspak ngjyrë. Albinizmi është i lidhur edhe me problemet e shikimit. Sipas Organizatës

Lupus

By | 2017-11-19T19:55:55+00:00 November 19th, 2017|Categories: Autoimune|

Lupus; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Lupus është një sëmundje kronike inflamatore, autoimmune, që ndikon gjakun dhe indet lidhëse. Kjo është e pazakontë, komplekse dhe një  kusht shëndetësor pak i kuptueshëm që ndikon në shumë pjesë të trupit dhe

Spektri i Autizmit

By | 2017-11-19T15:01:58+00:00 November 19th, 2017|Categories: Autoimune, Fëmijët|

Shenjat e hershme të Spektrit të Autizmit dhe mënyra natyrale për trajtimin e tij Spektri i Autizmit është një kusht zhvillimor që ndikon në mënyrën se si një person përjeton botën dhe lidhet me të tjerët. Shenjat e para të

Sëmundja e Parkinsonit

By | 2017-11-18T12:50:00+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

Sëmundja e Parkinsonit; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral Sëmundja e Parkinsonit është një gjendje në të cilën një pjesë e trurit bëhet progresivisht më e dëmtuar gjatë viteve (një gjendje progresive neurologjike). Rreth shtatë deri në 10 milionë njerëz në mbarë

BIPOLAR DISORDER

By | 2017-11-18T12:46:13+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|

BIPOLAR DISORDER – ÇRREGULLIMI BIPOLAR   Çrregullimi bipolar - i njohur në të kaluarën si depresioni maniak - është një çrregullim që ndikon në  gjendjen emocionale shpirtërore të njeriut me lëkundje nga një ekstrem në tjetrin. Nëse keni çrregullim bipolar,

AUTIZMI

By | 2017-11-18T12:33:01+00:00 November 18th, 2017|Categories: Autoimune, Fëmijët|

AUTIZMI; DIAGNOZA, SIMPTOMAT, SHKAQET, TRAJTIMI NATYRAL   Çfarë është Autizmi? Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Individët me autizëm kanë vështirësi në bërjen miq dhe në

Distrofia muskulare

By | 2017-11-11T18:30:00+00:00 November 11th, 2017|Categories: Autoimune|Tags: |

Distrofia muskulare; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Çfarë është distrofia muskulare? Distrofitë muskulare (DM) janë një grup i sëmundjeve gjenetike që karakterizohen nga dobësia progresive dhe degjenerimi në muskujt vullnetar që kontrollojnë lëvizjen. Ka mbi tridhjetë variacione të kësaj sëmundjeje,

Gilbert

By | 2017-11-05T19:50:17+00:00 November 5th, 2017|Categories: Autoimune, Të ndryshme|

Sindromi Gilbert; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sindromi Gilbert është një kusht i zakonshëm dhe i parrezikshëm ku njerëzit e prekur përjetojnë episode të verdhëzës (zverdhje e lëkurës dhe e të bardhës së syve). Verdhëza dhe çdo simptomë që lidhet me të,

ADHD

By | 2017-11-18T12:26:37+00:00 October 11th, 2015|Categories: Autoimune, Nervore Mendore|Tags: |

ADHD - Çrregullimi që lidhet me mangësitë e përqendrimit dhe gjendjes hiperaktive   Shpesh prindër dhe mësues, jo pa keqardhje deklarojnë që fëmijët apo nxënësit e tyre nuk fokusohen në mësim. Një kategori nxënësish nuk ulen të mësojnë e të

Sëmundjet Autoimune

By | 2017-11-05T06:36:47+00:00 October 11th, 2015|Categories: Autoimune|Tags: |

Sëmundjet Autoimune   Sëmundjet Autoimmune (Autoimmune diseases)  dhe fushat e tyre përkatëse janë të lidhura  me strukturën e punës së sistemit  imun. Sëmundjet autoimune ndodhin si rezultat i çekuilibrit në funksionimin e sistemit imunitar. Për të kuptuar thelbin e sistemit

Multiple Skleroza

By | 2017-11-05T10:50:06+00:00 October 11th, 2015|Categories: Autoimune|Tags: , |

Multiple Skleroza, sëmundja që vjen papritur; Simptomat, Shkaqet, Moshat e prekura, Trajtimi natyral   Multiple Sklerosis është sëmundje autoimune, që atakon sistemin nervor qëndror (truri dhe palca kurrizore), e cila paraqitet me ankesa dhe dhimbje të ndryshme, të cilat vijnë

Fibroza cistike

By | 2017-12-08T23:21:15+00:00 October 11th, 2015|Categories: Autoimune, Mushkëritë|Tags: |

Fibroza cistike; Simptomat, Shkaqet, Komplikimet, Trajtimi Natyral Fibroza cistike është një çrregullim i trashëguar që shkakton dëme të rënda për mushkëritë dhe sistemin e tretjes. Fibroza cistike prek qelizat që prodhojnë mukozën, djersën dhe lëngjet që ndihmojnë tretjen e

Sëmundja Celiac

By | 2017-11-05T12:01:46+00:00 October 9th, 2015|Categories: Aparati Tretjes, Autoimune|

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia