Cyperus Conglomeratus; Lufton inflamacionin dhe parazitët, mbron mëlçinë

 

Arabisht:  الثندة

Anglisht: Sweet cyperus

Emri shkencor: Cyperus Conglomeratus L.

Familja: Cyperaceae

Cyperus është bimë barishtore shumëvjeçare, me kërcell të hollë e të gjatë, me lule të bartura në majën e kërcellit në formë ombrelle. Lulet dhe farat janë pothuajse gjatë gjithë vitit.

Origjina e bimës është Gadishulli Arabik dhe India. Kjo familje përbëhet nga më shumë se 5000 specie në mbarë botën, edhe pse numri i tyre mund të ndryshojë në masë të madhe, sipas gjinisë së tyre. Gjinia më e madhe është Carex me rreth 2000 specie në mbarë botën, e ndjekur nga Cyperus me rreth 550 specie. Cyperus është bimë e pëlqyer nga devetë. Ajo është e përhapur dhe gjendet në gjendje të egër në të gjithë shkretëtirën e Emirateve të Bashkara Arabe. Është përdorur prej shekujsh si ushqim, parfum dhe ilaç.

Studimet kërkimore tregojnë se bima posedon aktivitete të ndryshme farmakologjike si: diuretike carminative, anthelminthic, analgjezik, anti-inflamator, anti-dizenteri, anti-rheumatic.

Komponentët kryesore kimike të cyperus janë: Vajra esenciale, flavonoids, terpenoids, seskuiterpene, cyprotene, cyperene, aselinene, rotundene, valencene, cyperol.

Dobitë mjekësore të Cyperus Conglomeratus

– Lufton inflamacionin dhe nxit shërimin e shpejtë të plagëve.

– Vret parazitët e dëmshëm në trup.

– Qetëson dhimbjet dhe çrregullimet menstruale.

– Parandalon dhe lufton kancerin e qafës së mitrës.

– Pastron mëlçinë nga helmet dhe yndyrat e tepërta.

– Parandalon gazrat, diarrenë, ndihmon tretjen.

– Përmirëson kujtesën dhe largon depresionin.

– Rrit cilësinë e qumështit të gjirit.

– Lufton bakteret e pranishme në gojë dhe parandalon prishjen e dhëmbëve.

– Bima është përdorur gjatë në mjekësinë tradicionale si një ilaç për menaxhimin e presionit të lartë të gjakut.

– Është mjaft e dobishme për parandalimin e shtimit të peshës.

Desert Herbs Cures for Gynecological Tumors


Desert herbs formulas studied and produced specifically for patients with different types of ovarian, uterine & cervical cancers, whether primary or advanced and with metastases, including: Ovarian cancers: Epithelial ovarian carcinomas, Serous carcinoma, Endometrioid carcinoma, Mucinous carcinoma, Clear cell carcinomas,Primary peritoneal carcinoma and Fallopian tube cancer, Germ cell tumors, Stromal cell tumors, Ovarian sarcoma, Krukenberg metastatic tumors, Ovarian cysts, Recurrent or relapsed ovarian cancer; Uterine cancers: Endometrial cancer, endometrial adenocarcinoma, Serous adenocarcinoma, Adenosquamous carcinoma, Uterine carcinosarcoma, Uterine sarcoma; Cervical cancers: squamous cell carcinoma and adenocarcinoma.


Kura me Bimë të Shkretëtirës për Tumoret Gjinekologjike


Formula me bimë shkretinore të studiuara dhe të prodhuara posaçërisht për pacientët me lloje të ndryshme të kancereve të vezoreve, mitrës dhe qafës së mitrës, qofshin fillestar apo të avancuar dhe me metastaza, duke përfshirë: Kanceret e vezoreve: Epithelial ovarian carcinomas, Serous carcinoma, Endometrioid carcinoma, Mucinous carcinoma, Clear cell carcinomas, Primary peritoneal carcinoma and Fallopian tube cancer, Germ cell tumors, Stromal cell tumors, Ovarian sarcoma, Krukenberg metastatic tumors, Ovarian cysts, Recurrent or relapsed ovarian cancer; Kanceret e mitrës: Endometrial cancer, endometrial adenocarcinoma, Serous adenocarcinoma, Adenosquamous carcinoma, Uterine carcinosarcoma, Uterine sarcoma; Kanceret e qafës së mitrës: squamous cell carcinoma and adenocarcinoma.