Shkëndija për Autizëm mund të lidhet edhe me ruajtësit në ushqimet e përpunuara

 

Tashmë është e njohur për të gjithë lidhja e vaksinave me autizmin dhe shumë gjendje të tjera shëndetësore, por  autizmi është gjithashtu i lidhur me ruajtësit në ushqimet e përpunuara.

Studiuesit nga Universiteti  (UCF) sapo njoftuan gjetje intriguese të cilat përshkruajnë ndryshime qelizore që zhvillohen kur qelizat burimore neuronale u ekspozohen niveleve të ngritura të një kimikati që zakonisht gjendet në ushqimet e përpunuara.

Autizmi

Autizmi

Studimi shërben si një shembull i rëndësisë së ushqimit që gratë shtatzëna hanë, dhe se si mund të ndikojë potencialisht në zhvillimin e trurit të fetusit.

Studimi përshkruan se si nivelet e ngritura të acidit ruajtës, propionik (PPA) – të përdorur për të zgjatur jetën e ushqimit dhe për të zvogëluar mykun në ushqimet e paketuara, bukë dhe djathëra — mund të ndikojnë negativisht në zhvillimin dhe diferencimin e neuroneve në trurin e fetusit tek fëmijët me spektër autizmi (ASD).

Spektri Autizmit

Spektri Autizmit

Hulumtimi u botua më 19 qershor 2019 në revistën “Science Reports”.

Nga përvoja klinike, ofruesit e kujdesit shëndetësor kanë vërejtur për shumë dekada se si fëmijët me ASD shpesh preken nga sëmundjet gastrointestinale, duke përfshirë kapsllëkun kronik dhe sindromën e zorrës së irrituar (IBS). Mekanizmi që qëndron pas kësaj lidhje është i paqartë, por hulumtimet në vazhdim sugjerojnë që mikrobiomi i zorrëve luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e trurit.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e plotë të prindërve me fëmijë të Spektrit Autik, për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore të fëmijëve të tyre.

Kura Bimore Profesionale për Spektrin e Autizmit

Paketa e Mbështetjes së Trurit dhe Kurimit Natyral të Fëmijëve Autik kombinon 3 produkte bimore në një paketë për të siguruar shërimin dhe ushqyesit kryesorë që fëmijët e moshës 2-15 vjeç kanë nevojë për funksionim optimal të trurit dhe përpunimin njohës.

1. Desert ProSmart

Një studim i madh tregoi se glutathione është më e ulët tek fëmijët me autizëm. Glutathione është antioksiduesi master i trupit i cili ndihmon në mbrojtjen e trurit nga dëmtimi i radikalëve të lirë.

Desert ProSmart ndihmon në forcimin e glutathione si N-Acetyl-L-Cysteine (NAC) dhe Acetyl-L-Carnitine (ALC). NAC është një aminoacid i cili është thelbësor për trupin për të bërë glutathione. ALC është një lloj carnitine që prodhohet natyrshëm në tru. ALC është një antioksidant i fuqishëm që është në gjendje të përshkojë pengesën gjak-trur dhe të stimulojë dhe forcojë qelizat nervore të trurit. Mund të ndihmojë gjithashtu në drejtimin e acideve yndyrore në mitokondri, energjia elektrike e qelizave. Kjo ndihmon në krijimin e energjisë së re të qelizave.

Fosfatidilserina (PS) është një klasë fosfolipidesh që gjenden në membranat qelizore. PS është kritike sepse ndihmon trurin të përdorë energjinë në mënyrë më efikase. PS rrit metabolizmin neuronal dhe stimulon prodhimin e acetilkolinës.

Desert ProSmart përmban ACL, NAC, PS, Acid Alpha Lipoic dhe Carnitine, të drejtëpërdrejta nga esenca e bimëve shkretinore.

2. Smart Kids Immunity Booster

Një sistem imunitar i fortë është thelbësor në trajtimin e Autizmit. Smart Kids Immunity Booster vepron në riparimin e çrregullimit të qelizave imunitare në tru (mikroglia dhe astroglia), autoimunitetin, aktivizimin e rritur të qelizave T, dhe mutacionet në gjenet që kontrollojnë funksionimin e qelizave immune, dhe jo vetëm.

3. ProbioHerb

Përmirësimi i shëndetit të zorrëve dhe balancimi i mikrobiomës është thelbësor për këdo që ka autizëm. Zorra konsiderohet truri i dytë për shkak të sasisë së mbaresave nervore dhe neurotransmetuesve që janë të lidhur me funksionimin e zorrëve. Kur shtresa e zorrëve është e përflakur dhe dëmtohet, proteina të mëdha futen në rrjedhën e gjakut. Kjo krijon inflamacion në të gjitha indet, përfshirë trurin.

Probiotikët janë mikroorganizma të dobishëm (baktere dhe maja) që mbajnë zorrë dhe trupin tuaj të shëndetshëm. Ato janë të ngjashme me mikroorganizmat që natyrisht jetojnë në trupin tonë.

ProbioHerb është një kombinim ideal i probiotikëve me bazë bimore për të mbështetur florën e zorrëve, shëndetin e qelizave dhe imunitetin.

Enzimat tretëse përmirësojnë funksionin e tretjes, përmirësojnë thithjen e lëndëve ushqyese dhe ndihmojnë në zbutjen e shqetësimit të stomakut. Produkti përfshin një larmi enzimash kyçe për të adresuar të gjitha efektet enzimatike të tretjes. Këto enzima janë në gjendje të mbijetojnë në vargjet e ndryshme të pH të stomakut dhe zorrëve të vogla.

* Përkrah bimeve, prindërit dhe kujdestarët e fëmijëve duhet të ndjekin edhe udhëzimet për dietën ushqimore dhe stilin e jetesës që ne e shoqërojme për çdo fëmijë në mënyrë të posaçme.