Mësoni përfitimet e vrapimit në mëngjes

Mësoni përfitimet e vrapimit në mëngjes

 

Vrapimi është një mënyrë e rëndësishme për të arritur fitnesin për trupin tuaj.

Shumë njerëz, të rinj dhe të moshuar, vrapojnë për përfitimet e tij të mrekullueshme. Forma më e thjeshtë e stërvitjes, dhe koha më e mirë për vrapim është herët në mëngjes.

Këtu gjeni disa shpjegime për përfitimet e vrapimit në mëngjes

 1. Përmirësimi i energjisë dhe kapacitetit të kuptimit

Vendimi për të vrapuar herët në mëngjes ju ndihmon të ngriheni në kohën e duhur nga shtrati, gjë që rrit gatishmërinë, rrit stimulimin mendor dhe fizik.

Përveç kësaj, rrit rrjedhën e adrenalinës dhe endorfinës në trup, duke rezultuar në një ndjenjë të mrekullueshme që zgjat me orë të tëra gjatë ditës.

 1. Përmirëson shëndetin e zemrës

Vrapimi herët në mëngjes ndihmon në zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare, pasi shumë studime kanë treguar se vrapuesit kanë një normë 30% më të ulët të vdekjes nga problemet kardiovaskulare.

 1. Stimulon fillimin e metabolizmit në trup

Vrapimi në mëngjes nxit fillimin e metabolizmit në trup, duke vazhduar kështu të digjni kalori deri në 24 orë.

Pas vrapimit në mëngjes është e mundshme që do të filloni të ndiheni të uritur, gjë që zvogëlon mundësinë e anashkalimit të vaktit më të rëndësishëm të ditës dhe mëngjesi do të konsumohet për të rikuperuar energjinë në vend që ta ruani atë.

 1. Shëndet më i mirë i kyçeve

Vrapimi në mëngjes ndihmon në zvogëlimin e peshës dhe fitimin e trupit, duke ulur kështu sasinë e stresit në nyje, dhe përfitimet e vrapimit në mëngjes gjithashtu zhvillojnë kapacitetin muskulor, duke zvogëluar shanset e osteoporozës.

 1. Përmirëson zakonet e gjumit

Ushtrimi i mëngjesit siguron një kohë më të gjatë në gjumë të thellë dhe vlen të përmendet se zgjimi herët për një vrapim ndihmon në krijimin e një rutine të gjumit.

Gjithashtu, zgjimi në kohë të planifikuara pas disa ditësh zgjimi herët për një vrapim, do të bëjë që të flini herët në mbrëmje.

 1. Një ushtrim i lirë

Është një nga ushtrimet më të mira dhe gjithçka që ju nevojitet janë atlete të rehatshme sportive dhe harroni abonimet e shtrenjta në palestër. Vrapimi është në dispozicion për ju 24 orë në ditë për një periudhë prej 7 ditësh.

 1. Përmirëson humorin dhe zvogëlon stresin

Vrapimi është një ushtrim me intensitet të lartë që stimulon trupin të sekretojë kimikate që e bëjnë një person të ndihet i lumtur dhe të kapërcejë stresin.

Këshilla për fillestarët

Ka shumë këshilla që të merrni përfitimet e vrapimit në mëngjes nëse jeni fillestar, duke përfshirë:

 • Filloni të vraponi në distanca të shkurtra dhe të ndara dhe shmangni vrapimin e distancave të gjata.
 • Alternoni midis vrapimit dhe ecjes, për shembull, dy minuta vrapim dhe dy minuta ecje, dhe pastaj gradualisht rritni intervalet tuaja të vrapimit.
 • Filloni të vraponi me një ritëm të moderuar dhe mos filloni shpejt, pasi kjo shkakton lodhje dhe dhimbje.
 • Prisni një ditë pas përpjekjes tuaj të parë për të vrapuar, pasi trupi ka nevojë të rikuperohet dhe të rregullojë zemrën, muskujt dhe enët e gjakut në ushtrime të reja.
 • Mundohuni të vraponi me hapa të thjeshtë dhe të shkurtër që të jenë më efektive në fillim.
 • Zgjidhni vendin e duhur për vrapim.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook