Kjo pjesë e trupit plaket më shpejtë se pjesët e tjera

Kjo pjesë e trupit plaket më shpejtë se pjesët e tjera

 

Mendimi i plakjes është një faktor i madh i stresit për shumë njerëz, ndoshta edhe më shumë sesa akti fizik i plakjes. Nëse jeni një prej atyre njerëzve, duhet të qetësoheni.

Në të vërtetë, koka ka plakje më të shpejt se pjesa tjetër e trupit. Përpara se t’ju kap paniku, ky lloj ndryshimi nuk vihet re tek të gjithë njerëzit.

Kjo ndodh për shkak të një teorie relativiteti që Ajnshtajn themeloi dhe shkencëtarët më vonë e provuan: Shkalla në të cilën lëviz koha varet nga sa shpejt po lëvizni dhe sa afër jeni në një fushë gravitacionale. Për shembull, orët në lartësi më të larta drejtohen pak më shpejt se ato në nivelin e detit.

Studiuesit pranë Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë (NIST) dëshironin ta provonin këtë teori në një shkallë edhe më të vogël, në një diferencë prej vetëm një këmbë. Ata përdorën orë atomike që “shënojnë” si një jon të vetëm alumini vibruese midis dy niveleve të energjisë mbi një milion miliardë herë në sekondë. Kur ata ngritën një orë një të tretën e një metri (rreth një këmbë) mbi tjetrën, ajo më lartë lëvizi me një shkallë pak më të shpejtë sepse kishte një forcë më të vogël gravitacionale.

Pra, nëse koha shkon më shpejt në një ndryshim të vetëm me një këmbë, definitivisht shkon më shpejt në diferencën e lartësisë midis kokës dhe këmbëve, duke e bërë kokën pjesën më të “vjetër” të trupit.

Përsëri, kjo plakje nuk ka ndonjë ndikim thelbësor në paraqitjen e njeriut – ne ndoshta do të kishim vërejtur deri tani nëse do kishte, edhe pse NIST beson se zbulimi mund të ketë aplikime praktike në fusha si gjeofizika.

Ja disa këshilla që të parandaloni plakjen e parakohëshme

Eliminoni faktorët kryesorë që dëmtojnë dhe shkaktojë probleme në fytyrë dhe flokë, si:

– Stresi

– Mungesa e gjumit

– Të ushqyerit e dobët

– Ndotja e mjedisit

– Dëmtimi nga rrezet ultravjollcë

– Disa lloje të ilaçeve kimike

– Pirja e lëndëve narkotike

– Pirja e duhanit

– Pijet alkoolike

– Pesticidet

– Produktet e Sojës

– Fluorur

– Halogjenët

Konsumoni!

– Bishtajore

– Mish pule organik, mëlçitë e viçit,

– Peshkun dhe frutat e detit

– Kosin organik

– Arrat, bajmet, farat e lirit

– Vaj ulliri

– Qepë, hudhër

– Farat e chias

– Konsumoni ushqime që përmbajnë glutathione të tilla si: brokoli, grejpfrut, lulelakër, lakër të bardhë.

Ka mijëra produkte që reklamohen për pastrimin e lëkurës dhe për t’i dhënë asaj ngjyra të ndezura, por mënyrat natyrale janë gjithmonë zgjidhja më e shëndetëshme dhe më e sigurtë për shëndetin e lëkurës dhe për shëndetin e përgjithshëm.

 

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook