Mjekesia Bimore Arabe

Mjekesia Bimore Arabe/

Kivi

Kivi, fruti vjeshtor dhe dimëror super i dobishëm për trupin, lëkurën, flokët   Arabisht: الكيوي Anglisht: Kiwi, kiwifruit. Emri shkencor: Actinidia deliciosa. Pema e kivit është pemë kacavjerrëse shumëvjeçare me gjatësi deri në 9m, me lule të bardha aromatike dhe me frut oval, me gjatësi 6cm, ngjyrë kafe nga jashtë dhe me ngjyrë të gjelbër [...]

October 23rd, 2016|Fruta & Perime|0 Comments

Infeksionet Fungale

Infeksionet Fungale   Infeksioni fungal është një sëmundje që zakonisht prek lëkurën, por mund të ndikojë edhe në organet e tjera. Ai shkaktohet nga organizmat fungale, ku përfshihen kërpudhat, myku, dhe majaja.   Simptomat Simptomat e infeksionit fungal variojnë nga të lehta në të rënda. Simptomat e lehta përfshijnë njolla dhe ënjtje në thonj dhe [...]

October 23rd, 2016|Te ndryshme|Comments Off on Infeksionet Fungale

Pastrimi i Zorrës së trashë

Pastrimi i Zorrës së trashë   Nëse kjo botë e pastrimit, e ushqimit organik, dhe e mënyrave të shëndetit dhe shërimit janë të reja për ju, atëherë filloni të përmirësoni dietën tuaj. Pasi të keni bërë ndryshime të dobishme në dietën tuaj dhe të jeni të gatshëm për të shkuar më tej, një pastrim i [...]

October 23rd, 2016|Programe ushqimore|0 Comments

Brokoli

Brokoli; dobitë shëndetësore dhe receta përgatitje   Arabisht: القُـنَّـبِـيط الأسود, البَرْكولي Anglisht: Broccoli Emri shkencor: Brassica oleracea Familja: Brassica Brokoli bën pjesë në një familje prej më shumë se 3000 llojesh, duke përfshirë, lulelakrën, kokëlakrën, selinon, etj. Orgjina e fjalës brokoli është nga italishtja (Broccolo), që do të thotë majë e lulëzuar. Brokoli dallohet për [...]

October 23rd, 2016|Fruta & Perime|0 Comments

Në luftim të kancerit të gjirit

Në luftim të kancerit të gjirit   Dihet se kanceri i gjirit nuk shkaktohet nga një faktor i vetëm, por nga shumë ndikime si: gjenetika, mjedisi, të ushqyerit, pesha, tensioni, stresi, etj.  OBSH ka parashikuar që deri në vitin 2020 numri i rasteve të kancerit të gjirit do të rritet me shifra alarmante, një në [...]

October 23rd, 2016|Kanceri, Programe ushqimore|Comments Off on Në luftim të kancerit të gjirit

Cirroza

Cirroza Hepatike   Hepari (mëlçia), organi më i madh i trupit, është i domosdoshëm në kryerjen e funksioneve bazë të trupit. Ai neutralizon helmet nga qarkullimi i gjakut, prodhon agjentët imunë (mbrojtës) ndaj infeksionit dhe largon bakteret dhe mikrobet nga qarkullimi i gjakut. Hepari prodhon proteina që rregullojnë koagulimin (mpiksjen), e gjakut dhe prodhon bilën [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B, Hepatiti C|0 Comments

Pelini i ëmbël

Pelini i ëmbël   Arabisht: الشيح الحلو Anglisht: Sweet wormwood, sweet annie, sweet sagewort, annual mugwort or annual wormwood. Emri Shkencor: Artemisia annua L. Pelini i ëmbël është bimë që i përket familjes së Asteraceae. Pelini dhe artimesia jordanika bëjnë pjesë po në këtë familje. Gjethet të ngjashme me fierin lule të verdha të ndritshme, [...]

October 23rd, 2016|Bimë & Pemë|0 Comments

Shkaqet kryesore të zmadhimit të mëlçisë

Shkaqet kryesore të zmadhimit të mëlçisë; Këshilla të rëndësishme për të mbrojtur mëlçinë   Zgjerimi i mëlçisë është rritja e madhësisë së mëlçisë nga gjendja normale. Nëse ajo vazhdon  të përkeqësohet, mund të çojë në  dështim të punës së mëlçisë.   Ndër shkaqet më të zakonshme të zmadhimit të mëlçisë janë: - Shumë sëmundje të [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B, Hepatiti C|Comments Off on Shkaqet kryesore të zmadhimit të mëlçisë

Kura Bimore HBV

Trajtimi i Hepatitit B nga Mjekësia Arabe   Abstrakt: Mjekësia e sotme moderne gati sa nuk e deklaron të humbur betejën kundër Hepatitit B kronik, megjithëse aktualiteti e ka deklauar tashmë këtë; nëse dikush mëson rishtazi se është prekur nga Hepatiti B dhe gjendet pikërisht në fazën e tij fillestare të sëmundjes, zbulimi i hershëm [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B|0 Comments

Testet HBV

Testet për Virusin e Hepatitit B; Si t’i lexojmë rezultatet Shumë njerëz me hepatit B nuk kanë shenja të sëmundjes dhe nuk e kuptojnë se ata kanë virusin në trupin e tyre. Hepatiti B diagnostikohet me anë të disa testeve të gjakut, të cilat kërkojnë për shenja të Hepatitit B në gjak. Për të kuptuar [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B|0 Comments

Simptomat e HBV

SIMPTOMAT DHE TRANSMETIMI I HEPATITIT B   Simptomat e HBV ndahen në varësi të llojit të Hepatitit, nëse është akut apo kronik, si më poshtë: Simptomat e Hepatitit B akut Shumica e të infektuarëve nuk zhvillojnë simptoma gjatë fazës akute të infeksionit me hepatit B. Ndonjë simptomë që mund të shfaqet, është e ngjashme me [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B|0 Comments

Hepatiti

Hepari, Hepatiti, Inflamacioni i mëlçisë Statistika botërore rreth Hepatitit Çdo vit, Organizata Botërore e Shëndetësisë në bashkëpunim me Aleancën Botërore të Hepatitit, organizojnë Ditën Botërore për rritjen e ndërgjegjësimit dhe nivelit të njohurive për Hepatitin Viral. Dita botërore e Hepatitit është vendosur data 28 Korrik dhe mesazhi i saj është i ndryshëm për çdo vit. [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B, Hepatiti C|0 Comments

HEPATITI B

Simptomat dhe Transmetimi i HBV Testet për HBV Trajtimi Kimik i HBV Trajtimi Natyral dhe Kura Bimore për HBV HEPATITI B; Përcaktim, Statistika, Rreziku   Rreth Virusit të Hepatitit B (HBV) Hepatiti B është një nga infeksionet serioze më të zakonshme të mëlçisë në mbarë botën, i cili shkaktohet nga virusi i hepatitit B. Virusi [...]

October 23rd, 2016|Hepatiti B|0 Comments

Nishanet, iriqat, taget

Mënyra natyrale për t'i dhënë fund nishaneve, lythave, tageve të lëkurës, njollave të errëta dhe poreve të bllokuara. Rekomandime për një lëkurë të shëndetëshme   Në një moment të jetës, ne të gjithë mund të kemi çrregullime të caktuara të lëkurës, si njolla të lëkurës, pika, pore të bllokuara, puçërra, etj. Ato shkaktohen të gjitha nga [...]

October 22nd, 2016|Lekura|Comments Off on Nishanet, iriqat, taget

Parandalimi Kancerit të Mëlçisë

Hapa të rëndësishëm për të parandaluar dëmtimin dhe kancerin e mëlçisë   Mëlçia është organ i madh që gjendet në anën e djathtë të barkut. Së bashku me fshikëzën, tëmthin, pankreasin, dhe zorrët, ajo ndihmon për të tretur dhe absorbuar ushqimin. Detyra kryesore e mëlçisë është për të filtruar gjakun që  vjen nga zorrët para [...]

October 22nd, 2016|Hepatiti B, Hepatiti C, Kanceri|Comments Off on Parandalimi Kancerit të Mëlçisë

EBV

Epstein-Barr Virus (EBV)   EBV është një virus herpes që është i përhapur në të gjithë popullsinë njerëzore. Infeksioni zakonisht ndodh në fëmijëri, por nëse shtyhet deri në adoleshencë mund të rezultojë në mononucleosis infektive (ethe të gjëndrave). EBV është i lidhur në distancë me viruse të tjera herpes si herpes simplex (shkaku i ulçerës [...]

October 22nd, 2016|Te ndryshme|0 Comments

Hipertiroidizmi

Hipertiroidizmi – Mbiprodhimi i Hormoneve Tiroide   Hipertiroidizmi është një gjendje shëndetësore e shkaktuar nga mbiprodhimi i hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide.   Simptomat Simptomat e hyperthyroidismit përfshijnë rrahje zemre të shpejtë, tiroide të zgjeruara(goiter), lëkurë me lagështi, drithërima ose dridhje, nivelete të çrregullta të impulsit të presionit (shumë të larta ose shumë të ulta), [...]

October 22nd, 2016|Te ndryshme|0 Comments

Gastriti

Gastriti / Ulçera e Stomakut   Gastriti është një gjendje që karakterizohet nga inflamacioni kronik i stomakut dhe / ose i zorrëve. Ai mund të referohet gjithashtu si gastroenterit ose si ulçerë (peptike) e stomakut dhe / ose zorrëve, dhe është një nga llojet më të zakonshme të çrregullimeve gastrointestinale. Simptomat Ka dy forma kryesore [...]

October 22nd, 2016|Aparati Tretjes|0 Comments

Sindromi të vjellave ciklike

Sindromi i të vjellave ciklike   Sindromi i të vjellave ciklike (SVC) karakterizohet nga episode apo cikle të përzierash dhe të vjellash të rënda që zgjasin për disa orë, apo edhe ditë. Këto cikle kanë tendencë për të alteruar me intervale me pa simptoma. Edhe pse fillimisht mendohet të jetë një sëmundje pediatrike, ky sindrom ndodh [...]

October 22nd, 2016|Aparati Tretjes|Comments Off on Sindromi të vjellave ciklike

Si të hiqni gurët e tëmthit pa kirurgji

Si të hiqni gurët e tëmthit pa kirurgji   Shumë të rritur dhe fëmijë, janë mbartës të gurëve në tëmth, të cilët shpesh nuk dallohen as me x-ray. Gurët mund të mos shfaqen për shkak se janë shumë të vegjël. Disa prej simtomave më të zakonshme janë skuqje apo alergji. Gurët e tëmthit mund të [...]

October 22nd, 2016|Aparati Tretjes|Comments Off on Si të hiqni gurët e tëmthit pa kirurgji
error: Alert: Content is protected !!