Postimet e Fundit

Më të lexuarat sot

Autoimune & Gjenetike

///Autoimune & Gjenetike

August 2017

9 Sëmundje autoimune që ndikojnë në pamjen tuaj

By | 2017-08-13T00:48:07+00:00 August 13th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

9 Sëmundje autoimune që ndikojnë pamjen tuaj Sëmundjet autoimmune përfshijnë një gamë të gjerë sëmundjesh, që janë kronike dhe përparojnë me simptoma të njëpasnjëshme. Një sëmundje autoimune zhvillohet kur sistemi imunitar, i cili ka për qëllim mbrojtjen e organizmit nga gjithçka e huaj, sulmon me anë të qelizave limfocite B dhe T, qelizat e shëndosha [...]

Comments Off on 9 Sëmundje autoimune që ndikojnë në pamjen tuaj

July 2017

Hipertiroidizmi

By | 2017-07-21T19:40:28+00:00 July 21st, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hyperthyroidism është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë me lagështi, drithërima ose dridhje, nivelete të çrregullta të impulsit të presionit (shumë të larta ose shumë të ulta), lodhje, [...]

May 2017

Celiac

By | 2017-05-31T17:45:57+00:00 May 31st, 2017|Aparati Tretjes, Autoimune & Gjenetike|

Sëmundja Celiac; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral   Sëmundja Celiac është një sëmundje autoimmune e zorrëve të vogla. Gluteni, që gjendet te gruri, elbi dhe thekra, shkakton një reaksion imunitar te njerëzit me sëmundjen celiac, që do të thotë se ngrënia e glutenit dëmton membranën e brendshme të zorrëve të vogla. Edhe pjesë të tjera të [...]

5 Shenja paralajmëruese të MS

By | 2017-07-13T12:47:25+00:00 May 10th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

5 Shenja paralajmëruese të Multiple Sklerozës që duhet t’i dini Skleroza e shumëfishtë (MS) është një sëmundje demyelinating, në të cilën dëmtohen kapsulat izoluese të qelizave nervore në tru dhe në palcën kurrizore. Ky dëmtim pengon aftësinë e pjesëve të sistemit nervor për të komunikuar, duke rezultuar në një varg shenjash dhe simptomash, duke përfshirë [...]

Comments Off on 5 Shenja paralajmëruese të MS

Shenjat Autoimune

By | 2017-07-24T12:12:05+00:00 May 2nd, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Shenja paralajmëruese të sëmundjeve autoimune dhe si t’i luftoni ato Ka shumë lloje të sëmundjeve autoimune, secila me efekte të ndryshme, dhe si të tilla, shenjat paralajmëruese janë të ndryshme për çdo lloj sëmundje autoimune. Janë më shumë se 150 lloje të sëmundjeve autoimune të njohura në mjekësinë bashkëkohore, duke përfshirë Artritin Rheumatoid, sklerozën e [...]

April 2017

Shenjat e Autizmit

By | 2017-07-21T18:43:08+00:00 April 29th, 2017|Autoimune & Gjenetike, Sëmundje & Trajtime|

Shenjat e hershme të Autizmit dhe mënyra natyrale për trajtimin e tij   Autizmi është një kusht zhvillimor që ndikon në mënyrën se si një person përjeton botën dhe lidhet me të tjerët. Shenjat e para të autizmit shfaqen në fillim të fëmijërisë. Statistikat e fundit tregojnë se 1 në çdo 68 fëmijë tani po [...]

Comments Off on Shenjat e Autizmit

ADHD

By | 2017-07-21T18:46:03+00:00 April 25th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

ADHD - Çrregullimi që lidhet me mangësitë e përqendrimit dhe gjendjes hiperaktive   Shpesh prindër dhe mësues, jo pa keqardhje deklarojnë që fëmijët apo nxënësit e tyre nuk fokusohen në mësim. Një kategori nxënësish nuk ulen të mësojnë e të zhvillojnë detyrat as në klasë e as në shtëpi. Eshtë e kuptueshme që rezultatet e [...]

Paraliza cerebrale

By | 2017-07-10T23:13:33+00:00 April 25th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Paraliza cerebrale   Një term i përgjithshëm që mbulon një numër kushtesh neurologjike që ndikojnë në lëvizjen dhe koordinimin e fëmijës, paraliza cerebrale ndikon trurin dhe sistemin nervor. E shkaktuar nga dëmtimi i trurit, i cili zakonisht ndodh para, gjatë apo menjëherë pas lindjes, paraliza cerebrale nuk është një kusht progresiv. Kjo do të thotë [...]

Bipolar Disorder

By | 2017-04-23T00:47:32+00:00 April 23rd, 2017|Autoimune & Gjenetike|

BIPOLAR DISORDER – ÇRREGULLIMI BIPOLAR   Çrregullimi bipolar - i njohur në të kaluarën si depresioni maniak - është një çrregullim që ndikon në  gjendjen emocionale shpirtërore të njeriut me lëkundje nga një ekstrem në tjetrin. Nëse keni çrregullim bipolar, ju do të keni periudha ose "episode" depresioni, ku ndiheni shumë i dobët dhe letargjik, [...]

AUTIZMI

By | 2017-07-21T18:45:21+00:00 April 13th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

AUTIZMI; Diagnoza, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Çfarë është Autizmi? Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Individët me autizëm kanë vështirësi në bërjen miq dhe në marrjen pjesë në ndërveprimet e përditshme shoqërore. Ata shpesh kanë interesa të kufizuara [...]

Ushqimet e Autizmit

By | 2017-07-21T18:45:33+00:00 April 13th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Autizmi; Ushqime që duhen konsumuar dhe ushqime që duhen shmangur   Autismi i referohet një çrregullimi zhvillimor në fëmijërinë e hershme. Autizmi është një çrregullim zhvillimor afat-gjatë që ndikon në aftësinë e individit për të bashkëvepruar me botën që e rrethon. Autizmi besohet të rrjedh nga gjenetika trashëgimore ose pabarazitë neurologjike. Fëmijët më autizëm zhvillojnë [...]

Lupus

By | 2017-07-24T12:29:14+00:00 April 10th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Lupus; Llojet, Shkaqet, Simptomat, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Lupus është një sëmundje kronike inflamatore, autoimmune, që ndikon gjakun dhe indet lidhëse. Kjo është e pazakontë, komplekse dhe një  kusht shëndetësor pak i kuptueshëm që ndikon në shumë pjesë të trupit dhe shkakton simptoma të ndryshme duke filluar nga të lehtat në më të rrezikshmet [...]

March 2017

Multiple Skleroza

By | 2017-07-19T18:37:50+00:00 March 24th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Multiple Skleroza; Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral, Kura Bimore   Multiple Sklerosis është sëmundje autoimune, që atakon sistemin nervor qëndror (truri dhe palca kurrizore), e cila paraqitet me ankesa dhe dhimbje të ndryshme, të cilat vijnë kohë pas kohe. Normalisht sistemi imun e mbron organizmin nga faktorët e jashtëm si viruset, bakteret dhe tjera, ose faktorët [...]

Luftimi Sëmundjeve Autoimune

By | 2017-03-19T17:49:55+00:00 March 19th, 2017|Autoimune & Gjenetike|

Ndihmoje trupin tënd në betejën kundër sëmundjeve autoimune   Ne përballemi me një epidemi të sëmundjeve autoimune, kushteve mjekësore që i shkaktojnë trupit sulmim të vetvetes dhe e bëjnë atë të shkatërrojë indet e veta. Çdokush që jeton në botën e ndotur të sotme - të ekspozuar ndaj toksinave në shtëpi, jashtë dhe kudo në [...]

December 2016

Albinizmi

By | 2016-12-25T18:41:35+00:00 December 25th, 2016|Autoimune & Gjenetike|

Albinizmi; Shkaqet, Llojet, Trajtimi Natyral   Albinizmi është një grup i rrallë i çrregullimeve gjenetike që i shkaktojnë lëkurës, flokëve, apo syve të kenë pak ose aspak ngjyrë. Albinizmi është i lidhur edhe me problemet e shikimit. Sipas Organizatës Kombëtare për albinizmin dhe Hypopigmentation (NOAH), afërsisht një në 17,000 njerëz kanë një formë të albinizmit. [...]

Hipotiroidizmi

By | 2017-04-26T00:39:55+00:00 December 4th, 2016|Autoimune & Gjenetike|

Tiroidet / Hipotiroidizmi – Mangësia në prodhimin Tiroid   Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide. Simptomat Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet. Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i rrahjeve të zemrës, kapsllëk, nervozizëm, ndjeshmëri ndaj të ftohtit, depresion mendor, ngadalësi ose keqshqiptim [...]

November 2016

Sëmundjet Autoimune

By | 2016-12-30T21:21:56+00:00 November 15th, 2016|Autoimune & Gjenetike|

Sëmundjet Autoimune (Autoimmune Disease)   Sëmundjet Autoimmune (Autoimmune diseases)  dhe fushat e tyre përkatëse janë të lidhura  me strukturën e punës së sistemit  imun. Sëmundjet autoimune ndodhin si rezultat i çekuilibrit në funksionimin e sistemit imunitar. Për të kuptuar thelbin e sistemit imunitar dhe se si e kryen ai detyrën në mënyrë efikase, mund ta [...]

error: Alert: Content is protected !!