Kimioterapia është helm toksik për çdo qelizë të gjallë në trupin e njeriut; Paralajmërim i mosfunksionimit mitokondrik nga studiuesit

Kimioterapia nuk është ilaç; madje nuk është fare terapi. Një studim i ri i botuar në American Journal of Physiology-Cell Physiology e akuzon kimioterapinë për shkaktimin e mosfunksionimit mitokondrial në muskujt e pacientëve. Kjo nuk është ndonjë efekt i thjeshtë anësor. Ky është një efekt dobësues i drejtpërdrejtë që u shkaktohet pacientëve, një kusht që shkakton lodhje, dobësi, stres oksidativ dhe humbje të muskujve. Hulumtimi, i kryer në Universitetin e Vermontit, zbulon se pacientët e kancerit të gjirit janë dëmtuar nga ilaçet e kimioterapisë Doxorubicin dhe Paklitaksel. Këto janë të ashtuquajturat medikamente që përdoren zakonisht pas operacionit në pacientët e kancerit të gjirit.

Mitochondria është qendra e energjisë së qelizave. Trajtimi i kancerit duhet të maksimizojë prodhimin e energjisë të qelizave, jo ta kufizojë atë. Maksimizimi i prodhimit të energjisë mitokondriale është një nga çelësat për një shërim të shëndetshëm të kancerit. Ilaçet kimike të kancerit janë fjalë për fjalë duke krijuar kushte për zhvillimin e kancereve të tjera dhe përhapjen e tyre në të gjithë trupin.

Ilaçet e kemoterapisë shkatërrojnë mitokondrian e qelizave të shëndetshme, duke inicuar kushtet kronike të sëmundjes

Për të arritur një kuptim më të mirë, ekipi hulumtues i Universitetit të Vermontit krahasoi fibrat e muskujve nga gratë që i nënshtrohen kimioterapisë për kancerin e gjirit pas heqjes së tumorit. Krahasuar me një grup të kontrollit të shëndetshëm, këto gra përjetuan humbje të theksuara të muskujve, të treguara nga një zonë më e ulët kryq seksionale e fibrave të muskujve. Përveç kësaj, studiuesit aplikuan ilaçe të kemoterapisë në qelizat e muskujve të miut dhe studiuan mitokondrimet e tyre. Mitochondria u reduktua ndjeshëm në numër dhe u zbulua stres oksidativ së bashku me atrofi. Studiuesit gjetën se doxorubicin dhe paklitaksel shkaktojnë stres oksidativ të rëndë që dëmton qelizat, kufizon prodhimin e energjisë mitokondriale, përshpejton vdekjen e qelizave dhe fillon kushtet për sëmundje kronike.

Sipas studiuesve, ky studim shpjegon pse ka një “prevalencë të lartë të lodhjes dhe paaftësisë funksionale në të gjitha llojet e kancerit, duke përfshirë ato që nuk karakterizohen në mënyrë tipike nga cachexia (humbja e muskujve) siç është kanceri i gjirit.”

Nuk është kanceri ai që pacientët po luftojnë. Pacientët po luftojnë kundër efekteve të drejtpërdrejta debilituese të barnave të kimioterapisë.

Agjentët më të zakonshëm të kimioterapisë po shkatërrojnë jetën e pacientëve, nisjen e sëmundjes kronike dhe vrasjen e njerëzve në mënyrë të ngadaltë dhe të shtrenjtë.

Hulumtimet e kancerit po largohen nga agjentët toksikë kimioterapikë

Për fat të mirë, studiuesit në mbarë botën po studiojnë mundësitë e trajtimit që rrisin prodhimin e energjisë mitokondriale për shërimin shëndetshëme të kancerit. Hulumtuesit nga Universiteti i Salford-it zbuluan se çaj i disa bimëve mjekësore vrasin qelizat kancerore në mënyrë efektive duke zhvendosur qelizat e kancerit drejt një “gjendjeje metabolike të qetë”. Bimë të caktuara mjekësore synojnë qelizat burimore të kancerit dhe eliminojnë metabolizmin e tyre oksidativ mitokondrial duke lënë qelizat e shëndetshme të padëmtuara.

Kurat me bimë të studiuara të shkretëtirës për trajtimin e të gjitha llojeve të kancerit

Ka ardhur koha që ta merrni në dorë vetë fatin e shërimit dhe shëndetit tuaj, dhe kjo me anë të trajtimit natyral me ilace bimore shumë efektive, të sigurta për të gjithë dhe pa asnjë lloj dëmtimi apo efekti anësor.

Kurat me bimë shkretinore për lloje të ndryshme të tumoreve dhe kancereve përbëhet nga ilaçet me bimë shkretinore që i gjeni të detajuara nën secilën prej kategorive më poshtë sipas llojit të kancerit. Këto ilaçe janë krejtësisht me bimë shkretinore të studiuara në mënyrë shkencore dhe të provuara me sukses në mijëra paciente me lloje të ndryshme të kancerit që kemi kuruar gjatë 2 dekadave të fundit. Trajtimi ndiqet disa muaj, gjë që ndryshon nga një pacient në tjetrin për shumë faktorë, por efektet e ilaçeve fillojnë që në ditët e para të trajtimit. Mundësia e shërimit të plotë me këto ilaçe është e madhe për të gjithë pacientët, dhe ilaçet janë krejtësisht të sigurta dhe pa asnjë lloj efekti anësor, por vetëm me efekte pozitive në të gjithë trupin, si dhe reduktojnë dëmet dhe efektet anësore të trajtimeve konvencionale të spitalit, si kimioterapia, radioterapia apo imunoterapia.

Kërkoni për kurën tuaj në varësi të llojit të tumorit apo kancerit, duke klikuar apo shtypur mbi foton më poshtë.