Impotenca; Llojet, Shkaqet dhe mënyrat më efektive të trajtimit natyral

 

Impotenca, e njohur edhe si mosfunksionim i erekcionit apo ngrehjes, apo paaftësia seksuale, është një gjendje në të cilën burri nuk është në gjendje për të arritur apo për të pasur një erekcion.

Edhe pse impotenca është parë shpesh si një pasojë e natyrshme e plakjes, ky nuk është realitet. Në fakt, shumë tradita shëruese, të tilla si mjekësia Arabe, sistemi i shërimit i Indisë, dhe mjekësia tradicionale kineze, e konsiderojnë impotencën si një shenjë se shëndeti i përgjithshëm i burrit është në rënie.

Kujdes! Impotenca, sidomos te meshkujt 60 vjeç dhe më të rinj, nganjëherë mund të jetë një tregues i sëmundjeve të padiagnostikuara të zemrës. Në qoftë se ju vuani nga impotenca dhe nuk jani të sigurt pse, kërkoni kujdes të menjëhershëm mjekësor.

Si rezultat i numrit të personave të prekur nga kjo gjendje, droga të tilla si Viagra®, Cialis®, Levitra®, dhe droga të tjera ED, janë tepër të njohura dhe fitimprurëse. Këto barna janë përdorur pa pushim nga njerëzit dhe ata gjenerojnë miliarda dollarë në fitime për prodhuesit e tyre. Megjithatë, këto barna kanë efekte të mëdha negative anësore dhe kanë treguar të shkaktojnë goditje, sulm-atak në zemër, artrit, diabet, depresion, stres, ankth, dhe verbim. Shumë sëmundje të tjera të rënda janë të lidhura me këto ilaçe toksike dhe të rrezikshme. Nëse ju jeni një burrë, i cili ka një formë të disfunksionit erektil, për këtë ekziston gjithnjë një kurë. Së pari, pyesni veten pse nuk jeni në gjendje për të pasur erekcion?

Përgjigja është se ka shumë shkaqe të mundshme..

Llojet e impotencës

Ka dy lloje të impotencës –impotencë primare dhe impotencë sekondare. Impotenca primare është e rrallë dhe është pothuajse gjithmonë psikologjike në natyrë, duke i lënë njerëzit të paaftë të angazhohen në marrëdhëniet seksuale.

Impotenca sekondare, e cila gjithashtu mund të jetë psikologjike në natyrë, ka tendencë të jetë rrethanore, që do të thotë se burrat që vuajnë prej saj mund të angazhohen në marrëdhënie seksuale në disa raste, por jo gjithmonë, në varësi të faktorëve të ndryshëm, të tilla si koha, vendi, dhe ndjenjat e tyre drejt partnerit të tyre seksual.

Shkaqet

Shkaqet e impotencës janë të ndarë në dy klasifikime: fizike dhe psikologjike.

Shkaqet fizike

Shkaqet kryesore fizike të impotencës janë stresi kronik, mungesa e ushtrimit fizik, mosbalancimet hormonale, mangësitë ushqyese, dhe dieta e varfër. Pirja e duhanit mund të jetë gjithashtu një faktor për shkak të asaj se si nikotina mund të zvogëlojë qarkullimin e përgjithshëm të gjakut, duke rezultuar në rrjedhjen e zvogëluar të gjakut në penis. Ndotësit e mjedisit, veçanërisht metalet e rënda, gjithashtu mund të luajnë një rol.

Shumë ilaçe farmaceutike gjithashtu mund të shkaktojnë ose të kontribuojnë në impotencë. Këtu përfshihen ilaçet e tilla si: Anafranil – kapsula, Lupron depo, Lupron- injeksion, Normodyne-injeksion dhe tableta, paxil, Pepcid AC, Proscar, Prozac, RoferonA- injeksion, Tagament, Ëellbutrin, Xanax, dhe Zantac. Antacidet, antihistamines, medikamentet për presionin e gjakut, ilaçet kundër depresionit, diuretike, nikotina, dhe ilaçetpsikotrope, janë të gjithë të lidhur me impotencën, si dhe shumica e ilaçeve të ftohjes dhe gripit.

Impotenca mund të jetë gjithashtu për shkak të kushteve të tjera shëndetësore, duke përfshirë alkooli dhe / ose varësinë ndaj drogës, diabetin, sëmundjet e zemrës dhe / ose nivelet e ngritura të kolesterolit, hipotiroidizmit, funksionin e ulët hipofizës, si dhe kushtet neurologjike, të tilla si skleroza e shumëfishtë dhe sëmundja e Parkinsonit.

Shkaqet psikologjike

Shkaqet psikologjike të impotencës përfshijnë ankthin, depresionin, frika e intimitetit dhe / ose seksit, dhe ndjenjat ekstreme të fajit apo turpit. Mërzitja në marrëdhëniet e dikujt mund të jetë gjithashtu një faktor, sepse mund të ulë vetë-respektin dhe të rrisë ankthin e performancës (frikën se ju nuk do të jeni në gjendje për të kënaqur partnerin tuaj).
Për të përcaktuar nëse impotenca është kryesisht e shkaktuar nga faktorë psikologjikë, mjekët shpesh do të kryejnë atë që quhet një “Stamp test”; Kjo përfshin vendosjen e një unaze letër rreth penisit para se të shkoni në shtrat. Gjatë lëvizjes së shpejtë të syve (REM) në gjumë, apo gjatë ëndërrimit, burrat e shëndetshëm zakonisht përjetojnë një shkallë të ereksionit. Nëse kjo ndodh gjatë testit të stampës, unaza e letrës do të zhvendoset, duke treguar se faktorët psikologjikë kanë më shumë gjasa të jenë shkaku i problemeve të dobësisë seksuale apo impotencës.
Shënim! Dështimi për të arritur një erekcion gjatë gjumit mund të jetë një shenjë e një problemi më të thellë shëndetësor dhe mund të kërkojnë kujdes mjekësor.

TRAJTIMI NATYRAL PROFESIONAL

Dobite shendetesore

– Rrit energjinë trupore dhe seksuale tek te dy gjinite.

– Shumë efektiv për rastet me impotencë dhe pamjaftueshmëri të erekcionit.

– Ndihmon per trajtimin e ejakulimit te parakohshem.

– Ndihmon në ndërtimin e shpejtë të muskujve, veçanërisht te ata që stërviten.

– Trajton varicocelet ne testikuj.

– Forcon sistemin imun.

– Përmirëson qarkullimin e gjakut dhe lufton infeksionet.

– Përmirëson shëndetin seksual dhe rrit testosteronin.

– Lufton Infertilitetin tek të dy gjinitë (përkrah ilaçeve të tjera bimore për trajtimin e sterilitetit).

– Qetëson dhimbjet e kokës dhe të stomakut.

– Pastron mëlçinë nga helmet dhe ndihmon në kurimin e Hepatitit A, B, C.

– Lufton parazitët e zorrëve, dizenterinë dhe diarrrenë.

– Ul rrezikun e sulmit në zemër.

– Izolon aktivitetin e qelizave kancerore dhe nxit formimin e qelizave të reja.

– Ka veti antiplakje.

Shenim!

– Longeury eshte krejtesisht bimor, i sigurte dhe pa efekte anesore te demshme.

– Nuk permban preservative, shtesa apo lende kimike, por vetem ruajtes natyral qe e bejne produktin te jetoje gjate pa u cenuar lendet aktive te tij.

– Nuk rekomandohet gjatë shtazanisë apo gjidhënies.

– Ruhet në vend të thatë dhe larg dritës direkte të diellit, në temperaturë nën 30°C.