Shokuese! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri por nga Kimioterapia

SHOKUESE! Njerëzit nuk vdesin nga kanceri! Njerëzit vdesin nga kimioterapia dhe dhimbjet e tmerrshme që ajo shkakton

 

Për më shumë se 2 dekada, shumë studime janë bërë me njerëzit që vuajnë nga kanceri dhe përfundimi ka qenë tronditës.

Big farma, mjekët, objektet e kujdesit shëndetësor, dhe pjesëmarrësit e tjerë kanë përfitime të mëdha kur disa pacient pranojnë  për të ushtruar trajtim të rregullt të kancerit me kimioterapi. Kjo terapi përfshin marrjen e toksinave nga  kimioterapia në trup, rrezatimin etrupit apo heqjen e pjesëve të caktuara të trupit, dhe në shumë raste terapia përfshin të gjitha metodat shkatërruese dhe të dhimbshme për pacientët.

Dr. Hardin B. Jones, i cili dikur ka punuar si profesor i fizikës mjekësore dhe fiziologjisë në Kolegjin e famshëm Berkeley, thotë se shumica e njerëzve që vuajnë nga kanceri dhe i nënshtrohen kimoterapisë ose rrezatimit, e përfundojnë jetën e tyre me dhimbje të madhe. Përveç kësaj, ai ka theksuar faktin se pacientët me kancer që praktikojnë kimioterapinë kanë gjasa të vdesin më shpejt dhe me dhimbje të mëdha në krahasim me pacientët të cilët kanë zgjedhur trajtim natyral ose nuk kanë përdorur asnjë trajtim.

Studime që kanë zgjatur për një kohë të gjatë, kanë dalë në përfundim se terapia konvencionale e kancerit redukton jetëgjatësinë dhe përshpejton përkeqësimin e sistemit të trupit. Ajo që është edhe më keq, industria e kancerit është e vetëdijshme për këtë fakt, por kjo është një industri miliarda dollarëshe prandaj ata e injorojnë këtë fakt.

Dr. Jones thotë se pacientët të cilët nuk e praktikojnë kimioterapinë, jetojnë rreth 12 vjet më gjatë (në mesatare) në krahasim me ata që e ndjekin këtë terapi.

Ata që mendojnë se kimioterapia është zgjidhja më e mirë, zakonisht vdesin tre vjet pasi janë diagnostikuar me kancer, dhe ka shumë pacientë që vdesin pas një apo dy muajsh.

Pacientët e kancerit të gjirit që nuk marrin kimioterapi arrijnë të jetojnë katër herë më gjatë në krahasim me ata që e marrin atë. Ky është një fakt dhe ju ndoshta kurrë nuk keni dëgjuar për të.

Industritë farmacetuke nuk duan që ne të dimë se pacientët e kancerit vdesin nga trajtimi (kryesisht nga kimioterapia) dhe jo nga efektet e kancerit.

Kimioterapia është një trajtim i veçantë që është i fokusuar në eliminimin e qelizave të shëndetshme në mënyrë që të parandalojë përhapjen e kancerit, por në realitet ky lloj trajtimi shkakton përhapjen e tij në mënyrë të shpejtë.
Shumica e pacientëve të cilët kanë vdekur për shkak të kësaj sëmundje, janë pacientë që kanë vdekur nga mos pasja fuqi e trupit.

Qelizat e kancerit absorbojnë  të gjitha lëndët ushqyese nga trupi ynë dhe bllokojnë punën e sistemit imunitar.

Pas pak kohësh nga marrja e kimioterapisë, sistemi imun dobësohet aq shumë sa nuk mund të mbrojë veten nga asnjë kërcënim.

Dr. Ulrich Abel, një epidemiolog i njohur gjerman, ka kryer një hulumtim të plotë dhe analizim të të gjitha studimeve të njohura në lidhje me kimioterapitë nga e gjithë bota. Konkluzionet janë të papritura dhe këto përfundime duhet të lexohen nga njerëz të cilët janë duke planifikuar për të marrë kimioterapi.

Të dhënat statistikore që ai ka nxjerrë:

– Brenda një vitikaa pasur  1,685,210 raste të reja të kancerit vetëm në SH.B.A., dhe 595,690 vdekje.

– Në 2016, llojet më mbizotëruese të  kancerit ishin kanceri i gjirit, kanceri i prostatës, mushkërive, kanceri i zorrës së trashë, kanceri i rektumit, melanoma e lëkurës, kanceri i fshikëzës, kanceri i tiroideve,
limfoma jo-Hodgkin, leukemia, kanceri i veshkave,  kanceri pankreatik dhe kanceri endometrial.

– Sipas statistikave, në vitin 2008-2012, incidenca e kancerit është 454.8 raste të reja të kancerit për 100,000 njerëz çdo vit, dhe më i lartë tek meshkujt se sa tek gratë.

– Në bazë të statistikave, në vitin 2008-2012, vdekshmëria nga kanceri ishte më e ulët tek  gratë Aziatike / Ishujt e Paqësorit,  me 91.2 vdekje nga kanceri për 100,000 njerëz, dhe më e lartë në meshkujt Afro- American me 261.5 vdekjeve nga kanceri për 100,000 njerëz.

– Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se numri i të mbijetuarve nga kanceri në Shtetet e Bashkuara pritet të rritet nga 14.5 milion në vitin 2014, në 19 milion deri në vitin 2024. Është vlerësuar se rreth 39.6 %  e njerëzve do të jenë të diagnostikuar me këtë sëmundje vdekjeprurëse në një periudhë  gjatë jetës së tyre.

– Ka pasur 15,780 raste të reja të kancerit në mesin e fëmijëve dhe adoleshentëve në vitin 2014, dhe 1,960 vdekje nga kanceri.

– Në vitin 2010, shpenzimet kombëtare amerikane për kujdesin e kancerit ishin 125 miliardë $ dhe pritet të rritet deri në 156 miliardë $ deri në vitin 2020.

Për të reduktuar rrezikun e kancerit ndiqni këshillat e mëposhtme

– Sigurohuni  që të merrni sasi të mjaftueshme të vitaminave dhe mineraleve.

– Ushtrohuni çdo ditë, kjo do të mbajë trupin tuaj në shëndet të mirë.

– Zvogëloni ekspozimin ndaj toksinave mjedisore si pesticidet dhe pastruesit kimik shtëpiakë.

– Qëndroni larg pijeve alkoolike dhe duhanit.

– Kujdes me dietën tuaj. Zgjidhni ushqime organike sa më shumë të jetë e mundur.

– Thuaj “JO” ushqimeve  jo organike.

– Mos lejoni stresin të ndikojnë në shëndetin tuaj. Stresi i vazhdueshëm çon në inflamacion të përgjithshëm  të trupit që është i lidhur me kancerin, sëmundjet e zemrës,  dhe sëmundjen Alzheimer.

– Ruani një  peshë normale; Të jesh mbi peshë është një nga faktorët kryesorë të rrezikut të kancerit të mitrës, zorrës së trashë, gjirit, dhe veshkave.

– Shtoni ngjyrat në dietën tuaj.

– Zvogëloni konsumin e mishit të kuq; Mishi i  kuq si; ai i  viçit, derrit dhe qengjit kanë një përmbajtje të lartë yndyre, të cilat nxitin inflamacion – një faktor kontribues në zhvillimin e shumë sëmundjeve kronike, duke përfshirë edhe kancerin.

– Ushqejini fëmijët me gji.
– Kushtojini vëmendje dhimbjeve.

– Shmangni rrezatimet dhe radiografitë e panevojshme

Ulja  e rrezikut të kancerit ka të bëjë shumë me zgjedhjet tuaja individuale të jetesës. Angazhohuni me  shëndetin tuaj për të luftuar çdo sfidë dhe ju do të ndiheni më mirë tani, si dhe në vitet që vijnë.
Mënyrat natyrale dhe të shëndetëshme janë inkurajuese dhe të thjeshta për të zvogëluar rrezikun e kancerit dhe për ta bërë këtë zgjedhje të zgjuar.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook