Doza e tretë e vaksinës mRNA COVID-19 lidhet me një rritje të vdekshmërisë nga kanceri

Studimi Japonez: Doza e tretë e vaksinës mRNA COVID-19 lidhet me një rritje të ndjeshme të shkallës së vdekshmërisë nga kanceri

 

Një studim i ri japonez ka gjetur “rritje statistikisht domethënëse” në vdekjet nga kanceri pas administrimit të dozës së tretë të vaksinës së koronavirusit (COVID-19) të bazuar në mRNA.

Studimi, i botuar në revistën mjekësore Cureus më 8 prill, ekzaminoi normat e vdekshmërisë të rregulluara sipas moshës për 20 lloje të ndryshme të kancerit në Japoni duke përdorur statistika zyrtare mbi vdekjen, infeksionet SARS-CoV-2 dhe normat e vaksinimit nga 2020 deri në 2022. Japonia, mburret me normat më të larta të vaksinimit në botë, tani po administron dozën e shtatë të vaksinës.

Sipas studimit, nuk kishte vdekshmëri të tepërt nga kanceri (-0,4 përqind) gjatë vitit fillestar të pandemisë në 2020. Megjithatë, një rritje e dukshme e vdekshmërisë nga kanceri përkoi me fillimin e fushatave të vaksinimit masiv në vitet e mëvonshme.

Studimi zbuloi disa vdekshmëri të tepërta nga kanceri prej 1.1 përqind pas fushatave të vaksinimit masiv me dozat e para dhe të dyta në 2021, dhe më pas vdekshmëri të tepërt të kancerit prej 2.1 përqind në 2022 pas prezantimit të dozës së tretë të vaksinës. Në vitin 2022, vdekshmëritë e tepërta për të gjithë kanceret, veçanërisht kanceret e ndjeshme ndaj receptorëve alfa (ER?) të estrogjenit, përfshirë kancerin e vezoreve, leuçemisë, prostratit, buzëve/orale/faringut, pankreasit dhe kancerit të gjirit, u bënë të konsiderueshme.

Kanceri i gjirit, i cili shfaqi një deficit të dukshëm në normat e vdekshmërisë në vitin 2020, kaloi në vdekshmëri të tepërt në vitin 2022 pas dozës së tretë të vaksinës, por disa lloje të kancerit si kanceri i pankreasit shfaqën një rritje të qëndrueshme para pandemisë. Por më pas, të gjashtë llojet e kancerit tejkaluan vlerat e parashikuara të vdekshmërisë në 2021 dhe 2022.

Studiuesit argumentuan se edhe me ekzaminimet e reduktuara të kancerit dhe aksesin e kufizuar të kujdesit shëndetësor në atë kohë, rritja e shkallës së vdekshmërisë në këto lloje kanceri është ende e pashpjegueshme për shkak të kufizimeve të zgjidhura në aksesin e kujdesit shëndetësor për ekzaminimet dhe trajtimet e kancerit në vitin 2022.

Përveç kancereve të ndjeshme ndaj ER?, studimi nënvizon më tej një prirje shqetësuese në shkallën e vdekshmërisë për kanceret më fatale – kanceret e mushkërive, kolorektalit, stomakut dhe mëlçisë – të cilat ishin në rënie përpara pandemisë. Sidoqoftë, shkalla e rënies u ngadalësua pas prezantimit të vaksinës COVID-19.

Numri më i madh i vdekshmërive të lidhura me kancerin ka ndodhur te individët e moshës 80 deri në 84 vjeç, me mbi 90 përqind të këtij grupi që kanë marrë një dozë të tretë vaksine. Pothuajse 100 përqind e vaksinave të administruara ishin të bazuara në mRNA, kryesisht Pfizer (78 përqind) e ndjekur nga Moderna (22 përqind).

Për më tepër, studiuesit vunë në dukje se ndërsa kontrollet e reduktuara të kancerit dhe aksesi i kufizuar në kujdesin shëndetësor gjatë bllokimeve mund të përbëjnë pjesërisht vdekshmërinë nga kanceri.

Disa raporte dhe studime vërtetojnë rreziqet e rëndësishme që lidhen me vaksinat kundër COVID-19

Gjetjet e studimit i shtohen një numri në rritje të provave që sugjerojnë rreziqe të rëndësishme që lidhen me vaksinat COVID-19, të cilat u gjurmuan me shpejtësi nën iniciativën e Operacionit Warp Speed gjatë administratës Trump.

Sipas të dhënave nga sistemi federal i raportimit të ngjarjeve të padëshiruara të vaksinave (VAERS), deri më 29 mars, ka pasur 37,382 vdekje të raportuara, 215,734 shtrime në spital, 21,616 sulme në zemër dhe 28,299 raste të miokarditit dhe perikarditit pas vaksinimit për COVID-19. Studiuesit e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) kanë pranuar një nën-raportim të konsiderueshëm të ngjarjeve të padëshiruara ndaj VAERS, veçanërisht në lidhje me rastet e miokarditit.

Organizata e gazetarisë investigative Project Veritas ka hedhur dritë mbi çështjen e nën-raportimit përmes pamjeve të fshehta nga brenda Qendrës Mjekësore Indiane Phoenix. Në pamjet, profesionistët e kujdesit shëndetësor shprehin shqetësime për mungesën e raportimit të rasteve të miokarditit, duke ia atribuar atë pengesave burokratike dhe dëshirës për të minimizuar efektet negative.

Një analizë gjithëpërfshirëse e botuar në revistën Vaccine, që përfshin 99 milionë individë në tetë vende, zbuloi rreziqe dukshëm më të larta të miokarditit pas vaksinave të COVID-19 të bazuara në mRNA, si dhe lidhje të mundshme me kushte të tjera serioze si perikarditi, sindromi ain-Barré dhe tromboza e sinusit venoz cerebral.

Në një zhvillim të fundit, CDC u detyrua me një urdhër gjykate të zbulonte 780,000 raporte të pazbuluara më parë të reaksioneve të rënda negative.

Ndërkohë, në Florida, një juri e madhe e mbledhur nga guvernatori republikan Ron DeSantis po heton prodhimin dhe shpërndarjen e vaksinave kundër COVID-19. Në shkurt, juria e madhe publikoi një raport të përkohshëm që sfidonte efikasitetin e bllokimeve, mandatet e maskave dhe ashpërsinë e COVID-19 për demografi të caktuara.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook