Këshilla për thonj të shëndetshëm

Këshilla për thonj të shëndetshëm

 

Thonjtë e fortë dhe të shëndetshëm mund të jenë tregues i shëndetit të mirë, por ndonjëherë thonjtë nuk janë aq të fortë sa do të donim të ishin.

Lajmi i mirë është se ne gjithmonë mund të bëjmë ndryshime në stilin dhe zakonet e jetesës për të ndihmuar në forcimin e thonjve dhe për t’i çuar ato atje ku dëshirojmë. Këtu janë disa këshilla që mund të përdorni për të ndihmuar forcimin e thonjve.

– Minimizoni ekspozimin ndaj ujit

Shumë zhytje në ujë mund të bëjnë që thonjtë të bëhen të dobët dhe të brishtë. Vishni doreza kur lani enët dhe kur përdorni produkte larës. Shumë produkte pastrimi ose peceta pastrimi përmbajnë kimikate që mund të dobësojnë thonjtë. Dorezat ju ndihmojnë të shmangni kontaktin me këto kimikate.

– Qëndroni të hidratuar

Pirja e mjaftueshme e ujit është thelbësore për shëndetin, dhe shëndeti i thonjve nuk është përjashtim. Pa lagështirë adekuate, thonjtë mund të bëhen të brishtë dhe të thyhen dhe zhvishen lehtë. Pirja e mjaftueshme e ujit i ndihmon ato të mbajnë lagështinë dhe të qëndrojnë të fortë.

– Kushtojini vëmendje dietës

Sigurohuni që po hani një dietë të shëndetshme dhe të larmishme. Një dietë që ka mungesë të vitaminave dhe mineraleve thelbësore mund të ndikojë në të gjithë trupin tuaj – përfshirë thonjtë.

– Bëni kujdes me produktet që përdorni

Shumë manikyrë ose trajtime për thonjtë përmbajnë kimikate të ashpra që mund të dobësojnë thonjtë. Pastruesi i manikyrit që përmban aceton duhet të shmanget pasi mund të dëmtojë edhe më shumë thonjtë.

– Shmangni përdorimin e thonjve xhel ose akrilik

Ndërsa këto reklamohen si një alternativë e lehtë për ata që kanë probleme në rritjen e thonjve, përdorimi i shpeshtë mund të shkaktojë që thonjtë të qërohen, gjë që i dobëson ato.

– Mbani thonj të shkurtër

Thonjtë e gjatë kanë më shumë të ngjarë të thyhen dhe të kapen nga gjërat, ndërsa thonjtë më të shkurtër ka më pak të ngjarë të copëtohen, të çahen ose të ndahen, duke ndihmuar në mbajtjen e tyre të fortë.

– Mos përdorni thonjtë për të bërë gjëra

Përdorni mjete të posacme për hapjen e gjërave. Përdorimi i thonjve si mjete mund të çojë në thyerje dhe copëtim, gjë që mund t’i dobësojë.

– Shmangni tharjen e duarve

Nëse përdorni pastrues duarsh, përpiquni të mos e teproni. Vazhdimi i aplikimit të pastruesve të duarve mund të jetë katastrofik për thonjtë. Kjo sepse pastruesi than thonjtë (dhe duart), duke çuar në thonj të brishtë.

– Bisedoni me mjekun

Nëse keni provuar gjëra të shumta për disa javë dhe nuk keni vërejtur ndonjë ndryshim në thonj, shihni një dermatolog. Ata mund të hedhin një vështrim në thonjtë tuaj dhe t’ju bëjnë pyetje në lidhje me rutinën dhe shëndetin e përgjithshëm.

– Kushtojini vëmendje thonjve

Thonjtë mund të dërgojnë shumë mesazhe. Fatmirësisht, ka shumë gjëra që mund të bëni për të ndihmuar në forcimin e thonjve dhe përmirësimin e tyre. Mund të ketë një gjendje themelore që shkakton thonjtë e hollë ose të brishtë dhe vetëm duke trajtuar shkakun rrënjësor, thonjtë do të jenë në gjendje të bëhen përsëri të fortë.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook