Përderisa kimioterapia dështon në 97% të rasteve

Përderisa kimioterapia dështon në 97% të rasteve, atëherë përse mjekët e rekomandojnë atë?!

 

Sipas një analize statike të fundit, më shumë se 1.6 milionë njerëz do të diagnostikohen me kancer këtë vit. Rreth një e treta e këtyre, më shumë se 580,000 njerëz, pritet të humbasin betejën e tyre kundër kësaj sëmundje të egër brenda vitit.

Trajtimi aktual i kancerit është kryesisht i dhunshëm; Që përbëhet nga një përzierje e kimioterapisë dhe përpjekjeve kirurgjikale për të hequr kancerin, dhe efikasiteti i secilës prej procedurave është i diskutueshëm. Ndër njerëzit që nuk janë të sigurt në efektivitetin e chemos janë shumë mjekë dhe ekspertë mjekësorë.

– Një nga ata ekspertë është Peter Glidden, BS, ND. Vepra e tij, “Perandori i MD nuk ka asnjë rrobë”, citon një studim nga Journal of Clinical Oncology, ku zbulohet se gjatë një periudhe 12-vjeçare kimioterapia nuk ka qenë efektive në 97% të rasteve. Kjo tërheq vetvetiu pyetjen – Pse përdoret kimioterapia atëherë?

Glidden thotë se, edhe pse nuk marrin përfitime nga shumica e barnave, mjekët marrin përfitime kur përshkruajnë ilaçe chemo. Kjo është për shkak të faktit se mjekët që përshkruajnë chemo marrin një pjesë nga kompania farmaceutike. Ai pohon se përfitimi monetar i drejtpërdrejtë i mjekëve është arsyeja e vetme për të cilën kimioterapia vazhdon t’iu përshkruhet pacientëve.

Studimet e shumëfishta pohojnë se kontributi i chemos në normën 5-vjeçare të mbijetesës së kancerit vlerësohet të jetë në rangun prej 2,1-2,3%.

– Një tjetër nga njerëzit e kësaj teorie është Dr. Leonard Coldwell.

Ai përdor anekdotin e mëposhtëm për të shpjeguar kimioterapinë: Nëse keni një kopsht me lule dhe disa barëra të këqija, ju nuk do e  shkatërronit të gjithë kopshtin me një anti-pesticid. Kjo është ajo që bën kimioterapia – shkatërron barërat e këqija (megjithëse as këtë nuk e bën), por gjithashtu shkatërron edhe lulet.

Dr. Coldwell pohon se rrezatimi ka të njëjtin efekt, dhe se është po aq i paefektshëm sa chemo. Ai thotë se mënyra se si mjekët janë të trajnuar është përgjegjëse për përshkrimin e këtyre trajtimeve, prandaj trajnimi i tyre nuk shkon që në rrënjë.

Bimët e Shkretëtirës në mbështetje të pacientëve me Kancer


Trupi i njeriut është krijuar për ta kapërcyer kancerin. Ai është i pajisur me sistem imunitar të fuqishëm dhe sistemin e mbrojtjes intracellulare anti-oxidante. Krijuesi ynë nuk ka zbritur ndonjë sëmundje në Tokë, veçse ka krijuar edhe ilaç për të.

Një nga sfidat me kancerin është se ai nuk është pushtues i jashtëm që vjen për të bërë kërdi. Në vend të kësaj, janë qelizat tona që nuk ndjekin më udhëzimin kryesor për funksionimin e duhur, rritjen e qelizave dhe ciklin e jetës / vdekjes qelizore. Është zhvillimi i qelizave mashtruese që egoistikisht vendosin të grumbullojnë lëndë të para dhe nuk dëgjojnë më rregullat dhe rregulloret e vendosura nga organet e inteligjencës së lindur, të krijuar nga Zoti.

Kontrolli master i trupit e njeh pamjen e madhe të asaj që është më e mira për mbijetesën afatshkurtër dhe potencialin afatgjatë. Ky kontroll duhet ta mbajë pjesën tjetër të trupit në mënyrë të vazhdueshme të informuar dhe në përputhje me këtë skemë të madhe. Ky proces komunikimi zhvillohet përmes sistemit neuro-endo-imun. Kjo do të thotë që trupi komunikon me veten përmes sistemit nervor, sistemit hormonal dhe sistemit imunitar.

Për të stimuluar dhe fuqizuar sistemet mbrojtëse dhe luftuese të trupit, për luftimin e qelizave kancerore burimore dhe metastazike, dhe për përkrahjen e shëndetit të pacientëve, ekipi i Kërkimit dhe Zhvillimit të Wild Arabic Herbs (WAHRD) ka identifikuar bimët e egra shkretinore më të fuqishme, të kombinuara në lloj dhe sasi, për të zhvilluar produktet bimore më efektive në mbështetje të pacientëve me lloje të ndryshme të kancerit, që i gjeni në kategoritë përkatëse.

Ndajeni këtë artikull me miqtë tuaj!

Na ndiqni në Facebook