Syri diabetik – Retinopatia; nga komplikacionet e Diabetit

 

Retinopatia diabetike është dëmtimi i retinës (Cipa më e brendshme e kokërdhokut të  syrit, që është e ndjeshme ndaj dritës dhe që ia përçon ndijimin nervit pamor, rrjetëza e syrit), një ndërlikim që mund të ndikojë njerëzit me diabet. Retinopatia është shkaku më i zakonshëm i verbërisë në mesin e njerëzve në moshën e punës.

Çfarë e shkakton retinopatinë?

Për të parë, drita duhet të jetë në gjendje të kalojë nga pjesa e përparme e syrit deri në retinë, duke u fokusuar nga lentet. Retina është shtresa dritë-ndjesuese e qelizave në pjesën e prapme të syrit. Ajo e konverton dritën në sinjale elektrike. Këto sinjale dërgohen në tru nëpërmjet nervit optik dhe truri i interpreton ato për të prodhuar imazhet që ju shihni.

Një rrjet delikat i enëve të gjakut furnizon retinën me gjak. Kur këto enë të gjakut bllokohen, pikojnë ose të rriten pa kriter, retina dëmtohet dhe nuk është në gjendje për të punuar si duhet. Retinopatia është dëmtimi i retinës.

Rreziqet për sytë tuaj

Nivelet e vazhdueshme të larta të glukozës mund të çojnë në dëmtimin e syve. Për të reduktuar rrezikun e problemeve të syrit, glukoza në gjak, tensioni i gjakut dhe yndyrnat e gjakut duhet të mbahen brenda një norme të synuar, e cila duhet të miratohet nga ju dhe ekipi juaj i kujdesit shëndetësor. Qëllimi i trajtimit të diabetit me një mënyrë jetese të shëndetshme, është arritja e këtyre objektivave të miratuara.

Pirja e duhanit gjithashtu luan një rol të madh në dëmtimin e syve; në qoftë se ju pini duan, lënia e tij do të jetë jashtëzakonisht e dobishme.

Llojet e retinopatisë

Ka lloje të ndryshme të retinopatisë: retinopati e sfondit, makulopati dhe retinopati proliferative.

Retinopatia e sfondit

Ndryshimet e hershme të dukshme në retinë janë njohur si retinopati e sfondit. Kjo nuk e ndikon shikimin tuaj, por duhet të monitorohet me kujdes. Kapilarët (enët e vogla të gjakut) në retinë bllokohen, mund të fryhen pak (microaneurysm) dhe mund të rrjedhin gjak (hemorragji) ose lëng (eksudate).

Makulopatia

Makulopatia ndodh kur retinopatia e sfondit është në ose rreth Makulës. Makula është zona më e përdorur e retinës. Ajo siguron vizionin tonë qendror dhe është thelbësore për vizion të qartë të detajuar. Nëse lëngjet rrjedhin nga enët e zgjeruara të gjakut, ato mund të grumbullohen dhe të shkaktojnë ënjtje (edemë). Kjo mund të çojë në humbje të vizionit, veçanërisht për të lexuar dhe parë detajet, dhe çdo gjë mund të duket e paqartë.

Retinopatia proliferative

Retinopatia proliferative ndodh kur retinopatia e sfondit zhvillohet dhe zona të mëdha të retinës privohen nga furnizimi i duhur me gjak për shkak të enëve të gjakut të bllokuara dhe të dëmtuara. Kjo stimulon rritjen e enëve të reja të gjakut për të zëvendësuar ato të bllokuara. Këto enët e gjakut në rritje janë shumë delikate dhe rrjedhin pak gjak. Gjakderdhja (hemorragjia) shkakton një rrëpirë indesh që fillojnë të tkurren dhe të tërheqen në retinë, duke çuar në shkëputjen e saj dhe ndoshta duke shkaktuar humbjen e vizionit apo verbërinë.

Pasi retinopatia ka arritur në këtë fazë, zakonisht trajtohet me terapi me lazer. Rrezet e ndritshme të dritës lazer bëjnë djegie të vogël për të ndaluar rrjedhjen dhe për të ndaluar rritjen e enëve të reja të gjakut, por kjo nuk e korigjon problemin në mënyrë rrrënjësore, por vetem përkohësisht, sepse gjëndja do të ripërsëritet për shkak të kushteve të tjera të sëmundjes së diabetit.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me Diabet, për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Kura Bimore Profesionale për Diabetin

Heart & Blood

Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II

Diabeti është i shërueshëm! Ky është rezultati i shumë kërkimeve shkencore të mjekëve alternativë të pavarur, rezultat që ne e kemi vërtetuar dhe realizuar në një numër të madh pacientësh që kemi kuruar gjatë 10 viteve të fundit nëpërmjet Kurës Bimore Profesionale të posaçme për Diabetin në të gjitha fazat dhe llojet e tij, si arma më e fortë kundër kësaj sindrome të ndërlikuar, duke e shoqëruar me udhëzimet e posaçme për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ia shoqërojmë çdo pacienti bashkë me paketën e ilaçeve bimore.

Pra, nëse jeni duke kërkuar të shëroheni nga Diabeti dhe të zmbrapsni rezistencën ndaj insulinës, të stabilizoni sheqerin në gjak dhe të rifitoni shëndetin, zgjidhja është Kura Bimore Profesionale për Diabetin Tip II. Kjo paketë përfshin gjithçka që ju nevojitet për t’u shëruar nga Diabeti, për të përmirësuar ndjeshmërinë ndaj insulinës, për të zvogëluar inflamacionin dhe për të zvogëluar rrezikun e problemeve shëndetësore të lidhura me çekuilibrin e sheqerit në gjak, siç janë komplikacionet e diabetit, problemet e metabolizmit, sëmundjet e zemrës, çmenduria, sëmundja e Alzheimerit, kanceri, depresioni, tensioni i lartë , mbipesha dhe sëmundjet e veshkave.

On Sale
Coronagreen
Coronagreen
Coronagreen
was €200
Save €25
€175
On Sale
Arabinose
Arabinose
Arabinose
was €170
Save €30
€140
On Sale
Total Immunity Herbs
Total Immunity Herbs
Total Immunity Herbs
was €170
Save €30
€140
On Sale
Sylvestris
Sylvestris
Sylvestris
was €170
Save €30
€140