Lupus; Llojet, Simptomat, Shkaqet, Trajtimi Natyral

Lupus është një sëmundje kronike inflamatore, autoimmune, që ndikon gjakun dhe indet lidhëse. Kjo është e pazakontë, komplekse dhe një  kusht shëndetësor pak i kuptueshëm që ndikon në shumë pjesë të trupit dhe shkakton simptoma të ndryshme duke filluar nga të lehtat në më të rrezikshmet për jetën.

Lupus është një kusht autoimun, që do të thotë se shkaktohet nga problemet me sistemin imunitar (mbrojtësi natyror i trupit kundër sëmundjeve dhe infeksioneve).

Te njerëzit me lupus, për arsye të pakuptuara në mënyrë të qartë, sistemi imunitar fillon të sulmojnë qelizat e shëndetshme, indet dhe organet. Ashtu si me kushtet e tjera më të zakonshme autoimune si artriti reumatoid, mendohet se një kombinim i faktorëve gjenetik dhe mjedisor janë përgjegjës për të shkaktuar fillimin e lupus-it në njerëz të caktuar.

Llojet e Lupus

Ka disa lloje të lupus, por më kryesoret janë:

– Lupus Eritematoz Diskor (LED); kjo është një formë e butë e lupus që ndikon vetëm në lëkurë. Ajo shkakton simptoma të tilla si: shenja të kuqe, rrethore si luspa në lëkurë, që mund të trashen dhe të ngurtësohen, humbje të flokëve, arna të përhershme pa flokë. (LED) mund të ndihmohet duke shmangur ekspozimin direkt ndaj diellit. (LED) zakonisht ndikon vetëm në lëkurë, por, në disa raste, ajo mund të përparojë në indet e trupit dhe organet.

– Lupus i Barnave Nxitëse; ka mbi 100 medikamente që janë të njohura për të shkaktuar lupus, si një efekt anësor në njerëz të caktuar. Lupus i shkaktuar nga medikamentet është i njohur si lupus i barnave nxitëse.

Ndërprerja e vargut të ilaçeve zakonisht ndihmon për të zgjidhur simptomat e lupusit të barnave nxitëse.  Nëse jeni të shqetësuar se mjekimi juaj mund të shkaktojë efekte anësore si lupus, diskutojeni çështjen me mjekun tuaj të licencuar. Në çdo rast nuk duhet ta ndërprisni papritmas asnjë ilaç të përshkruar pa u konsultuar me mjekun tuaj.

– Lupus Eritematoz Sistemik (SLE); ky është një lloj i lupus që mund të ndikojë pjesën më të madhe të indeve të trupit dhe organet. (SLE) është lloji i Lupus që shumica e njerëzve kanë për qëllim përdorin termin “Lupus”. Pjesa në vijim e këtij artikulli do të përqëndrohet pikërisht në këtë lloj të Lupus, SLE.

Sa i zakonshëm është Lupus?

LES është një gjendje e pazakontë, me 90% të rasteve që ndodhin te gratë. Shumica e rasteve të LES së pari fillojnë te gratë që janë në moshën riprodhuese (mes moshës 15 dhe 50).

Fondacioni i Lupus i Amerikës vlerëson se 1.5 milionë amerikanë, dhe të paktën pesë milionë njerëz në mbarë botën, kanë një formë të Lupus.

Simptomat

Shumë njerëz do të përjetojnë periudha të gjata kohore me pak ose aspak simptoma para se papritur të përjetojnë një shpërthim, ku simptomat e tyre janë veçanërisht të rënda.

Megjithatë, edhe rastet e lehta të LUPUS mund të kenë një ndikim të konsiderueshëm mbi cilësinë e jetës së një personi për shkak se shumë nga simptomat, veçanërisht lodhja kronike, mund të jetë shqetësuese dhe të shkaktojë ndjenjat e depresionit dhe ankthit.

SLE ndonjëherë mund të shkaktojë një sërë komplikacionesh të rënda, të tilla si probleme të veshkave dhe sëmundje të zemrës, dhe trajtimi mund ta bëjë një person të prekshëm ndaj infeksioneve të rënda.

Simptomat e Lupus Eritematoz Sistemik lupus (SLE) mund të ndryshojnë nga personi në person. Disa njerëz mund të përjetojnë vetëm disa simptoma të buta, ndërsa të tjerë mund të preken më rëndë.

Simptomat kryesore

Tre Simptomat kryesore të SLE janë:

  1. Lodhje;një nga simptomat më të zakonshme të SLE. Ju mund të ndjeheni shumë i lodhur edhe pse mund të merrni mjaft gjum. Kryerja e detyrave të përditshme, të tilla si punët e shtëpisë apo punët e zyrës, mund t’i lini për shkak se ndiheni të lodhur. Shumë njerëz me SLE kanë raportuar se lodhja është aspekti më shqetësues dhe shkatërrues i SLE, sepse ajo ka një ndikim negativ në punën e tyre dhe në jetën shoqërore.
  2. Dhimbje nyjesh;Nëse keni SLE, ju keni më shumë gjasa të përjetoni dhimbje kyçesh në duar dhe këmbë. Ju mund të gjeni se dhimbja ndryshon nga një grup i nyjeve në një tjetër mjaft shpejt. Megjithatë, ndryshe nga disa kushte të tjera që ndikojnë nyjet, SLE nuk ka gjasa të shkaktojë dëmtim të përhershëm apo deformim të nyjeve tuaja.
  3. Skuqje e lëkurës;Te njerëzit me SLE, skuqja e lëkurës më së shpeshti zhvillohet në fytyrë, kyçet e duarve dhe në duar. Një skuqje mbi faqe dhe në urën e hundës është veçanërisht e zakonshme dhe është e njohur si një “skuqje flutur”. Skuqja e lëkurës që shkaktohet nga SLE mund të jetë e përhershme dhe mund të bëhet më keq me ekspozimin ndaj diellit. Kjo është e njohur si photosensitivity.

Përveç simptomave kryesore, SLE mund të shkaktojë një numër të simptomave të tjera. Megjithatë, në qoftë se ju keni SLE, nuk është e thënë që t’i keni të gjitha simptomat e listuara më poshtë; shumë njerëz përjetojnë vetëm simptomat kryesore.

Simptoma të tjera të SLE mund të përfshijnë:

– Temperaturë të lartë (ethe) 38°C (100.4F) ose më lart.

– Ënjtje të gjendrave limfatike (gjëndra të vogla në formë bathe që gjenden në të gjithë trupin, duke përfshirë qafën, sqetullat dhe ijët).

– Ulçera të përsëritura të gojës.

– Humbje të flokëve (alopecia).

– Presion të lartë të gjakut (hipertension).

– Depresion.

– Sy të thatë.

– Humbje të kujtesës.

– Migrenë.

– Anemi.

– Fenomeni Raynaud – një kusht që kufizon furnizimin me gjak në duar dhe këmbë kur është ftohtë.

Shkaqet

Lupus Eritematosus Sistemik (SLE) është një gjendje autoimmune, që do të thotë se është shkaktuar nga problem që lidhen me sistemin imunitar.

Sistemi imunitar është mbrojtja natyrore e trupit kundër sëmundjes dhe infeksionit. Kur sistemi imun zbulon praninë e një agjenti infektive, si një virus ose bakterie, ai dërgon qelizat specialiste të quajtura antitrupa për të vrarë agjentin.

Por, në rastet e SLE, antitrupat që lëshohen nga sistemi imun fillojnë të sulmojnë indet e shëndetshme, qelizat dhe organet.

Shumica e ekspertëve mendojnë se SLE nuk ka vetëm një shkak. Ata argumentojnë se mund të ketë një numër të faktorëve gjenetik që i bëjnë njerëzit më të ndjeshëm për zhvillimin e SLE. Megjithatë, ekzistojnë një ose më shumë faktorë të mjedisit që shkaktojnë fillimin e SLE në njerëz me një sensibilitet gjenetik ekzistues.

Faktorët e mundshëm gjenetik dhe mjedisor diskutohen me hollësi më poshtë.

Faktorët gjenetik

Besohet se gjenet që trashëgoni nga prindërit tuaj mund t’ju bëjnë më të ndjeshëm ndaj SLE për dy arsye kryesore:

– Nëse keni një binjak identik me SLE, ju keni një vlerësim me një-në-katër mundësi të zhvillimit të gjendjes te vetja juaj.

– Normat e SLE ndryshojnë shumë në mes grupeve të ndryshme etnike.

Hulumtuesit kanë identifikuar një numër të mutacioneve të ndryshme gjenetike që duket se  i bëjnë njerëzit më të ndjeshëm për zhvillimin e SLE.

Një mutacion gjenetik ndodh kur udhëzimet normale që kryhen në gjene të caktuara bëhen “të përziera”, duke rezultuar që proceset e trupit të mos punojnë normalisht.

Shumica e gjeneve të ndryshuara janë të lidhura me rregullimin e funksioneve të caktuara të sistemit imunitar, të cilat mund të shpjegojnë pse sistemi imunitar te njerëzit me SLE fillon mosfunksionimin.

Gjithashtu, disa nga gjenet e ndryshuara nga mutacioni janë të përfshira në kromozomin X. Kromozomet janë blloqe të mëdha të informacionit gjenetik. Burrat kanë vetëm një kromozom X (dhe një kromozom Y), ndërsa femrat kanë një pale të kromozomeve X (pra 2 kromozome X).

Prandaj, gratë kanë dy herë më shumë gjasa për të marrë një nga gjenet e ndryshuara nga mutacioni. Së bashku me faktorët hormonal, kjo mund të shpjegojë pjesërisht pse SLE është shumë më e zakonshme te gratë se sa te burrat.

Faktorët e mjedisit

Një numër i faktorëve të mjedisit mund të jetë përgjegjës për të shkaktuar fillimin e SLE te individët e cenueshëm.

Nuk është e kufizuar në prova të moderuara për të sugjeruar se faktorët e mëposhtëm mund të jenë përgjegjës:

– Ekspozimi ndaj diellit

– Ndryshimet hormonale që ndodhin gjatë jetës së një gruaje, të tilla si gjatë pubertetit ose shtatzanisë.

– Disa medikamente mund të shkaktojnë Lupus e barnave nxitëse.

Virusi Epstein-Barr (EBV), gjithashtu ka qenë sugjeruar si një shkak i mundshëm i SLE, megjithatë, EBV është një infektim i zakonshëm virusal që zakonisht nuk shkakton asnjë simptomë dhe në disa njerëz mund të shkaktojë ethe të gjëndrave.

Paketa për Pacientët me lloje të ndryshme të Lupus

The herbal treatments for Autoimune Disorders

The most effective and promising natural professional treatment for all patients with autoimmune, motoric, neurological and genetic diseases, including: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Rheumatoid Arthritis, Hashimoto's Thyroiditis, Lupus, Hepatitis Autoimmune, Type 1 Diabetes, Autoimmune Hemolytic Anemia, Cerebral Palsy, Muscular Dystrophy, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsy, Sjwgren Syndrome, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, ADHD, Cystic Fibrosis, Urticaria / Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etc.

Our cures are completely with wild desert plants studied in different parts of the modernized world, successfully tested in hundreds of patients with different types of autoimmune diseases, and are completely safe, very effective and without any side effects.

You can find the detailed cures of each of the autoimmune diseases in detail by clicking on the photos below or on the name of each product.

Kurat bimore profesionale për Sëmundjet Autoimune - Shqip

Trajtimi natyral profesional më efektiv dhe më shpresëdhënës për të gjithë pacientët me sëmundje autoimmune, motorike, nervore dhe gjenetike, duke përfshirë: Multiple Sclerosis (MS), ALS, Lower motor neuron (LMN) syndrome, Artriti Reumatoid, Tiroiditi Hashimoto, Lupus, Hepatiti Autoimun, Diabeti Tip 1, Anemia Hemolitike Autoimune, Paraliza Cerebrale, Distrofia Muskulare, Friedreich Ataxia, Cerebellar Ataxia, Epilepsia, Sindromi Sjwgren, Maffucci Syndrome, Bipolar Disorder, Fibroza Cistike, Urtikaria/Hives, Branchio-oto-renal (BOR) syndrome, etj.

Kurat tona janë krejtësisht me bimë të egra shkretinore të studiuara në vende të ndryshme të botës së modernizuar, të provuara me sukses në qindra pacientë me lloje të ndryshme të sëmundjeve autoimmune, dhe janë krejtësisht të sigurta, shumë efektive dhe pa asnjë lloj efekti anësor.

Kurat përbërëse të secilës prej sëmundjeve autoimune i gjeni të detajuara duke klikuar mbi fotot e mëposhtme apo mbi emrin e secilit ilac.