90% E kancereve të Gjirit mund të parandalohen

90% E kancereve të Gjirit mund të parandalohen

 

Kanceri i gjirit është ndoshta një nga diagnozat më të frikshme që një grua mund të marrë.

Me gjithë ato gjëra të grumbulluara kundër jush, a ka ndonjë gjë që mund të bëni për të mos u bërë një statistikë? Në të vërtetë, ka shumë masa që mund të merrni, ku secila do të ndihmojë në uljen e rrezikut.

Është e rëndësishme të kuptohet se më pak se 10 % e të gjitha rasteve të kancerit të gjirit mendohet të jenë të lidhura me faktorët e rrezikut gjenetik. Pjesa e mbetur – 90 % – shkaktohet nga faktorët e mjedisit.

Duhet të besoni fort se kanceri është i parandalueshëm përmes ndryshimeve të përshtatshme të jetesës.

Kjo do të thotë të kesh një inventar të kujdesshëm të familjes dhe produkteve të kujdesit personal që përdor, si dhe orenditë dhe sendet e tjera potenciale toksike që keni në kontakt çdo ditë. Përhapja toksike, padyshim që luan një rol të madh në zhvillimin e kancerit, dhe studimet e fundit po fillojnë të hedhin dritë mbi shkaktarët më të këqij.

Sipas hulumtimit të fundit të publikuar në revistën “National Institutes of Health” (NIH), thuhet se ju mund të zvogëloni rrezikun e kancerit të gjirit duke shmangur kimikatet e caktuara që gjenden në produktet e zakonshme të përditshme.

Çdo grua është ekspozuar ndaj kimikateve që mund të rrisin rrezikun e saj për kancerin e gjirit. Për fat të keq, lidhja ndërmjet kimikateve toksike dhe kancerit të gjirit është injoruar në masë të madhe. Zvogëlimi i ekspozimeve kimike mund të shpëtojë shumë, shumë jetë të grave.

Në një studim të mëparshëm, studiuesit kishin identifikuar 216 kimikate që rrisin tumoret e gjëndrave të qumështit. Në këtë dokument, ata ngushtuan fokusin në 102 kimikate ndaj të cilave janë ekspozuar një numër i madh i grave në mënyrë të rregullt, nëpërmjet ushqimit, medikamenteve, ndotjes së ajrit ose produkteve të konsumit.

Ata pastaj i dhanë përparësi kimikateve dhe i grupuan ato në bazë të ekspozimit, potencialit kancerogjen dhe strukturës kimike. Ky klasifikim rezultoi në 17 grupe kimike të kimikateve të lidhura direkt, të cilat u shënuan si “prioritet i lartë” për shkak të aftësisë së tyre për të prodhuar vazhdimisht tumoret e qumështit në testet e kafshëve.

Shkaktarët kryesorë

Lista e grupeve kimike që shkaktojnë kancerin, dhe burimet e tyre më të zakonshme të ekspozimit, përfshijnë:

– Metil eugenol, i cili përdoret në ushqimin e përpunuar si aromë natyrale dhe artificiale, dhe nitrosamine në mishin e tymosur.

– Studiuesit gjithashtu listojnë rrezatimin mjekësor si faktor të rrezikshëm, ku përfshihen mamografitë e panevojshme.

– Kalimi në moshë; Mosha është faktori tjetër më i madh i rrezikut në zhvillimin e kancerit të gjirit. Rreth 75% e të gjitha kancereve të gjirit ndodhin në gratë mbi moshën 50 vjeç.

– Historia familjare; 9 nga 10 gratë që zhvillojnë kancerin e gjirit nuk kanë një histori familjare të kancerit të gjirit.

– Mbipesha; Gratë mbipeshë janë në një rrezik në rritje të zhvillimit të kancerit të gjirit, veçanërisht pas menopauzës. Niveli i rrezikut rritet me rritjen e peshës trupore.

– Alkooli; Duke konsumuar më shumë se dy pije standarde në ditë, rrit rrezikun e gruas për zhvillimin e kancerit të gjirit. Ky rrezik rritet me çdo pije alkoolike standarde shtesë.

– Gratë që kanë fëmijën e tyre të parë në moshë të hershme kanë një rrezik më të ulët të kancerit të gjirit. Gratë që nuk kanë asnjë fëmijë ose që kanë një fëmijë më vonë në jetë kanë një rrezik më të lartë për zhvillimin e sëmundjes.

– Fillimi i menstruacioneve para moshës 12 vjeçare dhe përjetimi i menopauzës së vonë (mosha 55 ose më pas) janë të dyja të lidhura me një rrezik pak më të lartë të kancerit të gjirit.

Kimikate me rrezik të lartë që duhen shmangur

– Ushqimet e gatuara në temperatura të larta, të tilla si patate të skuqura, mish i skuqur, qofte, etj.

– Gazi i makinave, tymi i duhanit.

– (EtO) dhe oksid propileni (PO): EtO është një gaz që përdoret për të sterilizuar pajisjet mjekësore, pastrim kimik, lëngjet e llakeve, fumigantët e tokës, përpunimet e ushqimit, përdoret në veshje dhe instrumentet muzikore. PO është një sterilant dhe fumigant. Gjithashtu gjendet në produktet e automobilave dhe bojërave për lyerje.

Ndërsa është e vështirë të veçosh ndonjë grupim të veçantë kimik si “më të keqin”, me faktin se ato përdoren në kaq shumë veshje, duke përfshirë dyshekun, ku ju kaloni një pjesë të rëndësishme të jetës suaj.

Kimikatet toksike janë të pranishme pothuajse në çdo shtëpi, në kolltukë, karrige dhe shumë produkte të tjera. Dy industri të fuqishme – prodhuesit e mëdhenj të duhanit dhe kimikatet – zhvilluan fushata mashtruese që çuan në përhapjen e këtyre kimikateve, të cilat nuk punojnë siç është premtuar.

Rreth 90% e amerikanëve kanë kimikate Flame retardants në trupat e tyre dhe shumë studime i kanë lidhur ato me rreziqet e shëndetit të njeriut, duke përfshirë infertilitetin, defektet e lindjes, rezultatet më të ulëta të IQ, problemet e sjelljes në fëmijët, mëlçi, veshka, dhe kancerit të gjirit.

Në realitet, ky pretendim erdhi nga një studim që përdorte retardantë të fuqishëm të flakës, të stilit NASA, të cilat siguronin një shtesë prej 15 sekondash të kohës së shpëtimit. Por ky nuk është i njëjti lloj kimik i përdorur në shumicën e mobiljeve, dhe qeveria dhe studimet e pavarura tregojnë se kimikatet më të përdorura të flakës nuk sigurojnë përfitim për njerëzit ndërsa rrisin sasinë e kimikateve toksike në tym.

Një kimikat retardant i njohur si (TDCPP) u hoq nga pizhamet e fëmijëve në vitet 1970, mes shqetësimeve që mund të shkaktojë kancer, por tani është një shtim i gjithanshëm në jastëkët e shtratit.

Antiperspirantët dhe lëndët kozmetike – Fajtorë  të tjerë të mëdhenj

Parabens janë kimikate që shërbejnë si ruajtës në antiperspirantë, shumë produkte kozmetike, si dhe në kremrat e diellit. Studimet e mëparshme kanë treguar se të gjitha parabenat kanë aktivitet estrogenik në qelizat e kancerit të gjirit të njeriut. Hulumtimet e publikuara në vitin 2012 gjetën një ose më shumë estere paraben në 99 % të 160 mostrave të indeve të mbledhura nga 40 mastectomies. Prezenca e vazhdueshme e parabeneve në indet kanceroze të gjirit të njeriut sugjeron se antiperspirantët dhe kozmetikë të tjerë mund të rrisin rrezikun e kancerit të gjirit.

Parabenët mund të gjenden në një shumëllojshmëri të gjerë të produkteve të kujdesit personal, kozmetikës, dhe në ilaçet kimike. Duket se rruga e lëkurës është forma më e rëndësishme e ekspozimit. Një komponent tjetër i antiperspirantëve, klorur alumini, është gjetur të veprojë në mënyrë të ngjashme me mënyrën se si onkogjenët punojnë për të siguruar transformime molekulare në qelizat e kancerit.

Strategji të tjera të Parandalimit të Kancerit të Gjirit

Në rishikimin më të madh të hulumtimit të stilit të jetesës dhe kancerit të gjirit, Instituti Amerikan i Studimeve të Kancerit vlerësoi se rreth 40 % e rasteve të kancerit të gjirit mund të parandalohen nëse njerëzit bënë zgjedhje më të mençura jetese. 75-90 % e kancereve të gjirit mund të shmanget duke zbatuar në mënyrë rigoroze modifikimet e jetesës të rekomanduara më poshtë.

  • Udhëzimet kryesore të dietës

– Shmangni sheqerin; Zvogëloni ose eliminoni sheqerin e rafinuar. Të gjitha format e sheqerit janë të dëmshme për shëndetin në përgjithësi dhe promovojnë kancerin. Si një udhëzues i përgjithshëm, kufizoni futjen totale të sheqerit në më pak se 15 gramë në ditë.

– Kufizoni proteinat dhe rritni yndyrat e shëndetshme; Konsideroni zvogëlimin e niveleve të proteinave në një gram për kilogram të peshës trupore. Do të ishte e pazakontë për shumicën e të rriturve që të kenë nevojë më shumë se 100 gramë proteina dhe ka shumë të ngjarë afër gjysmës së asaj sasie. Zëvendësoni proteinat me yndyrna me cilësi të lartë, të tilla si vezët organike nga pulat e kullotura, mishi me cilësi të lartë, avokadot dhe vaj kokosit.

– Merrni sasi të mjaftueshme të jodit; Jodi është një element thelbësor i kërkuar për sintezën e hormoneve, dhe mungesa e tij mund të shkaktojë ose të kontribuojë në zhvillimin e një sërë problemesh shëndetësore, përfshirë kancerin e gjirit. Kjo është për shkak se gjinjtë thithin dhe përdorin shumë jod, për të cilin kanë nevojë për funksionimin e duhur qelizor. Mungesa e jodit ose pamjaftueshmëria në ndonjë prej indeve do të çojë në mosfunksionim të atij indi, dhe tumoret janë një mundësi.

Ushqime të pasura me jod përfshijnë:

Kripa – Sigurohuni që të përdorni kripë të jodizuar në shtëpi. Mund ta kuptoni duke lexuar etiketën.

Produktet e detitPeshku, algat e detit, karkalecat, etj. janë burime të mira të jodit.

– Kujdesuni për shëndetin e florës së zorrëve; Shëndeti i florës të zorrëve zvogëlon inflamacionin dhe forcon përgjigjen imune. Frenimi i citokineve inflamatore mund të ngadalësojë përparimin e kancerit. Shtimi i ushqimit të fermentuar natyrshëm në dietën tuaj të përditshme është një mënyrë e lehtë për të parandaluar kancerin ose përshpejtimin e tij.

– Shmangni produktet OMGJ; Shmangni ushqimet e modifikuara gjenetikisht pasi ato trajtohen në mënyrë tipike me herbicide, si glyphosat, të cilat mund të jenë kancerogjene. Një ekip hulumtues francez, që ka studiuar gjerësisht Roundup, ka përfunduar se është toksik për qelizat e njeriut dhe ka mundësi kancerogjene ndaj njerëzve. Zgjidhni ushqime të freskëta e organike.

– Shmangni produktet e pa-fermentuara të sojës; Soja e pafermentuar është e lartë në estrogjene të bimëve, ose phytoestrogens, i njohur edhe si isoflavones. Në disa studime, soja duket se punon në bashkëpunim me estrogjenin njerëzor për të rritur shtimin e qelizave të gjirit, gjë që rrit shanset për mutacionet dhe qelizat kanceroze.

– Merrni shumë vitaminë A dhe D natyrore; Ka dëshmi se vitamina A luan rol në parandalimin e kancerit të gjirit. Është mirë që të marret nga ushqime të pasura me vitaminë A, në vend të shtojcave. Burimet më të mira janë: e verdha e vezës organike, gjalpi i papërpunuar, qumështi i papërpunuar, kungulli, karrota, patatet e ëmbla, etj. Megjithatë, kini kujdes që të mos e teproni, pasi ka disa dëshmi se vitamina e tepruar mund të mohojë përfitimet e vitaminës D. Meqenëse nivelet e duhura të vitaminës D janë vendimtare për shëndetin në përgjithësi, për të mos përmendur parandalimin e kancerit, kjo do të thotë se është thelbësore që të keni raportin e duhur të vitaminës D me vitaminën A në trupin tuaj.

Në mënyrë ideale, duhet të siguroni të gjitha substancat e vitaminës A dhe vitaminës D që trupi ka nevojë në mënyrë që mund të rregullojë të dy sistemet natyrshëm. Kjo bëhet më së miri duke ngrënë perime shumëngjyrëshe (për vitaminën A) dhe duke ekspozuar lëkurën në diell çdo ditë (për vitaminën D).

– Ruani një peshë të shëndetshme trupore; Kjo vjen natyrshëm kur filloni t’i përmbaheni një diete të shëndetëshme. Është e rëndësishme të humbni yndyrën e tepërt të trupit, sepse yndyra prodhon estrogjen, i cili mund të ushqejë kancerin e gjirit.

– Përmirësoni ndjeshmërinë e receptorit të insulinës / leptinit. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke shmangur sheqerin dhe drithërat dhe duke u ushtruar rregullisht, në mënyrë ideale.

– Shmangni xenoestrogens; Xenoestrogens janë kimikate sintetike që imitojnë estrogjenet natyrore. Ato janë të lidhura me një gamë të gjerë të efekteve të shëndetit të njeriut, duke përfshirë uljen e sasisë së spermës në meshkuj dhe rritjen e rrezikut të kancerit të gjirit tek gratë. Ka një numër të madh të xenoestrogens, të tilla si hormonet e rritjes së gjedhit në qumështin komercial, plastika si bisphenol A (BPA), ftalat dhe parabens në produktet e kujdesit personal dhe kimikatet e përdorura në materialet ngjitëse si silikoni.

– Shmangni fushat elektromagnetike sa më shumë që të jetë e mundur! Kufizoni ekspozimin dhe mbrojeni veten nga rrezatimi i prodhuar nga telefonat celularë, kullat, stacionet bazë dhe stacionet Ëi-Fi, si dhe minimizoni ekspozimin tuaj nga skanimet mjekësore me bazë rrezatimi, duke përfshirë rrezet X të dhëmbëve, skanimet e CT dhe mamografitë. Artikuj të tillë si batanijet elektrike, mund të jenë veçanërisht shqetësuese dhe rrisin rrezikun e kancerit.

– Flini gjumë të mjaftueshëm; Sigurohuni që të flini mjaftueshëm. Gjumi i dobët mund të ndërhyjë në prodhimin e melatoninës, e cila shoqërohet me një rrezik të rritur të rezistencës së insulinës dhe shtimit në peshë, të cilat kontribuojnë në zhvillimin e kancerit.

– Përdorni mjete efektive për menaxhimin e stresit; Stresi është një kontribues i madh në të gjitha sëmundjet. 85 % e sëmundjeve nxitet nga faktorë emocionalë. Është e mundshme që stresi dhe çështjet emocionale të pazgjidhura mund të jenë më të rëndësishme sesa ato fizike, prandaj sigurohuni që kjo të trajtohet.

  • Marrja e kontrollit të jetesës mund të zvogëlojë ndjeshëm shanset e kancerit

Parandalimi i kancerit të gjirit është shumë më i rëndësishëm dhe i fuqishëm sesa thjesht duke u përpjekur ta zbulosh atë, dhe shmangia e rreziqeve kimike, të tilla si ato të shqyrtuara më sipër, janë një pjesë e madhe e çdo strategjie për parandalimin e kancerit.

Kjo do të thotë të kërkosh sende të prodhuara në mënyrë organike, qoftë një copë ushqimi, veshje, pastrues detergjentesh apo shampo. E gjitha kjo ka rëndësi, pasi është ekspozimi i akumuluar nga të gjitha këto burime të ndryshme që përfundojnë duke shkaktuar kërdi. Në rastin e pastruesve të shtëpisë dhe artikujve të kujdesit personal, ju mund t’i zëvendësoni me vetëm disa përbërës të thjeshtë, jo toksikë. Vaji i kokosit, soda e bukës dhe uthulla për shembull, kanë përdorime të panumërta në  shtëpi.

Shumë prej rekomandimeve të listuara më sipër do të reduktojnë automatikisht ekspozimin ndaj toksinave që shkaktojnë kancer.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer të Gjirit


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të Kancereve të Gjirit, që i gjeni më poshtë.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook