Tiroidet; Hipotiroidizmi – Mangësia në prodhimin Tiroid

 

Hipotiroidismi është mangësia në prodhimin e hormoneve tiroide nga gjëndra tiroide.

Simptomat

Hipotiroidismi është një gjendje shumë e zakonshme, por shpesh neglizhohet.

Simptomat e tij përfshijnë: lodhje, shtim në peshë, ngadalësim i rrahjeve të zemrës, kapsllëk, nervozizëm, ndjeshmëri ndaj të ftohtit, depresion mendor, ngadalësi ose keqshqiptim në të folur, venitje dhe fryrje të syve, fytyrë të fryrë, infeksione të përsëritura, reaksione alergjike, dhimbje koke, rënie e flokëve, brishtësi të flokëve, probleme të femrave (të tilla si rrjedhje e rëndë menstruale, periudha të dhimbshme, dhe tension paramenstrual), ulje e funksionimit imunitar, dhe probleme të metabolizmit të kalciumit.

Te fëmijët, hypothyroidismi gjithashtu mund të vonojë rritjen dhe zhvillimin normal.

Nëse nuk diagnostikohet dhe nuk trajtohet, hypothyroidismi mund të shkaktojnë ose të kontribuojë në shumë probleme të përsëritura të tjera apo të jetë përgjegjës për  problemet e shëndetit në përgjithësi.

Shkaqet

Hypothyroidismi mund të shkaktohet nga alergjitë ushqimore, stresi i tepërt, toksinat e mjedisit, ushtrimi fizik i pamjaftueshëm, mangësia e vitaminës B, mungesa e hekurit, mungesa e enzimeve që ndihmojnë tretjen e ushqimit, sëmundjet e mëlçisë, zhbalancimet hormonale, dhe/ose parazitët. Të gjithë këta faktorë duhet të kontrollohen dhe të adresohen që të mund të arrihet lehtësim dhe kurim i gjendjes para se ajo të avancojë.
Litiumi, estrogjeni sintetik dhe antihistamines mund të përkeqësojnë simptomat e hypothyroidismit. Përveç kësaj, në qoftë se merrni medikamente tiroide, rrisni plotësimin e kalciumit për të zvogëluar rrezikun e dobësimit të kockave.
Funksioni i ulët i tiroides mund të jetë edhe për shkak të sëmundjes Hashimoto, një gjendje në të cilën trupi bëhet alergjik ndaj vetë gjëndrës tiroide të tij dhe formon antitrupa që e sulmojnë atë, duke shkaktuar kështu ulje të prodhimit të hormoneve tiroide.

Lexoni gjithashtu

Tiroidi Hashimoto

Trajtimi Natyral i Sigurte dhe Efektiv

The herbal treatments for Autoimune Disorders

The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Sjwgren Syndrome, Gilbert Syndrome, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, ADHD, Cystic Fibrosis, Urticaria / Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etc.

Our cures are completely with wild desert plants studied in different parts of the modernized world, successfully tested in hundreds of patients with different types of autoimmune diseases, and are completely safe, very effective and without any side effects.

You can find the detailed cures of each of the autoimmune diseases in detail by clicking on the photos below or on the name of each product.

Kurat bimore profesionale për Sëmundjet Autoimune - Shqip

Trajtimi natyral profesional më efektiv dhe më shpresëdhënës për të gjithë pacientët me sëmundje autoimmune, motorike, nervore dhe gjenetike, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Sindromi Gilbert, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

Kurat tona janë krejtësisht me bimë të egra shkretinore të studiuara në vende të ndryshme të botës së modernizuar, të provuara me sukses në qindra pacientë me lloje të ndryshme të sëmundjeve autoimmune, dhe janë krejtësisht të sigurta, shumë efektive dhe pa asnjë lloj efekti anësor.

Kurat përbërëse të secilës prej sëmundjeve autoimune i gjeni të detajuara duke klikuar mbi fotot e mëposhtme apo mbi emrin e secilit ilac.