HBV më kompleks se HCV

Published On: November 20th, 2022Categories: Mëlçia - Hepatiti0 Comments on HBV më kompleks se HCV

HBV më kompleks se HCV, por këtu ka një plan për ta kuruar

 

Një strategji globale shkencore për kurimin e hepatitit B – zhvilluar nga Koalicioni Ndërkombëtar për Eliminimin e HBV pas konsultimeve të më shumë se 50 shkencëtarë – u realizua në Kongresin Ndërkombëtar të Mëlçisë 2019.

Pavarësisht terapisë efektive për hepatitin B dhe vaksinave parandaluese, 887,000 njerëz në mbarë botën kanë vdekur nga virusi në vitin 2017, sipas një raporti nga Organizata Botërore e Shëndetësisë. Dhe për 257 milionë njerëz të infektuar kronikisht me virusin, nuk ka shërim.

Megjithatë hulumtimi i hepatitit B është kryesisht i pafinancuar, “deri në pikën e krahasimit me një sëmundje tropikale të lënë pas dore”. Dhe një zgjidhje “e barabartë për të gjithë” nuk zbatohet.

Qëllimi i jetës së virusit varet nga gjenotipi dhe transmetimi ndryshon nga rajoni në rajon, kështu që shtetet e ndryshme mund të kenë nevojë për qasje të ndryshme. Në Kinë, nëna e kalon te foshnja, në rajone të tjera, transmetimi i të rriturve është një problem.

Përveç kësaj, sistemet imunitare të disa njerëzve mund ta zbërthejnë virusin; të tjerë, të cilët kanë një sistem imunitar të kompromentuar, nuk munden.

Hepatiti B nuk ka kufij

Tani, koalicioni ka dalë me një konsensus shkencor se si të zhvillohet një kurë, thotë Revill. “Strategjia duhet të jetë globale,” shton ai. “Hepatiti B nuk ka kufij.”

Su Wang, MD, zbuloi se u prek nga hepatiti B pas dhurimit të gjakut kur ishte në kolegj. Për shkak se ajo ishte në Kinë, iu lejua të vazhdonte edukimin mjekësor, por kjo nuk është e vërtetë kudo.

Në shumë pjesë të botës, sëmundja është ende shumë e stigmatizuar, thotë Wang, i cili është nga Qendra Mjekësore e Shën Barnabës në Livingston, New Jersey.

Për shumë pacientë, virusi ka pasoja serioze. Wang thotë se dëgjon për njerëzit që humbin familjet, punën dhe madje edhe të drejtën për të studiuar për t’u bërë punëtor shëndetësor. Stigma në vetvete mund të ndryshojë jetën, tha ajo, duke transmetuar historinë e një gruaje që ishte 5 muajshe shtatzënë duke u kërkuar që të largohej nga shtëpia e familjes së të dashurit kur u diagnostikua me hepatit.

Në vendet e varfra, madje edhe kur pacientët marrin medikamente, shpesh kanë vështirësi për të kryer analizat e gjakut e gjakut për të kontrolluar ngarkesën virale, kështu që ata nuk kanë idenë nëse trajtimi ka efekt.

“Kjo është një sëmundje komplekse,” shpjegon Wang. “Pacientët e mi dëgjojnë se po ndodh hulumtimi” dhe janë të hutuar nga progresi i ngadalshëm dhe të frustruar nga mungesa e një kurimi.

Konsensus për përqasje me dy nivele

“Hepatiti B është një kafshë e komplikuar,” shpjegon Revill. Anëtarët e koalicionit pranuan se ne kemi nevojë për një qasje me dy nivele. Duhet që të synojmë virusin dhe të stimulojmë përgjigjen e pritësit në të njëjtën kohë.

Cikli viral i hepatitit B është edhe më i komplikuar se ai i hepatitit C. “Ilaçet kimike aktuale nuk synojnë ADN-në rrethore të mbyllur në mënyrë kovalente [ccc], rezervuarin e qëndrueshmërisë virale që fshihet në bërthamë”.

Sipas strategjisë, gjëja e parë që shkencëtarët duhet të trajtojnë është se si të ballafaqohet cccDNA në bërthamën e hepatociteve, e cila formon minikromosomën e qëndrueshme të gjenomit të virusit të hepatitit B.

