Sarkoma; Simptomat, Shkaqet, Llojet, Parandalimi, Trajtimi Natyral

 

Sarkoma është një lloj kanceri malinj që zhvillohet në indet lidhëse, dhe mund të prekë çdo pjesë të trupit. Sarkoma quhet shpesh “kancer i indeve të buta” ose “rabdomiosarkome”, por zakonisht prek ekstremitetet (duart dhe këmbët) kockat, kërcin, muskujt, tendinat, enët e gjakut, nervat, indet fijore përreth nyjeve. Ekzistojnë mbi 50 lloje të sarkomës, të cilat kryesisht ndahen në sarkoma të indeve të buta dhe sarkoma të kockave.

Sarkomave u jepet një numër emrash të ndryshme bazuar në llojin e indeve që ato prekin më së shumti. Për shembull, osteosarcoma lidhet me kockat, chondrosarcoma lidhet me kërcin, liposarkoma lidhet me gjëndrat yndyrore, dhe leiomiosarkoma lidhet me muskujt e lëmuar.

Sarcoma prek njerëzit e të gjitha moshave. Rreth 50% e sarkomave të kockave dhe 20% e sarkomave të indeve të buta diagnostikohen tek njerëzit nën moshën 35 vjeç. Disa sarkoma, të tilla si leiomyosarcoma, chondrosarcoma, dhe tumor stromal gastrointestinal (GIST), janë më të zakonshme në të rriturit se sa në fëmijët.

Diagnoza konsiderohet e komplikuar për kancerin e sarkomës sesa kanceret më të zakonshme të kancerit që i shfaqin tumoret e tyre në organet aktuale aktive. Shumë gunga të lehta të indeve të buta në lëkurë janë yndyrna të gdhendura ose grumbuj të lipideve. Përveç kësaj, sarkomat aktuale shpesh nuk janë të dhimbshme, duke e bërë më të vështirë vetëdijen. Ato bëhen të rrezikshme duke infektuar nyjet limfatike aty pranë ose thjesht duke u futur në limfë, pastaj qarkullojnë në organe të tjera funksionale në trup.

Një formë shumë më pak e dukshme e sarkomës quhet GIST – tumori stromal gastrointestinal. Termi stromal tregon një lloj indi lidhës që mban së bashku stomakun dhe zorrët e mëdha dhe të vogla. Ngjashëm me forma të tjera të sarkomës, GIST shpesh është e vështirë të zbulohet sepse indi lidhës nuk është i përfshirë drejtpërdrejt me funksionin e organeve të tretjes.

Pothuajse gjysma e sarkomave e kanë origjinën në një nga këmbët ose krahët e trupit.

Mënyra e zakonshme  e trajtimit onkologjik përfshin kirurgji. Nëse sarkoma është mjaft ekstreme në një gjymtyr, ky limit mund të amputohet. Kjo është një mënyrë e tmerrshme për të trajtuar kancerin. Plus, kjo nuk bën asgjë për të eliminuar shkaqet e kancerit apo për të parandaluar rikthimin e tij.

Fakte mbi Sarkomën

 • Ka mbi 50 lloje të sarkomës së indeve të buta.
 • Simptomat mund të mos jenë të dukshme; shpesh, shenja e vetme e sarkomës është një kokërr apo gjëndërr.
 • Dhimbja mund të ndodhë në varësi të vendit ku ndodhet tumori, ose nëse shtyn në nervat e afërta.

Simptomat kryesore janë

Njerëzit me sarkoma të indeve të buta shpesh nuk kanë simptoma. Nuk mund të ketë shenja, derisa masa të rritet në një madhësi të madhe dhe mund të dallohet; megjithatë, edhe kjo mund të shkojë pa u vënë re.

– Dhimbje – simptoma më e dukshme. Sapo tumori ndikon në indet lokale, nervat ose muskujt, mund të ndihen dhimbje në atë zonë.

– Inflamacion – tumori rritet dhe përfundimisht ndikon në zonë dhe shkakton ënjtje.

– Simptomat specifike të vendndodhjes – pamundësia për të lëvizur gjymtyrët siç duhet (nëse sarkoma është në krahë apo këmbë për shembull) dhe dëmtime të tjera në varësi të vendndodhjes.

– Simptoma të veçanta mund të pasqyrojnë llojin e veçantë të sarkomës. Për shembull, tumoret në sistemin gastrointestinal mund të kenë rrjedhje gjaku, kështu që këto sarkoma mund të prodhojnë simptoma të tilla si gjak në jashtëqitje.

Llojet e Sarkomës

Llojet e sarkomave të indeve të buta përcaktohen nga indeksi apo vendndodhja e prekur; ato përfshijnë:

 • Undifferentiated pleomorphic sarcoma – i njohur më parë si histiocytoma malinje fibroze – ky tumor është gjetur më shpesh në krahë apo këmbë, por nganjëherë në fund të barkut.
 • Tumori stromal gastrointestinal (GIST) – ndikon në qelizat e specializuara neuromuskulare të zorrës.
 • Liposarkoma – sarkoma e indeve të yndyrës.
 • Leiomyosarcoma – ndikon në muskujt e lëmuar në muret e organeve.
 • Sarkoma Synovial – këto zakonisht gjenden rreth një bashkimi në krahë apo këmbë.
 • Angiosarkome – këto zhvillohen në qelizat e gjakut ose enët limfatike.
 • Fibrosarkoma – sarkoma që zakonisht formohen në gjymtyrë nga fibroblastet, lloji më i zakonshëm i qelizave në indin lidhës.
 • Shembuj të mëtejshëm – këto përfshijnë dermatofibrosarcoma protuberans, një lezion i lëkurës; sarkoma epithelioid, e cila shpesh prek duart ose këmbët e të rriturve të rinj; myksoma, e cila prek të rriturit e moshuar, zakonisht në krahë dhe këmbë; mesenchymomas, të cilat janë të rralla dhe kombinojnë elemente të sarkomave të tjera dhe mund të gjenden në çdo pjesë të trupit; sarkoma vaskulare, që përfshin shumë enë të gjakut; dhe neurialmoma malinje (e njohur edhe si schwannoma).

– Sarkoma e Kaposit; Kjo është një sarkomë që prek lëkurën dhe shkaktohet nga një virus. Disa detaje mbi këtë lloj sarkome:

 • Forma më e zakonshme e sarkomës së Kaposit lidhet me AIDS.
 • Tumoret e Kaposit shpesh prodhojnë lezione të dallueshme të lëkurës, por gjithashtu prekin indet e tjera të buta.
 • Sarkoma e Kaposit shkaktohet nga virusi herpes.

Shkaqet e Sarkomës

– Nuk ka ndonjë shkak të njohur të sarkomës. Megjithatë, janë identifikuar disa shkaqe:

– Sarkoma e Kaposit – lloj i vetëm i sarkomës së indeve të buta që ka një shkak të përcaktuar qartë; virusi herpes.

– Doza të larta të rrezatimit – për shembull gjatë një terapie të mëparshme të kancerit, janë një faktor i qartë rreziku për sarkomat e indeve të buta.

– Kushtet gjenetike – për disa mund të ketë një lidhje me kushte të caktuara gjenetike.

– Faktorët e rrezikut përfshijnë moshën, e cila është e lidhur me kancerin në përgjithësi.

– Rreziqet e rritura të sarkomës janë vërejtur edhe në lidhje me ekspozimin ndaj kimikateve të caktuara, duke përfshirë kloridin vinil, dioksinat dhe herbicidet fenoksiacetike.

– Nëse keni çrregullim kockor, siç është sëmundja Pegetova.

– Çrregullimi gjenetik neurofibromatosis, retinoblastoma.

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Që nga fillimi i vitit 2009 ne kemi ndihmuar disa mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar nga teknologjitë më të fundit dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të paraardhësve tanë, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit. Pacientët që vijnë tek ne e shprehin shpesh se do të dëshironin të na kishin gjetur më parë, sepse qasja jonë është shumë më e përparuar, më efektive dhe më e sigurtë, se sa të gjitha llojet e trajtimeve që kanë ndjekur më parë.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të në ngrohtësinë familjare mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmarrë udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë shanset maksimale të shërimit, me vullnetin e Zotit.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!