Kimioterapia është helm toksik për çdo qelizë

Kimioterapia është helm toksik për çdo qelizë të gjallë në trupin e njeriut; Paralajmërim i mosfunksionimit mitokondrik nga studiuesit

Kimioterapia nuk është ilaç; madje nuk është fare terapi. Një studim i ri i botuar në American Journal of Physiology-Cell Physiology e akuzon kimioterapinë për shkaktimin e mosfunksionimit mitokondrial në muskujt e pacientëve. Kjo nuk është ndonjë efekt i thjeshtë anësor. Ky është një efekt dobësues i drejtpërdrejtë që u shkaktohet pacientëve, një kusht që shkakton lodhje, dobësi, stres oksidativ dhe humbje të muskujve. Hulumtimi, i kryer në Universitetin e Vermontit, zbulon se pacientët e kancerit të gjirit janë dëmtuar nga ilaçet e kimioterapisë Doxorubicin dhe Paklitaksel. Këto janë të ashtuquajturat medikamente që përdoren zakonisht pas operacionit në pacientët e kancerit të gjirit.

Mitochondria është qendra e energjisë së qelizave. Trajtimi i kancerit duhet të maksimizojë prodhimin e energjisë të qelizave, jo ta kufizojë atë. Maksimizimi i prodhimit të energjisë mitokondriale është një nga çelësat për një shërim të shëndetshëm të kancerit. Ilaçet kimike të kancerit janë fjalë për fjalë duke krijuar kushte për zhvillimin e kancereve të tjera dhe përhapjen e tyre në të gjithë trupin.

Ilaçet e kimioterapisë shkatërrojnë mitokondrinë e qelizave të shëndetshme, duke inicuar kushtet kronike të sëmundjes

Për të arritur një kuptim më të mirë, ekipi hulumtues i Universitetit të Vermontit krahasoi fibrat e muskujve nga gratë që i nënshtrohen kimioterapisë për kancerin e gjirit pas heqjes së tumorit. Krahasuar me një grup të kontrollit të shëndetshëm, këto gra përjetuan humbje të theksuara të muskujve, të treguara nga një zonë më e ulët kryq seksionale e fibrave të muskujve. Përveç kësaj, studiuesit aplikuan ilaçe të kemoterapisë në qelizat e muskujve të miut dhe studiuan mitokondrimet e tyre. Mitochondria u reduktua ndjeshëm në numër dhe u zbulua stres oksidativ së bashku me atrofi. Studiuesit gjetën se doxorubicin dhe paklitaksel shkaktojnë stres oksidativ të rëndë që dëmton qelizat, kufizon prodhimin e energjisë mitokondriale, përshpejton vdekjen e qelizave dhe fillon kushtet për sëmundje kronike.

Sipas studiuesve, ky studim shpjegon pse ka një “prevalencë të lartë të lodhjes dhe paaftësisë funksionale në të gjitha llojet e kancerit, duke përfshirë ato që nuk karakterizohen në mënyrë tipike nga cachexia (humbja e muskujve) siç është kanceri i gjirit.”

Nuk është kanceri ai që pacientët po luftojnë. Pacientët po luftojnë kundër efekteve të drejtpërdrejta debilituese të barnave të kimioterapisë.

Agjentët më të zakonshëm të kimioterapisë po shkatërrojnë jetën e pacientëve, nisjen e sëmundjes kronike dhe vrasjen e njerëzve në mënyrë të ngadaltë dhe të shtrenjtë.

Hulumtimet e kancerit po largohen nga agjentët toksikë kimioterapikë

Për fat të mirë, studiuesit në mbarë botën po studiojnë mundësitë e trajtimit që rrisin prodhimin e energjisë mitokondriale për shërimin shëndetshëme të kancerit. Hulumtuesit nga Universiteti i Salford-it zbuluan se çaj i disa bimëve mjekësore vrasin qelizat kancerore në mënyrë efektive duke zhvendosur qelizat e kancerit drejt një “gjendjeje metabolike të qetë”. Bimë të caktuara mjekësore synojnë qelizat burimore të kancerit dhe eliminojnë metabolizmin e tyre oksidativ mitokondrial duke lënë qelizat e shëndetshme të padëmtuara.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook