Kimioterapia me bazë platini dhe Kanceri Ovarian

Shpërndarja e kimioterapisë me bazë platini brenda një tumori shkakton rezistencë ndaj trajtimit të Kancerit Ovarian

 

Një nga problemet më të mëdha me trajtimin e kancerit të vezoreve është heqja e plotë e kancerit në mënyrë kirurgjikale. Për të lehtësuar heqjen më të lehtë kirurgjikale, pacientëve u jepen ilaçe kimioterapie me bazë platini në fillim të trajtimit për të tkurrur tumorin. Këto barna futin platinin në ADN-në e qelizave kancerogjene që përbëjnë tumorin, gjë që e bën të vështirë leximin e ADN-së dhe bën që qelizat të vdesin.

Megjithatë, nëse tumori nuk hiqet plotësisht, ai përfiton nga imuniteti i dobësuar i trupit dhe kthehet, shpesh duke u rritur më shpejt se më parë.

Për shkak se tumori e ka përjetuar trajtimin më parë, ai zhvillon rezistencë të shtuar ndaj tij, në të njëjtën mënyrë që bakteret mund të bëhen rezistente ndaj antibiotikëve. Ekspozimi i përsëritur çon në 80% të grave që të zhvillojnë tumore të kancerit ovarian që janë rezistente ndaj trajtimit të mëtejshëm. Prandaj, një teknikë që do t’i lejonte mjekët të tregonin nëse pacienti do të zhvillojë rezistencë ndaj këtyre barnave të përdorura zakonisht do ta bënte këtë proces shumë më efektiv.

Një ekip studiuesish raportoi se përgjigja për këtë problem qëndron në shpërndarjen e platinit në tumor pas trajtimit.

Ekipi shqyrtoi sasinë e platinit si në vetë tumorin ashtu edhe në stromën e tij, e cila është pjesa e tumorit që furnizon qelizat e kancerit me ushqim dhe heq qafe produktet e mbeturinave. Ata zbuluan se kishte dy lloje bazë të shpërndarjes së platinit: një ku platini shpërndahej në mënyrë të barabartë në të gjithë tumorin dhe stromën, dhe një ku platini ishte kryesisht në stromë.

Dallimi ishte tronditës: vetëm 1 nga 11 pacientët me një shpërndarje të barabartë të platinit vdiq në 2 vitet pas diagnostikimit, ndërsa gjysma e 16 pacientëve me pjesën më të madhe të platinit në stromë vdiqën brenda 2 viteve. Përveç kësaj, pacientët me tumore që treguan një shpërndarje të barabartë të platinit kishin gjithashtu më pak gjasa të zhvillonin një tumor që ishte rezistent ndaj trajtimit të mëtejshëm.

Pra, ka dy modele të ndryshme të shpërndarjes së platinit brenda indit të tumorit. Diferenca në shpërndarje u tregua të lidhet ndjeshëm me prognozën, duke sugjeruar se është e mundur të bëhet dallimi midis tumoreve rezistente ndaj platinit dhe atyre të ndjeshme ndaj platinit përpara se të përsëriten.

Zgjidhja

Ndryshe nga trajtimet kimike kundër kancerit që përdoren aktualisht nga mjekësia konvencionale, kurat me bimë shkretinore kanë vërtetuar se janë në gjendje të shkatërrojnë edhe qelizat kancerogjene që janë rezistente ndaj kimioterapive. Këto kura nuk ndikohen nga P-glikoproteina, enzima përgjegjëse për rezistencën e qelizave kancerogjene ndaj trajtimeve kundër kancerit, prandaj ato janë zgjidhja më e zgjuar dhe më efektive për pacientët me lloje të ndryshme të kancerit, dhe jo vetëm për atë ovarian, qoftë edhe nëse i marrin përkrah kimioterapisë, në mënyrë që të parandalojnë rezistencën e qelizave kancerogjene ndaj trajtimit, dhe njëkohësisht të modulojnë sistemin imun nga dëmtimi qelizor dhe shkatërrimi i pakthyeshëm, dhe të ndihmojnë jetesën cilësore dhe shërimin, me vullnetin e Zotit Fuqiplotë.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacienteve me lloje të ndryshme të kancerve gjinekologjike


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për asgjësimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacienteve me lloje të ndryshme të kancerve gjinekologjike, që i gjeni më poshtë. (Shtypni mbi foto)

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook