Demaskimi i agjendës së vërtetë prapa ‘Plandemisë’ COVID

Demaskimi i agjendës së vërtetë prapa ‘Plandemisë’ COVID

Analizë nga Dr. Joseph Mercola

 

Mbrojtja e Shëndetit të Fëmijëve (CHD) publikoi së fundmi një dokumentar me katër pjesë të quajtur “COVID Unmasked” (Covidi i demaskuar). Pjesa 4 është paraqitur në videon që e gjeni këtu. Traileri dhe tre episodet e mëparshme mund të gjenden në CHD.TV.

 

Pjesa 1 detajon problemin. Sistemi mjekësor po shkatërron shëndetin; avokatët shkatërrojnë drejtësinë; psikiatërt shkatërrojnë mendjet; shkencëtarët shkatërrojnë të vërtetën; mediat kryesore shkatërrojnë informacionin; dhe qeveritë shkatërrojnë lirinë.

 

Pjesa 2 zbulon se si pandemia COVID – e cila na u shit si një luftë kundër një virusi të ri dhe vdekjeprurës zoonotik që kishte kërcyer speciet në një treg të lagësht kinez – ishte thjesht pjesa e parë e një modeli biznesi pandemik për fitim, ku vaksinimi masiv është një mjet për të fituar më shumë kontroll, më shumë pushtet dhe, natyrisht, më shumë para.

 

Në Pjesën 3, zbulohet fotografia e madhe, duke treguar se si pandemia e COVID ishte një hap i përshtatshëm i një “Rivendosje të Madhe”, në fund të së cilës njerëzit e zakonshëm “nuk do të kenë asgjë dhe do të jenë të lumtur”.

 

Interesat pas “plandemisë” së COVID dhe grushtit të shtetit global janë të dokumentuara, sa kohë ka qenë në punë ky plan dhe, në Pjesën 4, më lart, si mund ta ndalojmë atë, përpara se të humbasim vendin tonë, lirinë dhe njerëzimin tonë.

 

Kuptimi i të Drejtave Tona Kushtetuese

 

Amendamenti i Katërt i Kushtetutës së SHBA garanton të drejtën e privatësisë, të drejtën për të qenë të lirë dhe për të marrë vendimet tona. Ashtu si ndryshimet e tjera në Ligjin e të Drejtave, ai nuk krijon të drejtën e privatësisë; e siguron atë, duke kufizuar kështu ndërhyrjen e qeverisë në të.

 

Ligji i të Drejtave i paraprin ekzistencës së qeverisë së SHBA-së dhe bazohet në parimet bazë të natyrshme në vetë njerëzimin, d.m.th., “Ligji Natyror i caktuar nga Krijuesi”. Kushtetuta e SHBA-së është ligji suprem i vendit dhe nuk mund të zëvendësohet ose anulohet nga asnjë ligj tjetër. Siç thuhet në nenin IV:

 

“Kjo Kushtetutë dhe ligjet e Shteteve të Bashkuara që do të bëhen në zbatim të saj; dhe të gjitha traktatet e lidhura ose që do të bëhen, nën autoritetin e Shteteve të Bashkuara, do të jenë ligji suprem i tokës; dhe gjyqtarët në çdo shtet do të jenë të lidhur me këtë, pavarësisht nga çdo gjë në Kushtetutë ose ligjet e çdo shteti.”

 

Çdo ligj që shkel Kushtetutën është i pavlefshëm, pavarësisht se kush e bën atë, dhe një ligj antikushtetues “nuk imponon detyra, nuk jep të drejtë, nuk krijon asnjë detyrë, nuk i jep askujt pushtet apo autoritet, nuk ofron mbrojtje dhe nuk justifikon asnjë akt të kryer nën të.” Ky është një citat nga një çështje e Gjykatës së Lartë të vitit 1886 (Norton kundër Shelby County, 118 U.S. 4251).

 

Duke cituar më tej nga ai vendim, “Askush nuk është i detyruar t’i bindet një ligji antikushtetues dhe asnjë gjykatë nuk është e detyruar ta zbatojë atë”.

Megjithatë, gjatë pandemisë COVID, rregulla dhe mandate antikushtetuese jo vetëm që u nxorën, por në shumicën e rasteve u mbajtën gjithashtu. Pa asnjë gjurmë turpi, zyrtarët e qeverisë madje kërkuan ndalimin e të pavaksinuarve nga shoqëria në përgjithësi.

 

Kushtetuta nuk mund të pezullohet në asnjë rrethanë

 

Këto veprime justifikoheshin me bazën se ne ishim në “një emergjencë” që kërkonte pezullimin e përkohshëm të disa të drejtave themelore. Megjithatë, sado e rëndë të jetë urgjenca, Kushtetuta nuk mund të pezullohet apo shkelet.

Në një kontroll faktesh të vitit 2020, Reuters u përpoq të kundërshtonte pretendimin se të drejtat kushtetuese nuk mund të pezullohen duke cituar Aktin Stafford të vitit 1988, i cili i jep presidentit autoritetin për të deklaruar një fatkeqësi të madhe dhe fuqizon Agjencinë Federale të Menaxhimit të Emergjencave (FEMA) për të koordinuar Përgjigjen e kombit – duke humbur plotësisht pikën se asnjë ligj nuk mund të zëvendësojë Kushtetutën dhe është i pavlefshëm nëse është në kundërshtim me të.

 

… Kushtetuta përcakton disa vija që nuk mund të kapërcehen edhe në raste urgjente. ~ Gjykatësi i rrethit i SHBA William S. Stickman IV

Siç vërehet nga gjykatësi i qarkut të SHBA-së, William S. Stickman IV, në një vendim të shtatorit 2020 në rastin e Qarkut të Butler kundër Guvernatorit Thomas W. Wolf, “Kushtetuta përcakton disa kufij që nuk mund të kapërcehen, qoftë edhe në raste urgjente”. Siç vërehet në film, dhjetëra vendime gjyqësore e kanë pohuar këtë fakt themelor.

 

Linja e fundit e mbrojtjes kundër tejkalimit të qeverisë

 

Gjatë tre viteve të fundit, ne kemi parë shembuj të panumërt të zyrtarëve lokalë, shtetërorë dhe federalë që i japin vetes kompetenca jokushtetuese dhe pezullojnë të drejtat e njerëzve nën kujdesin e një “urgjence të shëndetit publik”. Duket se nuk ka mbetur asnjë zyrë për të frenuar këta despotë të uritur për pushtet. Apo ka? Po, për fat të mirë ka, dhe është sherifi i qarkut tuaj.

 

Sherifi i qarkut është një nga zyrtarët e zgjedhur më të rëndësishëm për të cilin të gjithë kemi mundësinë të votojmë, kështu që të sigurohemi që ata të kuptojnë rolin e tyre në mbrojtjen e të drejtave tuaja kushtetuese është thelbësore.

 

Në fund të fundit, sherifi juaj lokal është përgjegjës për zbatimin e rregullave dhe rregulloreve të përcaktuara nga ligjvënësit e shtetit, këshillat e qytetit ose qarkut tuaj dhe urdhrat ekzekutivë nga kryetarët e bashkive ose guvernatorët e qytetit.

 

Ndryshe nga sa mendojnë disa njerëz, kryetarët e bashkive dhe guvernatorët nuk bëjnë ligje – legjislaturat shtetërore e bëjnë këtë – por ato mund të ndikojnë në legjislacionin e qytetit dhe të shtetit si dhe të thërrasin urdhra ekzekutivë në rrethana të caktuara.

 

Ndonjëherë sherifëve dhe policisë lokale dhe shtetërore mund t’u kërkohet nga kryetari ose guvernatori i tyre për të zbatuar një urdhër ekzekutiv. Megjithatë, sherifët mund të refuzojnë nëse besojnë se urdhri ekzekutiv është jokushtetues.

 

Për shembull, gjatë pandemisë, sherifët e qarqeve në Michigan, Teksas, Ohio, madje edhe Kaliforni, informuan guvernatorët e tyre se nuk do të zbatonin urdhrat e detyrueshëm të maskave pasi ato nuk ishin ligje aktuale. Sherifët e Pinal County, Arizona, Douglas County, Illinois, Snohomish County dhe Klickitat County, Washington, dhe shumë të tjerë gjithashtu refuzuan të zbatonin urdhrat e qëndrimit në shtëpi të shteteve të tyre.

 

Lincoln County, New Mexico, Sherifi Michael Wood madje lëshoi një urdhër për pushim dhe heqje dorë për guvernatoren Michelle Grisham kur ajo u përpoq të urdhëronte mbylljen e dyqaneve në janar 2021 dhe një sherif rural i Oregon i vetëm i dha fund mbylljes së biznesit thjesht duke deklaruar mbylljet janë antikushtetuese.

 

Këto janë veprime që çdo sherif, në çdo qark në të gjithë vendin mund dhe duhet t’i kishte ndërmarrë, sepse mandatet e maskave nuk janë ligje (dhe do të ishin antikushtetuese nëse do të bëheshin ligj) dhe qeveria nuk ka të drejtën kushtetuese për të vendosur kush mund të punojë dhe të sigurojë jetesën dhe kush nuk mundet.

 

Këta sherifë e kuptuan se detyrimi i njerëzve për të veshur maska dhe për të qëndruar në shtëpi është diçka që qeveria nuk ka fuqinë për ta bërë sipas Kushtetutës dhe ata mbronin qytetarët e tyre nga ajo që ishte e dukshme e tepruar dhe abuzim i pushtetit. Dhe, më e rëndësishmja, asnjë agjent apo agjenci qeveritare në vend nuk kishte autoritetin për të anuluar vendimet e tyre.

 

Askush nuk mund t’i thotë Sherifit çfarë të bëjë

 

Ne ia detyrojmë këtë Richard Mack, një sherif në pension dhe president aktual i Sherifëve Kushtetues dhe Oficerëve të Paqes (CSPOA), i cili paditi, qeverinë amerikane mbi projektligjin Brady, i njohur gjithashtu si Akti për Parandalimin e Dhunës me armën Brady, i nënshkruar në ligj nga Presidenti Clinton në nëntor 1993.

 

Për herë të parë në historinë e SHBA-së, Bill Brady rekrutoi sherifët e qarqeve për të zbatuar ligjin federal, në shkelje të qartë të Kushtetutës. Mack paditi për të mbrojtur sovranitetin e shtetit dhe po të mos kishte fituar Mack këtë proces gjyqësor, sherifët nuk do të kishin aftësinë ligjore për të qëndruar kundër tiranisë dhe për të mbrojtur të drejtat kushtetuese sot. Ata e bënë vetëm një krah tjetër të qeverisë federale.

 

Duke fituar këtë çështje të Gjykatës së Lartë, Mack e shtyu qeverinë federale dhe ripohoi të drejtat e shteteve dhe njerëzve. Gjykatësi Antonin Scalia shkroi vendimin dhe disa citate nga ai vendim janë paraqitur në “COVID Unmasked”.

 

Scalia vuri në dukje se Kushtetuta “na mbron nga qëllimet tona më të mira” dhe “parandalon tundimin për të përqendruar pushtetin në një vend si një zgjidhje e përshtatshme për krizën e ditës.” Dhe pandemia COVID-19 ishte pikërisht ajo. Kriza e ditës.

 

Tani, OBSH po përpiqet të marrë autoritetin për të marrë vendime për të gjitha krizat e ardhshme dhe ne mund të jemi të sigurt se nuk do të ketë një fund të krizave kur fuqia për të sunduar është e lidhur me ekzistencën e një të tille.

 

Sherifi juaj e kupton dhe e ushtron fuqinë e tij?

 

Fatkeqësisht, shumë sherifë janë po aq të paditur për Kushtetutën – dhe rolin e tyre unik në mbështetjen e saj – sa është një person mesatar. Por siç vërehet në film, “sherifi i qarkut është linja e fundit e mbrojtjes kundër një qeverie të humbur”. Sherifi ka “detyrimin për të mbrojtur të drejtat kushtetuese të qytetarëve”, duke përfshirë “të drejtën e fjalës së lirë, të drejtën për t’u mbledhur dhe të drejtën për të mbajtur armë”.

 

Në verën e vitit 2022, intervistova Mack-un (video më lart) për rolin vendimtar të sherifëve kur bëhet fjalë për mbrojtjen e të drejtave kushtetuese dhe mbrojtjen e lirive civile nga tejkalimi i paligjshëm i qeverisë. Siç shpjegohet nga Mack:

 

“Kjo është një kohë vendimtare në historinë amerikane dhe ne në fakt kemi një zgjidhje paqësore dhe efektive për të. E vetmja gjë që duhet të ndodhë është që zyrtarët tuaj lokalë, veçanërisht sherifi juaj, të mbajnë betimin [e tyre] në detyrë… Sherifi është këtu për të mbrojtur liritë tuaja civile, të drejtat e dhëna nga Zoti juaj.

 

Siç shprehen etërit themelues në Deklaratën e Pavarësisë, ‘Ligjet e natyrës janë nga Zoti i natyrës.’ Këto janë të drejtat me të cilat keni lindur”.

 

Fundi i tiranisë qeveritare fillon me ju

 

Ka më shumë se 3,100 qarqe në SHBA, dhe secili prej këtyre qarqeve ka një sherif, i cili zgjidhet nga komuniteti lokal. Tre shtete – Alaska, Hawaii dhe Connecticut – nuk kanë sherifë, kështu që ligjet e tyre zbatohen nga oficerë të tjerë si marshallët ose zëvendës sherifët.

 

Disa qytete të mëdha kanë gjithashtu sherifët e tyre, duke përfshirë Denverin, St. Louis, Richmond dhe Baltimore. Shumë sherifë të qyteteve të mëdha gjithashtu zakonisht kanë disa qindra deri në disa mijëra personel me kohë të plotë.

 

Siç shpjegohet nga Mack dhe detajuar në “COVID Unmasked”, sherifët e qarqeve janë zgjidhja më e mirë për problemin e paraqitur nga despotët tiranë. Ja çfarë mund të bëni për t’i dhënë fund tejkalimit të qeverisë, që po rritet çdo ditë. Kjo listë është një përmbledhje e rekomandimeve të të dy burimeve.

 

  1. Shikoni kush është sherifi juaj lokal. Shtetet zakonisht do të kenë një faqe interneti “Drejtoria e Sherifit të Shtetit” që liston sherifët e secilit qark në atë shtet.

 

  1. Zbuloni se ku qëndron sherifi juaj për temën e të drejtave kushtetuese dhe nevojën për t’i mbrojtur ato, siç dëshmohet nga të dhënat aktuale, jo vetëm nga biseda.

 

  1. Nëse sherifi juaj lokal provon të jetë një kukull për ata që do të na skllavëronin, filloni një peticion të menjëhershëm për tërheqje dhe vazhdoni derisa ai ose ajo të zëvendësohet nga dikush që është i gatshëm dhe në gjendje të përmbushë detyrën e tyre të betuar për të mbrojtur të drejtat kushtetuese të banorëve.

 

  1. Përcillni një kopje të “COVID Unmasked, Pjesa 4”, sherifit tuaj, në mënyrë që ai ose ajo të mund të vlerësojë plotësisht shtrirjen e kompetencave dhe përgjegjësive të tyre.

 

  1. Nëse sherifi juaj nuk është tashmë një anëtar i CSPOA – Shoqatës së Sherifëve Kushtetues dhe Oficerëve të Paqes – kërkojuni atyre të bashkohen dhe të bëhen Sherif Kushtetues i njohur. CSPOA edukon sherifët për kompetencat dhe përgjegjësitë e tyre kushtetuese dhe është e vetmja organizatë që e bën këtë.

 

Trajnimi që ofron CSPOA është thelbësor, pasi trajnimi tradicional që marrin sherifët është mjaft i pamjaftueshëm në lidhje me kuptimin dhe vlerësimin e betimit të tyre, i cili është mbrojtja dhe mbrojtja e të drejtave kushtetuese. Shumë shpërqendrohen ose hutohen nga besimi ose ideja se duhet të zbatojnë gjëra që me të vërtetë nuk janë brenda fushës së detyrës së tyre.

 

  1. Bashkohuni me SCPOA vetë. Financimi për programet arsimore të CSPOA vjen nga donacionet private dhe detyrimet e anëtarëve. Anëtarësimi në CSPOA është me të vërtetë një nga investimet më të fuqishme që mund të bëni për të siguruar liritë tuaja personale. Të gjitha fondet shkojnë drejtpërdrejt për edukimin e sherifëve. Organizata nuk ka as punonjës me pagesë.

 

  1. Mbështetni sherifin tuaj me mendje kushtetuese në çdo mënyrë që mundeni.

 

  1. Bëjini miqtë, familjen dhe fqinjët të ndërmarrin gjithashtu këto hapa.

 

Nëse dëshironi të përfshiheni edhe më shumë, pyesni nëse sherifi juaj lejon që banorët të bëhen zëvendësues dhe nëse përgjigja është po (dhe ju përmbushni çfarëdolloj kërkesash që mund të ketë), mund të bëheni zëvendës sherif.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook