Vdekjet nga kanceri i mëlçisë janë shumë të mëdha ndërsa ushqimi bëhet gjithnjë e më toksik për shkak të pesticideve dhe herbicideve

 

Kanceri i mëlçisë është një nga llojet më të zakonshme të kancereve, bazuar në të dhënat nga Statistikat e Kancerit. Një raport i ri zbuloi se nivelet e vdekjes nga kanceri në mëlçi janë dyfishuar në Sh.B.A që nga mesi i viteve 1980. Botuar në CA: ‘Journal of Cancer’, raporti parashikonte që incidenca në rritje e kancerit të mëlçisë të vazhdonte deri të paktën në 2030.

Sipas dokumentit, disa faktorë rreziku kontribuan në rritje duke përfshirë rritjen e mbipeshes dhe diabetit tip II, një shkallë më e lartë e infeksionit të virusit të hepatitit C dhe përdorimi i duhanit.

Raporti siguroi një peizazh qetësues mbi përhapjen e kancerit të mëlçisë. Megjithatë, ai nuk arriti të përfshijë një faktor tjetër rreziku që është i lidhur me kancerin e mëlçisë – ekspozimin e pesticideve – i cili u shoqërua me një rritje 71% të rrezikut të kancerit të mëlçisë.

Sipas autorit të studimit kryesor, ‘Hamdi Abdi’, disa studime kanë konfirmuar ndikimin e ekspozimit ndaj pesticideve në zhvillimin e kancerit të mëlçisë. Abdi dhe kolegët e tij ekzaminuan dhe rishikuan 16 studime të tjera, të cilat ofruan informacion mbi nivelet individuale të pjesëmarrësve të ekspozimit ndaj pesticideve.

Pesticidet përdoren në prodhime bujqësore dhe tregtare, në “shtëpi dhe kopsht”. Kimikatet e përdorura për të kontrolluar dëmtuesit në të lashtat ushqimore paraqesin një rrezik për njerëzit që i konsumojnë ato ushqime. Shumë fruta dhe perime përmbajnë mbetje pesticidesh edhe pasi të lahen ose zhvishen nga lëvorja.

Ekziston një numër i pesticideve specifike të klasifikuar si shkaqe të mundshme të kancerit, përfshirë kapafolin, etilen dibromidin, glyphosate, malathion, diazinon, dhe dichlorophenyltrichloroethane (DDT). DDT, një pesticid organoklorik, mund të rrisë rrezikun për karcinoma hepatocelulare, thotë një studim i publikuar në edicionin e Marsit  të ‘Cancer Causes & Control’. Përdorimi i tij është i kufizuar në shumë vende.

Toksapeni, insekticidi më i përdorur në botë para se të ndalohej në 1982, u identifikua gjithashtu si një rrezik kanceroz. Pesticidet shkaktuan incidencë të rritur të neoplazmave të mëlçisë dhe mitrës te minjtë.

Sidoqoftë, kjo mund të jetë maja e ajsbergut; Një raport i lëshuar nga ‘Universiteti Princeton’ zbuloi se ekzistojnë 70,000 kimikate që janë në prodhim tregtar. Efektet e kombinimit dhe efektet e ekspozimit të nivelit të ulët afatgjatë të këtyre kimikateve janë në shumë raste thjesht të panjohura.

‘Departamenti Amerikan i Bujqësisë’ publikon një raport vjetor mbi mbetjet e pesticideve në fruta dhe perime që janë pjesë e rëndësishme e dietave të fëmijëve. Këto ushqime përfshijnë mollë, lëng molle, karrota, rrush, fasule jeshile, pjeshkë, patate dhe domate. Raporti tregon se cilat ushqime regjistruan frekuenca më të mëdha ose më të vogla të zbulimit të mbetjeve të pesticideve organofosfat.

Ekziston një shqetësim në rritje për ndotjen e ushqimit me kimikate bujqësore. Më shumë studime janë të nevojshme për të zhvilluar një kurbë të vërtetë të përgjigjes së dozës për secilin kimikat, e cila do t’i lejojë studiuesit të mbledhin të dhëna për lidhjen midis dozës së një lënde kimike dhe efektit të kimikateve ose ilaçeve. Ky informacion ka të bëjë me përcaktimin e nivelit të të dhënave të pesticideve që ndoshta shoqërohet me një rritje të caktuar të rrezikut të kancerit të mëlçisë.

Për të zvogëluar ekspozimin ndaj pesticideve dhe kimikateve të tjera, këshillat e mëposhtme mund të ndihmojnë:

 • Blini perime dhe fruta të prodhuara organikisht.
 • Lani tërësisht të gjitha frutat dhe perimet.
 • Kultivojini vet perimet ose frutat nëse keni hapësirë.
 • Gatuani në temperaturë të lartë mishin e kuq dhe pulën.
 • Ndërprisni pirjen e Alkoolit dhe duhanin.
 • Filtroni ujin para se ta përdorni për pirje ose gatim.

Nëse të ardhurat tuaja janë të kufizuara për blerje organike, duhet të keni parasysh:

Perimet dhe frutat e mëposhtme kanë në përgjithësi sasi të LARTË të mbetjeve ë pesticideve:

 • Mollë
 • Selino
 • Luleshtrydhe
 • Pjeshkë
 • Spinaq
 • Nektarina (e importuar)
 • Rrushi (i importuar)
 • Specat e ëmbël
 • Patatet
 • Boronica
 • Marule
 • Kale

Frutat dhe perimet e mëposhtme janë përgjithësisht më të ulta në mbetjet e pesticideve:

 • Qepë
 • Misër i ëmbël
 • Ananas
 • Avokado
 • Lakër
 • Bizele
 • Asparagus
 • Mango
 • Patëllxhan
 • Kivi
 • Patate e ëmbël
 • Grejpfrut
 • Kërpudha

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!