“Ne sugjerojmë që hulumtimi i drejtuar drejt eliminimit të cccDNA” ose heshtja e përhershme e transkriptimit cccDNA duhet të jetë prioritet, shkruan koalicioni në raportin e tij të botuar në Lancet Gastroenterology and Hepatology.

Një kuptim i mekanizmave të cccDNA dhe zhvillimi i serum markers për cccDNA dhe metodat për ta degraduar atë do të ndihmojë në pikën e shërimit.

Një kurë e vërtetë për HBV kërkon heqjen e cccDNA intranullare nga hepatocitet e infektuara, kështu që të kuptuarit e mekanizmave të përfshirë në biogjenezën cccDNA, rregullimin dhe stabilitetin e saj është e detyrueshme për të arritur çrrënjosjen e HBV.

Një prioritet i dytë kërkimor është sistemi imunitar

Ne duhet të shtojmë përgjigjen imune të rrënuar nëse duam të pastrojmë infeksionin.

Shumë komponentë të ndryshëm të sistemit imunitar duhet të shikohen për të arritur pastrimin viral, kështu që imuniteti i lindur dhe imuniteti adaptiv janë çelësi kundër virusit.

Kjo do të përfshinte përcaktimin nëse mekanizmi i shterjes së qelizave T është i kthyeshëm, i qëndrueshëm dhe i nevojshëm, dhe identifikimin e biomarkuesve në gjak që pasqyrojnë më së miri përgjigjen intrahepatike të imunitetit. Shkalla e shkatërrimit të imunitetit dhe kategoria e pacientëve gjithashtu duhet të merret parasysh.

Strategjitë e kombinimit janë një hap i rëndësishëm për të gjetur një kurë – thonë studiuesit – dhe ky kombinim është praktikuar nga MBA prej vitesh në trajtimin e hepatitit B, dhe vërtet që është arritur sukses shumë i kënaqshëm dhe i pakrahasueshëm me asnjë lloj trajtimi konvencional që ekziston sot për Hepatitin. Në vijim gjeni kurën me bimë shkretinore për HBV dhe HCV.

  • Kura me bimë shkretinore për HBV dhe HCV

Produkte nga bimët e shkretëtirës të prodhuara posaçërisht për pacientët me Hepatit, Cirrozë, dhe kushte të tjera të mëlçisë, duke përfshirë: Hepatiti B Akut dhe Hepatiti B Kronik (HBV) – me të gjitha nëntipet dhe gjenotipet; Hepatiti C Akut dhe Hepatiti C Kronik (HCV) – me të gjitha gjenotipet dhe nëntipet; Cirroza hepatike dhe cirroza e mëlçisë së çdo lloj shkaku; Dhjamosja e Mëlçisë dhe Zmadhimi i Mëlçisë, si dhe çrregullime të tjera të mëlçisë.

Bimët e Shkretëtirës për Shëndetin e Mëlçisë


Mëlçia është organi më i rëndësishëm i trupit, pa funksionin e plotë të së cilës njeriu nuk jeton shumë gjatë, pasi ajo kryen mijëra funksione jetike për trupin. Nga detyrat kryesore të mëlçisë është se ajo detoksifikon dhe shkatërron kimikatet në gjak, duke përfshirë barnat dhe ndotësit toksikë. Ajo është përgjegjëse për kryerjen e funksioneve të ndryshme si sintezën e proteinave, sintezën e glikogjenit dhe prodhimin e biokimikëve që janë të nevojshëm për tretjen.

Ndërsa një mëlçi e shëndetshme ka aftësinë të ripërtërihet, ose të rigjenerohet kur dëmtohet, inflamacioni kronik dhe hepatiti mund të dëmtojnë mëlçinë përgjithmonë, duke çuar më tej në cirrozë dhe kancer ose dështim të mëlçisë, nëse nuk trajtohet si duhet në mënyrë natyrale dhe të sigurt.

Është me rëndësi jetike që të ndërmerrni hapa për ta mbajtur mëlçinë të shëndetshme, pa hepatit dhe pa kancer, duke kufizuar marrjen e alkoolit, duke qëndruar të hidratuar, duke ngrënë pastër dhe më e rëndësishmja duke marrë ilaçe bimore për kujdesin e mëlçisë dhe shërimin e sëmundjeve të saj.

Për të stimuluar ripërtëritjen e mëlçisë, për të parandaluar dëmtimin e saj dhe për të luftuar sëmundjet e saj, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më efikase, për të zhvilluar produktet bimore të mëposhtme. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook