Një lidhje e qartë mes Chemos së kancerit të gjirit dhe asaj të kancerit të trurit

Studimi i Stanfordit: Një lidhje e qartë mes Chemos së kancerit të gjirit dhe asaj të kancerit të trurit me anomalitë e trurit

 

Një diagnozë e kancerit të gjirit mund të jetë një nga përvojat më stresuese të jetës së një personi. Vendimet që lidhen me kursin e trajtimit janë të rëndësishme dhe shumë intensive. Mjekët, anëtarët e familjes dhe të tjerët mund të japin sugjerime, por vetëm ju e dini se çfarë është e drejtë për ju. Nëse jeni duke menduar për kimioterapinë, ju takon edhe të dini rreth rreziqeve në të gjitha nivelet, përfshirë edhe shëndetin mendor.

Efektet anësore të kimioterapisë dhe chemos së trurit: Çfarë ndodh në të vërtetë?

Ju ndoshta keni dëgjuar për termin “Chemo”. Është një term i lehtë për një problem potencial serioz. Gjithashtu i njohur si “Chemo fog”, chemo e trurit ndodh zakonisht gjatë ose pak pas trajtimeve të kimioterapisë të çdo lloji dhe mund të ketë efektet e mëposhtme:

– konfuzion

– lodhje mendore

– vështirësi në mësimin e aftësive të reja

– çrregullim, disorganizim

– dëmtim të kujtesës afatshkurtër

– shkurtim i hapësirës së vëmendjes

– vështirësi me fjalët e komunikimit / formimit

– iu duhet një kohë të gjatë për të përfunduar punët.

Hulumtimet e fundit kanë filluar të identifikojnë mekanizmat e saktë që lidhin anomalitë neurologjike të tumorit jo të trurit me trajtimet e kimioterapisë, duke përfshirë ato të përdorura për kancerin e gjirit.

Studimi i Stanfordit: Ndryshimet në të menduarit tek pacientët e kimioterapisë me kancerin e gjirit

Studimi më i madh dhe më i rëndësishëm për të hedhur terren të ri në këtë drejtim u krye në vitin 2011 nga hulumtuesit e Universitetit Stanford me mbështetjen e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë. Studimi u ndërtua në hulumtimet e mëparshme dhe u përqendrua tek pacientët e kancerit të gjirit që kishin bërë kimioterapi dhe kirurgji krahasuar me ata që sapo ishin operuar. Hulumtuesit i krahasuan këto dy grupe me gratë që nuk kishin kancer të gjirit.

Pasi u vlerësuan vetë-vlerësimet dhe rezultatet funksionale të MRI, studimi i Stanfordit tregoi një korrelacion të drejtpërdrejtë midis atyre femrave që iu nënshtruan kimioterapisë dhe llojeve të veçanta të vështirësive njohëse. Në veçanti, ajo tregoi funksionalitet të reduktuar në korteksin paraballor. Kjo është zona e trurit që është përgjegjëse për sjelljen njohëse, vendimmarrjen dhe sjelljen shoqërore. Në detyrat e klasifikimit të kartelave, gratë e ndikuara nga kimioterapia bënë më shumë gabime dhe ju desh kohë më e gjatë për të përfunduar detyrën sesa gratë në grupet e tjera.

“Pacientët e kancerit mund të kenë ndryshime të trurit, por ndryshimet jo detyrimisht i prekin ata funksionalisht”, – thotë Dr. Shelli Kesler, profesor asistent i Stanfordit në psikiatrinë dhe shkencën e sjelljes dhe autori kryesor i studimit. “Por kur ju shtoni kimioterapi, ndryshimet janë aq të rënda sa që pacientët nuk mund ta kompensojnë më atë.”

Kimioterapia rrit mosfunksionimin njohës në pacientët me kancer

Për disa kohë, studimet kanë treguar se vetë kanceri nganjëherë mund të çojë në dëmtime të njohjes afatshkurtër ose afatgjatë. Studimi i Stanford-it, dëshmon se kimioterapia e ndërlikon mosfunksionimin e trurit të shkaktuar nga kanceri. Ai shton vlefshmërinë e bazuar në dëshmi për ankesat e rënda të zakonshme rreth kimioterapisë dhe shëndetit mendor.

Vendimi për një kurs trajtimi për kancerin është një zgjedhje që secila grua duhet ta bëjë vetë. Njihni faktet dhe bëhuni një pacient i fuqizuar. Pastaj mund të bëni një zgjedhje të zgjuar!

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook