Karcinoma Bronchioloaveolare; Kanceri “misterioz” i mushkërive

 

Kanceri Bronchioloalveolar është quajtur ndonjëherë si  kanceri “misterioz” i mushkërive. Me një kontabilitet prej 2% deri 14% të të gjithë kancereve të mushkërive, pak dihet për këtë lloj kanceri të qelizave jo të vogla të mushkërive.

Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka klasifikuar atë si një lloj adenocarcinoma, një formë e kancerit të mushkërive që është më e zakonshme te jo-duhanpirësit.

Adenocarcinoma është forma më e zakonshme e kancerit të mushkërive që prek gratë, dhe është gjetur shpeshte jo-duhanpirësit. Ky është edhe lloji më i zakonshëm i kancerit të mushkërive tek njerëzit nën moshën 45 vjeç dhe lloji më i zakonshëm i kancerit të mushkërive në mesin e të gjithë aziatikëve.

Ky lloj kanceri zhvillohet në qelizat pranë qeskave të vogla të ajrit (alveolet) në rajonet e jashtme të mushkërive dhe përhapet ose përgjatë indeve që ndajnë alveolin, ose nëpërmjet rrugëve të frymëmarrjes.

Ndryshe nga format e tjera të kancerit të mushkërive që shpesh përhapen në cipën e mushkërive (pleurë), dhe rajone të tjera të trupit, ky përhapet kryesisht në mushkëri.

Ka 2 lloje kryesore të Kancerit Bronchioloalveolar: non-mucinous, i cili është më i zakonshmi, dhe prek më shpesh duhanpirësit, dhe mucinous, i cili është më pak i zakonshëm dhe shpesh prek jo-duhanpirësit.

Simptomat

Simptomat e Kancerit Bronchioloalveolar janë të ngjashme me simptomat e para të kancereve të tjera të mushkërive, dhe përfshijnë një kollë të vazhdueshme, peshtymë gjaku (hemoptysis), dhe dhimbje gjoksi. Nuk është e pazakontë për Kancerin Bronchioloalveolar që të ngatërrohet me pneumoninë ose sëmundje të tjera të mushkërive, para se ai të diagnozohet.

Ndonjëherë nuk mund të ketë shenja apo simptoma në fazat e hershme, megjithatë, simptomat zhvillohen kur sëmundja përparon.

Këto simptoma mund të përfshijnë:

 • Kollë që nuk largohet për dy deri në tre javë
 • kollë e gjatë që vjen duke u përkeqësuar
 • Infeksione të vazhdueshme në gjoks
 • peshtymë gjaku
 • mbajtje fryme të vazhdueshme të pashpjegueshme
 • lodhje të pashpjegueshme të vazhdueshme apo mungesë të energjisë
 • humbja peshe të vazhdueshme të pashpjegueshme
 • dhimbje gjoksi ose supesh të vazhdueshme

Simptomat më pak të zakonshme përfshijnë:

 • Ndryshime në paraqitjen e gishtave, lakim i tyre apo duke u zmadhuar në skaje
 • temperatura e lartë (ethet) 38°C ose më shumë
 • vështirësi në gëlltitje apo dhimbje gjatë gëlltitjes
 • gërhitje, gulçim
 • ngjirje zëri
 • ënjtje të fytyrës.

Shkaqet

Pirja e duhanit është shkaku më i zakonshëm i kancerit të mushkërive në përgjithësi, por shumë njerëz të diagnostikuar me adenocarcinoma të mushkërive nuk kanë pirë duhan. Shkaku më i zakonshëm te jo-duhanpirësit është ekspozimi ndaj radonit në shtëpi. Adenocarcinoma e mushkërive është një sëmundje multifaktoriale, që do të thotë se disa faktorë mund të punojnë së bashku për të shkaktuar ose për të parandaluar kancerin.

Shumë ekspozime ndaj mjedisit mund të kontribuojnë në rrezikun e kancerit të mushkërive, përveç pirjes së duhanit, dhe, si pirja e duhanit, shumë prej tyre janë të shmangshme në qoftë se ne jemi të vetëdijshëm për to. Ju mund të zvogëloni rrezikun duke bërë gjëra të thjeshta, si testimi i shtëpisë tuaj për ekzistencën e radonit dhe përdorja e maskës së duhur kur punoni me kimikate të caktuara.

Disa nga shkaqet më të zakonshme mjedisore të kancerit të mushkërive janë:

Radoni

Ekspozimi ndaj radonit në shtëpi është shkaku i dytë kryesor i kancerit të mushkërive dhe shkaku kryesor te jo-duhanpirësit.

Radoni është një gaz radioaktiv që prodhohet nga prishja natyrore e uraniumit në tokë. Ai mund të hyjë në shtëpi përmes të , dhe e vetmja mënyrë për të ditur nëse jeni të sigurt, është që të testoni shtëpinë për ekzistencën apo jo të radonit. Kjo bëhet thjeshtë nëpërmjet disa pajisjeve të veçanta që gjenden në dyqanet metalike apo mekanike.

Asbesti

Ekspozimi ndaj asbestit është konsideruar zakonisht një ekspozim në vendin e punës, por duke punuar me asbest të izoluar në shtëpitë e vjetra, mund të rezultojë në ekspozim shumë të madh. Asbesti është përgjegjës për rreth 84% të rasteve të Mesothelioma, një kancer që përfshin astarin e mushkërive. Duke qenë vetëm, asbesti paraqet pak rrezik, por ekspozimi mund të rezultojë në qoftë se ai ngacmohet. Në qoftë se doni të rimodeloni një shtëpi që mund të përmbajë asbest të izoluar, punësoni një kontraktues të çertifikuar.

Ndotja e ajrit

Ndotja e ajrit është parë si një faktor i mundshëm i rrezikut për kancerin e mushkërive, sepse ka një dallim të madh në mes të incidencës së kancerit të mushkërive në zonat urbane dhe rurale, dhe kanceri i mushkërive është më i përhapur në zonat urbane. Është e paqartë se në çfarë shkalle ndotja e ajrit kontribuon në kancerin e mushkërive, por sipas studimit më të madh deri më sot, më shumë se 10% e kancerit të mushkërive në Evropë mund të jetë nga ndotja e ajrit.

Kimikatet industriale

Si me asbestin, shumica e ekspozimeve ndaj kimikateve që shkaktojnë kanceri ndodhin në vendin e punës. Disa produkte që përdoren në shtëpi, të tilla si disa pastrues druri, përmbajnë kimikate që janë të lidhura me një rritje të rrezikut të kancerit të mushkërive. Është e rëndësishme të lexoni etiketat mbi këto produkte dhe të marrni masat e duhura sipas udhëzimeve në paketim.

Ekspozimi ndaj rrezatimit

Ekspozimi ndaj rrezatimeve mjekësore në gjoks për kanceret e tjera, për shembull Hodgkin limfoma ose kanceri i gjirit, mund të rrisë rrezikun e kancerit të mushkërive. Në Japoni, ekspozimi ndaj rrezatimit të bombës atomike ishte i lidhur me një rrezik të lartë të zhvillimit të kancerit të mushkërive.

Ekspozimi ndaj tymit të duhanit

Tymi i dorës së dytë rrit dy-tre fish rrezikun e kancerit të mushkërive te dikush që nuk pi duhan. Kjo gjë mendohet aktualisht të jetë përgjegjëse për 1.6% të kancerit të mushkërive.

Ekspozimi profesional

Ekspozimi ndaj kimikateve të caktuara dhe substancave që përdoren në disa profesione dhe industri është i lidhur me një rrezik më të lartë të zhvillimit të kancerit të mushkërive. Këto kimikate dhe substanca përfshijnë: arsenik, asbest, beryllium, cadmium, tym qymyri dhe koksi, silicë dhe nikel.

