Ekzema dhe Psoriasis janë të lidhura me shëndetin e Mëlçisë

Ekzema dhe Psoriasis janë të lidhura me shëndetin e Mëlçisë

 

A dëshironi lëkurë të shëndetshme, të ndezur? Filloni të kujdeseni më mirë për mëlçinë tuaj – veçanërisht nëse keni të bëni me ekzemë dhe psoriasis.

Ndërsa shumica e njerëzve nuk e kuptojnë këtë, funksioni i mëlçisë ka një ndikim të madh në shëndetin dhe pamjen e lëkurës tonë. Në fakt, çdo problem me mëlçinë ka tendencë ta shfaqë veten në gjendjen e lëkurës.

Mëlçia është fabrika metabolike e trupit tonë. Prodhon energjinë e nevojshme për të mbajtur mijëra funksione të ndryshme që shkojnë në qelizat e trupit. Zemra ka nevojë për energji për të mbajtur pompimin e gjakut në lëkurë, për të dërguar oksigjen në qelizat e lëkurës dhe për të ruajtur prodhimin e kolagjenit. Qelizat e lëkurës kërkojnë energji në mënyrë që të mund të rigjenerohen, vetëriparohen dhe eliminojnë toksinat.

Kur mëlçia nuk e bën punën e vet, duke prishur toksinat në efikasitetin e trupit, atëherë ato duhet të eliminohen nga trupi në një mënyrë tjetër. Në disa raste, ato përfundojnë duke e lënë trupin përmes lëkurës tuaj.

E thënë thjesht, toksinat në lëkurë ndërtohen dhe mund të shkaktojnë inflamacion, duke rezultuar në çështje të lëkurës si ekzema dhe psoriasis.

Mëlçia yndyrore është diagnozuar në 33.9% të pacientëve me dermatit atopik

Ndërsa problemet e mëlçisë mund të rezultojnë në shumë kushte të ndryshme të lëkurës, studiuesit kanë lidhur posaçërisht mëlçinë yndyrore me dermatitin atopik (ekzemën). Mëlçia yndyrore është një gjendje në të cilën mëlçia grumbullon yndyrë dhe zgjerohet, dhe ndërsa shpesh shoqërohet me pirjen e rëndë, ajo gjithashtu mund të gjendet tek fëmijët.

Një studim mbi fëmijët japonez zbuloi se fillimisht, 17.6% e pacientëve me dermatit atopik kishin mëlçi yndyrore, krahasuar me vetëm 3.2% të fëmijëve pa dermatit atopik.

Studiuesit vazhduan të kontrollonin fëmijët çdo vit, dhe tre vjet më vonë, 33.9% e pacientëve me dermatit atopik kishin mëlçi të yndyrshme. Ata besojnë se pasi që mëlçia yndyrore tek fëmijët mund të jetë një faktor rreziku për sëmundje të tjera në të ardhmen, është e rëndësishme të merren masa për ta parandaluar atë.

Ky hulumtim zbuloi gjithashtu se dermatiti atopik është i lidhur me mangësitë ushqyese, konsumin e yndyrave trans dhe keqpërdorimin e yndyrës – të gjitha këto kanë potencialin të ndikojnë në shëndetin e mëlçisë.

Kushte të tjera të lëkurës janë të lidhura me shëndetin e dobët të mëlçisë

Sa herë që toksinat grumbullohen në lëkurë, kjo rezulton në inflamacion dhe mund të shfaqet në kushte të ndryshme të lëkurës. Kushtet e tjera të lëkurës që mund të jenë një shenjë e shëndetit të dobët të mëlçisë përfshijnë:

  • Çdo lloj skuqje apo kruajtje e lëkurës
  • Psoriasis
  • Rrudhat e parakohshme dhe plakja e parakohshme e lëkurës
  • Urtikarie
  • Akne
  • Puçrra të thella të dhimbshme
  • Pikat kafe të mëlçisë
  • Aknet Rosacea

Fatkeqësisht, shumica e trajtimeve konvencionale për këto probleme të lëkurës përdorin ilaçe ose kremëra për të ndihmuar në shtypjen e problemit të lëkurës ose problemin me sistemin imunitar. Trajtimi i këtyre kushteve të lëkurës me ilaçe antihistamine ose kremra të fortë steroide mund t’i shtyjnë toksinat edhe më thellë në trup.

Natyrisht, antioksidantët që gjenden në perime mund të ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave të mëlçisë nga dëmtimi, ndërsa ndihmojnë në detoksifikimin e trupit.

Një qasje e natyrshme ndaj kushteve të lëkurës që adresojnë problemin themelor – mëlçinë – është shpesh një metodë më e mirë për trajtimin e ekzemës, psoriasis, aknet dhe çështjet e tjera të lëkurës.

Mëlçia është organi më i rëndësishëm detoksifikues në trup. Kur mëlçia nuk mund të neutralizojë dhe shpërndajë në mënyrë efektive toksinat, ato grumbullohen në trup. Shumë lëndë bimore thelbësore për funksionimin e shëndetshëm të mëlçisë – plus shumë më tepër – janë tani në dispozicion në një formulë të avancuar për mbështetjen e mëlçisë, LivePhora.

  • Produkte bimore për Psoriasis

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook