Tumori Stromal Gastrointestinal

 

Një lloj i rrallë i sarkomës që është gjetur në sistemin e tretjes, më shpesh në murin e stomakut, është tumori stromal gastrointestinal (GIST) që nuk është kanceroz, por që mund të bëhet kanceroz nëse nuk trajtohet. Në terma të përgjithshme, sa më i madh të jetë tumori GIST, aq më shumë të ngjarë ka që të bëhet kanceroz.

Këto tumore kanë një emër mjaft të komplikuar

– gastrointestinal do të thotë se ato fillojnë në sistemin e tretjes,

– stromal do të thotë se ato zhvillohen nga indet që mbështesin indet korrigjuese që kontrollojnë lëvizjet e zorrëve, dhe

– tumor do të thotë një masë e huaj e zhvilluar në trup.

Rreth 60% e tumoreve të tilla fillojnë në stomak, por ato mund të fillojnë diku në sistemin e tretjes, duke përfshirë zorrën ose ezofagun. Në raste të rralla, ato mund të zhvillohen jashtë traktit gastrointestinal.

Këto tumore janë më të zakonshme në mes moshave 50 dhe 70 vjeç.

Shkaku i sëmundjes nuk dihet, por në qoftë se ju keni kusht gjenetik neurofibromatosis (NF), mundësia juaj për të zhvilluar një GIST rritet.

Simptomat

Pacientët që janë në fazën fillestare të një GIST-i shpesh nuk kanë asnjë simptomë dhe sëmundja mund të zbullohet si rezultat i testeve për kushte të tjera mjekësore.

Shumica e GIST-eve diagnostikohen në fazat e vonshme të sëmundjes. Simptomat e një GIST-i të avancuar mund të përfshijnë:

– Dhimbje ose siklet në bark (abdomen)

– Një ndjenjë e të qenët plot (i ngopur)

– Të qenët vazhdimisht i sëmurë

– Gjak në jashtëqitje apo të vjella

– Të ndjehesh shumë i lodhur

– Ulje e numrit të qelizave të kuqe të gjakut (anemi)

Shkaqet

– Te shumica e njerëzve mes moshave 50 dhe 70, shkaku i sëmundjes nuk dihet, por në qoftë se keni kusht gjenetik neurofibromatosis (NF), mundësia juaj për të zhvilluar GIST rritet.

– Nuk dihet saktësisht se çfarë e shkakton tumorin stromal gastrointestinal (GIST), por në vitet e fundit, shkencëtarët kanë bërë përparim të madh në të mësuarit se si disa ndryshime në ADN mund të shkaktojnë qelizat normale të bëhen kanceroze.

– ADN është lënda kimike në secilën prej qelizave tona që prodhon gjenet tona. Meqenëse prindërit tanë janë burimi i ADN-së tonë, ne zakonisht ngjajmë shumë me ata, por…

– ADN ndikon më shumë se sa ne shohim.

– Disa gjene kontrollojnë kur qelizat rriten dhe ndahen në qeliza të reja. Për shembull, disa gjene që ndihmojnë qelizat të rriten dhe të ndahen janë quajtur onkogjene, dhe të tjera që ngadalësojnë ndarjen e qelizave ose shkaktojnë qelizat të vdesin në kohën e duhur, janë quajtur gjene tumore shtypës.

– Kanceret mund të shkaktohen nga ndryshimet e ADN-së që kthehet në ONKOGJEN apo që fik gjenet tumore shtypëse.

– Disa familje kanë tumore stromale gastrointestinale (GISTs) të shkaktuara nga një mutacion i ADN-së që kalon nga prindi tek fëmija, por shumica e mutacioneve të ADN-së që lidhen me GIST nuk janë të trashëguara – ndryshime të tilla ndodhin për asnjë arsye reale, dhe quhen sporadike apo të fituara.

– Qelizat e kancerit të shumicës së pacientëve me GIST kanë një ndryshim në onkogjenin e quajtur c-kit. Gjeni c-kit gjendet në të gjitha qelizat e trupit. Ai drejton qelizën të prodhojë një proteinë të quajtur KIT, e cila shkakton qelizat të rriten dhe të ndahen.

– Në shumicën e rasteve, gjeni c-kit është joaktiv – ai është aktiv vetëm në qoftë se ka nevojë për më shumë qeliza intersticiale të Cajal (ICC). Në shumicën e GIST-eve gjeni c-kit është shndërruar dhe është gjithmonë aktiv, dhe kjo shpjegon disi pse formohet kanceri.

– Qelizat janë gjithmonë në rritje dhe në pjesëtim; në disa familje që kanë shumë anëtarë me GIST, praktikuesit e shëndetit kanë gjetur mutacione të trashëguara të gjenit c-kit.

– Ndryshimet e gjeneve që çojnë në shumicën e GIST-eve janë kuptuar tani, por nuk është ende e qartë se çfarë mund t’i shkaktojë këto ndryshime. Nuk njihet asnjë shkaktar i stilit të jetesës apo i mjedisit që të ketë lidhje me GIST-et; disa mund të kenë shkaqe që nuk janë gjetur ende, por shumë nga këto ndryshime mund të jenë vetëm ngjarje të rastit që nganjëherë ndodhin brenda qelizave, që për fat të keq mund të çojnë në kancer.

Trajtimi natyral profesional

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Për më shumë se një dekadë, ne kemi ndihmuar një numër të madh pacientësh me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të vjetër, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Në fakt, shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale moderne apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit, të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të, në ngrohtësinë familjare, mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj, trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient, kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmerren udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe bimore kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, dhe kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!