Profesioni si shkak i kancerit të mushkërive është i zakonshëm. Është vlerësuar se rreth 13-29% e kancerit të mushkërive te meshkujt janë të lidhura me vendin e punës nga ekspozimi ndaj kimikateve dhe materialeve që rrisin rrezikun e kancerit të mushkërive. Shumë nga këto ekspozime janë të parandalueshme me anë të vetëdijes, dhe duke marrë masat e duhura.

Vetëm 2% e kimikateve të përdorura në tregti janë studiuar për kancerogjene, që është aftësia e tyre për të shkaktuar kancer tek njeriu. Edhe pse kjo është shqetësuese, duke marrë masa themelore mund të ulni rrezikun në mënyrë të konsiderueshme. Kur ndodheni rreth kimikateve, vishni doreza, siguroni ventilim të duhur, dhe përdorni një maskë të përshtatshme.

Lista e mëposhtme e substancave dhe profesioneve që mund t’ju vendosin në rrezik është e kufizuar, por ofron një pasqyrë të disa ekspozimeve më të zakonshme që janë të lidhura me kancerin e mushkërive.

Substanca profesionale të lidhura me një rritje të rrezikut të kancerit të mushkërive:

– Tymi i naftës

– Fibrat natyrale – asbest, silicë, pluhuri drurit

– Metalet – alumini, arseniku, beryllium, kadmium, krom, nikel

– Gaz Radonit

– Kimikatet reaktive – bis (klorometil) eter, gaz mustardë, klorid vinyl

– Duhani i dorës së dytë

– Tretësit – benzen, toluen

Profesione të lidhura me një rritje të rrezikut të Kancerit të mushkërive:

– Punëtorët me asbest

– banakierët

– qeramika

– kimistët

– prodhimet e qelqit

– bojaxhinjtë

– printuesit

– muratorët

– puna me metale

– shoferët e kamionëve

– minierat e uraniumit

Gjenetika dhe Kanceri i mushkërive

Është e njohur mirë se disa lloje kanceresh, si kanceri ovarian dhe kanceri i zorrës së trashë, kandidojnë në familje. Edhe pse roli i trashëgimisë te kanceri i mushkërive nuk është aq i njohur, ekzistenca e një historie familjare të kancerit të mushkërive e bën të rrisë rrezikun në një farë mase. Në përgjithësi, është vlerësuar se 1.7% e kancereve të mushkërive deri në moshën 68-vjeçare janë të trashëguara.

Në vijim gjeni Udhëzuesin e posaçëm të pacientëve me kancer të Mushkërive për trajtimin natyral që kanë nevojë për shërimin dhe jetën sa më cilësore.

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit – Gjenerata e Re e Luftës Kundër Kancerit

Cancer

Trajtimi Natyral i Avancuar për Pacientët e Kancerit - Kura Bimore Profesionale


Trajtimet që ekzistojnë sot për kurimin e kancerit mund të klasifikohen në 3 kategori:

1. Trajtimi konvencional i spitaleve, i cili përfshin: Kirurgjinë, kimioterapinë, radioterapinë, terapinë hormonale, terapinë kimike të targetuar, terapinë gjenetike dhe imunoterapinë; këto mund të bëhen të ndara nga njëra-tjetra, ose në kombinim me njëra-tjetrën, na varësi të kancerit dhe pacientit. Shkalla e suksesit nuk i kalon 3%, dhe efektet anësore dhe dëmtimet e pacientit janë të rënda dhe vrasëse.

2. Trajtimi Natyral, i cili përfshin: Kurimin me ilaçe bimore, dietën ushqimore, stilin e jetesës së shëndetshme, dhe mënyra të tjera që kanë origjinë natyrën dhe trajtimet popullore tradicionale.

3. Trajtimi i kombinuar, i cili përfshin një apo më shumë nga metodat e trajtimit konvencional që ndiqet përkrah një apo më shumë nga metodat e trajtimit natyral.

Rekomandimi ynë për zgjedhjen e trajtimit të duhur ndryshon për çdo pacient në varësi të llojit të kancerit, fazës së sëmundjes dhe gjendjes së pacientit; disa pacientëve ju rekomandohet vetëm trajtimi natyral, kurse të tjerëve mund tju rekomandohet një kombinim mes trajtimit natyral dhe atij konvencional, ndërsa të tjerëve ju rekomandohet detyrimisht të shtohet edhe trajtimi natyral përkrah atij konvencional që tashmë e kanë përfunduar apo janë duke e ndjekur, dhe në këtë mënyrë shtohen mundësitë e shërimit dhe përmirësohet cilësia e jetesës, me vullnetin e Zotit.


Që nga fillimi i vitit 2009 ne kemi ndihmuar disa mijëra pacientë me lloje të ndryshme të kancerit, pacientë në faza të avancuara të kancerit dhe pacientë që nuk kanë reaguar ndaj trajtimeve konvencionale, për të gjetur mundësi të përparuara të trajtimit duke përdorur një qasje unike natyrale të personalizuar që shkon përtej modeleve të standardizuara të trajtimit të kancerit.

Ndihemi shumë të bekuar dhe të entuziazmuar që kemi zhvilluar një trajtim të mahnitshëm, të studiuar nga teknologjitë më të fundit dhe të frymëzuar nga gjurmët e mjekësisë natyrale të paraardhësve tanë, me qëllimin për të ndihmuar të gjithë pacientët e kancerit, përfshirë edhe ata që nuk kanë arritur rezultatet e dëshiruara nga trajtimet e ndjekura, qoftë konvencionale apo alternative. Shumë pacientë mësojnë për ne pasi trajtimet e tjera, si konvencionale, ashtu edhe ato alternative, kanë dështuar.

Pyetja është: "Si e realizojmë ne atë që shumë spitale apo qendra të tjera shëndetësore nuk kanë mundur ta realizojnë?"

Përgjigja është e thjeshtë: “Me anë të formulave unike të bimëve shkretinore të studiuara nga teknologjia më e fundit dhe programeve ushqimore të avancuara dhe shumë të thjeshta për t’u zbatuar nga të gjithë.”

Qëllimi ynë është që të sjellim trajtime të kancerit të një niveli të avancuar, të prodhuara nga bimët më të forta shkretinore, për të ndihmuar pacientët tanë të arrijnë shanset më të mëdha të suksesit.

Sigurimi i qasjes në këto mundësi trajtimi të forta dhe reale është ajo që e bën punën tonë shumë të veçantë dhe unike. Ne besojmë se jeta e njeriut është një dhuratë e Zotit për të cilën ia vlen të luftosh; Ne kemi një përgjegjësi: Të ofrojmë mundësi vërtet të personalizuara dhe të drejtuara nga një ekip i specializuar për të ndihmuar në ruajtjen dhe përmirësimin e jetës njerëzore.

Dështimi i trajtimeve konvencionale apo alternative

Shumë pacientë me kancer vendosin të presin derisa sëmundja e tyre të ketë përparuar për shkak të trajtimeve të gabuara, konvencionale (si: Kimioterapia, GTFC-Kimioterapia me fraksion të synuar gjenetikisht, radioterapia, kirurgjia) apo alternative dhe popullore (si: vajguri, helm akrepi, vaj kanabisi, vitaminat, dieta ushqimore të caktuara, etj.), deri në një gjendje pothuajse të pakontrollueshme para se të shikojnë një mundësi të përparuar të trajtimit natyral real. Ndërsa ne jemi akoma në gjendje t'i ndihmojmë këta pacientë, trajtimi bëhet më kompleks dhe kërkon kohë sepse kemi të bëjmë me sëmundje të fazës së vonë, si dhe duhet të rindërtojmë sistemin imunitar të pacientit të dëmtuar nga përpjekjet e mëparshme të dështuara të trajtimit të kancerit. Pacientët që vijnë tek ne e shprehin shpesh se do të dëshironin të na kishin gjetur më parë, sepse qasja jonë është shumë më e përparuar, më efektive dhe më e sigurtë, se sa të gjitha llojet e trajtimeve që kanë ndjekur më parë.

Kujdesi familjar në shtëpi

Më e mira që mund të bëni për veten apo të dashurin tuaj të prekur nga kanceri është që ta mbani në shtëpi dhe të kujdeseni për të në ngrohtësinë familjare mes njerëzve të dashur dhe jo nëpër spitale, sepse askush nuk mund të kujdeset për ju si njerëzit e dashur të shtëpisë.
Prandaj trajtimi ynë natyral dhe kura jonë bimore unike mund të arrijë në çdo shtëpi dhe të merret lehtësisht nga çdo pacient kudo në botë, pa qenë nevojë të ndërmarrë udhëtime të lodhshme e të shtrenjta, dhe pa qenë i detyruar të përballojë stresin e spitaleve që i dobëson imunitetin dhe i rrëzon moralin, përkrah shumë të tjerave.

Kura Bimore Profesionale

Trajtimi që ne i mundësojmë pacientëve të kancerit është një nga zbulimet dhe arritjet më revolucionare në trajtimin e kancerit në mënyrë natyrale me anë të bimëve shkretinore potenciale dhe stilit të jetesës më të shendetshme; i përfituar nga kërkimet e vazhdueshme shkencore dhe pervoja e gjatë klinike me mijëra pacientë të llojeve të ndryshme të kancerit.

Një gërshetim profesional mes të lashtës dhe modernes, pa cënuar të parën dhe duke përfituar nga teknologjia e së dytës, në mënyrë që pacientët me lloje të ndryshme të kancerit të kenë shanset maksimale të shërimit, me vullnetin e Zotit.

Mbi 50 bimë shkretinore të egra, të kombinuara me profesionalizëm dhe pasion në 5 ilaçe bimore unike, janë përbërësit e kurës tonë profesionale kundër llojeve të ndryshme të kancerit, por që përgatiten në mënyrë të posaçme për çdo pacient në bazë të gjendjes aktuale dhe fazës së trajtimit.

Kjo paketë mund të merret nga të gjithë pacientët pavarësisht llojit apo fazës së sëmundjes, përfshirë fazat e avancuara dhe përhapjen me metastaza, dhe pavarësisht llojeve të trajtimeve që mund të kenë marrë apo të jenë duke marrë pacientët, konvencional apo alternativ; që të gjithë përfitojnë nga ky trajtim, dhe që të gjithë kanë mundësi të shërohen, me vullnetin e Zotit.

Bimët e egra medicinale shkretinore të përdorura në këto ilaçe kanë vërtetuar se janë një faktor transkriptimi te njerëzit, të koduara nga një formulë e veçantë që rregullon shprehjen e një sërë antioksiduesish dhe detoksifikues të gjeneve, duke rezultuar në vetë-asgjësimin e qelizave kancerogjene burimore dhe metastazike.

Fazat e Trajtimit

Për faktin se çdo pacient është unik në krijim dhe gjendja shëndetësore, fiziologjike, emocionale dhe shoqërore e secilit ndryshon nga çdokush tjetër, dhe po ashtu faza e avancimit të sëmundjes dhe agresiviteti i saj, apo mënyrat se si e ka trajtuar sëmundjen secili prej tyre, që të gjitha këto janë të ndryshme, kjo bën që edhe fazat e trajtimit të secilit pacient të jenë të ndryshme, dhe po ashtu kohëzgjatja që kërkon trajtimi i secilit prej tyre është i ndryshëm.

Ky trajtim dhe ky konbinim profesional me bimë tërësisht të egra shkretinore përmban një formulë me spektër të plotë të më së mirës që Zoti na ka dhuruar!

Ti apo njeriu yt i dashur mund të shërohet, cilado që të jetë sëmundja dhe sado që ajo të ketë avancuar, vetëm se duhet të bëni zgjedhjen e duhur!